Banket
Luxe-koekje
500 g amandelen, 500 g suiker, 2 eitjes, 1/2 tl citroenrasp, boter.
De amandelen met suiker en eieren fijndraaien, citroenrasp erbij en nogmaals draaien. Met de spuitzak op een ingevette bakplaat rozetjes spuiten, even laten opstijven. Garneren met halve amandelen, bigarreaux, in een warme(180-190)oven afbakken. Na afkoeling abrikoteren en eventueel nog garneren met fondant.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-07-2001Nederlands30-60 min.
Banket
30 g gist, 3/4 l lauwe melk, 250 g tarwebloem, 125 g boekweitmeel, 1/2 tl zout, 2 eieren, 150 g krenten, 150 g rzoijnen, 150 g gerookt spek
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op05-10-2003Nederlands> 120 min.
Kerstkrans van banket
Kerstkrans van banket
Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, ? cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, , , Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-11-2003Nederlands20-30 min.
banket krans
Heerlijke krans om samen te delen bij de koffie.
1 Pak bladerdeeg,, 300 gram spijs uit pakje of zelf gemaakt,, franse kersen bakje,, 2 eieren,, beetje melk,, rasp van 1 citroen en beetje sap,, amandelschaafsel,, abrikozen jam
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-01-201460-120 min.
banket letter
400 gram Amandelspijs, 2 Eieren, 2 eetlepels Geraspte citroenschil, 2 eetlepels Slagroom, 8 plakjes Diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-10-200720-30 min.
Brussels banket
100 gram fijn gemalen amandelen * 100 gram fijne suiker * 80 gram (1 1/2 ei).
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-01-2007Belgisch0-10 min.
kerstkrans van banket
**Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, ? cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, , , **Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint., , ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-10-200120-30 min.
kerstkrans van banket
Bron: www.kerstfeesten.nl
Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, 1/4 cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, , Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap), geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint.,
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-200330-60 min.
Brussels Banket.
Streekgerecht.
100 gram fijn gemalen amandelen, 100 gram fijne suiker, 80 gram ei (1,5 ei).
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-2002Belgisch10-20 min.
Kerstkrans Van Banket
Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, ? cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-09-2000Nederlands30-60 min.
Kerstkrans van banket
Heimwee naar Holland Kookboekje van Hollandse immigranten uit Australie en Canada.
Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen *, 1/4 cup suiker *, 1 ei *, rasp van 1 citroen *, (diepvries)bladerdeeg., ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2005Nederlands30-60 min.
Kerstkrans Van Banket
Gevonden op Internet
3/4 cup ontvelde amandelen, 1/4 cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint., , (diepvries)bladerdeeg,
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-07-200030-60 min.
Kerstkrans van banket
Amandelspijs:, 3/4 cup ontvelde amandelen, ? cup suiker, 1 ei, rasp van 1 citroen, (diepvries)bladerdeeg, , , Decoratie:, Abrikozenjam, suikerglazuur (met een beetje citroensap) en bijvoorbeeld geconfijte rode en groene kersen, geconfijte sinaasappelschil, hulstblaadjes en lint., ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-2003Nederlands0-10 min.
Glazuur Voor Banket
Simpele versiering voor je banket
Poedersuiker, water
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-03-2000Nederlands0-10 min.
hartige banket letter
Ipv zoet een hartig versie.
Plak kaas van 50 gr., 300 gr halfomhalf gehakt, 2 el gehaktkruiden, zout peper, 2 eieren, paneermeel, 8 plakjes bladerdeeg
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-11-2006Nederlands30-60 min.
Creme Voor Op Je Banket
Hiermee kan je je banket mooi versieren
1 pakje boter (250 gr), 1 eiwit, 300 gr poedersuiker
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-03-2000Nederlands0-10 min.
Banket staaf op turkse wijze
Lekker en snel, zoet en net wat anders
Filodeeg (van de turkse winkel), Boter, honing, 250 gram amandelspijs (voor 1 staaf), puntje kaneel, 1 eetlepel oranjebloesemwater (te koop bij turkse winkel)
- Multi-cultureel
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-12-2010Multi-cultureel10-20 min.
de allerlekkerst banketbakkers appeltaart.
