1. Home
  2. Recepten
  3. Barbecuesaus

Barbecuesaus recepten (383)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Barbecuesaus

Natuurlijk is het hartstikke makkelijk om kant en klare barbecuesaus te kopen, en er zitten echt geweldig goeie bij. Maar het is erg makkelijk en lekker om je eigen barbecuesaus te maken. Op die manier weet je ook precies wat er in gaat.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie, plantaardig. Geen boter anders kan je het niet erg lang bewaren. 1 theelepel uipoeder 2 theelepel knoflookpoeder ½ theelepel Worcestershiresaus 1 theelepel zwarte peper 1 theelepel chilipoeder, meer als je van heet houd. Misschien wel niet als je het wat rustiger aan wil doen. 4 eetlepels bruine suiker. Ja barbecuesaus is zoet. De meeste in ieder geval. 4 eetlepels stroop 800 ml ketchup. Een complete liter mag ook. Waarom zou je niet meteen wat meer maken. 1 eetlepel mosterd 2 eetlepels azijn. Appelazijn als je het hebt

Bereidingswijze

Neem een pan en meng daarin de ketchup, uienpoeder, knoflookpoeder en peper. Warm dit al roerend op tot tegen het kookpunt aan. Voeg nu met kleine beetjes de rest van de ingrediënten toe en neem je af en toe een vinger uit de pan om te proeven. Wil je zoeter dan gooi je wat meer stroop of suiker in de pan. Moet het zuurder dan mag er wat meer azijn bij of citroensap. Onthou dat je saus straks nog een keer kookt als je het op het vlees smeert. Dus de smaak zal neutraler worden. Het mag best wat zuurder of heter dan je uiteindelijk zou willen want dit zal afnemen op het vlees. 10 minuten zachtjes laten inkoken terwijl je blijft roeren. Hou er rekening mee dat de saus bij het afkoelen ook iets dikker wordt. Nu mag je de saus laten afkoelen en ben je klaar De saus kan je gekoeld, donker en goed afgesloten zeker een paar maanden bewaren

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2016
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Barbecuesaus

INGREDIENTEN

450 ml tomatenketchup, 50 ml worcestershire saus, 5 el bruine basterdsuiker, 2 el scherpe Franse mosterd, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen komijn, 2 takjes tijm, 450 ml water,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2012
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Barbecuesaus

Zo maak je een heerlijke stevige barbecuesaus met appelazijn van Tromp & Rueb. Een ideale vleesbegeleider.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, gepeld en grof gehakt, 1 rode ui, gepeld en gesnipperd, 1 el tomatenpuree, 1 tl gemberpoeder, 2 tl gerookte paprikapoeder, ¼ tl Cayennepeper of chilipoeder, ½ tl nootmuskaat, ½ tl komijnpoeder, ½ tl kruidnagelpoeder, 1 tl mosterdpoeder, ½ tl gemalen peper, ½ tl zout, 200 gr. tomatensaus (passata), 100 gr. Tromp & Rueb Appelazijn, 75 gr. Kokospalm suiker of bruine suiker, 1 el schenkstroop, 1 el Worcestersaus,

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Barbecuesaus

INGREDIENTEN

* 450 ml tomatenketchup, * 50 ml worcestershire saus, * 5 eetl bruine basterdsuiker, * 2 eetl scherpe Franse mosterd, * 1 theel knoflookpoeder, * 1 theel gemalen komijn, * 2 takjes tijm, * 450 ml water,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2012
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Barbecuesaus.

De beste barbecuesaus maak je zelf! 

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie, plantaardig (Geen boter anders kan je het niet erg lang bewaren), 1 ui fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd, ½ theelepel Worcestershiresaus, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel chilipoeder, 4 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels stroop, 1 liter tomatenketchup, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels azijn (Appelazijn als je het hebt), Zout

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Barbecuesaus

INGREDIENTEN

1ui, 500 gram tomaten, 25 gram boter, 1-2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels citroensap of azijn, 1 deciliter tomatenketchup, 1/2 theelepel mosterdpoeder, zout, (cayenne)peper, worcestershiresaus.

