1. Home
  2. Recepten
  3. Balinese Kip

Balinese kip recepten (43) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Balinese kipschotel uit de oven

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af!

INGREDIENTEN

8-12 kipdelen (poten, drumsticks, dijen, karbonades), 50 ml zoete sojasaus, 40 ml sojasaus, 100 gr honing, ½ bolletje knoflook (fijn), 1 e Tabasco, ½ e anijspoeder, 2 cm verse gember (geraspt), 3 e Chinese rijstazijn, 1 e kerriepoeder, 1 e kaneel, 1 e zoete paprikapoeder, 100 ml gezeefde tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Balinese kip

PITTIGE KIPFILET

INGREDIENTEN

3 kipfilets, , Peper en zout, , 1 grote ui, , 1 madame janet ( rood ), , Bakje champignons, , 100 gram tauge, , 1/2 liter bouillon (van een blokje), , Scheutje azijn, , 3 eetlepels suiker, , 4 eetlepels zoete ketjap, , 7 eetlepels tomatenketchup, , 1/2 zakje nasikruiden (conimex)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

balinese kip

Een heerlijk maar gemakkelijk gerecht!

INGREDIENTEN

2 uien, 3 teentjes knoflook, rijst, kipfilet(gebruik net zoveel als je zelf wil), sperzieboontjes, gemberpoeder, een bodempje ketjap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese Kip

Zeer makkelijk en zeer smakelijk gerecht

INGREDIENTEN

, 1 pond kipfilet, , 1/2 pond gesneden champignons, , 2 uien, , 1/2 ltr Kip bouillon, , scheutje azijn, , sambal, , 1 zakje droge nasi kruiden, , 3 eetlepels suiker, , 7 eetlepels ketchup, , 1 theelepel laos, , maïzena, , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  
  •  20-30 min.

Balinese kip

Heerlijk fris, romig en pittig!

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 1-2 uien, kleine groene paprika, 2 groene pepers, 1,5 cm verse gember of 1 tl gehakte stemgember, 2 sinaasappelen, 2 tl suiker, 1,5 dl kokosmelk.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Balinese kip

INGREDIENTEN

* 4 kippenpoten of 8 drumsticks, * zout en peper, * olie om te frituren, * 2 uien, * 1 theel sambal oelek, * 2 teentjes knoflook, * 1 blikje tomatenpuree, * 1 eetl palmsuiker (eventueel rietsuiker), * 1 theel djahe, * 1 theel trassi, * 3 eetl ketjap asin, * 5 dl kippenbouillon, * 1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt), * 1 dl dikke santen, * koriander of peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Balinese Kip

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 2 uien, bakje champignons, tomatenketchup, ketjap, bruine basterdsuiker, azijn, sambal oelek, kerriepoeder, 1 teentje knoflook, 1 soepkop bouillon, room, zout, peper, paprikapoeder, evt. mespuntje koenjit en sereh., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Balinese kip

(Siap Base Kalas)Indonesisch kipgerecht met kokoscreme,citroengras, chilipepers.........

INGREDIENTEN

1 kg kippenbouten gefileerd, 2 el plantaardige olie, 1 middelgrote ui gesnipperd, 3 grote teentjes knoflook gepeld, 2-3 grote rode chilipepers zonder zaadjes en fijngehakt, 1 stengel citroengras in ringetjes gesneden, 4 plakjes verse galangawortel gehakt, 1 el korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 500 ml kokoscreme, 375 ml kippenfond of water, 2 laurierbladeren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Balinese kip

Verrassend gerecht met sinaasappel

INGREDIENTEN

1 kg kipbraadsticks, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 3 cm verse gemberwortel, 3 groene spaanse pepers, 2 sinaasappelen, 3 el olie, 1 el suiker, 3 dl kokosmelk.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese kip

INGREDIENTEN

1 el rietsuiker, 1 kilo kip-braadsticks, 2 sinaasappelen, 2 uien, 3 el arachideolie, 3 groene Spaanse pepers, 3 cm verse gemberwortel, 3 dl kokosmelk, 5 teentjes knoflook, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese Kip

Lekker pittig

INGREDIENTEN

1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 tl. sambal oelek, 2 tl. laos, 3 geraspte kemirienoten, zout, olie, 2,5dl water, 3 el. ketjap manis, 1 el. azijn, 4 kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese Kip

