- Eigen recept
Balinese kipschotel uit de oven
Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!
8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades) 50 ml zoete sojasaus 40 ml sojasaus 100 gr honing ½ bolletje knoflook (fijn) 1 e Tabasco ½ e anijspoeder 2 cm verse gember (geraspt) 3 e Chinese rijstazijn 1 e kerriepoeder 1 e kaneel 1 e zoete paprikapoeder 100 ml gezeefde tomaten
Was de kipdelen en dep ze droog met keukenpapier. Hak de knoflook, rasp de gember. De twee soorten sojasaus, gezeefde tomaten, honing, azijn en alle specerijen in een bak doen en goed mengen. Neem een grote glazen of stenen ovenschaal, leg de gewassen kipdelen erin en giet de saus erover. Neem een keukenkwastje en wrijf van boven de huid van de kipdelen goed in. Niet teveel saus, maximaal voor twee derde deel mag het onderstaan. Dan kan die kip onderin mooi garen terwijl de bovenkant eigenlijk door de warmte krokant gegrild wordt. Zet de ovenschaal nu in een voorverwarmde oven van 170 graden (hetelucht iets minder) en laat het anderhalf tot twee uur garen. Van tijd tot tijd met het kwastje nog wat saus uit de schaal over die kip uitsmeren want gaat lekker karamelisseren. Let op dat het niet aanbrand. Na anderhalf uur prik je er eens met een vork in en als dat makkelijk gaat en er wat vocht diep uit die kipdelen komt dan is je kip goed gaar. Lekker kluiven en smullen.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-05-2013Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Balinese kip
PITTIGE KIPFILET
3 kipfilets, , Peper en zout, , 1 grote ui, , 1 madame janet ( rood ), , Bakje champignons, , 100 gram tauge, , 1/2 liter bouillon (van een blokje), , Scheutje azijn, , 3 eetlepels suiker, , 4 eetlepels zoete ketjap, , 7 eetlepels tomatenketchup, , 1/2 zakje nasikruiden (conimex)
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
balinese kip
Een heerlijk maar gemakkelijk gerecht!
2 uien, 3 teentjes knoflook, rijst, kipfilet(gebruik net zoveel als je zelf wil), sperzieboontjes, gemberpoeder, een bodempje ketjap.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-12-1998Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Balinese Kip
Zeer makkelijk en zeer smakelijk gerecht
, 1 pond kipfilet, , 1/2 pond gesneden champignons, , 2 uien, , 1/2 ltr Kip bouillon, , scheutje azijn, , sambal, , 1 zakje droge nasi kruiden, , 3 eetlepels suiker, , 7 eetlepels ketchup, , 1 theelepel laos, , maïzena, , , , , ,
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-12-201220-30 min.
Balinese kip
Heerlijk fris, romig en pittig!
250 g kipfilet, 1-2 uien, kleine groene paprika, 2 groene pepers, 1,5 cm verse gember of 1 tl gehakte stemgember, 2 sinaasappelen, 2 tl suiker, 1,5 dl kokosmelk.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2003Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Balinese kip
* 4 kippenpoten of 8 drumsticks, * zout en peper, * olie om te frituren, * 2 uien, * 1 theel sambal oelek, * 2 teentjes knoflook, * 1 blikje tomatenpuree, * 1 eetl palmsuiker (eventueel rietsuiker), * 1 theel djahe, * 1 theel trassi, * 3 eetl ketjap asin, * 5 dl kippenbouillon, * 1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt), * 1 dl dikke santen, * koriander of peterselie,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-11-2011Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Balinese Kip
4 kipfilets, 2 uien, bakje champignons, tomatenketchup, ketjap, bruine basterdsuiker, azijn, sambal oelek, kerriepoeder, 1 teentje knoflook, 1 soepkop bouillon, room, zout, peper, paprikapoeder, evt. mespuntje koenjit en sereh., , ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-2000Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Balinese kip
(Siap Base Kalas)Indonesisch kipgerecht met kokoscreme,citroengras, chilipepers.........
1 kg kippenbouten gefileerd, 2 el plantaardige olie, 1 middelgrote ui gesnipperd, 3 grote teentjes knoflook gepeld, 2-3 grote rode chilipepers zonder zaadjes en fijngehakt, 1 stengel citroengras in ringetjes gesneden, 4 plakjes verse galangawortel gehakt, 1 el korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 500 ml kokoscreme, 375 ml kippenfond of water, 2 laurierbladeren,
- Indonesisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-11-2001Indonesisch60-120 min.
