1. Home
  2. Recepten
  3. Banh Mi

Banh mi recepten (9)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Banh Mi

De kook Demo deze week was een vietnamees broodje, banh Mi , Een erg lekker broodje moet ik zeggen. vandaar dat het het meest gegeten broodje in vietnam is ( schijnt ) laat je niet ontmoedigen door de vele ingredienten, het meeste heb je al in huis , of is te vervangen ( bosui/preitje, limoen/citroen etc. ) 2 varianten kip & rund . zonder vlees ? makkelijk om te toveren met wat vega wokblokjes of reepjes..

INGREDIENTEN

Banh Mi Kip: Banh Mi rund: 75 gr. wortel julienne / 75 gr. wortel julienne 3 el. rijstazijn/witte azijn / 3 el. rijstazijn/witte azijn 1 el suiker / 1 el suiker 2 tl. zout / 2 tl. zout 150 gram dun gesneden ontbijtspek ( repen ) / 150 gram dun gesneden ontbijtspek ( in repen ) 3 el. ketjap / 3 el. ketjap 3 afbak baquettes / 3 afbak baquettes 300 gr. kipblokjes ( fijn gesneden ) / 350 gram beefreepjes 6el mayonaise / 4el. olie 2 tl. sambal oelek / 10 gram munt blaadjes 2 el. kokosmelk / 1 tl. gehakte knoflook ( potje ) 1/2 el. atjar / 1 sjalot ( ui/rode ui ) bosje koriander fijn gesneden / sap van 1 limoen bosui in dunne ringen / gebakken uitjes 1 el. chillisaus de ingrediënten rechts van de / zijn voor rund

Bereidingswijze

Banh MI kip: meng azijn, suiker en zout marineer de wortel. snijdt de komkommer ( met schil ) in dunne plakjes met je kaasschaaf . smeer het spek in met de ketjap, gril krokant , houd warm . meng mayonaise, sambal en kokosmelk tot een dikke saus. bak de kip op middelhoog vuur in 5/6 minuten gaar. snijdt bosui, koriander fijn. bak de baquettes af volgens de verpakking. snijdt de baquettes open, besmeer met het mayomengsel. beleg met kip, dan de wortel, komkommer. top af met het spek, garneer met koriander en bosui. Banh Mi Rund meng azijn, suiker en zout marineer de wortel. snijdt de komkommer ( met schil ) in dunne plakjes met je kaasschaaf . smeer het spek in met de ketjap, gril krokant , houd warm snipper sjalot, en munt. meng olie, limoensap, knoflookpasta, sjalot , proef! voeg evt wat zout en peper uit de molen toe. bak de beefreepjes op hoog vuur 2 min. bak de baquettes af volgens de verpakking. snijdt open, beleg met de reepjes, daarop weer de wortel, komkommer en spek. smeer over het spek nog wat chili saus , garneer met wat gebakken uitjes. geniet!

  • Vietnamees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2015
  • Vietnamees
  •  20-30 min.

Banh mi

Een Vietnamees pistoletje.

INGREDIENTEN

250 gram winterpeen, 1 limoen uitgeperst, 2 tl suiker, 2 el Japanse sojasaus, 2 haasmedaillons op kamertemperatuur, 2 el zonnebloemolie, 4 witte pistoletjes, 2 el mayonaise, 1/2 bakje koriander a 15 gram, 1/4 komkommer in dunne plakjes, 6 radijsjes in dunne plakjes, 2 el sambal

  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2016
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

de echte banh mi

Ik had de " nepper " als eens gemaakt ,  maar het blijkt dat de ingredienten voor de springrolls , ook gebruikt worden voor banh mi , met een andere dressing en weer net zoveel mogelijkheden als in de rolletjes. het komt er op neer eigenlijk dat je zo,n beetje alles er tussen kan stoppen.

INGREDIENTEN

Wortel julienne uit pot !, komkommer in plak of julienne, ook uit pot, koriander blad en steel, basilicum blad en steel, evt wat mayonaise ( franse versie ), rode peper in ringen ( met pitjes ), wit stokbrood of verse pistolets, , , saus :, 1 el vissaus, 1 el sojasaus, 1 el Maggi aroma ( vloeibaar ), 2 el suiker, liefst bruine suiker, 2 el citroen sap, 1 tl sambal oelek of meer naar smaak, , vulling :, omelet, pate, geroosterd varkens vlees, , ,

  • Vietnamees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2016
  • Vietnamees
  •  20-30 min.

