Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Banketstaaf

Banketstaaf recepten (45) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

banketstaaf

Knapperig bladerdeeg gevuld met verse amandelspijs

INGREDIENTEN

500 g suiker, 500 g ongezouten amandelen, 4 eieren, 6 - 8 plakjes bladerdeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Banketstaaf

INGREDIENTEN

250 gr. bladerdeeg, 125 gr. amandelspijs, 50 ml. water, ½ ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketstaaf

INGREDIENTEN

2 vellen bladerdeeg *, 125 gram amandelspijs *, 2 eieren *, ? eetlepel citroensap.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Banketstaaf

Een Sint Nicolaas en Kerst lekkernij.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, snufje zout, 125 gr roomboter, ?1/2 dl water, amandelspijs (zie amandelspijs 4).,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

banketstaaf

Een goed recept!

INGREDIENTEN

Een pakje amandelspijs (250g), 1 ei + ei om de bestrijken, 6 plakjes bladerdeeg of een rol,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2010
  •  
  •  10-20 min.

Banketstaaf

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG: 200 g bloem, 200 g roomboter, 1 dl water, 1/2 tl zout, 1 eierdooier, 1 el water, VOOR DE VULLING VAN AMANDELSPIJS: 150 g gepelde amandelen, 150 g suiker, 1 ei, geraspte schil van 1 citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Banketstaaf

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg -, 300 gram amandelspijs -, 1/2 eetlepel citroensap -, 3 eetlepel rozijnen -, 2 eetlepel paneermeel -, 1 eetlepel koffieroom -, 1 appel -, 1 eierdooier -, boter voor het invetten, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hartige banketstaaf

Kijk ook eens op mijn webgroep werken_met_bladerdeeg voor lekkere andere recepten.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt , 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) , 2 eetlepels bloem , 1/2 teentje knoflook, uitgeperst , 1/2 theelepel oregano , 10 groene olijven, fijngesneden , 1 gegrilde rode paprika (uit pot) , cayennepeper , 1 eierdooier , zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hartige banketstaaf.

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladerdeeg, 50 gr jonge kaas (aan een stuk), 300 gr mager rundergehakt, 2 eieren 1 eidooier, 2 eetlepels gehaktkruiden, peper en zout., Extra nodig: bakpapier.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

hartige banketstaaf

Een hartige banketletter is ook heerlijk voor bij sinterklaas avond.

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 eetlepels bloem, 250 g rundergehakt, 1/2 theelepel oregano, 1/2 teentje knoflook, geperst, kaas geraspt 60 gr., 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 2 eierdooier, beetje paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-2012
  •  
  •  30-60 min.

hartige banketstaaf

INGREDIENTEN

8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 eetlepels bloem, 250 g rundergehakt, 1/2 theelepel oregano, 1/2 teentje knoflook, geperst, 10 groene olijven, fijngesneden, 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 1 eierdooier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Har­ti­ge ban­ket­staaf

Een heerlijke banket staaf maar dan lekker hartig. Leuk recept voor sinterklaas avond. Maar mag natuurlijk altijd, waneer jij er zin in hebt.

INGREDIENTEN

, 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 el bloem, 250 g rundergehakt, ½ tl oregano, ½ teentje knoflook (geperst), 10 groene olijven (fijngesneden), 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  •  
  •  30-60 min.

Hartige banketstaaf

INGREDIENTEN

, ? 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ? 2 eetlepels bloem, ? 250 g rundergehakt, ? 1/2 theelepel oregano, ? 1/2 teentje knoflook, geperst, ? 10 groene olijven, fijngesneden, ? 1 gegrilde rode paprika (uit pot), ? cayennepeper, ? 1 eierdooier, , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  •  
  •  60-120 min.

Hartige banketstaaf

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladerdeeg, 50 gr. jonge Super Meyenaar kaas aan èèn stuk, 300 gr. rundergehakt, 2 eieren + 1 eidooier, 2 el. gehaktkruiden, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hartige banketstaaf

Een hartige variant op de traditionele banketstaaf met amandelspijs.

