Pho Bo (noedelsoep met rundvlees)
De Vietnamese keuken is rijk aan verschillende heerlijke gerechten. Aan de vele soorten, zoals soepgerechten en tropische vruchten, kun je zien dat de Vietnamezen gezonde eters zijn. Ook kent de Vietnamese keuken Franse invloeden, zoals het gerecht Banh Mie Sandwich, een baguette met vlees of tofu, reepjes komkommer, chilipeper, gepekelde groenten, korianderblaadjes, sojasaus en mayonaise.
Overal …
Ingrediënten 4 personen
Voor de soep:, - 4 runder/kalfsschenkel, - 3 stukjes gember van ca. 5 cm, geschild en gekneusd, - 2 uien, gepeld, - 3 teentjes knoflook, - Specerijen; 1 kaneelstokje, 5 steranijs, 7 kruidnagels, - 3 eetlepels suiker, - Zout naar smaak, , Voor de vulling:, - 1 pak brede of dunne voorgekookte rijstnoodles (verkrijgbaar bij de Chinese supermarkten)., - 500 gram biefstuk, in hele dunne plakjes gesneden, - 1 klein pakje gedroogde Chinese paddenstoelen, voorgeweekt, - 100 gram taugé, - 1 pak-soi, in stukjes gesneden, - Blaadjes van 2 takjes Thaise Basilicum (bai hohrapha), - Blaadjes van 2 takjes koriander, - 2 lente-uitjes, grof gesneden, - 1 limoen, in 4 partjes gesneden, - Vissaus en hoisinsaus