Barra
Lekkere Hindustaanse snack
1 kilo zelfrijzend bakmeel,1 zakje gedroogde gist, 200 gr gemalen gele erwten, 3 theel.massala, theel.zout, 1 a 2 teentjes knoflook, halve ui, water, een paar tayerbladeren of verse spinazie (twee handen vol ong.), zonnebloem-olie
Doe een beetje water in de grote kom en doe hier bij de gemalen knoflook, ui en de massala voeg ook de gemalen gele erwten toe en voeg om en om water en zelfrijzend bakmeel toe. Voeg ook de gist toe. als het meel bijna op is voeg je de tayerbladeren toe (fijngesneden). Uiteindelijk moet het een dun deeg worden dat zeker niet vloeibaar is maar niet heel stevig dus er ergens tussen in. Laat het dan met een theedoek of plastic folie over de kom een uur rijzen.
Verhit een grote hoeveelheid olie in de wok en bak hierin de barra's door ze steeds om te draaien. laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-09-2002Surinaams30-60 min.
Barra
Hindustaans broodje lekker met shoarmavlees.
1 kg. bloem, 500g. fijn gemalen urdi, 6 teentjes knoflook, 11/2 theel. zout, 1 theel. bakpoeder, 1 theel. baksoda, 1 peper, 2 theel. komijnzaad (djira), 6 jonge tajerbladeren, 1 liter olie., ,
- Multi-cultureel
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-07-2000Multi-cultureel0-10 min.
Bara
Een gerecht uit Suriname; 25 stuks ...ronde, platte koekjes
1 pak broodmix (wit), zout, bloem, (sla)olie
- Surinaams
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-04-2003Surinaams60-120 min.
Bara
Voor de mix:, , 1 kg oerdi of cadjan idjou (nachtje laten weken!), 2 eetlepels djiera of hele komein, 1 pond bladspinazie of tajerblad, 1 ui, 2 a 3 teentjes knoflook, 1 Madam Jeanet-peper, 2 a 3 eetlepels massala, voor het bakken:, 1 pak broodmix (wit), zout, bloem, (sla)olie
- Surinaams
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-2001Surinaams30-60 min.
Zomerse lunchsalade
Krulsla melange (2 zakken), Olijfolie, Frambozenazijn, Gerookte kip, Aardbeien, Cashewnoten (ongezouten), Aardbeienjam, Licor 43, peper, zout, Barra gallega (Spaans brood), Leeg potje met deksel om de dressing te mengen, Grote kom voor de sla, 4 borden, Eetlepel
- Geplaatst op17-03-2011