banketstaaf
Knapperig bladerdeeg gevuld met verse amandelspijs
500 g suiker 500 g ongezouten amandelen 4 eieren 6 - 8 plakjes bladerdeeg
Hak de amandelen met de suiker in de keukenmachine. Als de amandelen fijn zijn, 3 eieren een voor een toevoegen (laat de machine draaien) Ondertussen het bladerdeeg tot een mooie lap van zo'n 30 cm rollen. Draai de spijs tot een rol en leg deze op het deeg. Vouw eerst de zijkanten naar binnen en rol het deeg om de spijs. Splits het laatste ei en klop het geel los. Bestrijk de bovenkant van de banketstaaf met het eigeel en bak de staaf in een oven van 175 graden in 20 minuten gaar. Ik vind het altijd zonde om het eiwit van het gesplitste ei weg te gooien. Je kunt hiervan schuimpjes maken, zie hiervoor het recept.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-12-2001Nederlands20-30 min.
Banketstaaf
250 gr. bladerdeeg, 125 gr. amandelspijs, 50 ml. water, ½ ei
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2009Nederlands30-60 min.
Banketstaaf
2 vellen bladerdeeg *, 125 gram amandelspijs *, 2 eieren *, ? eetlepel citroensap.
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-02-2003Nederlands10-20 min.
Banketstaaf
Een Sint Nicolaas en Kerst lekkernij.
150 gr bloem, snufje zout, 125 gr roomboter, ?1/2 dl water, amandelspijs (zie amandelspijs 4).,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-11-2004Nederlands60-120 min.
banketstaaf
Een goed recept!
Een pakje amandelspijs (250g), 1 ei + ei om de bestrijken, 6 plakjes bladerdeeg of een rol,
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-12-201010-20 min.
Banketstaaf
VOOR HET DEEG: 200 g bloem, 200 g roomboter, 1 dl water, 1/2 tl zout, 1 eierdooier, 1 el water, VOOR DE VULLING VAN AMANDELSPIJS: 150 g gepelde amandelen, 150 g suiker, 1 ei, geraspte schil van 1 citroen
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-10-2003Nederlands60-120 min.
Banketstaaf
6 plakjes bladerdeeg -, 300 gram amandelspijs -, 1/2 eetlepel citroensap -, 3 eetlepel rozijnen -, 2 eetlepel paneermeel -, 1 eetlepel koffieroom -, 1 appel -, 1 eierdooier -, boter voor het invetten, , ,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2003Nederlands20-30 min.
Hartige banketstaaf
Kijk ook eens op mijn webgroep werken_met_bladerdeeg voor lekkere andere recepten.
250 gram rundergehakt , 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) , 2 eetlepels bloem , 1/2 teentje knoflook, uitgeperst , 1/2 theelepel oregano , 10 groene olijven, fijngesneden , 1 gegrilde rode paprika (uit pot) , cayennepeper , 1 eierdooier , zout
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-11-2009Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Hartige banketstaaf.
8 plakjes diepvries bladerdeeg, 50 gr jonge kaas (aan een stuk), 300 gr mager rundergehakt, 2 eieren 1 eidooier, 2 eetlepels gehaktkruiden, peper en zout., Extra nodig: bakpapier.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-1999Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
hartige banketstaaf
Een hartige banketletter is ook heerlijk voor bij sinterklaas avond.
8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 eetlepels bloem, 250 g rundergehakt, 1/2 theelepel oregano, 1/2 teentje knoflook, geperst, kaas geraspt 60 gr., 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 2 eierdooier, beetje paneermeel
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-201230-60 min.
Hartige banketstaaf
8 plakjes diepvries bladerdeeg, 50 gr. jonge Super Meyenaar kaas aan èèn stuk, 300 gr. rundergehakt, 2 eieren + 1 eidooier, 2 el. gehaktkruiden, zout, peper
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-05-2009Nederlands30-60 min.
hartige banketstaaf
8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 eetlepels bloem, 250 g rundergehakt, 1/2 theelepel oregano, 1/2 teentje knoflook, geperst, 10 groene olijven, fijngesneden, 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 1 eierdooier
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-01-2011Hoofdgerecht30-60 min.
Hartige banketstaaf
, ? 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ? 2 eetlepels bloem, ? 250 g rundergehakt, ? 1/2 theelepel oregano, ? 1/2 teentje knoflook, geperst, ? 10 groene olijven, fijngesneden, ? 1 gegrilde rode paprika (uit pot), ? cayennepeper, ? 1 eierdooier, , , ,
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-11-200360-120 min.
Hartige banketstaaf
Een heerlijke banket staaf maar dan lekker hartig. Leuk recept voor sinterklaas avond. Maar mag natuurlijk altijd, waneer jij er zin in hebt.
, 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 el bloem, 250 g rundergehakt, ½ tl oregano, ½ teentje knoflook (geperst), 10 groene olijven (fijngesneden), 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)), ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-09-201430-60 min.
Hartige banketstaaf
Een hartige variant op de traditionele banketstaaf met amandelspijs.
