1. Home
  2. Recepten
  3. Balkan Vlees

Balkan vlees recepten (88)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Balkan KIppepoten

Pittig Balkan kippetje

INGREDIENTEN

2 Kilo Kippepoten Zout en Pepper 2 lepels Paprika poeder 2 lepels gedroogde CHili Peppers gemalen 2 theelepels Cayenne pepper Vegeta(groente Bouillon poeder bij turkse winkel]. Olie.

Voorbereiding

Kippepoten door de midden hakken.

Bereidingswijze

Kippepoten in een schaal doen en alle kruiden toevoegen.Olie naar gevoel toevoegen.Alles goed vermengen afdekken met Folie en in de koelkast een paar uur staan laten dat de kruiden in het vlees trekt.Dan in de oven op 200 graden ongeveer 45 tot 60 Minuten gaar bakken of op de Barbecue.

  • Balkan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2013
  • Balkan Bijgerecht
  •  10-20 min.

balkan goulash

INGREDIENTEN

300 a 500 gr.rundvlees in blokjes., 1 ui., 1 prei., 1 rode paprika., 1 blik tomaatstukjes met sap., cayennepeper., 1 zakje honig mix voor goulash.,

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Balkan burgers

Hamburgers uit Bulgarije;MjamieMjamie!

INGREDIENTEN

-500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt) - 4 tenen knoflook - 3 lepels gehakte peterselie - 2 sneden bruin brood - het sap van 1 citroen - 1 lepel bruine suiker - 1 ei - paprikapoeder, zout.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  •  
  •  20-30 min.

Balkan steak

Deze balkansteak moet u zeker eens proberen als u houdt van hartige gerechten

INGREDIENTEN

-4 biefstukken, -6 eetlepels olie, -4 eetlepels zwarte peperkorrels, -zout, -witte peper uit de molen, -100 gr paprika in reepjes, -2 middelgrote uien, -2 teentjes look, -6 eetlepels cognac

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Balkan gehakt

INGREDIENTEN

500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt) - 4 tenen knoflook - 3 lepels gehakte peterselie - 2 sneden bruin brood - het sap van 1 citroen - 1 lepel bruine suiker - 1 ei - paprikapoeder, zout.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

balkan gehakt

Uit de bulgaarse keuken

INGREDIENTEN

500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt) 4 tenen knoflook 3 lepels gehakte peterselie 2 sneden bruin brood het sap van 1 citroen 1 lepel bruine suiker 1 ei paprikapoeder, zout.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

Balkan burgers

INGREDIENTEN

500 g gehakt, 4 tenen knoflook, 3 lepels gehakte peterselie, 2 sneetjes bruin brood, citroensap, 1 lepel bruine suiker, 1 ei, paprikapoeder, zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  •  
  •  20-30 min.

rijstschotel uit de balkan

Lekker met een snitzel

INGREDIENTEN

250 gram rijst, 1 liter tomatensap (pak), 200 gram gesnipperde uien, 2 groene paprika's in reepjes, 2 courgettes in plakjes, 1 tl paprikapoeder, 0,5 teentjes fijngehakte knoflook of meer, 20 gram boter, 1/8 liter (magere) yoghurt, 1 bosje fijngehakte peterselie, 75 gram geraspte kaas,

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

balkan groente/vlees gerecht

Ik weet de naam eigenlijk niet zo goed van dit gerecht, weet wel dat iets soortgelijks veel in Turkije, Marokko, Griekenland e.d. word gegeten. Dit is eigenlijk meer een eigen brouwsel maar wel erg lekker. Vlees is dan ook naar eigen keuze, ik gebruik dus varkensvlees omdat ik dat gewoon ontzettend lekker vlees vind, ieder zijn smaak:-D. Probeer het maar...

INGREDIENTEN

- olijfolie, - 1 kilo schouderkarbonade, - 8 tomaten, - 1 bol knoflook, - 2 courgette en/of 2winterpenen, - 1/2 Turks brood p.p., - stoplicht paprika, - Evt. Spaanse peper, - 8 uien, - peper, zout, paprikapoeder

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-07-2009
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpot uit de Balkan

Snelkookpan

INGREDIENTEN

300 gram kalfsvlees (in blokjes), , ? 300 gram varkensvlees (in blokjes), , ? 2 eetlepels olie, , ? 2 uien, , ? 4 paprika's, , ? 2 courgettes, , ? 2 aubergines, , ? 4 tomaten, , ? 250 gram sperziebonen, , ? 2 preien, , ? zout en peper, , ? basilicum, , ? tijm, , ? 1-2 aardappelen (in blokjes), , ? 1 glas witte wijn.,