Balinese kip
Verrassend gerecht met sinaasappel
1 kg kipbraadsticks, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 3 cm verse gemberwortel, 3 groene spaanse pepers, 2 sinaasappelen, 3 el olie, 1 el suiker, 3 dl kokosmelk.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-02-2003Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Balinese kip
1 el rietsuiker, 1 kilo kip-braadsticks, 2 sinaasappelen, 2 uien, 3 el arachideolie, 3 groene Spaanse pepers, 3 cm verse gemberwortel, 3 dl kokosmelk, 5 teentjes knoflook, zout,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-08-2001Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Balinese Kip
Lekker pittig
1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 tl. sambal oelek, 2 tl. laos, 3 geraspte kemirienoten, zout, olie, 2,5dl water, 3 el. ketjap manis, 1 el. azijn, 4 kipfilet
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-07-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Balinese Kip
Lekkere mix met rijst. Lekker pittig. En ontzettend makkelijk te maken. Gewoon proberen dus.
2 kipfilets, 2 uien, 1/2 pond champignons, 1/2 liter bouillon (van bouillonblok), scheut azijn, beetje sambal, 1/2 zakje nasikruiden, 3 eetlepels suiker, 4 eetlepels ketjap, 1 theelepel laos (conimex), 7 eetlepels tomatenketchup, 75 gram tauge, 1 blik perziken of ananas, evt. maizena,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-09-2001Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Balinese kip
1 eetlepel rietsuiker, 1 kilo kip-braadsticks, 2 sinaasappelen, 2 uien, 3 eetlepels arachideolie, 3 groene Spaanse pepers, 3cm verse gemberwortel, 3dl kokosmelk, 5 teentjes knoflook, zout,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Balinese kip
1 kilo kip-braadsticks, , zout, , 2 uien, , 5 teentjes knoflook, , 3cm verse gemberwortel, , 3 groene Spaanse pepers, , 2 sinaasappelen, , 3 eetlepels arachideolie, , 1 eetlepel (riet)suiker, , 3 dl kokosmelk, , keukenpapier
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-08-2003Hoofdgerecht0-10 min.
Balinese Kip
2 a 3 kipfilets peper en zout 1 grote ui bakje champignons 100 gr. tauge 1/2 liter bouillion (van een blokje) scheutje azijn 3 eetlepels suiker 4 eetlepels (zoete) ketjap 7 eetlepels tomatenketchup 1/2 zakje nasikruiden Conimex
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-09-2000Hoofdgerecht0-10 min.
Balinese kip
Een heerlijk hoofdgerecht
, , , , , , , 1 kilo kip-braadsticks, zout, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 3cm verse gemberwortel, 3 groene Spaanse pepers, 2 sinaasappelen, 3 eetlepels arachideolie, 1 eetlepel (riet)suiker, 3 dl kokosmelk, , , , , ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Balinese kip
1 kg kippenbouten, gefileerd, 2 el plantaardige olie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gepeld, 2-3 grote rode chilipepers, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 stengel citroengras, in ringetjes gesneden, 4 plakjes verse galangawortel, gehakt, 1 el korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 500 ml kokoscreme, 375 ml kippenfond of water, 2 laurierbladeren
- Indonesisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-11-2000Indonesisch Bijgerecht60-120 min.
balinese kip
1 pond kipfilet, 1/2 pond gesneden champignons, 2 uien, 1/2 ltr bouillon, scheutje azijn, sambal, 1 zakje droge nasi kruiden, 3 eetlepels suiker, 7 eetlepels ketchup, 1 theelepel laos, maizena, , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-06-2001Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Balinese kipsaté
De allerlekkerste kipsaté!
Balinese Kipsaté, 500g kippendijfilet zonder vel, in blokjes van 1-2 cm, 3 el ketjap manis, 1 el sambal, ½ limoen, geperst, 1 el arachideolie, , PINDASAUS, arachideolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 el sambal, of naar smaak, 8 afgestreken el (liefst pure), pindakaas, 250ml kokosmelk, 2½ el ketjap manis
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-06-2017Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Balinese Kipreepjes
1 hele kip, ongeveer 1,5 kg, binnen- en buitenzijde goed drooggedept, hier en daar met een vork ingeprikt., 2 tl zout, 2 tl kurkuma, 2 stengels citroengras, geplet, in stukken van 4 cm gesneden., 60 ml limoen- of citroensap, 5 gr. blaadjes citroenbasilicum, fijngehakt, zout, naar smaak, partjes limoen of citroen, voor de garnering, **TOMATENSAMBAL**, 4 kemirienoten, fijngehakt, 2 cm verse galanga, fijngehakt, 1 stengel citroengras, in heel dunne ringetjes, 8 sjalotten, fijngesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 grote rode chilipepers, in plakjes, eventueel zonder zaadjes, 1 el geprakte palmsuiker, 2 tl gedroogde-garnalenpasta, 2 el plantaardige olie, 2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt
- Aziatisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-2001Aziatisch Bijgerecht30-60 min.
