Bladerdeeg kerriegehakt pasteitjes
Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg)
Ingrediënten 18 personen
500 g rundergehakt, 30 ml olie, 1 ui, geraspt, 2 teentjes knoflook, fijn , 1 kleine wortel (peen), in zeer kleine blokjes gesneden of geraspt, 15 ml kerriepoeder, 5 ml kurkuma, 2 cm verse gember, geschild en geraspt, 3 ml komijn, 3 ml koriander, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 t suiker, 60 ml tomatenpuree, 60 ml water, doperwten, 1-2 e geraspte droge kokos, , bladerdeeg plakjes 12x12 cm, een mengsel van ei met iets koffiemelk vermengdBereidingswijze
1. Fruit ui en knoflook in olie tot zacht. 2. Voeg de kerriepoeder, kurkuma, gember, komijn, koriander, zout, peper en suiker toe en bak een paar minuten. 3. Voeg gehakt erbij en bak gehakt rul. 4. Ontzuur tomatenpuree voor 3 min. in gehaktmengsel. 5. Voeg water erbij en kook zachtjes met deksel op pan voor 15-30 min. De mengsel moet droog zijn met een dikke saus. Anders laat je het nog verder inkoken en verdik het verder met gedroogde kokos.. 6. Meng de doperwten er doorheen. 7. Laat de pastei vulling afkoelen. maken van pasteitjes 7. Laat bladerdeeg ontdooi en steek er rondjes met een 12 cm doorsnee uit. Ik gebruik dan een schoteltje en een groente mesje om rondjes te snijden. 8. Verf rondje om de rand heen in met ei en koffiemelk mengsel. 9. Leg +/- 1 e vulling op ene helft van rondje. 10. Flap de andere helft van rondje over vulling. 11. Druk randen van pasteitje goed vast met behulp van een vork. 12. Doen pasteitjes op met bakpapier beklede bakplaat. 13. Bestrijk pasteitjes 2x met ei en koffiemelk mengsel. 14. Bak pasteitjes bij 200*C voor zo 30 min. of tot gaar en goudbruin van kleur.