Banketletter
Banketletter voor Sinterklaas of Banketstaaf voor Kerst of natuurlijk de Kerstkrans
-400 gr. Amandelspijs -2 eieren -1-2 el geraspte citroen of sinaasappelschil -1-2 el slagroom -7-8 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid.
-Verwarm de oven voor op 200 C -Kneed het amandelspijs met 1 ei,citroenrasp en slagroom tot een soepel mengsel. -Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm. -Leg de plakjes deeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 cm overlappen. -Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller.Er ontstaat ongeveer een lange deeglap van 62 x 10 cm. -Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.
-Druk de deegranden goed op elkaar,gebruik eventueel een beetje water. -Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter -staaf of krans. -Klop 1 ei los met 1 tl water en bestrijk de banketletter/staaf/krans hiermee. -Bak het banket in ongeveer 35 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-11-2000Nederlands60-120 min.
Banketletter
Deze doet het prima met sinterklaas en kerst.
8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 600 g amandelspijs, 2 eieren, losgeklopt, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels slagroom, bloem om te bestuiven
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-11-2013Nederlands30-60 min.
Banketletter
400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-11-2003Nederlands0-10 min.
Banketletter
Voor ongveer 20 stukjes
450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gram amamandelspijs, 1 losgeklopt ei.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-1998Nederlands20-30 min.
banketletter
Heerlijke letter van banket
400 g amandelspijs, 2 eieren, 1-2 el geraspte citroen- of sinaasappelschil, 1-2 el slagroom, - 7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-11-2000Nederlands30-60 min.
Banketletter
Een lekkere zelfgemaakte Banketletter
(? 20 stukjes), , 450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2004Nederlands30-60 min.
Banketletter
Banket letter zelf maken is leuk werk en heerlijk voor bij de koffie of thee of chocomelk
8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 600 g amandelspijs, 2 eieren, losgeklopt, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels slagroom +, bloem om te bestuiven
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-201230-60 min.
Banketletter
Banketletter 2
450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, Een ingevette bakplaat,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2004Nederlands30-60 min.
Banketletter
Overheerlijke Banketletter
400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-2003Nederlands30-60 min.
Banketletter
Een Sint-Nicolaas lekkernij
400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-10-2004Nederlands30-60 min.
Banketletter
400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-2006Nederlands30-60 min.
Banketletter
450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, Een ingevette bakplaat
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2004Nederlands20-30 min.
Banketletter
400 gram amandelspijs, , 2 eieren, , 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, , 1-2 eetlepel slagroom, , 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg .,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2004Nederlands10-20 min.
Banketletter
450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2003Nederlands30-60 min.
Banketletter
Niet alleen lekker met sinterklaas!!!
350 gram (roomboter) bladerdeeg diepvries of zelfgemaakte(zie recept bij mijn recepten!),250 gram amandelspijs,gekocht of zelfgemaakt(zie ook recept bij mijn recepten!),2 eidooiers,1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel melk.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-11-2002Nederlands60-120 min.
Banketletter
450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg - 500 gram amandelspijs - 1 losgeklopt ei,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-11-2004Spaans20-30 min.
Banketletter
400 gram amandelspijs -, 2 eieren -, 1 a 2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil -, 1 a 2 eetlepel slagroom -, 7 a 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-2003Nederlands30-60 min.
Banketletter
400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-11-2006Nederlands20-30 min.
banketletter
Ieder jaar met sinterklaas wordt dit recept tenminste 1 keer gebruikt ( meestal veel vaker)
400 gram amandelspijs, 2 eieren, 2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 2 eetlepel slagroom, 8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-11-200620-30 min.
Banketletter
Met sinterklaas zelf je banketletters maken. Zelf maken is lekkerder dan uit de winkel.
400 gram amandelspijs, 2 eieren, 1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil, 1-2 eetlepel slagroom, 7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-02-2004Internationaal60-120 min.
Banketletter
KAN NATUURLIJK OOK VOOR DE KERST GEMAAKT WORDEN[DIT IS EEN MAKKELIJKE VERSIE}MET ECHTE AMANDELSPIJS NATUURLIJK
450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg{roomboterbladerdeeg kan ook}500 gram amandelspijs
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2003Internationaal30-60 min.
Banketletter
Met zelfgemaakt amandelspijs
- 100 gram gepelde amandelen, - 100 gram suiker, - 2 eieren, - sap van een halve citroen, - 250 gram bladerdeeg
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-2005Nederlands30-60 min.
banketletter
? 450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg, ? 500 gram amandelspijs, ? 1 losgeklopt ei, ? een ingevette bakplaat,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2003Spaans30-60 min.
Banketletter
450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, een ingevette bakplaat
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Nederlands0-10 min.
Banketletter
450 gram bladerdeeg - 500 gram amandelspijs,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-12-2005Spaans10-20 min.
Banketletter
150 g bloem, zout, 150 g boter, 0,75 dl koud water, 100 g amandelen, 100 g suiker, 0,5 citroen, 1 ei
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Nederlands0-10 min.
Banketletter met abrikozenspijs
300 g gedroogde abrikozen, zonder pit, 50 g walnoten, een paar extra voor garneren, 1 eetl. sinaasappelrasp, 1 ei, losgeklopt, bloem om te bestuiven, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2011Nederlands20-30 min.
Banketletter S
450 gram diepvries bladerdeeg, 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2010Nederlands30-60 min.