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg2 eetlepels bloem250g rundergehakt1/2 theelepel oregano1/2 teentje knoflook, geperst10 groene olijven, fijngesneden1 gegrilde rode paprika (uit pot) in fijne reepjescayennepeper1 eierdooier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Hartige banketstaaf

Eigenlijk gebruik ik deze altijd voor sauzijsenbroodjes , maar een banket letter is het origineel. lekkere hartige tegenhanger voor al het zoet op 5/12

INGREDIENTEN

Voor 1 banketletter:, 1 rol bladerdeeg vers, 100 g rookspek, klein klontje boter;, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 ei, mespunt tijm; zout en peper, 2 koffielepels mosterd, 2 koffielepels Worcester sauce, 1 eetlepel yoghurt, 2 tl cayenne peper, 500 g rundergehakt, ik gebruik half om half, minder droog, zet de vulling dan even op laag vuur om wat vet er uit te laten trekken, dep af met keuken papier voor het inrollen., 4 à 5 eetlepels broodkruim (panko of paneermeel), 3 eetlepels peterselie, fijngehakt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

amandelspijs .. banketstaaf

INGREDIENTEN

250 gepelde amandelen, fijn gemalen, 2 grote eieren, het geel van 2 geraspte citroenen, bladerdeeg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Nederlands
  •  0-10 min.

hartige banketstaaf

Hartige banketstaaf

INGREDIENTEN

200 gram half om half gehakt, gehaktkruiden, 1 ei, losgeklopt, 4 plakjes bladerdeeg, 1/2 eetlepel boter, 1 blok kaas van 1cm dik

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Banketletter of Banketstaaf

INGREDIENTEN

450 gram bladerdeeg (diepvries), 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, boter om in te vetten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketstaaf Met Appel

En rozijnen

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 pakje amandelspijs 300 gr., 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetl. citroensap, 3 eetl rozijnen, 2 eetl. paneermeel, 1 eetl. koffieroom, 1/2 eetl. boter om in te vetten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

Boerenkool Banketstaaf

Varieren met boerenkool. 

INGREDIENTEN

150 gr. boerenkool, 300 gr. gehakt, 1 rode paprika, 6 plakken bladerdeeg, 100 gr. feta, 1 ui, 2 tenen knoflook, ketchup.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige banketstaaf stap-voor-stap

Hartige banketstaaf stap-voor-stapwww.albertheijn.nl

INGREDIENTEN

? 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ? 2 eetlepels bloem, ? 250 g rundergehakt, ? 1/2 theelepel oregano, ? 1/2 teentje knoflook, geperst, ? 10 groene olijven, fijngesneden, ? 1 gegrilde rode paprika (uit pot), ? cayennepeper, ? 1 eierdooier, , ? bakpapier,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Sinterklaas: hartige banketstaaf

Voor Sinterklaas

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 50 gr jonge kaas aan een stuk, 300 gr rundergehakt, 2 eieren en 1 eidooier, 2 el gehaktkruiden, zout, peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  •  
  •  30-60 min.

Banketstaaf met kaneel, lekker snoepen!

Als zoon van een banketbakker zou je bijna denken dat je deze recepten uit je hoofd kent. Nee dus, ik moet ze echt uit tijdschriften halen (of van Smul natuurlijk) maar dat komt omdat mijn roeping daar nooit zo gelegen heeft. Hier dan toch een recept voor iets lekker zoets, vanochtend gebakken en goed gelukt, het was lekker (en warm)..

INGREDIENTEN

1 citroen (alleen de schil, in reepjes met de zesteur of met de rasp), zakje amandelspijs (Bv Baukje, 300gr), 1 volle tl kaneelpoeder, 1 volle tl kardamompoeder, 2 gesplitste eieren, lap vers bladerdeeg (Tante Fanny, ca 40x12cm), garneeramandelen (bakje)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Banketstaaf Met Appel En Rozijnen

Voor ca. 15 porties Tip: Je kunt van de deegstaven ook banketletters maken.