Lekkere mix met rijst. Lekker pittig. En ontzettend makkelijk te maken. Gewoon proberen dus.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 2 uien, 1/2 pond champignons, 1/2 liter bouillon (van bouillonblok), scheut azijn, beetje sambal, 1/2 zakje nasikruiden, 3 eetlepels suiker, 4 eetlepels ketjap, 1 theelepel laos (conimex), 7 eetlepels tomatenketchup, 75 gram tauge, 1 blik perziken of ananas, evt. maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Balinese kip

INGREDIENTEN

1 eetlepel rietsuiker, 1 kilo kip-braadsticks, 2 sinaasappelen, 2 uien, 3 eetlepels arachideolie, 3 groene Spaanse pepers, 3cm verse gemberwortel, 3dl kokosmelk, 5 teentjes knoflook, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese kip

INGREDIENTEN

1 kilo kip-braadsticks, , zout, , 2 uien, , 5 teentjes knoflook, , 3cm verse gemberwortel, , 3 groene Spaanse pepers, , 2 sinaasappelen, , 3 eetlepels arachideolie, , 1 eetlepel (riet)suiker, , 3 dl kokosmelk, , keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Balinese Kip

INGREDIENTEN

2 a 3 kipfilets peper en zout 1 grote ui bakje champignons 100 gr. tauge 1/2 liter bouillion (van een blokje) scheutje azijn 3 eetlepels suiker 4 eetlepels (zoete) ketjap 7 eetlepels tomatenketchup 1/2 zakje nasikruiden Conimex

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Balinese kip

Een heerlijk hoofdgerecht

INGREDIENTEN

, , , , , , , 1 kilo kip-braadsticks, zout, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 3cm verse gemberwortel, 3 groene Spaanse pepers, 2 sinaasappelen, 3 eetlepels arachideolie, 1 eetlepel (riet)suiker, 3 dl kokosmelk, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese kip

INGREDIENTEN

1 kg kippenbouten, gefileerd, 2 el plantaardige olie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gepeld, 2-3 grote rode chilipepers, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 stengel citroengras, in ringetjes gesneden, 4 plakjes verse galangawortel, gehakt, 1 el korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 500 ml kokoscreme, 375 ml kippenfond of water, 2 laurierbladeren

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

balinese kip

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, 1/2 pond gesneden champignons, 2 uien, 1/2 ltr bouillon, scheutje azijn, sambal, 1 zakje droge nasi kruiden, 3 eetlepels suiker, 7 eetlepels ketchup, 1 theelepel laos, maizena, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Balinese kipsaté

De allerlekkerste kipsaté!

INGREDIENTEN

Balinese Kipsaté, 500g kippendijfilet zonder vel, in blokjes van 1-2 cm, 3 el ketjap manis, 1 el sambal, ½ limoen, geperst, 1 el arachideolie, , PINDASAUS, arachideolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 el sambal, of naar smaak, 8 afgestreken el (liefst pure), pindakaas, 250ml kokosmelk, 2½ el ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese Kipreepjes

INGREDIENTEN

1 hele kip, ongeveer 1,5 kg, binnen- en buitenzijde goed drooggedept, hier en daar met een vork ingeprikt., 2 tl zout, 2 tl kurkuma, 2 stengels citroengras, geplet, in stukken van 4 cm gesneden., 60 ml limoen- of citroensap, 5 gr. blaadjes citroenbasilicum, fijngehakt, zout, naar smaak, partjes limoen of citroen, voor de garnering, **TOMATENSAMBAL**, 4 kemirienoten, fijngehakt, 2 cm verse galanga, fijngehakt, 1 stengel citroengras, in heel dunne ringetjes, 8 sjalotten, fijngesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 grote rode chilipepers, in plakjes, eventueel zonder zaadjes, 1 el geprakte palmsuiker, 2 tl gedroogde-garnalenpasta, 2 el plantaardige olie, 2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Balinese haan

INGREDIENTEN

2 haantjes of kip (ik pak voor elk een kippepoot), 5 grote uien, 4 el. azijn, 4 el. ketjap, 2 el. tomatenketchup, 4 el. suiker, 2 mespunten laos, 3 el. sambal, 4 teentjes knoflook, olie om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gebakken Balinese noodles met kip

Deze authentieke smaakvolle strir fry van verse ingredienten staat binnen 10 minuten op tafel. Altijd een succes en als basis gerecht makkelijk om mee te experimenteren.