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zuurkool uit de Balkan

INGREDIENTEN

400 gr varkensvlees in blokjes - 750 gr zuurkool - boter - 2 uien - 1 rode paprika - zout - peper -1 bekertje zure room -1 1/2 dl bouillon van tablet - 5 jeneverbessen

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste balkan vlees recepten

lamsvleesschotel uit de balkan

Een bijdrage van Astrid Veltman

INGREDIENTEN

400 gr mager lamsvlees zonder bot, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode en 1 groene paprika, 1 groene Spaanse peper, 3 dl bouillon van tablet, 150 gr champignons, 4 tomaten, 3 eetlepels fijngehakte verse munt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel maozena, zout, peper, fijngehakte peterselie,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Balkan Iesco met reepjes varkenshaas

INGREDIENTEN

4 middelgrote uien, 2 groene paprika's, 2 rode paprika's, 1 teentje knoflook, 1/8 selderieknol, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 50 gram boter, 4 eetlepels kleine blokjes doorregen spek, 4 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels zout, 1 middelgrote aubergine, 350 gram varkenshaas, 2 eetlepel olie, peper en zout,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balkan Srednogorie hutspot

INGREDIENTEN

, 1 kg kalfsvlees in grote dobbelstenen,, 2 bakjes champignons,, 100 gr okra,, 2-3 uien,, 2-3 tomaten,, 3-4 witpunt paprika's in reepjes,, 100 gr rijst,, 1-2 aardappelen,, 1/8 liter witte wijn,, 1 theelepel paprikapoeder,, peper,, peterselie,, 1 3/4 dl zonnebloemolie,, zout

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balkan spiezen met amandelen en paprikasaus

INGREDIENTEN

50 gram geschaafde amandelen, 1 theelepel zonnebloemolie, 250 gram champignons, 4 kleine uien, 4 kogelbiefstukken van ca. 100 gram per stuk, 1 teentje knoflook, zout en versgemalen peper, 2 eetlepels olijfolie, 12 groene olijven zonder pit, VOOR DE SAUS:, 1 ui, 2 rode paprika`s, ca. 1 dl olijfolie, zout en versgemalen peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Balkan spiezen met amandelen en paprikasaus

INGREDIENTEN

50 gram geschaafde amandelen, 1 theelepel zonnebloemolie, 250 gram champignons, 4 kleine uien, 4 kogelbiefstukken van ca. 100 gram per stuk, 1 teentje knoflook, zout en versgemalen peper, 2 eetlepels olijfolie, 12 groene olijven zonder pit, VOOR DE SAUS:, 1 ui, 2 rode paprika`s, ca. 1 dl olijfolie, zout en versgemalen peper

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Balkan parelhoen met rijst

Met paprika en tomaten.

INGREDIENTEN

1 parelhoen, 150 gr doorregen spek, 100 gr uien, 1/2 theelepel paprikapoeder, peper, zout, 500 gr witpunt paprika, 300 gr rijpe tomaten, 300 gr langkorrelrijst, 4 eetlepels olijfolie, een bosje peterselie,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemarineerde kipboutjes uit de Balkan

INGREDIENTEN

4 kippeboutjes, 2 glazen rode wijn, 1 el. slaolie, 1 el. paprikapoeder, 1 tl. kummel/komijn, 1 teentje knoflook, 1 el. bloem.

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2009
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlees Burek

Bosnie staat bekend om haar veelzijdige deegspecialiteiten, dit is er een van en het is absoluut niet moeilijk te maken

INGREDIENTEN

DEEG: 500 g meel, 250 g boter (kamertemparatuur), zout, 300 ml lauw water, , VULLING :500 g lamsvlees, 250 g rundvlees, 4 uien, 250 g boter (kamertemparatuur), 2 eigeel, zout en zwarte peper

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Shaslick marinade voor kip of ander vlees

Deze marinade is heerlijk om kip of ander vlees mee te marineren. Je kunt met paprika, uien, tomaat en champignons heerlijke spiesen maken. Zorg wel dat de marinade tijd lang genoeg is, in ieder geval minstens 6 uur, maar langer mag ook, zodat de smaken van de marinade goed in het vlees kunnen trekken. Deze hoeveelheid marinade is genoeg voor 1 kilo vlees.

INGREDIENTEN

12 el (olijf) olie, 1 blikje tomatenpuree (140 gram), 2 el (gerookte) paprikapoeder, 2 tl karwij, 1 rode peper, 4 tenen knoflook, peper en zout

  • Balkan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2014
  • Balkan
  •  > 120 min.