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2008
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

barbecuesaus

Het lekkerste als hij minstens 12 uur kan intrekken. Max. 10 dagen houdbaar in de koelkast

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 el wijnazijn, 1,5 dl sinaasappelsap, 2 tl mosterd, 2 el suiker, wat citroensap, 1/4 tl cayennepeper, klein blikje tomatenpuree, 3 el tomatenketchup, zeezout, ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  •  
  •  20-30 min.

Barbecuesaus

Lekker pittige BBQ saus home-made ! 

INGREDIENTEN

6 eetl. chilisaus, 6 eetl. ketchup, 3 eetl. mosterd, 1 eetl. worcestersaus, 2 teentjes knoflook (geperst), 1.5 koffiel. tabasco, 2 eetl. rodewijnazijn, 1 eetl. sojasaus, pilipili (facultatief), peper en zout

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Pulled Pork met coleslaw en zelfgemaakte barbecuesaus

Heerlijk Amerikaans gerecht

INGREDIENTEN

1 stuk procureur van 2,5 kilo, 200ml cola, , Voor de rub, 2 el lichte basterdsuiker, Grote snuf gemalen zwarte peper, 2 flinke tl grof zeezout, 2 tl paprikapoeder, 1 tl mosterpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl selderiezout, Flinke snuf kaneel, Flinke snuf gemberpoeder, Flinke snuf nootmuskaat, , Vocht om in te koken:, 75ml balsamico azijn, 300ml cola, 70ml whisky, 3 el lichte basterdsuiker, , 3 el olijfolie, 80ml zelfgemaakte barbecuesaus, , Voor de barbecuesaus, 100ml ketchup, 100ml water, 3 el rietsuiker, 2 el Worcestershire saus, 1 el azijn, 1 el Dijon mosterd, 1 tl grof zeezout, drupje tabasco, Flinke snuf knoflookpoeder, , Voor de coleslaw:, 300g gesneden witte kool, 200 g worteltjes, fijngehakt met de keukenmachine, 1 kleine ui, heel fijn gesneden, 1/2 gele paprika, heel fijn gesneden, 1/2 rode paprika, heel fijn gesneden, 3 flinke el Turkse yoghurt, 3 flinke el mayonaise, 3 el olie, 2 el azijn, 3 el suiker, Gemalen zwarte peper en zout naar smaak

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Kip met barbecuesaus

Op en top Amerikaans barbecue recept, dat altijd smaakt !

INGREDIENTEN

-zout, -12 kipdrumsticks, -1 kleine ui, - circa 250 ml tomatenketchup, -2 eetlepels mosterd, -1 eetlepel azijn, -1 eetlepel bruine basterdsuiker, -1eetlepel worcestershiresaus, -1 theelepel cayennepeper, -1 teentje knoflook, -tabasco, -keukenpapier, , , ,

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2006
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geurige barbecuesaus

Geurige barbecuesaus, goed te bewaren. Ook lekker bij frietjes, fondue of gourmet.

INGREDIENTEN

1 heel fijn gesneden ui, 1 teentje knoflook uit de knijper, 1 kop tomatenketchup, 3/4 kop water, 3 el azijn, 3 el Worcestershiresaus, 1 tl zout, 2 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1/2 tl zwarte peper, 1/2 tl kaneel, 1/4 tl gemalen kruidnagel

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste barbecuesaus recepten

Barbecuesaus met honing

Deze saus kan heel goed als dipsaus gebruikt worden, maar kan ook met een kwastje of een takje rozemarijn op het vlees aangebracht worden en zo gegrild. Ook al is het weer niet geschikt om buiten te grillen, kan deze saus aangebracht worden op het vlees die u in de oven braadt. Gaat het om kleine stukjes vlees (stukjes filet, kippevleugels, etc) kan het vlees er zelfs gemarineerd in worden. Voor het vlees dat langere braadtijd heeft, bijvoorbeeld hele kip, wordt de saus pas tegen het einde van de braadtijd aangebracht, anders verbrandt hij.