INGREDIENTEN

- 2 plakken eiermie, - 200 gr. kipfilet in blokjes, - 1 geraspte wortel, - 1/2 fijngesneden witte kool, - 1/2 prei, - handje waterkers, - 1 hand taugeh, - 1 rode peper, - 3 eetl. kokos- of zonnebloemolie, - 2 eetl. ketcap manis (zoet), - 1 eetl. ketcap asin (zout), - 1 eetl. vissaus / nam pla, - 2 eetl. suiker, - 2 eetl. gebakken uitjes, - zout en witte peper naar smaak.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

ayam bali, balinese kip

Chinees/indisch buffet

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 thl geraspte gemberwortel (of 1/2 thl gemberpoeder), 3 rode pepers, 4 kemirinoten, 1 el ketjap manis, 1 braadkuiken (ca.1 1/4 kg), arachide-olie (of zonnebloemolie), 2 el bruine suiker, 2 el citroensap, 1/2 thl zout (of minder), 1 kop kokosmelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Balinese kip ( ajam Oka )

INGREDIENTEN

1 theelepel koenjit (gemalen kurkuma of geelwortel) 2 theelepels zwarte peper, versgemalen 4 tenen knoflook 1 rode peper 1 ui, gepeld 1 kg kipdrumsticks olie om te frituren 2 eieren, losgeklopt 4 eetlepels bloem 2 eetlepels paneermeel 2 theelepels knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Balinese kip van de barbecue

INGREDIENTEN

6 deels ontbeende kipborstdelen met vel, 5 cm laos of gemberwortel (gehakt), 2 tenen knoflook, 1 grofgehakte stengel sereh, 2 kleine rode lombok rawit zonder zaad (gehakt), 2 theelepels djinten, 2 lepels versgehakte koriander, 6 gehakte lente-uitjes, 2 daun jeruk purut of limoenschil in reepjes, 75 g santen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Balinese drumsticks met gele kokosrijst

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 4 kipdrumsticks, 1 kuipje Boemboe voor Ajam Smoor (Conimex, 100 g), 3 el geraspte kokos (Conimex), 250 g gele rijst (Lassie), zout, 2 bosuitjes, in dunne ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Balinese kip curry (Ayam Bumbu Bali)

Deze heerlijke Balinese curry van kip heb ik voor het eerst gemaakt op de kookles die ik op Bali heb gevolgd. (Jambangan Bali Cooking Class). Voorafgaande aan de curry heb ik eerst een Base-genep-bali-balinese-basis-bumbu- gemaakt die je niet alleen nodig hebt voor deze curry maar ook voor een aantal andere authentieke Balinese recepten.   We hebben daar natuurlijk heerlijk zitten smullen van onze zelfgemaakte gerechten en gelukkig heb ik de recepten (en een getuigschrift) na afloop van de kookles mee naar huis gekregen Ik heb het thuis nog een keer gemaakt, vertaald, hier en daar aangepast en zo zet ik het hier neer. In het recept zoals ik het op Bali gemaakt heb werd niet zoveel groenten gebruikt. Ik heb het zelf aangepast naar mijn eigen smaak en zo hier neergezet. Je kunt natuurlijk ook minder groenten gebruiken en er een apart groente gerecht bij serveren. TIP: Een aanrader als je een keer op Bali (of ergens anders in Indonesië) bent om te kijken of je ergens een kookles kunt volgen.

INGREDIENTEN

- 3 kipfilets (+/- 750 gram) in blokjes, - 3 sjalotten, fijngesneden, - 7 tenen knoflook, fijngehakt, - ½ bosje lente ui, in ringetjes gesneden, - 2 el Base Genep (gele basis bumbu zie link), - 200 gram aardappel, geschild en in blokjes gesneden, - 200 gram kousenband (of sperzieboontjes) in stukjes van 1 cm gesneden, - 200 gram wortel, geschild en in dunne plakjes gesneden, - optioneel: 200 gram bloemkoolroosjes (in plaats van een van de andere groenten of extra), - 1 rode peper, zaadjes eruit en fijngesneden, - ½ liter kippenbouillon, - 2 salamblaadjes (of laurierblaadjes), - 5 limoenblaadjes (kaffir lime leaves), - 50 gram kokoscrème (3 el), - 1 el kokosolie (arachideolie of zonnebloemolie kan ook), - zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roerbakken kip met tofu op Balinese wijze

