Bananenbrood met havermout
Een makkelijk voor te bereiden ontbijt voor de hele week! Bak in het weekend een heerlijk bananenbrood en je hebt ontbijt voor de hele week. Het brood heb ik in een grote doos van Lock&Lock bewaard. Ik snij 's avonds plakjes af voor de volgende ochtend en neem ze mee in een klein Lock&Lock doosje.
Ingrediënten 8 personen
3 bananen, 100 gram havermout, 70 gram volkoren tarwemeel/speltmeel/bloem/etc., 2 eieren, 3 eetlepels kokosvet of andere olie, 2 eetlepel melk (naar keuze), 2 theelepels bakpoeder, 3 eetlepels honing, Snuf zout, Olie of boter om bakvorm mee in te vetten, , Vulling naar wens, zoals:, - rozijnen, - gedroogde vruchten , - nootjes, - kokos, - etc.Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.1. Doe de bananen, eieren, havermout, bloem, vet, melk, bakpoeder, honing en zout in de beslagkom.2. Mix alles goed met een staafmixer. Gebruik je een gewone mixer? Prak de bananen dan van tevoren fijn.3. Meng de vulling door het beslag. 4. Vet het bakblik in en leg er een stuk bakpapier in. Schep het beslag in de vorm.5. Bak het brood voor 45-60 minuten in de oven. Check of hij gaar is door een prikker in het brood te steken, komt hij er schoon uit dan is hij gaar. Het kan zijn dat je brood meer dan een uur nodig heeft.6. Laat het brood goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.