Gevulde Paprika uit de Oven

DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!

INGREDIENTEN

1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht: Zalig supersnel schaslick pannetje

Toch weer een stoofje want de hamlap moest op, maar wel een heel lekker stoofje. Dit is geen goulash want dat smaakt toch heel anders. Het doet denken aan de winterse Balkan keuken met een vleugje zomer. Ik heb vanwege het snelle, ik wil sport kijken, kant en klare saus genomen, maar dat is helemaal niet erg. Normaal maak ik de saus zelf bij mijn schnitzeltje, maar dit smaakt er absoluut niet minder om. Ook goed te bewaren en op dag 2 nog lekkerder en de kinderen smullen hier ook van.

INGREDIENTEN

500 gr varkenspoulet (hamlap), 250 gr gerookt ontbijtspek (blokjes), 150 gr champignons, 1 courgette, 3 paprikas, rood, groen, geel, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 potje zigeunersaus 400 ml Remia, 100 ml ketchup of wat tomatenpuree, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Kerriepoeder

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2014
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Goulash

Met als basis de orginele hongaarse goulash, aangepast voor een romige beleving.

INGREDIENTEN

40 gram boter, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 groene paprika, 500 gr magere runderlappen, 4 dl. water, 2,5 eetlepels paprikapoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 potje crème fraiche, 40 gram bloem, 1 bouillontablet (runder of kruiden), tijm, aromat, Tabasco of chili poeder, worchestersaus

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Goulashsoep

Een heerlijke rijk gevulde soep die je naar smaak kunt aanpassen.

INGREDIENTEN

500 gram runderlappen of -poulet, 1 rode paprika, 2 uien, klein blikje tomatenpuree, pakje tomato fritto of blik gepelde tomaten (400 gram netto), 2 teentjes knoflook, 3 bouillonblokjes rundvlees, 2 theelepels majoraan, 2 theelepels karwijzaad (kummel), 2 kleine gedroogde chilipepers, 1 eetlepel paprikapoeder (mild), 1,5 liter water, zout en peper, ongeveer 250 gram aardappelen, evt. runderschenkel

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2010
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Malse kip shaslick met pikante saus, weekendhap!

Ik blijf geïnspireerd door stokjes mals vlees omdat je er eindeloos mee kunt variëren en mee kan experimenteren. Niet alleen met de soorten vlees, maar ook met de marinades en eventueel de sauzen. Bovendien is het een lekkere- en snelle hap waar iedereen van smult en zeker nu de zomer zich aandient!

INGREDIENTEN

Voor vlees:, , 2 grote kipfilets of 4 kippendijtjes, 3 teentjes knoflook, Scheut olijfolie, Sap en rasp van ½ citroen, Snufje cayennepeper, 2 tl paprikapoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 rode puntpaprika, in grote blokjes, , Voor de pikante saus:, , 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 uien, gesnipperd, 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt, 50 gr augurken, fijngehakt, 400 ml warme kippenbouillon (van tablet), 2 kleine blikje tomatenpuree, 10 scheuten tomatenketchup, 2 el rode wijnazijn of droge rode wijn, 4 el basterdsuiker, Olijfolie, Zeezout, Eventueel maizena (om saus te binden),

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dzuvec

Een oud/orgineel recept vertaald uit het Joegoslavisch; lekker met 2 soorten vlees en groenten

INGREDIENTEN

500 g varkenslappen of lamsvlees, 500 g riblappen, 500 g roma tomaten (of een andere stevige aromatische tomaat), 250 g uien, 2 teentjes knoflook, 60 g rijst, 3 gele punt paprikas (Lidl) 2 rode paprikas, 2 grote aubergines, 1 dl olie, 2 - 3 grote aardappelen, 1/2 (winter)wortel, 3 takjes blad peteterselie, 3 takjes selderij, zout, runderbouillonblokje, en zwarte peper

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bosnisch Pannetje

BOSANSKI LONAC is een traditioneel Bosnisch gerecht die op een aparte manier wordt bereidt

INGREDIENTEN

2 kilo riblappen (let op de kleur des te lichter des te jonger het rund), 2 kilo aardappelen, 400 g wortelen, 100 g selderij fijgesneden, 4 takjes bladpeterselie fijgesneden, 500 g uien, 5 teentjes knoflook, 500 g sperziebonen, 500 g aubergines, 800 g tomaten, 250 ml witte wijn (geen zoete), zout, zwarte peperkorrels, milde paprika poeder, 2 runderbouillon blokjes, 2 chilliepepers (droge), 1 kruidnagel