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg*1 pakje amandelspijs a 300g(of verse zie m'n recepten)*1 appel*1 eierdooier*0,5 el citroensap*3 el rozijnen*2 el paneermeel*1 el kofieroom*05, el boter voor het invetten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Hartige banketstaaf met kaas en gehakt

Geef dit eens als een hartig kadootje

INGREDIENTEN

500 gr. gekruid gehakt of braadworst1 eetl. peterselie1 eetl. bloem, 75 gr. grofgeraspte belegen kaas6 plakjes bladerdeeg1 losgeklopte eidooierevt., sesamzaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

banketstaaf met appel en rozijnen

Mijn kinderen zijn er dol op. elk jaar moet ik ze weer maken,maar met veel plezier

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg (diepvries) * 300 gr. amandelspijs * 1 appel * 1 eierdooier * 1/2 eetl. citroensap * 3 eetl. rozijnen * 2 eetl. panneermeel * 1 eetl. koffieroom * 1/2 eetl. boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Sinterklaas - Hartige Banketstaaf

Hartige surprise

INGREDIENTEN

8 plakjes diepvries bladerdeeg, 50 gr jonge kaas aan een stuk, 300 gr rundergehakt, 2 eieren en 1 eidooier, 2 el gehaktkruiden, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  •  
  •  30-60 min.

Banketstaaf met appel en rozijnen

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 300 gram amandelspijs, 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel kofieroom, boter voor het invetten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Banketstaaf met appel en rozijnen

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 300 gram amandelspijs, 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel kofieroom, boter voor het invetten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Banketstaaf met appel en rozijnen

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 300 gram amandelspijs, 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel kofieroom, boter voor het invetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Speciaal voor Sinterklaas: Banketstaaf

Simpeler dan je denkt: in 10 minuten is-ie klaar voor de oven.

INGREDIENTEN

1 citroen, 2 eieren, 300 gr amandelspijs, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 tl kardemom, 1/2 rol bladerdeeg (circa 270 gr), amandelen voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  20-30 min.

HARTIGE GEHAKT STAAF

BUFFET GERECHT

INGREDIENTEN

? 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ? 2 eetlepels bloem , ? 250 g rundergehakt, ? 1/2 theelepel oregano, ? 1/2 teentje knoflook geperst, ? 10 groene olijven fijngesneden, ? 1 gegrilde rode paprika (uit pot), ? cayennepeper, ? 1 eierdooier, , ? bakpapier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  •  
  •  30-60 min.

Amandelspijs

INGREDIENTEN

1/2 pond gepelde amandelen, 1/2 pond suiker, citroenrasp, 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  •  
  •  0-10 min.

Amandel-amaretto mousse

Snel en gemakkelijk, maar wel met een lange voorbereidingstijd!

INGREDIENTEN

* 200 gram MonChou Zacht en Luchtig, * 75 gram verkruimeld amandelspijs, * 3 eetlepels Amaretto, * Amandelbanketstaaf, * 6 verse vijgen, * poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amandelspijs 300 gram

INGREDIENTEN

125 gr blanke amandelen, 125 gr kristalsuiker, 1 ei,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  •  
  •  0-10 min.

Amandel-amarettomousse

Zacht en luchtig toetje

INGREDIENTEN

200gr MonChou, 3 eetl. Amaretto, 75gr verkruimelde amandelspijs, 1 amandelbanketstaaf, verse vijgen, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Zwarte pietenstaaf

Met speciale pieten vulling en overgoten met chocolade!

INGREDIENTEN

Basisingredienten, zie mijn recept voor banketletter.Plus 1 eidooier,50 gram suiker en 75 gram chocoladehagelslag,100 gram pure chocolade,een paar chocolade pietjes en wat slagroom.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kerstkrans.

Een Kert lekkernij.

INGREDIENTEN

125 gr harde boter, 125 gr bloem, snufje zout, ? ? dl water, amandelspijs(zie recept amandelspijs 4), 100 gr rode en groene Fransjes vruchtjes, 3o gr oranjesnippers, 50 gr abrikozenjam.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Banketkrans of staaf

Ingrediënten voor een heerlijk avondje

INGREDIENTEN

300 gram amandelspijs, 300 gram bladerdeeg (ontdooit), 2 eieren, 4 eetlepels abrikozenjam, bigarreaux, oranjesnippers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top