Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE
Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden
Ingrediënten 4 personen
400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes, ,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons, ,, 60 g boter of margarine, ,1 tl suiker, ,, zout en peper, ,30 g bloem, ,, 5 dl visbouillon (van tablet), ,, 1,25 dl creme fraiche, , 2-3 tl citroensap,,,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes, ,, 2 el grof gesneden dille.,Bereidingswijze
Uitjes en champignons in koekenpan doen, 20 g boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en creme fraiche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is. Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten mee verwarmen. Voor serveren dille erover strooien