1. Home
  2. Recepten
  3. Balinees

Balinees recepten (30) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Balinees varkensvlees

Zeer pittig Balinees varkensvlees, echt verassend lekker als je van pittig houdt

INGREDIENTEN

500 a 600 gr varkenvlees, 5 sjalotten,5 tenen knoflook, verse gemeber, 4 el zoete en 2 el zoute ketjap 1/4 l kippebouillon, 6

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Balinees varkensvlees

INGREDIENTEN

500 gr varkenslappen, 6 el kokosmeel, olie, 5 el gesnipperde ui, 5 gesnipperde teentjes knoflook, 1 tl sambal trassie, 1 tl zwarte peper, 1/2 tl kencur, 4 gestampte djeruk-purutblaadjes, sap van 1 citroen, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

BALINEES VARKENSVLEES

Gemalen gebakken vlees vermengd met geroosterd cocosmeel en kruiden

INGREDIENTEN

, ? kg varkensvlees [met een randje vet], 6 el cocosmeel, olie, 5 el gesnipperde uien, 5 gesnipperde knoflooktenen, 1 tl sambal trassi, 1 tl zwarte peper, ? tl kentjur of, 1 tl djinten met 2 tl laos, 4 gestampte daon djeruk purut, sap van 1 citroen, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Balinees vleesgerecht (Lelawar Bali)

INGREDIENTEN

500 gr. runderlap, in blokjes, 2.5 dl. santen, dunne, 1.5 dl. bouillon, van tablet, 2 stuks lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, 2 stuks uien, 3 teentjes knoflook, gehalveerde, 3 blaadjes djerekpoeroet, 0.5 el. kemiriepasta, 2 tl. ketoembar, 1 tl. laos, gemalen, 1 tl. trassi, 1 tl. djinten, 0.2 tl. serehpoeder, 1 el. citroensap, 1 el. olie, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Balinees gemarineerde vis

INGREDIENTEN

5 rode chilipepers, 3 sjalotten,gepeld en gesneden, 2 teentjes knoflook,gepeld en gesnipperd, 50 gram verse gember,gepeld en gesneden, 1 eetl trassi, 1 eetl kurkuma, 1 stengel sereh, 2 tomaten,gesneden, 1.5 eetl tamarindepulp, 50 ml zonnebloemolie, 1/2 theel zout, 150 ml water, 75 gram pinda′s, 600 gram gemengde vis ((gamba′s,zeebaars,roodbaars,tilapia),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2013
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Balinees varkensvlees met chilipepers en gember

INGREDIENTEN

*4-6 verse rode chilipepers, in ringen, of 1-1 ? el grof gemalen, gedroogde chilipepers*8 gesnipperde sjalotjes*4 grof gehakte teentjes knoflook*een stukje gember van 5 cm, gehakt*2 tl gedroogde garnalenpasta(trassi)*2 el plantaardige olie*600 gr varkensvlees(schouderstuk), in plakken van 1,5 cm, daarna in blokjes van 3 cm gesneden*2 el zoete sojasaus(ketjap manis)*375 ml water, lauwwarm*6 tl limoen- of citroensap*zout, naar smaak*

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Balinees gemarineerde vis

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 50 g gember, 2 tomaten, 3 sjalotjes, 5 rode chilipepers, 1 stengel sereh, 1 el trassi, 1 el kurkuma, 1.5 el tamarindepulp, zonnebloemolie, 0.5 tl zout, 75 g pinda`s, 600 g gemengde vis, 150 g rijst, 1 broccoli, 1 rode paprika,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Balinees vleesgerecht, Lelawar Bali

INGREDIENTEN

500 gr. runderlap, in blokjes, -2.5 dl. santen, dunne, -1.5 dl. bouillon, van tablet, -2 stuks lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, -2 stuks uien, -3 teentjes knoflook, gehalveerde, -3 blaadjes djerekpoeroet, -0.5 el. kemiriepasta, -2 tl. ketoembar, -1 tl. laos, gemalen, -1 tl. trassi, -1 tl. djinten, -0.2 tl. serehpoeder, -1 el. citroensap, -1 el. olie, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Balinees varkensvlees, Lelawar Bali

INGREDIENTEN

500 gram varkenslapjes * 6 eetlepels kokosmeel * olie *5 gesnipperde eetlepels uien * 5 gesnipperde teentjes knoflook * 1 theelepel sambal terasi * 1 theelepel peper * 1 theelepel kemtjoer * 4 gestampte djeroek poeroetblaadjes * sap van 1 citroen * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lontong Met Balinees Varkensvlees

Kleefrijst met een lekker pittig vleesgerecht.