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mijn variatie op Cevapcici

Ik had verschillende kruiden mengsels in de traditie van Cevapcici uitgeprobeerd en tot deze mengsel gekomen. (afgestemd op persoonlijk smaak)

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 500 g mager half om half gehakt, 500 g lamsgehakt, 1 ui, heel fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 snij witte brood grof verkruimeld, 1 eiwit, 1 t paprikapoeder, 1 volle t koeksoda (baking soda) / natriumbicarbonaat (anders bakpoeder om vlees luchtig te maken), 1 t gemalen komijn, 1 t gemalen korianderzaden, 1/4 t geraspt nootmuskaat, 1 t cayennepeper, 2 t zout, 1 t zwarte peper, , olijfolie voor grillen

  • Balkan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2013
  • Balkan
  •  > 120 min.

Zuurkool goulash

SEGEDIN GOLAZ : Een eenvoudig Sloveens zuurkool gerecht wat een dag van tevoren gemaakt kan worden

INGREDIENTEN

1 kilo varkenslappen met een randje vet, 4 el zonnenbloemolie, 6 grote uien, 2 geplette knoflooktenen, 1 tl zout, 1 tl zwarte peper, 2 el milde rode paprikapoeder, 2 el tomatenpuree, 1 tl kummel (karwijzaad), 2 kleine chilipepertjes (gedroogd), 1 laurierblad, 700 g zuurkool (de zuurkool absoluut niet wassen!!!!), 250 ml bouillon (blokje)

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

cevapcicikruiden

Zelfgemaakte kruidenmix zonder zout

INGREDIENTEN

1 theel. peper, 3/4 theel. knoflookpoeder, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. suiker, 1/4 theel. nootmuskaat

  • Balkan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2005
  • Balkan
  •  0-10 min.

Goulash soep

De echte goulash soep zoals je die in oosterijk / hongarij bestelt. Pittig en bomvol van smaak. Must have recept.

INGREDIENTEN

200 grams gerookte spek, 700 gram runderlappen, , 2 blokje runderboullion, 3 liter water, , 500 gram uien, 1 paprika, 5 aardappelen in dubbelsteentjes gesneden, , 4 laurierbladeren, 8 kruidnagels, 2 EL bruine basterdsuiker, 2 TL sambal, 1 TL cayennepeper, 2 EL tijm, 2 EL marjolein, 5 EL paprikapoeder, 2 EL zout, , 2 blikjes tomatenpuree, 1 EL mosterd, 2 EL ketjap manis, 3 EL azijn, , 1 glas rode wijn, beetje bloem, ,  

  • Balkan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2014
  • Balkan
  •  > 120 min.

Cevapcici/Raznjici

Gehaktrolletjes en Vlees op pennen

INGREDIENTEN

Voor de gehaktrolletjes;500gr.gemengd gehakt, 300gr.lams gehakt., 3 tenen knoflook., 1 tl.witte peper, 3 tl.zout, 3 uien, Voor de vlees pennen; 400gr.kalfs vlees., 400gr.varkensvlees, 4 uien., 125ml.olijfolie., 1.5tl.zout.,

  • Balkan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Balkan
  •  10-20 min.

Pikante, romige ajvar feta spread

Ajvar is een smaakmaker uit de Balkan en bestaat voornamelijk uit rode paprikas en aubergines. Te koop in potjes of zelf maken. Ik vind dat het geweldig combineert met kaas. Maak er een lekkere spread van voor bij de borrel. Gaat ook prima samen met vis of gebakken en gegrild vlees.

INGREDIENTEN

600 gr roomkaas met kruiden,, 200 gr feta,, 100 gr ajvar,, 2 teentjes knoflook,, Provencaalse kruiden,, Flink gemalen zwarte peper,, Snufje cayennepeper,, Eventueel halfvolle melk

  • Balkan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2014
  • Balkan
  •  0-10 min.

