Barbecue saus
Ieder stukje vlees zal er om smeken...
7 teentjes knoflook, fijngehakt 1/2 kopje gehakte peterselie 1/2 kopje gehakte oregano 1/4 kopje cayennepeper 2 dl. kokend water 1/2 kopje witte azijn 1/2 kopje olijfolie zout peper
Zie bereidingswijze...
Ingredienten mengen en voor een lekkere smaak zo'n 12 uur laten staan tot deze afgekoeld is en dan in de koeling zetten.
- Argentijns
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-03-2002Argentijns0-10 min.
Pikante argentijnse vleessaus
3 Verschillende recepten.De Argentijn is een echte vleeseter.Gemiddeld eet een inwoner van Argentinie zo'n 120 kilo vlees per jaar.Dat vlees hoog op het verlanglijstje van de Argentijn staat, is niet helemaal onlogisch. De pampa's worden tenslotte door zo'n zestig miljoen stuks rundvee bevolkt en daarnaast zijn er ook nog enorme kuddes schapen. Lees verder bij het recept
Vervolg:, Vlees, wordt in Argentinie erg puur gegeten., Negentig procent van het vlees, dat wordt genuttigd komt van de barbecue of de grill., Het vlees wordt, gezouten en soms ook nog een beetje gekruid, maar daar blijft het bij., Bij het gegrillde vlees wordt altijd sla (met tomaten, ui, radijs en, plakjes gekookt ei) geserveerd., Een gezonde combinatie!, Natuurlijk, ontbreekt de chimichurri niet., Dat is een typisch Argentijnse, saus van pittige kruiden, die altijd bij het vlees wordt geserveerd., Er zijn tal van manieren op deze chimichurri klaar te maken., Ieder, huishouden, iedere kok en ieder restaurant heeft z'n eigen wijze van, bereiding.
- Argentijns
- > 120 min.
- Geplaatst op21-07-2002Argentijns> 120 min.
Gepofte Aardappel
4 grote aardappelen (bij voorkeur superbinten), 1/2 liter creme fraiche (lijkt veel, is zo op) 8 tenen knoflook, zout, peper, verse bieslook, kerrie
- Argentijns Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-06-1999Argentijns Bijgerecht0-10 min.
Côte à l'os met chimichurri-saus en aardappelpapillot
Overheerlijke BBQ topper uit Argentinië
1 côte à l'os, 4 aardappelen, in plakjes, peterselie, 4 el kruidenkaas, witte wijn, peper en zout, , Voor de saus:, , 1 sjalot, 3 el citroensap, 4 teentjes knoflook, 1 bosje bieslook, 3 el gehakte oregano, 2 el gehakte tijm, 1 chilipeper, 100 ml olijfolie, 3 el wittewijnazijn, 1 el mosterd, komijnpoeder, cayennepeper, peper en zout
- Argentijns Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-04-2019Argentijns Hoofdgerecht30-60 min.
Hot chili kip
.
600 gram kipfilets (in repen) of, 600 gram kipdijfilets (in repen), 250 gram rijst, 600 gram sperziebonen, 1 eetlepel platte peterselie (gehakt), 1 rode peper (in ringetjes), voor de marinade, 1 ui (grof gesnipperd), 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 4 eetlepels rodewijnazijn, 3 eetlepels sojasaus of, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel zonnebloemolie, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 0.5 theelepel chilipoeder, 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- Argentijns Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-07-2018Argentijns Hoofdgerecht20-30 min.