Deze appeltaart vond ik in een allerhande, het is een recept van de bekentste banket bakkerij uit amsterdam, ik maak het recept met regelmaat om dat iedereen dit de allerlekkerste taart vind, iedereen die deze taart hier proeft vraagt altijd als ik hem wel zelf heb gemaakt? of als ik hem gekocht heb, voor mij is dat het grootste compliment die ik kan krijgen...dus deze allerlekkerste appeltaart krijgt hier van mij een ere plaatsje.
1/2 citroen, 125 g roomboter, op kamertemperatuur en in stukken + 1 el, 125 g witte basterdsuiker, 250 g zelfrijzend bakmeel, 1 1/2 kg friszure appels (bv. jonagold of elstar), geschild en in parten, 75 g blanke rozijnen, 10 g krenten, mespunt kaneel, gemalen, 1 eetlepel custard, 10 eetlepels abrikozenjam, 150 g amandelspijs (pak a 300 g), 1 eierdooier, poedersuiker
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-03-20120-10 min.
appeltaart
Banket appel
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-02-2005Frans60-120 min.
Truffels Met Butterscotch
Lekker bij de thee
Basisrecept truffels (zie banket), 100 gram rietsuiker, 15 gram boter
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op08-08-2000Belgisch> 120 min.
Kruimeltjes vlaai
Heerlijke kruimelvlaai, binnen 20 minuten klaar
300 gr gistdeeg. 5 dl banket bakkersroom, 150 gram basterdsuiker - 150 gram roomboter, 200 gram bloem
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-06-2001Nederlands10-20 min.
Opzat Of Soesjestaart
Omdat veel Nederlanders echte zoetekauwen zijn. heeft iedere streek of provincie wel een eigen gebaksoort. 'N'n opzat' heet deze prachtige soesjestaart uit Limburg, die gemaakt wordt van 40 tot wel 200 soesjes, als traktatie bij een communie of huwelijk.
60 kleine soesjes gevuld met banket bakkersroom, 500 g suiker, 50 g glucosepoeder,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-02-2001Nederlands20-30 min.
donkere honing noga
Donkere noga van gekarameliseerde honing
500 g honing *500 g amandelen met vlies * 50 g glucose (verkrijgbaar bij banket bakker)
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-09-1999Frans10-20 min.
Truffels Met Whiskey
Lekker bij de thee
Basisrecept truffels (zie banket), geraspte schil van 1 sinaasappel, 2 tl. whiskey, 2 tl. bittere sinaasappelmarmelade, cacaopoeder
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op08-08-2000Belgisch> 120 min.
Aardbeientompouce
Een heerlijke verse aardbeientompouce, geschikt als banket of nagerecht.
4 plakjes (roomboter)bladerdeeg, 250 ml. volle melk, 20 gram custardpoeder, 3 el. suiker, 250 gram aardbeien, 1 el. aardbeien limonadesiroop, 6 el. poedersuiker, 1 bekertje slagroom van 125 ml.,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-08-2010Nederlands20-30 min.
Appelpudding
120 gr malse boter - 4 grote eieren - 110 gr paneermeel - 4 appels (type Jonagold) - 120 gr, griessuiker - 3 tl "gemengde kruiden" (voor banket) - 100 gr amandelpoeder - 2 el Calvados - 25 gr boter
- Belgisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-06-2000Belgisch Nagerecht60-120 min.
Zelfgemaakte oliebollen, berlinerbollen en Appelbeignets
Ik vond nog een oud maar onwijs goed recept van gistdeeg. Dit recept komt nog uit mijn opleidings tijd voor brood banket bakker. [Paul de basicchef ] De uitkomst is een oliebol die niet te vet en niet te droog is en lekker luchtig. Ik heb het recept terug gebracht tot 8 oliebollen en 8 berliner bollen.