Balinese haan
2 haantjes of kip (ik pak voor elk een kippepoot), 5 grote uien, 4 el. azijn, 4 el. ketjap, 2 el. tomatenketchup, 4 el. suiker, 2 mespunten laos, 3 el. sambal, 4 teentjes knoflook, olie om in te bakken.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-12-2005Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Gebakken Balinese noodles met kip
Deze authentieke smaakvolle strir fry van verse ingredienten staat binnen 10 minuten op tafel. Altijd een succes en als basis gerecht makkelijk om mee te experimenteren.
- 2 plakken eiermie, - 200 gr. kipfilet in blokjes, - 1 geraspte wortel, - 1/2 fijngesneden witte kool, - 1/2 prei, - handje waterkers, - 1 hand taugeh, - 1 rode peper, - 3 eetl. kokos- of zonnebloemolie, - 2 eetl. ketcap manis (zoet), - 1 eetl. ketcap asin (zout), - 1 eetl. vissaus / nam pla, - 2 eetl. suiker, - 2 eetl. gebakken uitjes, - zout en witte peper naar smaak.,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-01-2009Aziatisch Hoofdgerecht0-10 min.
ayam bali, balinese kip
Chinees/indisch buffet
1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 thl geraspte gemberwortel (of 1/2 thl gemberpoeder), 3 rode pepers, 4 kemirinoten, 1 el ketjap manis, 1 braadkuiken (ca.1 1/4 kg), arachide-olie (of zonnebloemolie), 2 el bruine suiker, 2 el citroensap, 1/2 thl zout (of minder), 1 kop kokosmelk
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-2001Indonesisch30-60 min.
- Eigen recept
Balinese kip ( ajam Oka )
1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma of geelwortel) 2 theelepels zwarte peper, versgemalen 4 tenen knoflook 1 rode peper 1 ui, gepeld 1 kg kipdrumsticks olie om te frituren 2 eieren, losgeklopt 4 eetlepels bloem 2 eetlepels paneermeel 2 theelepels knoflookpoeder
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2009Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Balinese kip van de barbecue
6 deels ontbeende kipborstdelen met vel, 5 cm laos of gemberwortel (gehakt), 2 tenen knoflook, 1 grofgehakte stengel sereh, 2 kleine rode lombok rawit zonder zaad (gehakt), 2 theelepels djinten, 2 lepels versgehakte koriander, 6 gehakte lente-uitjes, 2 daun jeruk purut of limoenschil in reepjes, 75 g santen
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
Balinese drumsticks met gele kokosrijst
Bron: www.C1000.nl
2 el zonnebloemolie, 4 kipdrumsticks, 1 kuipje Boemboe voor Ajam Smoor (Conimex, 100 g), 3 el geraspte kokos (Conimex), 250 g gele rijst (Lassie), zout, 2 bosuitjes, in dunne ringetjes,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2005Hoofdgerecht20-30 min.
Balinese kip curry (Ayam Bumbu Bali)
Deze heerlijke Balinese curry van kip heb ik voor het eerst gemaakt op de kookles die ik op Bali heb gevolgd. (Jambangan Bali Cooking Class). Voorafgaande aan de curry heb ik eerst een Base-genep-bali-balinese-basis-bumbu- gemaakt die je niet alleen nodig hebt voor deze curry maar ook voor een aantal andere authentieke Balinese recepten. We hebben daar natuurlijk heerlijk zitten smullen van onze zelfgemaakte gerechten en gelukkig heb ik de recepten (en een getuigschrift) na afloop van de kookles mee naar huis gekregen Ik heb het thuis nog een keer gemaakt, vertaald, hier en daar aangepast en zo zet ik het hier neer. In het recept zoals ik het op Bali gemaakt heb werd niet zoveel groenten gebruikt. Ik heb het zelf aangepast naar mijn eigen smaak en zo hier neergezet. Je kunt natuurlijk ook minder groenten gebruiken en er een apart groente gerecht bij serveren. TIP: Een aanrader als je een keer op Bali (of ergens anders in Indonesië) bent om te kijken of je ergens een kookles kunt volgen.