8 plakjes bladerdeeg2 eetlepels bloem250g rundergehakt1/2 theelepel oregano1/2 teentje knoflook, geperst10 groene olijven, fijngesneden1 gegrilde rode paprika (uit pot) in fijne reepjescayennepeper1 eierdooier
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-08-2004Nederlands60-120 min.
hartige banketstaaf
Hartige banketstaaf
200 gram half om half gehakt, gehaktkruiden, 1 ei, losgeklopt, 4 plakjes bladerdeeg, 1/2 eetlepel boter, 1 blok kaas van 1cm dik
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2007Hoofdgerecht30-60 min.
Hartige banketstaaf
Eigenlijk gebruik ik deze altijd voor sauzijsenbroodjes , maar een banket letter is het origineel. lekkere hartige tegenhanger voor al het zoet op 5/12
Voor 1 banketletter:, 1 rol bladerdeeg vers, 100 g rookspek, klein klontje boter;, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 ei, mespunt tijm; zout en peper, 2 koffielepels mosterd, 2 koffielepels Worcester sauce, 1 eetlepel yoghurt, 2 tl cayenne peper, 500 g rundergehakt, ik gebruik half om half, minder droog, zet de vulling dan even op laag vuur om wat vet er uit te laten trekken, dep af met keuken papier voor het inrollen., 4 à 5 eetlepels broodkruim (panko of paneermeel), 3 eetlepels peterselie, fijngehakt,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-2015Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
amandelspijs .. banketstaaf
250 gepelde amandelen, fijn gemalen, 2 grote eieren, het geel van 2 geraspte citroenen, bladerdeeg
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-11-2008Nederlands0-10 min.
Banketletter of Banketstaaf
450 gram bladerdeeg (diepvries), 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, boter om in te vetten,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-07-2002Nederlands30-60 min.
Banketstaaf Met Appel
En rozijnen
6 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 pakje amandelspijs 300 gr., 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetl. citroensap, 3 eetl rozijnen, 2 eetl. paneermeel, 1 eetl. koffieroom, 1/2 eetl. boter om in te vetten.
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-10-2000Spaans30-60 min.
Boerenkool Banketstaaf
Varieren met boerenkool.
150 gr. boerenkool, 300 gr. gehakt, 1 rode paprika, 6 plakken bladerdeeg, 100 gr. feta, 1 ui, 2 tenen knoflook, ketchup.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-11-2016Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Hartige banketstaaf stap-voor-stap
Hartige banketstaaf stap-voor-stapwww.albertheijn.nl
? 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ? 2 eetlepels bloem, ? 250 g rundergehakt, ? 1/2 theelepel oregano, ? 1/2 teentje knoflook, geperst, ? 10 groene olijven, fijngesneden, ? 1 gegrilde rode paprika (uit pot), ? cayennepeper, ? 1 eierdooier, , ? bakpapier,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-12-2003Nederlands60-120 min.
Sinterklaas: hartige banketstaaf
Voor Sinterklaas
8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 50 gr jonge kaas aan een stuk, 300 gr rundergehakt, 2 eieren en 1 eidooier, 2 el gehaktkruiden, zout, peper.,
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-199930-60 min.
Banketstaaf met kaneel, lekker snoepen!
Als zoon van een banketbakker zou je bijna denken dat je deze recepten uit je hoofd kent. Nee dus, ik moet ze echt uit tijdschriften halen (of van Smul natuurlijk) maar dat komt omdat mijn roeping daar nooit zo gelegen heeft. Hier dan toch een recept voor iets lekker zoets, vanochtend gebakken en goed gelukt, het was lekker (en warm)..
1 citroen (alleen de schil, in reepjes met de zesteur of met de rasp), zakje amandelspijs (Bv Baukje, 300gr), 1 volle tl kaneelpoeder, 1 volle tl kardamompoeder, 2 gesplitste eieren, lap vers bladerdeeg (Tante Fanny, ca 40x12cm), garneeramandelen (bakje)
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-11-2013Nederlands20-30 min.
Speciaal voor Sinterklaas: Banketstaaf
Simpeler dan je denkt: in 10 minuten is-ie klaar voor de oven.
1 citroen, 2 eieren, 300 gr amandelspijs, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 tl kardemom, 1/2 rol bladerdeeg (circa 270 gr), amandelen voor de garnering
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-2014Europees20-30 min.
Banketstaaf Met Appel En Rozijnen
Voor ca. 15 porties Tip: Je kunt van de deegstaven ook banketletters maken.
6 plakjes bladerdeeg*1 pakje amandelspijs a 300g(of verse zie m'n recepten)*1 appel*1 eierdooier*0,5 el citroensap*3 el rozijnen*2 el paneermeel*1 el kofieroom*05, el boter voor het invetten.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-11-1999Nederlands60-120 min.
Sinterklaas - Hartige Banketstaaf
Hartige surprise
8 plakjes diepvries bladerdeeg, 50 gr jonge kaas aan een stuk, 300 gr rundergehakt, 2 eieren en 1 eidooier, 2 el gehaktkruiden, zout, peper
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-08-200030-60 min.