INGREDIENTEN

500 g kippenvlees, 2 wortelen, 2 lente-uien met loof, 6 oesterzwammen, Shiitake of andere paddestoelen, 8 toefjes broccoli, 1 stukje van 1 cm verse gember, 1 ei, 1 blokje tofu (150 g), 1 eetlepel suiker, 2 1/2 eetlepels sake of droge witte wijn, plantaardige olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip (Roergebakken) Met Tofu Op Balinese Wijze

INGREDIENTEN

500 g kippenvlees,2 wortelen,2 lente-uien met loof,6 oesterzwammen,shiitake of andere paddestoelen,8 bloemetjes broccoli,1 sm gember,1 ei, 1 blokje tofu van 150 g, 12 eetlepel suiker, 2,5 eetlepels sojasaus,2 eetlepels droge witte wijn of sake,olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roerbakken kip met tofu op Balinese wijze

Een oosters recept van kip met tofu en shiitake. Je kan dit gerecht natuurlijk ook klaarmaken met andere paddestoelen. Voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 g kippenvlees, 2 wortelen, 2 lente-uien met loof, 6 oesterzwammen, Shiitake of andere paddestoelen, 8 toefjes broccoli, 1 stukje van 1 cm verse gember, 1 ei, 1 blokje tofu (150 g), 1 eetlepel suiker, 2 1/2 eetlepels sake of droge witte wijn, plantaardige olie om te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

ajam bali

Balinese kip

INGREDIENTEN

1 flinke kip, 1 ui, , , 3 lomboks, , , olie, bruine suiker, citroensap, 2 dl santen (kokos), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ajam bali

Kip op Balinese Wijze

INGREDIENTEN

? 1 groot braadkuiken ? 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, ? 1 ui, gesnipperd, ? 2 knoflookteentjes, uitgeperst, ? 1 el verse djahe, geraspt, ? 2 tl sambal oelek, ? 4 kemerienoten, gepoft en fijngestampt of, ? eventueel amandelen, ? 2 el ketjap bentang manis, ? 1 el bruine basterdsuiker, ? 3 el citroensap, ? 4 dl dunne kokosmelk (in blik), ? zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Ajam Boemboe Bali

Kip met Balinese kruiden, een lievelingskostje voor wie van gekruide kip houdt

INGREDIENTEN

- 1 in 4 stukken verdeelde kip of 4, kippebouten van samen 1000-1250 gr., - zout, - 6 eetlepels slaolie, - 5 ontpitte rode Spaanse pepertjes, - 100 gr. zeer fijn gesnipperde ui, - 3 geperste teentjes knoflook, - 1/4 theelepel trasi, - 1/4 theelepel asem, - 1/4 theelepel gemberpoeder, - 1 theelepel goela Djawa of donkerbruine, bastersuiker., - ketjap benteng manis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ajam Goreng Bali

Kip op Balinese wijze klaargemaakt - klein beetje pittig

INGREDIENTEN

1,5 kg kipkarbonades, , Marinade:, 1 dl kokosmelk, 4-5 sjalotten, 4-5 tenen knoflook, 5-6 cm gemberwortel, 2 theelepels sambal oelek, 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djintan, 1 theelepel sereh, 4 eetlepels ketjap asin, 4 eetlepels ketjap manis, 3-4 eetlepels goela djawa,, , Voor het bakken: 5 eetlepels zonnebloemolie,, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

ajam bali

Balinese Kip

INGREDIENTEN

- 6 Kippebouten of kip-karbonaatjes, - 1 ui in stukjes gesneden, - 2 teentjes fijngemalen knoflook, - 1 stukje gemberwortel (geraspt, - 4 kemirienoten, - 2 eetlepels zoete Ketjapmanis, - 2 theelepels bruine basterdsuiker, - 1 chilipeper en 1 stukje trassie (of 2 theelepels sambal, oelek), - 3 eetlepels citroensap, - 1 kopje kokosmelk (verkrijgbaar in de toko), - wat zout, - rijst genoeg voor 4 personen. (vaak 1 theekopje per, persoon), - tauge voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ajam boemboe Bali