INGREDIENTEN

100 g tomatenpuree, 3 flinke eetlepels honing, 2 eetlepels kruidenazijn, 4 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 theelepel Worcestersaus, 100 ml olie, 1 eetlepel milde paprika, 2 theelepels gemalen korianderzaadjes, 1 theelepel gemalen komijn, snufje of meer gedroogde hete pepers of een verse hete pepertje, 250 ml water

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Spareribs met barbecuesaus

INGREDIENTEN

- 1.6kg vleesribben (in stukken van 3 a 4 ribbetjes)., Voor de barbecuesaus: 2 middel grote uien-3 teentjes knoflook-400g ahornsiroop- 160g tomatenketchup-6 eetlepels wijnazijn-4 theelepels scherpe mosterd- een paar druppels worcestershiresauce-peper uit de molen-2 theelepels zout.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Spareribs Met Barbecuesaus

Gerecht uit de Caribische keuken

INGREDIENTEN

1 kilogram spareribs, , voor de saus, 250 milliliter tomatenketchup, 250 milliliter kant en klare barbecuesaus uit een pot, 4 theelepels honing, 2 glaasjes cognac, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels pepersaus, 1 theelepel gemalen kaneel, < nootmuskaat, geraspt, peper, zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

CUBAANSE BARBECUESAUS

EEN SAUS DIE ZO OP TAFEL STAAT.

INGREDIENTEN

1 ui(gesnipperd)2 teentjes knoflook(uitgeperst)stukje verse gember of 1 el gembersnippers op siroop(geraspt of gehakt)1 pakje (2 dl) gezeefde tomaten of klein flesje tomatenketcuo1/2 dl citroensap of limoensap2 el zonnebloemolie1 el worcestersaus1 tl mosterd1/2 tl kaneelpoeder1/2 tl chilipoeder1/2 dl rum

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

gevulde barbecuesaus.

INGREDIENTEN

4 stuk(s) augurken, 3 eetlepel(s) zilveruitjes, 2 eetlepel(s) paprika zoetzuur reepjes, 212 mililiter maiskorrels, 1 fles(sen) saus (barbecue),

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  •  
  •  0-10 min.

Pittige Barbecuesaus

De barbecuesaus wordt lekkerder als u hem enkele dagen van te voren maakt.

INGREDIENTEN

1 grote moesappel, 4 schijven ananas, 1 grote ui, 1 eetlepel olie, 3 tenen knoflook, 1 blikje tomaatstukjes, 100 g bruine suiker, 3/4 dl kruidenazijn, 1 1/2 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels pimentpoeder of kaneel met een snufje kruidnagel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

geurige barbecuesaus...

Recept gekregen van Hannie Merkelijn

INGREDIENTEN

2 uien, gesnipperd, 4 el. olijfolie, 2 tl. basilicum, 2 tl. mosterdpoeder, 4 el. worcestershiresaus, 2 1/2 dl. tomatenpuree, 1 1/4 dl. bouillon of water met 1/4, bouillontablet, 1 1/2 dl. honing, 1 1/4 dl. rode wijn, zout, peper of cayennepeper,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-1999
  •  
  •  20-30 min.

Snelle Barbecuesaus

Vaak moet een barbecuesaus uren pruttelen, maar deze is in ca. 35 min. klaar. Heerlijk en traditioneel bij hamburgers.

INGREDIENTEN

2 eetl. zonnebloemolie, 2 fijngesneden sjalotjes, 2 geperste teentjes knoflook, 1 blik tomaatblokjes(4 dl.), 1 eetl. lichtbruine basterdsuiker, 2 theel. Engelse mosterd of 1 eetl. mosterd, 2 theel. chilipoeder, 2 1/2 dl. tomatenketchup, 2-3 eetl. rode wijnazijn en 1 eetl. Worcestershire-saus.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Texas barbecuesaus

Een geurige saus die perfect past bij een Hollandse barbecue

INGREDIENTEN

1 grote ui, fijngehakt, 2 el. donkerbruine basterdsuiker, 1 el. paprikapoeder, 1 el. zeezout, 1 el. scherpe mosterd, snuf chilipoeder, zwarte peper versgemalen, 2 el. worcestershiresaus, halve dl. witte-wijnazijn, halve dl. tomatenketchup, 2 dl. tomatensap, 1 dl. water

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Coca-Cola barbecuesaus

Recept van chefkok Julius Jaspers voor circa 200 ml saus

INGREDIENTEN

120 ml Coca-Cola (geen Light!), 150 gram Heinz tomatenketchup, 30 gram (sushi)azijn, 15 gram bruine suiker, 10 ml pittige chilisaus (bv Tabasco sweet & spicy), Optioneel: 1 zakje (2 gram) Nescafé oplospoeder

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.