Gistdeeg, 500 gr bloem, 3 dl volle melk, 30 gr gist, 10 gr zout, 10 gram citroenrasp, 10 gram suiker, 1 ei, , Vulling voor oliebollen, 50 gr rozijnen, 50 gr krenten, 50 gr gedroogde cranberry`s, , Banketbakkersroom voor Berlinerbollen, 0,5 l volle melk, 33 gram suiker, 33 gram custardpoeder, 2 eidooiers, , appelbeignets, , 1 Pakje bladerdeeg2 Goudrenetten, 50 gr Amandelspijs, Kaneel, Suiker, 1 Eiwit
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-02-2013Nederlands60-120 min.
Zalmtaart met bearnaisesaus
Lekker voor de zondagmiddag bij de borrel
Basisrecept zandtaartdeeg (zie banket), 125 gram zeekraal, 400 gram verse zalmfilet, in stukjes, zout, peper, 125 gram boter of margarine, 2 eidooiers, 1 el. dragonazijn, 2 el. witte wijn, 2 takjes dragon, blaadjes geplukt, zalmeitjes
- Mediterraan
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-07-2002Mediterraan60-120 min.
Zwitserse kaastaart
Een heerlijke taart die de Zwitsers in kleine porties als voorgerecht serveren, Of in grotere porties als hoofdgerecht.
185 gr volkoren-kruimeldeeg.( zie bij banket op mijn site. Dit deeg is snel en makkelijk te maken ), Voor de vulling:, 1 el olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 1/2 theelepel paprikapoeder, 125 gr emmentalrer, geraspt, 125 gr gruyere, geraspt, 2 eieren, losgeklopt, 125 ml slagroom, 125 ml melk, 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat, zout naar smaak, 1 el pompoenpitten, 1 el sesamzaad
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2006Vegetarisch30-60 min.
Donkere Geglazuurde Chocoladetaart
Een hele donker machtige chocoladetaart, lekker als toet, maar ook als banket bij een feestje
250 g boter, 250 g pure chocolade, gebroken, 2 el espresso oploskoffie, poeder of korrels, 150 g zelfrijzend bakmeel, 150 g bloem, 60 g cacaopoeder, 1/2 tl zuiveringszout, 550 g suiker, 4 eieren, 2 el olie, 1,25 dl karnemelk, , Glazuur, 250 g goede pure chocolade, gehakt, 1,25 dl room, 160 g basterdsuiker,
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-02-200260-120 min.
Cheesecake
Ook lekker als nagerecht of banket
150 gram bloem, 100 gram boter, 50 gram basterdsuiker, mespunt zout, 1 eidooier, 200 gram verse roomkaas, 1 dl. slagroom, 25 gram gesmolten boter, 100 gram basterdsuiker, 2 eieren, 1 el. maizena, 1 tl. kaneel
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-08-2000Engels60-120 min.
snelle aardbeientaart van bladerdeeg
, 5 plakjes bladerdeeg, 1 eiwit, 1 eetl poedersuiker, 1 pakje banketbakkersroom, 1 blaadje gelatine, 500 gr aardbeien, 1 bekertje creme fraiche, 3 eetlepels aarbeien siroop, 1 dl water, 1 zakje taart gelei poeder
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-08-2000Nederlands20-30 min.
Brownie-Macadamia-Ijstaart
Wat een verwennerij
200 gram pure chocolade, in stukjes, ? l. melk, 6 eidooiers, 100 gram donkere basterdsuiker, 3 dl. slagroom, lobbig geklopt, 150 gram gehakte macadamianoten
- Amerikaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-08-2000Amerikaans Nagerecht30-60 min.
Banketletter
Banketletter voor Sinterklaas of Banketstaaf voor Kerst of natuurlijk de Kerstkrans
-400 gr. Amandelspijs, -2 eieren, -1-2 el geraspte citroen of sinaasappelschil, -1-2 el slagroom, -7-8 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-11-2000Nederlands60-120 min.
Banketbakkersroom
Te verwerken in banket en tompoezen.
35 gr. custardpoeder, 75 gr. suiker, 1 ei, 2 dl. Koksroom, 3 dl. melk, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-1999Nederlands30-60 min.
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Hier Laat ik zien hoe je de heerlijkste satés kunt maken voor een banket of kerst diner. 2 Manieren om je satés te marineren, de keuze is aan jou, ze zijn beiden overheerlijk.
