1. Home
  2. Recepten
  3. Balkan Zuurkool

Balkan zuurkool recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Balkan zuurkool

Een makkelijke maaltijd gezien bij life and cooking

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode paprika, Blue Band Culinesse, Knorr Mix voor Gyros, 750 gram zuurkool, Knorr Rundvleesbouillonblokjes, 750 gram (geschilde) aardappelen, 125 mililiter Blue Band Finesse voor Verrijken, 1 Unox magere rookworst (300 gram), zout

Bereidingswijze

Snijd de ui heel fijn en de paprika in kleine blokjes. Verwarm 3 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin de ui en paprika op een laag vuur. Roer hier de mix voor gyros door en laat het 2 minuten meewarmen. Maak van 1 bouillonblokje 2,5 deciliter bouillon volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de zuurkool bij het paprikamengsel en giet er ongeveer 2,5 deciliter bouillon op. Doe het deksel op de pan en laat de zuurkool in 15 minuten op een matig vuur gaar smoren. Kook intussen de aardappelen in een klein laagje water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Schep tenslotte de creme fraiche door de Balkan zuurkool.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zuurkool uit de Balkan

INGREDIENTEN

400 gr varkensvlees in blokjes - 750 gr zuurkool - boter - 2 uien - 1 rode paprika - zout - peper -1 bekertje zure room -1 1/2 dl bouillon van tablet - 5 jeneverbessen

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkool Uit De Balkan

Komt uit het BlueBandboek, maar ik wil het jullie niet onthouden. Het is zalig.

INGREDIENTEN

1 pak zuurkool naturel, 1 paprika, 1 ui, 1 bekertje creme fraiche, 1 vleesbouillonblokje, 1 theelepel paprikapoeder, iets tijm, boter, 2dl water.

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipfilet Met Balkan Wijn Zuurkool

INGREDIENTEN

*1 grote ui, *4 kipfilets, *peper, *zout, *50 gram boter, *1 teen knoflook, *? eetlepel paprikapoeder, *2 zakjes wijnzuurkool a 500 gram, *125 milliliter zure room, *2 theelepels tijm, *2 deciliter kippenbouillon,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balkan Zuurkoolschotel

INGREDIENTEN

1 ui* 1 rode paprika* 50 gr. margarine* ? eetl.milde paprikapoeder* 750 gr. zuurkool*2 theel. karwijzaad*2 dl bouillon*100 ml creme fraiche

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balkan zuurkoolschotel

INGREDIENTEN

1 ui, - 1 rode paprika, - 50 gram margarine, - 0,5 eetlepel milde paprikapoeder, - 750 gram zuurkool, - 2 theelepels karwijzaad, - 2 dl (vlees)bouillon, - 100 cc (ml) creme fraiche, ,

  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.

balkan zuurkoolschotel

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika, 50 gram margarine, halve eetlepel paprikapoeder, 750 gram zuurkool, 2 theelepels karwijzaad, 2 dl bouillon, 100 ml creme fraiche

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolschotel uit de Balkan

Dit recept heb ik uit de krant gehaald

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, 1 rode paprika, 50 g. boter, 1 tl. paprikapoeder, 750 g. zuurkool, 2 tl. karwijzaad, 2 dl. bouillon, 1 dl. zure room

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkool goulash

SEGEDIN GOLAZ : Een eenvoudig Sloveens zuurkool gerecht wat een dag van tevoren gemaakt kan worden

INGREDIENTEN

1 kilo varkenslappen met een randje vet, 4 el zonnenbloemolie, 6 grote uien, 2 geplette knoflooktenen, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 el milde rode paprikapoeder, 2 el tomatenpuree, 1 tl kummel (karwijzaad), 2 kleine chilipepertjes (gedroogd), 1 laurierblad, 700 g zuurkool (de zuurkool absoluut niet wassen!!!!), 250 ml bouillon (blokje)

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mousaka met Zuurkool

Mousaka...maar niet zoals je gewend bent!

INGREDIENTEN

1 kg wijnzuurkool (Aldi), 200 g kalfsgehakt, 200 g lamsgehakt, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 tl kummel (karwijzaad), 1 laurierblad, 1 bouillonblokje of vegeta naar smaak, 1 el milde rode paprikapoeder, 1 ei, 3 dl melk, zout, zwarte peper en cayennepeper

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurkool met paprika en chorizo

Een zuurkoolschotel van de Balkan (met foto)

INGREDIENTEN

1 grote of 2 kleine uien2 teentjes knoflook2 rode paprika′s400 gram chorizo of knoflooksalami2 eetlepels olie100 gr blokjes of reepjes rookspek1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels karwijzaad2 eetlepels tomatenpuree (of ketchup)1 dl bouillon van 1 theelepel bouillonpoeder1 bekertje creme fraiche (125 gr)zout en versgemalen peper600 gram zuurkool,

  • Hongaars
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Hongaars
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

ZUURKOOL MET KIP EN PAPRIKA

Frisse, wat zoetzure schotel - weer eens wat anders dan de geijkte stamppot!