Bar­be­cue­saus met ap­pel­ci­der

Barbecuesaus maken we deze zomer gewoon zelf. Handig: deze variant is ook nog eens lactosevrij.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, 4 sjalotten, 2 el arachideolie, 1 el Franse mosterd, 1½ el worcestershiresauce, 1 pakje tomato frito (tomatensaus), 100 g donkere basterdsuiker, ½ el gemalen venkel, 1 flesje appelcider (Apple Bandit Crisp Apple), 2 tl gerookte paprikapoeder,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gehakthamburgers met barbecuesaus

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 1 scharrelei (M), 6 el paneermeel, 1 bosuitje, fijngehakt, 1 el fijngehakte peterselie, 2 tl sambal oelek, peper, zout, 1/2-1 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 1 bakje Remia a la Carte Barbecue,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige Barbecuesaus

INGREDIENTEN

1 grote moesappel, 4 schijven ananas, 1 grote ui, 1 eetlepel olie, 3 tenen knoflook, 1 blikje tomaatstukjes, 100 g bruine suiker, 3/4 dl kruidenazijn, 1 1/2 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels pimentpoeder of kaneel met een snufje kruidnagel,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  •  
  •  20-30 min.

sparerib barbecuesaus..

Zelfgemaakt veel lekkerder dan uit een flesje

INGREDIENTEN

, 1 1/2 kop ketchup, , 3 eetlepels azijn (wijn of witte), , 3 eetlepels suiker, , 3 eetlepels Worcester-saus, , 1 1/2 theelepel zout, , 1/4-1/2 theelepel peper, , (de hoeveelheden peper & zout kunnen naar smaak veranderd worden),

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  •  
  •  0-10 min.

hollandse barbecuesaus..

Recept gekregen van Hannie Merkelijn

INGREDIENTEN

1 1/2 dl. bouillon of water met 1/4 bouillontablet, 75 g.suiker, , 2 el.2 el. worcestershiresaus, , sap van 1 citroen, gezeefd, , 2 dl. tomaten ketchup, , 1 ui, geraspt, , 1 1/2 el. maizena, , zout, , enkele druppels tabasco, , peper,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-1999
  •  
  •  20-30 min.

Pittige Barbecuesaus

INGREDIENTEN

1 grote moesappel, 4 schijven ananas, 1 grote ui, 1 eetlepel olie, 3 tenen knoflook, 1 blikje tomaatstukjes, 100 g bruine suiker, 3/4 dl kruidenazijn, 1 1/2 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels pimentpoeder of kaneel met een snufje kruidnagel,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zelfgemaakte barbecuesaus

In een paar minuten zet je deze heerlijke bbq saus op tafel

INGREDIENTEN

100 ml tomatenketchup, 1 theel witte wijn azijn, 1 theel sojasaus, 1 theel worcestershire saus, 1 eetl bruine suiker,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2013
  •  
  •  0-10 min.

zoetzure barbecuesaus

Deze saus kunt u warm of koud serveren bij vlees, gevogelte of vis en kan vrij lang in de koelkast worden bewaard.

INGREDIENTEN

, boter, , 3 fijngehakte uien, , 4 eetlepels ciderazijn, , 200 gr tomatenpuree, , 2 dl witte wijn, , 1 dl worcestershiresauce, , 4 takjes verse tijm, , 1 blaadje laurier, , 2 geperste teentjes knoflook, , 4 eetlepels honing, , 1 koffielepel mosterd, , peper, zout, tabasco,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Zelfgemaakte Barbecuesaus

Als je deze barbecuesaus hebt geproefd wil je nooit meer anders.

INGREDIENTEN

, Dit recept is voor ongeveer 200ml saus, , 1 ui, - sap van een 1/2 citroen, - 100ml water, - 2el (normale) azijn, - 1el mosterd, - 2el donkerbruine basterdsuiker, - 8el ketchup, - 2el worcestersaus, - 1,5tl gerookt paprikapoeder, - versgemalen zwarte peper, - zeezout

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2015
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Amerikaanse Barbecuesaus

Saus voor bij de b.b.q. en kipgerechten.