2 entrecote, plakjes Pancetta (iets dikker plakjes of doen 2 plakjes spek op elkaar), saté stokjes, vooraf in water geweekt, , MARINADE 1, 2 entrecote, 100 ml tomatenketchup, 75 ml Worcestersaus, 75 ml chutney (van eigen keuze), 60 ml ketjap manis, 2 teentjes knoflook, fijn, , of, , MARINADE 2, 2 entrecote, 125 ml droge rode wijn, 1 e bruine suiker, 1 t mosterd poeder, 1 t gemalen gember, 1 t rozemarijn en tijm, vermengd, 1 laurierblad gescheurd, 1 teentje knoflook, fijn, zout, zwarte peper, , Meng alle marinade ingrediënten goed.
- Afrikaans Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-12-2014Afrikaans Bijgerecht> 120 min.
Ypocras
Een heerlijke gekruide wijn, koud te drinken dus het gehele jaar lekker!
1/2 theelepel gemberpoeder, 4 kaneelstokjes in stukken gebroken, de zaden uit vier kardamompitten, 1/8 theelepel peper, 1/4 liter goede droge rode wijn, suiker naar smaak, ,
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-04-20000-10 min.
Amandelbanket uit Noorwegen - Kringler
Een typisch Scandinavische koek. Het is makkelijk te maken, in een uurtje klaar (incl. baktijd!) en heerlijk bij een kop koffie of melk op een koude winterdag.
Voor 24 grote of 36 kleinere stukken, , Bodem, 140 g bloem, 115 g boter op kamertemperatuur, 2 el ijskoud water, , Tweede laag, 250 ml water, 115 g boter, 140 g bloem, 3 eieren, 1 tl amandel extract, , Glazuur, 180 g poedersuiker, 3 el boter, op kamertemperatuur, 1 1/2 tl amandel extract, 1-2 el room of melk, , enkele eetlepels geschaafde amandelen om mee te garneren
- Scandinavisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-11-2010Scandinavisch30-60 min.
Kolatsen uit Moravie
* Moravske kolace *Een heerlijk baksel met appel en citroenrasp. Ik zet het recept onder 'banket', maar het wordt in Tsjechie ook bij of na de warme maaltijd gegeten
25 g verse gist, 1.1/2 dl melk (licht verwarmd), 60 g suiker, 250 g bloem, 1 mespuntje zout, 1 losgeroerd ei, 50 g zacht geroerde boter, 1/2 tl rasp van citroenschil, Voor de vulling:, 2 grote appels (geschild en grof geraspt), 1 tl rasp van citroenschil, mespunt kaneel, mespunt kruidnagelpoeder, Verder:, 1 losgeroerde eierdooier, poedersuiker
- Tsjechisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-05-2000Tsjechisch60-120 min.
Bruine chocoladekrullen
Leuke voor op nagerechten en banket
30 g bruine chocolade in stukjes
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-11-1999Nederlands20-30 min.
Witte Chocoladekrullen
Leuke voor op nagerechten en banket
30 g witte chocolade in stukjes
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-11-1999Nederlands20-30 min.
-
banket
van lelie2 , 187 recepten, 33286 volgers
-
Banket
van Teunis50 , 186 recepten, 7 volgers
-
Banket
van diaantje64 , 132 recepten, 33288 volgers
-
taart en banket
van ankie43 , 125 recepten, 18 volgers
-
Banket
van caroline1966 , 99 recepten, 6 volgers
-
Monique`s banket
van Monique221 , 87 recepten, 5 volgers
-
banket
van kippevleugeltje , 70 recepten, 3 volgers
-
Banket
van carolientje61 , 40 recepten, 0 volgers
-
banket
van kristitest , 36 recepten, 4 volgers
-
Banket
van nicoletje96 , 35 recepten, 0 volgers
-
pattiserie
van JanTap , 53 recepten, 0 volgers
-
sinterklaasrecepten
van rosela , 33 recepten, 0 volgers
-
sweet tooth
van sweet_tooth , 8 recepten, 0 volgers