INGREDIENTEN

1 pond zuurkool naturel, 1 flinke kipfilet, 1 middelgrote ui, ½ rode paprika, kipkruiden, 2-3 el (olijf)olie

  • Balkan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2010
  • Balkan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

ZUURKOOL MET SNELLE GOULASH

INGREDIENTEN

=1 Zakje Zuurkool - 750 gram kruimige aardappelen,geschild=, =1,5 dl warme melk = zout en versgemalen peper = 1 rode, paprika, in reepjes = 1 groene paprika in reepjes = 1 Ui, in, ringen = 400 gram runderreepjes 2 eetl. milde paprikapoeder, =1 blikje tomatenpuree = 1 vleesbouillontablet = 4 eetl. olijfolie,

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zuurkool met snelle gouulash

INGREDIENTEN

= 1 zakje zuurkool = 750 kruiminge aardappelen,geschild, =, 1,5 dl. warme melk, = zout en versgemalen peper, = 1 rode, paprika, in reepjes = 1 groene paprika, in reepjes = 1 ui, in ringen, 400 gram runderreepjes,= 2 el. milde paprikapoeder, = 1 blikje, tomatenpuree, = 1 vleesbouillontablet, = 4 el olijfolie.

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2008
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkool met rijst uit de Bulgaarse keuken

Dit recept heb ik jaren geleden van een vriendin gekregen. Een heerlijke ovenschotel van zuurkool, rijst, gehakt, kolbaszworst en zure room. Proberen!!!

INGREDIENTEN

750 gr zuurkool - 300 gr gekookte rijst - 250 gr uien - 400 gr varkenssaucijzen - 250 gr spek in reepjes - 1 kolbaszworstje - 200 ml zure room

  • Balkan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Balkan
  •  20-30 min.

Szegedinergoulash uit de Romertopf

Goulash uit de romertopf maar dan net even iets anders

INGREDIENTEN

5 ons varkenslappen, 50 gram boter, 1 ui, 1 el paprikapoeder, 750 gram zuurkool, 1 dl zure room

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2012
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Jota

Jota is een Sloveense soep waar zuurkool, bonen, spek en worst in zitten. Ik vind het typische soep voor deze winterkou. Toch was mijn eerste kennismaking met deze soep in de zomer, toen ik in Slovenië op vakantie was. We waren met de hele familie aan het mountainbiken in het mooie gebied rondom Bled en tijdens een lunchstop in een berghut hadden we wel trek in een stevige kop soep. Deze soep was daar toen de soep van de dag. Op internet kwam ik een soortgelijk recept tegen wat me weer deed terugdenken aan deze soep en met mijn (goede) herinneringen aan deze soep heb ik er mijn eigen versie van gemaakt.

INGREDIENTEN

- 150 gram gerookte spekreepjes, - 1 rookworst (grof), - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 1 liter vleesbouillon, - 400 gram zuurkool, - 4 aardappelen, - 1 blikje borlotti bonen (250 gram) of andere bruine bonen, - 1 laurierblad, - 1 tl karwij, - 1 el tomatenpuree of ajvar, - peper en zout naar smaak

  • Balkan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2017
  • Balkan
  •  20-30 min.

Zuurkoolschotel met chorizo en paprika

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 grote rode paprika, 150 gram chorizo, 3 eetlepels olijfolie, 500 gram zuurkool, 750 gram rosti, 100 gram geraspte belegen kaas.,

  • Balkan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Balkan
  •  30-60 min.

Zigeunerburger

Zo weggelopen uit de Balkan ....

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 300 gram zuurkool, 1 tl. kummelzaad, 1 dl. witte wijn, 2 grote uien, in ringen, 3 el. olie, 400 gram biefstuktartaar, 1 teentje knoflook, geperst, 2 sjalotjes, geraspt, 1 eidooier, 1 tl. hete paprikapoeder, 2 el. fijngesneden peperselie, zout, peper, 4 kaiserbroodjes, doorgesneden, 1 dl. zure room, losgeroerd

  • Hongaars
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Hongaars
  •  30-60 min.

Zuurkoolschotel met varkensvlees en rijst

INGREDIENTEN

1 rijstbuiltje(125 gr),1 ui, 400 gr magere hamlappen, 59 gr boter, zout, peper, 1 eetlepel milde paprikapoeder, 500gr zuurkool naturel,150 gr plakjes chorizo, 325 ml creme fraiche.

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sarma op Sloveense manier

De traditie in Slovenie is dat sarma met nieuwjaar wordt gegeten omdat de meeste mensen een kater hebben van de vorige dag.

INGREDIENTEN

20 spitskoolbladeren (spitskool kan met wat zout in een zuurkoolton zelf zuur worden gemaakt) of kant en klaar bij een Turkse toko halen, 800 a 900 gram half om half gehakt, 100 gram ui, 2 teentjes knoflook, peterselie, 1 thl. kummel (karwijzaad), 1 thl Marjolein kruid, 1 laurierblad, 10 gram hete paprika poeder, zout en zwarte peper, ei, 180 a 200 gram rijst, 500 gram wijnzuurkool of vers uit het vat, 800 gram gerookte ribbetjes, 1 dl yoghurt, 1,5 dl creme fraiche., Saus: 50 gram vet, 20 gram meel, zout, 1/2 thl. suiker, 10 a 20 gram hete paprika poeder, 20 gram tomatenpuree

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste balkan zuurkool recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top