Banh mi Viet­na­mees pis­to­le­tje

Heel veel smaken verpakt in één knapperig pistoletje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?

INGREDIENTEN

¼ komkommer, 8 radijsjes, 250 g winterpeen, 1 limoen, 2 tl suiker, 2 el Japanse sojasaus, 2 haasmedaillons van scharrelvarken (op kamertemperatuur), 2 el zonnebloemolie, 4 witte pistolets, 2 el mayonaise, 8 g koriander (bakje 15 g), 2 el sambal oelek

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

banh mi a la hans

Het blijft 1 van me favo broodjes nou broodje , het vult prima en is gewoon super lekker nog steeds. deze versie maak ik graag en is koriander vrij dat hoort eigenlijk wel maar genetisch bepaalt smaakt dat bij mij naar zeepsop dus is het platte peterselie . het lijkt niet op een origineel , maar dat is hier ook niet van belang

INGREDIENTEN

1 groot wit stokbrood supervers, 3 speklappen a la minuut naturel, 2 el. olie, 1 el. bbq kruiden / braad en gril kruiden naar keuze, 3 el. belgische mayonaise, 2 tl. hoisin saus, 1 ( of naar smaak ) tl. sriracha saus, 4 dunne plakken goede boeren pate 0.5 cm, 2 grote el. wortelreepjes uit pot goed uitgelekt, 2 grote el. gemengde groenten uit pot ( turkse super of toko ), 4 radijs in zeer dunne plakjes, 3 jalapeno pepers in ringetjes, bosje platte peterselie geplukt zonder steeltjes,

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2019
  • Fusion
  •  30-60 min.

Banh mi chien, Vietnamese garnalentoastjes

INGREDIENTEN

1 stokbrood in 24 plakken van 9 cm breed, 250 g gepelde garnalen, 250 g varkensgehakt, 1 fijngesneden ui, 2 fijngesneden lente-uitjes, 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel peper, 1 lepel nuoc mam, 2 theelepels nuoc mam, 1 losgeklopt ei, 1 lepel bloem, slaolie

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Varkensvlees / kip leverpastei voor Banh Mi.( Lekker broodje

Heerlijk Vietnamees gerecht ! Wat vooral op een broodje gegeten word.

INGREDIENTEN

1 / 2 pond varkensgehakt, 1 / 2 pond spek (of speklap)in dunne schijven gesneden, 1 pakje spekjes, 1/2 pond kippenlevertjes, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 2 sjalotjes fijngesneden, 1 heel ei en 1 eidooier, 1 / 2 theelepel kaneel, 1 / 2 theelepel koriander (gemalen of geplet), 1 / 2 theelepel komijn, 1,5 tl zout, 1 eetlepel grove vers gekraakte peperkorrels, 1 eetlepel cognac, 2 laurierblaadjes

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2010
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittig gekruide baguette met tofu

Dit is een Vietnamees recept (bánh mì dau phu), en komt uit het kookboek Street Food. Van ieder verkocht boek gaat 50% van de opbrengst naar de dagelijkse warme schoolmaaltijd van bijna 100 kinderen in Varanasi. Jij lekker eten. Zij lekker eten! Kijk op http://www.streetfood-world.com/

INGREDIENTEN

60 ml rijstazijn, 2 theelepels honing, ½ theelepel chilivlokken, handje rettich, julienne gesneden, handje winterwortel, julienne gesneden, ½ frans stokbrood, 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel zoete chilisaus, ¼ theelepel tamari of sojasaus, ca. 100 gram tofu, in blokjes, stukje komkommer in dunne plakjes, handje verse koriander, gehakt, 6 kerstomaatjes, in plakjes, ¼ krop ijsbergsla, in stukken gescheurd, plantaardige bakolie

  • Vietnamees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2014
  • Vietnamees
  •  30-60 min.

Vietnamese multi vulling en saus

Eigenlijk was dit bedoeld voor omelet , maar na wat aanpassingen , kun je hier 5 gerechten van maken, dim-sum, wontons , banh-mi & springrolls en omelet dus, maar waarschijnlijk nog wel meer ( roerbak door  rijst? )  

INGREDIENTEN

Saus:, 1/2 dl nuoc mam saus, 1 el citroensap, 1 el geraspte wortel (potje), 1 tl sambal oelek, 1 teentje knoflook, beetje suiker, , vulling:, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 kleine rode Spaanse peper, 100 g ham, dikke plak, 100 g garnalen, 4 lente-uitjes, 2 tl nuoc mam, suiker, peper en zout, , , , ,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2017
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste banh mi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top