INGREDIENTEN

25 gr. boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl. wijnazijn, 1 1/2 dl. bouillon, 2 eetl. bruine suiker, 1 laurierblad, 2 eetl. worcestershire saus, 6 eetl. tomatenketchup, 2 eetl. mosterd, zout en peper

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Zoetzure Barbecuesaus

Deze saus kan warm of koud worden gebruikt bij gevogelte, vlees of vis.

INGREDIENTEN

100 gr ananas uit blik, in stukjes gesneden, 1 eetl azijn, *1 eetl abrikozenjam, *1 eetl ketjap manis, *1/2 theel bruine suiker, mespunt knoflookpoeder

  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

frisse barbecuesaus

Een heerlijk koud sausje voor zowel bij vlees als visgerechten op de barbecue

INGREDIENTEN

4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt,peper van de molen, zout., verse kruiden : 1 koffielepel van elk peterselie, bieslook, basilicum, dille., 1 koffielepel gedroogde kruiden bvb Salsa of mexican (Piet Huysentruyt), 1 fijgesnipperd ajuintje.,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

zoetzure barbecuesaus

INGREDIENTEN

Boter, 3 fijngehakte uien, 4 eetlepels ciderazijn, 200 gr tomatenpuree, 2 dl witte wijn, 1 dl worcestershiresauce, 4 takjes verse tijm, 1 blaadje laurier, 2 geperste teentjes knoflook, 4 eetlepels honing, 1 koffielepel mosterd, peper, zout, tabasco,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  •  
  •  0-10 min.

koude barbecuesaus

INGREDIENTEN

2 ananasschijven (uit een blikje), 2-3 el. milde kerrie, 1 tl. bruine basterdsuiker, 1/2 tl. mosterdpoeder, 1/4 liter tomatenketchup, 1 el. (wijn)azijn, 2-3 el. ketjap manis, tabasco naar smaak, zout naar smaak, 2 el. ananassap

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Rode barbecuesaus

Een lekkere saus, makkelijk te varieren

INGREDIENTEN

3 el olijf/zonnebloem of maisolie 1 ui 1 teentje knoflook 1,5 dl bouillon 2 el (witte wijn)azijn 2 el mosterd 2 el bruine suiker 1 laurierblad 1 dl tomatenketchup 2 el tomatenpuree 1 el worcestershiresaus zout en peper

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  •  
  •  10-20 min.

Pikante barbecuesaus .

INGREDIENTEN

3 flinke pijpajuintjes, 2 rode uien, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 1/4 rode, gele en groene paprika, 2 el tomatenpuree, 1 koffielepel balsamicoazijn, 1 theelepel sambal, 1 bouillonblokje, scheutje room, zout .

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Gehaktballetjes met barbecuesaus

Inleiding overbodig

INGREDIENTEN

(Voorbereidingstijd 20 minuten 30 minuten koeling),, 750 gr rundergehakt, 250 gr varkensgehakt, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel worcestersaus, 2 eetlepels tomatensaus, 1 kop verse broodkruimels, 1 ei, losgeklopt,, Barbecuesaus, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel bruine azijn, 1 eetlepel bruine suiker, 80 ml tomatensaus, 1 eetlepel worcestersaus, 2,5 dl runderbouillon,

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Pittige Barbecuesaus

INGREDIENTEN

1,5 dl tomatenketchup -, 0,5 dl water -, 1/4 geraspte ui -, 1 eetl azijn -, cayennepeper -, mespuntje kaneel -, mespuntje kruidnagelpoeder -, 1 eetl. bruine basterdsuiker -, (worcestersaus).

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zoetzure Barbecuesaus

Deze saus voor en tijdens het roosteren op het vlees strijken!

INGREDIENTEN

* 1 ui * 1/2 paprika * 1 pitje knoflook * 2 lepels slaolie * 1 1/2 dl water * mespuntje zout * 3 lepels kruidenazijn * 10 gram bruine suiker * 1/2 theelepel marjolein * 1 mespuntje tijm (peper, zout) (Engelse saus)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  •  
  •  0-10 min.

Zoetzure Barbecuesaus

INGREDIENTEN

1 kleine ui, fijngesneden, 1 rode paprika, fijngesneden, 3 el. zonnebloemolie, 1 klein blikje gesneden ananas, 1 dl. sinaasappelsap, 1 el. aardappelmeel, 2 el. azijn, zout en peper, snufje suiker, enkele druppels tabasco,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste barbecuesaus recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top