INGREDIENTEN

400 gr. gebroken rijst3 eetl. ketan, kleefrijstzout3, eetl. olie500 gr hamlappen, in blokjes1 cm verse gemberwortel, 1 cm verse laos1 ui2 teentjes knoflook3 ontvelde tomaten, 1/2 eetl. sambal trassi2 sprieten verse sereh2 blaadjes salam, 3 eetl. geraspte kokosevt. maizena15 sprietjes bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Balinees varkensvlees in kruidige kokossaus

Als je je echt op Bali wilt wanen,moet je dit eens proberen zacht gesmoord kruidig varkensvlees . met authentieke bumbu maar in de vorm zoals het bij ons verkrijgbaar is.basic recept maar overheerlijk.

INGREDIENTEN

Dit is voor 2 pers.maar je kunt het verdubbelen, 2 schouderkarbonades, , bumbu:, 2,of 3 sjalotjes, 4 knoflooktenen, 1 hele rode peper zonder zaadjes, 3 cm geraspte gember, mespunt trassi udang, 2 tl bruine suiker, beetje zeezout, sap van 1/2 klein limoentje, 1 tl ketoembar, 1tl laos, 1tl koenjit, , 1 serehstengel vers of als je niet hebt,gedroogd, 2 daun salamblad, , 2 el kokosolie, 1 pakje kokosmelk, , pandanrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Balinees Rundvlees Gesmoord In Kruiden

INGREDIENTEN

*60 ml olie*4 salamblaadjes(eventueel)*500 gr runderriblappen, 1,5 cm dik, in blokjes van 3 cm*2 stengels citroengras*3 cm galangawortel in ringen, met bouillon overgoten*1 1/2 tl zout*500 ml water*500 ml kokosmelk*2 el krokant gefrituurde sjalotjes*, KRUIDENPASTA:*1 el zwarte peperkorrels*4 tl korianderzaadjes, in droge pan geroosterd*5 kemirinoten, gehakt*8 sjalotjes, groggesneden*3 teentjes knoflook, grofgehakt*3 cm gemberwortel, grofgehakt*3 cm galanga, grofgehakt*5 scherpe rode chilipepers, zonder zaadjes, gehakt*2 el gehakte palmsuiker*

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Goddelijke seafood-curry

Een verrukkelijke viscurry van het godeneiland Bali. Ik raakte verslingerd aan dit gerecht bij restaurant The Sand in Sanur; op mijn laatste vakantiedag kreeg ik het recept van de chefkok. En thuis smaakt het net zo heerlijk als in tropisch Bali! Voor dit gerecht moet je eerst even een `boemboe`maken. Klinkt als veel werk, maar het is zo gebeurd. Dus hup naar de toko voor verse kruiden en naar de visboer voor verse vis. En dan vanavond is het alsof er een Balinees engeltje op je tong.....

INGREDIENTEN

VOOR DE BOEMBOE (ca 0,5 liter):, 100 gram knoflook, 75 gram sjalot, 25 gram kemirienoten, 20 gram verse koenjit = geelwortel, 10 gram verse kencurwortel, 20 gram verse djahe = gemberwortel, (alle wortels geschild), 1 eetlepel ketoembar (korianderzaad), 20 gram chilipeper (lombok is nauwelijks `heet` in dit gerecht dus voeg rawit toe als je meer hitte wilt), 1 theelepel trasi (garnalenpasta), 1 eetlepel gula djawa (palmsuiker), 1 middelgrote tomaat, ontveld en zonder zaad, 2 dl zonnebloemolie, zout en peper, , VOOR DE CURRY:, 4-5 eetlepels boemboe, 1 dl olie, 2,5 dl kokosmelk (uit blik), 1,25 dl smakelijke visbouillon, circa 8 ons van diverse soorten zeevis, bijvoorbeeld tonijn, zeewolf, zeebaars, zwaardvis, inktvis, tijgergarnalen, 1-2 theelepels worcestershiresuas, 2 theelepels citroensap, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe Bali Vlees

Pittig gekruid Balinees rundvleesgerecht. Hoofdgerecht of als onderdeel van de rijsttafel.