- 3 kipfilets (+/- 750 gram) in blokjes, - 3 sjalotten, fijngesneden, - 7 tenen knoflook, fijngehakt, - ½ bosje lente ui, in ringetjes gesneden, - 2 el Base Genep (gele basis bumbu zie link), - 200 gram aardappel, geschild en in blokjes gesneden, - 200 gram kousenband (of sperzieboontjes) in stukjes van 1 cm gesneden, - 200 gram wortel, geschild en in dunne plakjes gesneden, - optioneel: 200 gram bloemkoolroosjes (in plaats van een van de andere groenten of extra), - 1 rode peper, zaadjes eruit en fijngesneden, - ½ liter kippenbouillon, - 2 salamblaadjes (of laurierblaadjes), - 5 limoenblaadjes (kaffir lime leaves), - 50 gram kokoscrème (3 el), - 1 el kokosolie (arachideolie of zonnebloemolie kan ook), - zout en peper naar smaak.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-08-2019Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Roerbakken kip met tofu op Balinese wijze
500 g kippenvlees, 2 wortelen, 2 lente-uien met loof, 6 oesterzwammen, Shiitake of andere paddestoelen, 8 toefjes broccoli, 1 stukje van 1 cm verse gember, 1 ei, 1 blokje tofu (150 g), 1 eetlepel suiker, 2 1/2 eetlepels sake of droge witte wijn, plantaardige olie om te bakken
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2005Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Kip (Roergebakken) Met Tofu Op Balinese Wijze
500 g kippenvlees,2 wortelen,2 lente-uien met loof,6 oesterzwammen,shiitake of andere paddestoelen,8 bloemetjes broccoli,1 sm gember,1 ei, 1 blokje tofu van 150 g, 12 eetlepel suiker, 2,5 eetlepels sojasaus,2 eetlepels droge witte wijn of sake,olie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-12-2001Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Roerbakken kip met tofu op Balinese wijze
Een oosters recept van kip met tofu en shiitake. Je kan dit gerecht natuurlijk ook klaarmaken met andere paddestoelen. Voor 4 personen
500 g kippenvlees, 2 wortelen, 2 lente-uien met loof, 6 oesterzwammen, Shiitake of andere paddestoelen, 8 toefjes broccoli, 1 stukje van 1 cm verse gember, 1 ei, 1 blokje tofu (150 g), 1 eetlepel suiker, 2 1/2 eetlepels sake of droge witte wijn, plantaardige olie om te bakken,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-03-2005Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Hartverwarmende Balinese Groentesoep van Het Voedingscentrum.
Waan je voor héél even op het eiland Bali ! ....In gedachte even weg uit de kille nattigheid hier met deze gezonde , licht pittige en hartverwarmende maaltijdsoep Deze goed vullende soep past ook in een gluten en lactosevrij dieet en is met slechts 495 kcal per persoon met groente uit het seizoen
75 gram rijst naar keuze, 2 kippendijen, 1/2 kippenbouillonblokje met minder zout, 1 eetlepel olie, 1 ui gesnipperd, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 rode peper (zonder zaad )in ringetjes, 200 gram sperziebonen schoon en in drieën gedeeld, 200 gram witte kool in smalle reepjes, 1 theelepel komijnzaad, of in poedervorm, 1 theelepel korianderzaad, of in poedervorm, 2 ansjovisfilets (blik) in kleine stukjes gesneden, citroensap naar smaak
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-2020Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
ajam bali
Balinese kip
1 flinke kip, 1 ui, , , 3 lomboks, , , olie, bruine suiker, citroensap, 2 dl santen (kokos), zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2003Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam bali
Kip op Balinese Wijze
? 1 groot braadkuiken ? 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, ? 1 ui, gesnipperd, ? 2 knoflookteentjes, uitgeperst, ? 1 el verse djahe, geraspt, ? 2 tl sambal oelek, ? 4 kemerienoten, gepoft en fijngestampt of, ? eventueel amandelen, ? 2 el ketjap bentang manis, ? 1 el bruine basterdsuiker, ? 3 el citroensap, ? 4 dl dunne kokosmelk (in blik), ? zout
- Aziatisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2004Aziatisch30-60 min.
