Bananenbrood met pecan
Een heerlijk bananenbrood met Flora Plant
Ingrediënten 8 personen
100 gr Flora Plant ongezouten, op kamertemperatuur, 175 gr fijne basterdsuiker, 2 grote eieren, op kamertemperatuur, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 3 bananen, voor het beslag, 1 banaan, voor de bovenkant, 85 gr Alpro kokosyoghurt, op kamertemperatuur, 2,5 gr bakpoeder, 5 gr nootmuskaat gemalen, 125 gr rozijnen, 75 gr pecannoten, gehakt, 30 gr abrikozenjamBereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 ° C.2. Vet de bakvorm in met een beetje Flora Plant en bestrooi met wat bloem.3. Meng de Flora Plant met suiker tot deze lekker luchtig is.4. Meng de eieren in een kom en voeg ze langzaam toe aan het mengsel.5. Pureer de 2 rijpe bananen tot een gladde massa6. Meng de yoghurt met de gepureerde bananen en voeg dit toe aan het Flora Plant mengsel.7. Voeg de bloem, bakpoeder, nootmuskaat, rozijnen en de geroosterde noten toe. Meng dit voorzichtig tot een egaal beslag.8. Doe het beslag in de ingevette bakvorm.9. Snijd de banaan in de lengte doormidden.10. Voeg de banaan bovenop het beslag toe, met de gesneden kant naar boven.11. Bak 55-60 minuten in een voorverwarmde oven.12. Test door een spies in het midden te steken.13. Haal uit de oven en laat de cake 10 minuten in de bakvorm.14. Bestrijk de bovenkant met de jam terwijl de cake nog warm is.15. Laat volledig afkoelen alvorens te serveren.