Sloveense Goulash

SLOVENSKI GOLASH :Een recept van mijn moeder

INGREDIENTEN

2 kilo riblappen, zonnenbloemolie, 5 grote uien, 1 grote groene paprika, 3 knoflooktenen, 4 takjes bladpeterselie, 1 tl kummel (karwijzaad), 2 runderbouillonblokjes, 1 laurierblad, 3 el milde rode paprika poeder, 3 el rode balsamicoazijn, 1 dl rode wijn (geen zoete), 2 gedroogde chilliepepers, zout en vers gemalen zwarte peper, aardappelzetmeel (is helder bindend)

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

japrak

Gehaktschotel uit de Balkan

INGREDIENTEN

1kg gehakt, 100 g rijst, 50 g uien, 1 ei, 2 teentjes knoflook, 100 g boter, 250 ml room, peper, zout, paprikapoeder, fijngesneden peterselie, 100 g druivenbladeren, runderbouillon

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2008
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mongools stoofvlees in slowcooker of braadpan

Een heerlijke €Mongolian beef€ uit slowcooker of braadpan. Beide versies staan beschreven.

INGREDIENTEN

500 gr sucadelappen (of riblappen), 125 ml sojasaus, dunne sojasaus, geen ketjap (ik gebuikte Kikkoman met minder zout), 60 ml water (gebaseerd op de slowcooker, voeg eventueel ietsjes meer water toe in de braadpan als het vlees te droog staat), 50 gr lichtbruine bastedsuiker, 2 el maizena, 2 tl sesamolie, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 tl gemberpoeder, 2 tl Sriracha (eventueel te vervangen door pittige sambal), rijstolie (of zonnebloemolie), Verder, 3 lente-uitjes (of bosuitjes) in stukjes van ca 3 cm, 2 el maizena, sesamzaadjes, rijst of noodles,

  • Balkan
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-02-2019
  • Balkan
  •  > 120 min.

Verrassende Zwemmers

Oh, oh, wat vreselijk lekker is dit.... Bron: Vladimir Mirodan "The Balkan Cookbook"

INGREDIENTEN

250 gr. vlees van krab of rivierkreeft of langoustine, 125 gr. walnoten, 60 ml. walnootolie, 75 ml. citroensap, 2-3 teentjes knoflook, 1/3 theelepel vers gemalen zwarte peper, 1 snee wit brood, 2 eetlepels melk, verse korianderbladen, , ,

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  •  
  •  60-120 min.

pilaf

Snel en makkelijk te bereiden recept, zelfs voor degene die voor het eerst in de keuken staan.

INGREDIENTEN

750 gr.varkensfricandeau, peper zout, 50 gr. boter, 3 uien, 2 blikjes tomatenpuree, 5 eetl. ketjap manis, 3 eetl. tomatenketchup, 1 of 2 theel. sambal oelek, 1 groot blik perziken op sap.

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Armeens lamsvlees

INGREDIENTEN

500 gram lamslappen,2eetlepels bloem,3 eetlepels olie,1/2liter bouillon,10 gram gekneusde zwarte peper,1 theelepel kummelzaad 12 sjalotjes,4 vlees tomaten, 2 theelepels paprika poeder,

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zigeunersaus met de kCook

Er gaat niets boven een zelfgemaakte saus. Deze zigeunersaus kun je zowel warm als koud eten.  Wij aten het bij een zigeunerschnitzel maar het is natuurlijk ook lekker bij kip of kalkoen, een braadworst of gehaktbal of in de zomer bij de bbq. Het fijne van deze kCook is dat je naar de saus geen omkijken meer hebt als alles eenmaal in het apparaat zit. dus kun je intussen je aandacht aan je vlees, groenten en aardappelen besteden. Ik heb voor deze saus het saus en soepprogramma gebruikt. Het recept is voor 4 personen. Omdat we die dag maar met z'n tweeën aten heb ik de helft in een glazen pot gedaan (zoals je jam in een pot doet) en dus hebben we nog voor een 2e keer wat achter de hand. Ideaal dus wanneer je een keer wat minder tijd hebt TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood

INGREDIENTEN

- 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - 150 gram (kastanje)champignons, - 50 gram zoetzure augurkjes (+/- 4 stuks), - ½ groene, ½ gele, ½ rode paprika, - 200 ml kippenbouillon (water+ 1 tablet), - 1 wijnglas droge witte wijn, - 1 blikje tomatenpuree (70 gram), - 5 el tomatenketchup, - 2 el witte wijnazijn, - 3 el rietsuiker, - 1 koffielepel sambal, - maïzena (papje maken met water), - olijfolie

  • Balkan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2016
  • Balkan
  •  20-30 min.

Goulash anders dan anders

Een variatie op ons oude Goulash-familierecept.

INGREDIENTEN

1 ? pond runderriblappen, 3 uien, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, 3 blikjes tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, paprikapoeder, koftekruiden (Turkse winkel), peper, zout, braadboter, groot blik gebroken sperciebonen.

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste balkan vlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top