Ajam Boemboe Bali
Kip met Balinese kruiden, een lievelingskostje voor wie van gekruide kip houdt
- 1 in 4 stukken verdeelde kip of 4, kippebouten van samen 1000-1250 gr., - zout, - 6 eetlepels slaolie, - 5 ontpitte rode Spaanse pepertjes, - 100 gr. zeer fijn gesnipperde ui, - 3 geperste teentjes knoflook, - 1/4 theelepel trasi, - 1/4 theelepel asem, - 1/4 theelepel gemberpoeder, - 1 theelepel goela Djawa of donkerbruine, bastersuiker., - ketjap benteng manis
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-04-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Ajam Goreng Bali
Kip op Balinese wijze klaargemaakt - klein beetje pittig
1,5 kg kipkarbonades, , Marinade:, 1 dl kokosmelk, 4-5 sjalotten, 4-5 tenen knoflook, 5-6 cm gemberwortel, 2 theelepels sambal oelek, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djintan, 1 theelepel sereh, 4 eetlepels ketjap asin, 4 eetlepels ketjap manis, 3-4 eetlepels goela djawa,, , Voor het bakken: 5 eetlepels zonnebloemolie,, ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-01-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
ajam bali
Balinese Kip
- 6 Kippebouten of kip-karbonaatjes, - 1 ui in stukjes gesneden, - 2 teentjes fijngemalen knoflook, - 1 stukje gemberwortel (geraspt, - 4 kemirienoten, - 2 eetlepels zoete Ketjapmanis, - 2 theelepels bruine basterdsuiker, - 1 chilipeper en 1 stukje trassie (of 2 theelepels sambal, oelek), - 3 eetlepels citroensap, - 1 kopje kokosmelk (verkrijgbaar in de toko), - wat zout, - rijst genoeg voor 4 personen. (vaak 1 theekopje per, persoon), - tauge voor de garnering
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-05-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Ajam boemboe Bali
(Balinese kip)heerlijk kipgerecht op uw rijsttafel Bereidingstijd: 1 tot 1 1/2 uur, afhankelijk van de grootte van de stukken kip van "moesje2"
4 kippenpoten of 8 drumsticks zout, peper olie om te frituren 2 uien 1, theelepel sambal oelek 2 teentjes knoflook 1 blikje tomatenpuree 1 eetl., palmsuiker (ev. rietsuiker) 1 theel. djahe 1 theel. trassi 3 eetl. ketjap, asin 5 dl kippenbouillon 1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt) 1 dl dikke, santen koriander of peterselie,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-03-2003Aziatisch Hoofdgerecht60-120 min.
Ajam Bali
Kip op Balinese wijze
1 groot braadkuiken ca 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, zout, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 el verse, geraspte gemberwortel (eventueel Djahe), 2 tl sambal oelek, 4 kemirienoten, gepoft en fijngestampt (eventueel amandelen), 2 el Ketjap benteng manis, 1 el bruine basterdsuiker, 3 el citroensap, 4 dl dunne kokosmelk (bij toko in blik verkrijgbaar).
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2002Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Ajam Bali
Kip op Balinese wijze
1 groot braadkuiken circa 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel (eventueel Djahe), 2 theelepels sambal oelek, 4 kemerienoten, gepoft en fijngestampt (eventueel amandelen), 2 eetlepels Ketjap bentang manis, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 3 eetlepels citroensap, 4 dl dunne kokosmelk (bij toko in blik verkrijgbaar), zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-01-2000Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Siap base kalas
Balinese kip, in een zeer pittige saus, erg lekker met rijst.In dit gerecht worden drie specerijen gebruikt die kenmerkend zijn voor de Indonesische keuken en die nu gecombineerd worden met verse pepers en citroengras.
? 1 kg kippenbouten, ontbeend (vraag evt. de poelier), ? 2 el plantaardige olie, ? 1 middelgrote ui, ? 3 grote knoflookteentjes, ? 2-3 grote rode chilipepers, ? 1 stengel citroengras, ? 4 plakjes galanga (laos)wortel, ? of verse gemberwortel, ? 1 el korianderbolletjes, ? 1 tl zwarte peperkorrels, ? 2 kruidnagels, ? 1 kaneelstokje, ? 500 ml kokoscreme, ? 375 ml kippenbouillon of water, ? 2 daon salam
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-02-2004Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
siap base kalas
Balinese kip: gekruide kip in een zeer pittige saus erg lekker met rijst. In dit gerecht worden drie specerijen gebruikt die kenmerkend zijn voor de Indonesische keuken en die nu gecombineerd worden met verse pepers en citroengras, probeer het eens.
1 kilo kippenbouten, gefileerd (kun je door je poelier laten doen)*2 el plantaardige olie* 1 middelgrote ui*3 grote teentjes knoflook* 2-3 grote rode chilipepers* 1 stengelcitroengras*4 plakjes galngawortel(je ken ook verse gemberwortel nemen)*1 el korianderzaadjes* 1 tl zwarte peperkorrels* 2 kruidnagels*1 kaneelstokje*500ml kokoscreme*375mil kippenbouillon of water* 2 laurierblaadjes.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-05-2001Hoofdgerecht60-120 min.