Hartige banketstaaf met kaas en gehakt
Geef dit eens als een hartig kadootje
500 gr. gekruid gehakt of braadworst1 eetl. peterselie1 eetl. bloem, 75 gr. grofgeraspte belegen kaas6 plakjes bladerdeeg1 losgeklopte eidooierevt., sesamzaadjes
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-11-200430-60 min.
banketstaaf met appel en rozijnen
Mijn kinderen zijn er dol op. elk jaar moet ik ze weer maken,maar met veel plezier
6 plakjes bladerdeeg (diepvries) * 300 gr. amandelspijs * 1 appel * 1 eierdooier * 1/2 eetl. citroensap * 3 eetl. rozijnen * 2 eetl. panneermeel * 1 eetl. koffieroom * 1/2 eetl. boter of margarine om in te vetten
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-2002Nederlands30-60 min.
Banketstaaf met appel en rozijnen
6 plakjes bladerdeeg, 300 gram amandelspijs, 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel kofieroom, boter voor het invetten
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-12-2002Nederlands0-10 min.
Banketstaaf met appel en rozijnen
6 plakjes bladerdeeg, 300 gram amandelspijs, 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel kofieroom, boter voor het invetten.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-01-2003Belgisch10-20 min.
Banketstaaf met appel en rozijnen
6 plakjes bladerdeeg, 300 gram amandelspijs, 1 appel, 1 eierdooier, 1/2 eetlepel citroensap, 3 eetlepel rozijnen, 2 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel kofieroom, boter voor het invetten
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2005Nederlands30-60 min.
Peperstengels
Een lekker knabbeltje op sinterklaasavond naast pepernoten en banketstaaf.
100 g zelfrijzendbakmeel, 25 g boter, 1/2 el speculaas-of koekkruiden, 50 g bruine basterdsuiker, 2 el melk, 2 plakjes bladerdeeg, beetje (koffie)melk en suiker
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-11-2011Nederlands20-30 min.
Banketletter
Banketletter voor Sinterklaas of Banketstaaf voor Kerst of natuurlijk de Kerstkrans
-400 gr. Amandelspijs, -2 eieren, -1-2 el geraspte citroen of sinaasappelschil, -1-2 el slagroom, -7-8 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-11-2000Nederlands60-120 min.
HARTIGE GEHAKT STAAF
BUFFET GERECHT
? 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ? 2 eetlepels bloem , ? 250 g rundergehakt, ? 1/2 theelepel oregano, ? 1/2 teentje knoflook geperst, ? 10 groene olijven fijngesneden, ? 1 gegrilde rode paprika (uit pot), ? cayennepeper, ? 1 eierdooier, , ? bakpapier
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-200530-60 min.
Banketletter zoet
De Banketstaaf is een typisch recept voor Sinterklaas en Kerst. Dit zijn natuurlijk ideale momenten om zelf een banketstaaf of -letter te maken. En het maken van de banketstaaf is helemaal niet zo ingewikkeld. Het amandelspijs dat je eventueel ook zelf maakt, moet wel enkele weken rijpen. Begin dus op tijd..! Amandelspijs, is de basis voor de vulling van banket, gevulde koeken of gevulde speculaas. Amandelspijs blijft trouwens in de koelkast weken goed, dus als je te veel maakt is dit niet erg.
450 gram diepvries bladerdeeg, 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, 1 theel. Citroenrasp, dr Oetker, of zelf gemaakt, bloem, , maken van amandelspijs:, 250 gr. gepelde amandelen, 250 gr. suiker, 1½ ei, ½ theel. citroenrasp, citroensap
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-11-2010Nederlands60-120 min.
Boterleter
- 2 eieren, - 8 plakjes diepvries bladerdeeg, - 500 gram amandelspijs, - 1 eetlepel geraspte citroenschil, - 2 eetlepels slagroom
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-12-2009Nederlands30-60 min.
Amandel-amarettomousse
Zacht en luchtig toetje
200gr MonChou, 3 eetl. Amaretto, 75gr verkruimelde amandelspijs, 1 amandelbanketstaaf, verse vijgen, poedersuiker
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-12-2001Nagerecht0-10 min.
Amandel-amaretto mousse
Snel en gemakkelijk, maar wel met een lange voorbereidingstijd!
* 200 gram MonChou Zacht en Luchtig, * 75 gram verkruimeld amandelspijs, * 3 eetlepels Amaretto, * Amandelbanketstaaf, * 6 verse vijgen, * poedersuiker.
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-11-2003Nederlands Nagerecht10-20 min.
Kerstkrans.
Een Kert lekkernij.
125 gr harde boter, 125 gr bloem, snufje zout, ? ? dl water, amandelspijs(zie recept amandelspijs 4), 100 gr rode en groene Fransjes vruchtjes, 3o gr oranjesnippers, 50 gr abrikozenjam.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2004Nederlands30-60 min.