Banketletter zoet
De Banketstaaf is een typisch recept voor Sinterklaas en Kerst. Dit zijn natuurlijk ideale momenten om zelf een banketstaaf of -letter te maken. En het maken van de banketstaaf is helemaal niet zo ingewikkeld. Het amandelspijs dat je eventueel ook zelf maakt, moet wel enkele weken rijpen. Begin dus op tijd..! Amandelspijs, is de basis voor de vulling van banket, gevulde koeken of gevulde speculaas. Amandelspijs blijft trouwens in de koelkast weken goed, dus als je te veel maakt is dit niet erg.
450 gram diepvries bladerdeeg, 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, 1 theel. Citroenrasp, dr Oetker, of zelf gemaakt, bloem, , maken van amandelspijs:, 250 gr. gepelde amandelen, 250 gr. suiker, 1½ ei, ½ theel. citroenrasp, citroensap
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-11-2010Nederlands60-120 min.
Banketletter of Banketstaaf
450 gram bladerdeeg (diepvries), 500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, boter om in te vetten,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-07-2002Nederlands30-60 min.
Sinterklaas: banketletter
(ong.20 stukjes)Met dank aan Knabbel
450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg, 500 gr amandelspijs, 1 losgeklopt ei, extra nodig: 1 bakplaat, ingevet
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-1999Nederlands30-60 min.
Zoete banketletter
7 plakjes diepvries bladerdeeg, 1 citroen, 400g amandelspijs(Baukje), 2 eieren, 2 eetlepels slagroom.
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-02-200430-60 min.
Banketletter de luxe
Sinterklaas is weer in het land en dat betekent: pepernoten, chocoladeletters… en banketletters! Zelf maken is het allerleukste en daarom heb ik voor jullie deze speciale banketletter gemaakt. De chocolade en pecannoten maken het helemaal af. Het ziet er zo luxe uit, maar is eigenlijk heel simpel! Je kunt dit recept bewaren voor 5 december… maar de letter ook gewoon lekker nu al maken en `m tussendoor eten als luxe gebak. Aldus Chantal. Geniet ervan!
Men neme (voor een banketletter):, - 6 plakjes bladerdeeg, - 300 gram amandelspijs ( Kopen of zelf maken ), - 1 ei losgeklopt, - 2 eetlepels slagroom, - 1 reep pure chocolade, - 10 gram amandelschaafsel, - 30 gram pecannoten
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-201330-60 min.
Hartige banketletter met chorizo en tijm
Heerlijk voor de komende feestdagen! Maak deze met Sinterklaas voor de liefhebbers van hartige snacks.
5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 400 g rundergehakt, 100 g pittige chorizo (stukje worst), 0,5 gele paprika, 3 el tijmblaadjes, 1 ei, Snufje zeezout en peper,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2018Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Hartige banketletter met chorizo en tijm
Banketletters kunnen niet alleen tijdens sinterklaas. Deze hartige banketletter met chorizo en tijm kan het hele jaar door. Dit recept kan je als bijgerecht of tussendoortje serveren.
5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 400 g rundergehakt, 100 g pittige chorizo (stukje worst), 0,5 gele paprika, 3 el tijmblaadjes, 1 ei, 1 snufje zeezout, 1 snufje peper
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-02-2019Nederlands30-60 min.
Banketletter van de Sint
450 gram ontdooid diepvriesbladerdeeg-, 500 gram amandelspijs-, 1 losgeklopt ei.,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2003Nederlands10-20 min.
Hartige banketletter met groenten uit de oven
Een recept van Ramon Beuk, 1 van mijn favoriete televisiekoks! Zeker in deze tijd van het jaar lijkt me dit recept erg toepasselijk!
Voor de gehaktletter:, 6 plakken bladerdeeg, 1 eidooier, 300 g rundergehakt, 2 el verse oregano, zonder takjes, 1teentje knoflook, geperst, 100 gram pistachenoten, fijngehakt, zout, 1 el cayennepeper, 2 eierdooiers, Voor de groenten uit de oven:, 2 rode paprika?s, 4 gekookte aardappelen, in partjes, 5 tomaten, 20 zwarte olijven, zout/peper, 3 el olijfolie, ,
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2004Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Hartige banketstaaf
Eigenlijk gebruik ik deze altijd voor sauzijsenbroodjes , maar een banket letter is het origineel. lekkere hartige tegenhanger voor al het zoet op 5/12
Voor 1 banketletter:, 1 rol bladerdeeg vers, 100 g rookspek, klein klontje boter;, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 ei, mespunt tijm; zout en peper, 2 koffielepels mosterd, 2 koffielepels Worcester sauce, 1 eetlepel yoghurt, 2 tl cayenne peper, 500 g rundergehakt, ik gebruik half om half, minder droog, zet de vulling dan even op laag vuur om wat vet er uit te laten trekken, dep af met keuken papier voor het inrollen., 4 Ã 5 eetlepels broodkruim (panko of paneermeel), 3 eetlepels peterselie, fijngehakt,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-11-2015Nederlands30-60 min.
hartige banket letter
Ipv zoet een hartig versie.
Plak kaas van 50 gr., 300 gr halfomhalf gehakt, 2 el gehaktkruiden, zout peper, 2 eieren, paneermeel, 8 plakjes bladerdeeg
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-2006Nederlands30-60 min.
Hartige Sinterklaas-letter
Serveer eens een hartige banketletter met Sinterklaas
250 gr. half om half gehaktgehaktkruiden1 ei (losgeklopt)4 plakjes bladerdeeg, 1/2 eetl. boter
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2004Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
hartige banketstaaf
Een hartige banketletter is ook heerlijk voor bij sinterklaas avond.
8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 eetlepels bloem, 250 g rundergehakt, 1/2 theelepel oregano, 1/2 teentje knoflook, geperst, kaas geraspt 60 gr., 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 2 eierdooier, beetje paneermeel
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-11-201230-60 min.