(Balinese kip)heerlijk kipgerecht op uw rijsttafel Bereidingstijd: 1 tot 1 1/2 uur, afhankelijk van de grootte van de stukken kip van "moesje2"

INGREDIENTEN

4 kippenpoten of 8 drumsticks zout, peper olie om te frituren 2 uien 1, theelepel sambal oelek 2 teentjes knoflook 1 blikje tomatenpuree 1 eetl., palmsuiker (ev. rietsuiker) 1 theel. djahe 1 theel. trassi 3 eetl. ketjap, asin 5 dl kippenbouillon 1 blik ontvelde tomaten (fijngehakt) 1 dl dikke, santen koriander of peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ajam Bali

Kip op Balinese wijze

INGREDIENTEN

1 groot braadkuiken ca 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, zout, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 el verse, geraspte gemberwortel (eventueel Djahe), 2 tl sambal oelek, 4 kemirienoten, gepoft en fijngestampt (eventueel amandelen), 2 el Ketjap benteng manis, 1 el bruine basterdsuiker, 3 el citroensap, 4 dl dunne kokosmelk (bij toko in blik verkrijgbaar).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ajam Bali

Kip op Balinese wijze

INGREDIENTEN

1 groot braadkuiken circa 1.2 kg in 8 stukken verdeeld, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel (eventueel Djahe), 2 theelepels sambal oelek, 4 kemerienoten, gepoft en fijngestampt (eventueel amandelen), 2 eetlepels Ketjap bentang manis, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 3 eetlepels citroensap, 4 dl dunne kokosmelk (bij toko in blik verkrijgbaar), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lawar Bali (van de kookles)

Dit typisch Balinese gerecht wordt meestal geserveerd tijdens ceremonies. Letterlijk vertaald betekent 'lawar' 'dun gesneden'. Het wordt vaak geserveerd met andere feestelijke gerechten zoals bijvoorbeeld Babi Guling (speenvarken) maar bij een alledaagse Ajam Kari (kip kerrie) of saté is het net zo goed heerlijk. Ik heb tijdens de kookles op Bali in deze vegetarische variant gemaakt maar het wordt vaak ook met kip of varkensvlees gemaakt. Omdat ik geen verse kokosnoot voorhanden had heb ik het met kokossnippers gemaakt die ik een tijdje in kokoscrème (santen) met een beetje water wat zachter heb laten worden. Echte Balinezen zullen misschien hun neus ophalen voor dit recept maar hier in Nederland moet je soms inventief zijn en roeien met de riemen die je hebt. Mooi staaltje creatief koken dus weer TIP: De Base-genep- is de basis voor meer Balinese gerechten, kun je al eerder maken, in een grotere hoeveelheid. Houd deze goed in de koelkast of voor wat langere tijd, geproportioneerd, in de vriezer.

INGREDIENTEN

- 250 gram kousenband of sperzieboontjes, - 250 gram taugé, - 4 bospenen, - ½ verse kokosnoot, geraspt (heb ik vervangen door 100 gram gedroogde kokossnippers + 50 gram kokoscrème of santen aangevuld met een scheutje water), - 2 el Base Genep (link), - 1 el palmsuiker, - 1 el gefrituurde sjalotjes (of uitjes), - 1 limoen, - mespunt zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2019
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Siap base kalas

Balinese kip, in een zeer pittige saus, erg lekker met rijst.In dit gerecht worden drie specerijen gebruikt die kenmerkend zijn voor de Indonesische keuken en die nu gecombineerd worden met verse pepers en citroengras.

INGREDIENTEN

? 1 kg kippenbouten, ontbeend (vraag evt. de poelier), ? 2 el plantaardige olie, ? 1 middelgrote ui, ? 3 grote knoflookteentjes, ? 2-3 grote rode chilipepers, ? 1 stengel citroengras, ? 4 plakjes galanga (laos)wortel, ? of verse gemberwortel, ? 1 el korianderbolletjes, ? 1 tl zwarte peperkorrels, ? 2 kruidnagels, ? 1 kaneelstokje, ? 500 ml kokoscreme, ? 375 ml kippenbouillon of water, ? 2 daon salam

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top