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees, 2 grote uien, 3 eetl. olie, 1 theel. knoflookpoeder, anderhalve eetl. sambal oelek, 2 theel. laos, 2 theel. djahe, zout, 2 eetl. ketjap manis, 1 eetl. santen mix.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boemboe Bali Vlees

Pittig gekruid Balinees rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees, 2 grote uien, 3 eetl. olie, 1 teentje knoflook, 1 1/2 eetl. sambal oelek, 2 theel. laos, 2 theel. djahe, zout, 2 eetl. ketjap manis, 1 eetl. santen mix

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Babi ketjap met gewokte sambalgroenten en chinese eiermie

Een Balinees vleesgerecht met sambalgroenten. Een echte aanrader voor de pittige wokfan.

INGREDIENTEN

1 ui1 zak Conimex Chinese Eiermiewokolie400 gram roerbakvleesblokjes1 bakje Conimex boemboe voor Babi Ketjap600 gram gemengde roerbakgroentenSambal TjampoerKetjap Manisfijngehakte selderij

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bamboe Bali Vlees

Pittig Gekruid Balinees Rundvlees

INGREDIENTEN

* 500 gram rundvlees, * 2 grote uien, * 3 eetl olie, * 1 theel knoflookpoeder, * 1 1/2 eetl sambal oelek, * 2 eetl laos, * 2 eetl djahe, * zout, * 2 eetl ketjap manis, * 1 eetl santenmix

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Sajoer Oelik

Balinees gerecht met snijbonen en tauge - recept van de Indonesische kookcursus

INGREDIENTEN

250 gr. fijn gesneden snijbonen * 250 gr. tauge * 1 ui * 2 tenen knoflook * 1 theel. sambal trassie * mespunt kentjoer * 1 salem blad * beetje citroensap * 1/2 blik kokosmelk * suiker * zout * vegeta (Indonesisch bouillonpoeder)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Boemboe Bali Vlees

Lekker op zijn Indisch! (Pittig gekruid Balinees rundvleesgerecht)

INGREDIENTEN

Bereidingstijd:1 uur., , 500 g rundvlees, 2 grote uien, 3 el (arachide)olie, 1 tl knoflookpoeder, 1? el sambal oelek, 2 tl laos, 2 tl djahe, Zout, 2 el ketjap manis, 1 el santen mix

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bamboe Bali

Balinees varkensvlees.

INGREDIENTEN

250 gram mager varkensvlees, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl.olie, 2-3 theel.sambal oelek, 1 theel.laos, 1 theel.djahe, zout, 1-2 eetl.ketjap manis, 1 theel.citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mini Rijsttafel Met Roergebakken Groenten En Vlees

INGREDIENTEN

375 g Chinese roerbakgroenten*, atjar*, kroepoek*, 225 g witte snelkookrijst*, zonnebloemolie*, 375 g runderlappen*, 3/4 kuipje (s) conimex boemboe sajoer jampoer*, 3/4 kuipje (s) conimex boemboe voor bali* vlees*, seroendeng*,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kambing Mekuah

Balinees lamsvlees Een curry-achtig gerecht. Op Bali wordt voor dit gerecht overigens eerder geitenvlees gebruikt dan lamsvlees.

INGREDIENTEN

300 g lamsvlees (lamsbout -of schouder, zonder bot), in blokjes van ca 2 cm gesneden, 2 el olie, Indonesiche kruidenpasta (http://www.smulweb.nl/recepten/1413682/Indonesische-kruidenpasta), 1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar), 1 el wittewijnazijn, 6 gemalen kardemompeulen, 1 spriet citroengras (sereh), fijngehakt, 100 ml water, 150 ml kokosmelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2013
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Bebek beboetoe

Balinees traditioneel geroosterde eend in bananenblad met kruiden

INGREDIENTEN

Bereidingstijds ca. 1 uur,, 2 tamme eendenborstfilets, Zout, 2 grote uien, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 kemirienoten, fijngehakt, 2 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden, 5 lombok rawits, fijngesneden, 2 theelepels trassi, verkruimeld, 3 blaadjes djeroek peroet, fijngesneden, 2 theelepels koenjit, 2 theelepels ketoembar, 3 eetlepels zonnebloemolie, 8 bananenbladeren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lawar Celeng/ Lawar Babi

Balinees gerecht voor bij een huwelijksfeest

INGREDIENTEN

500 gr varkensvlees, 250 gr varkenszwoerd, zout, 100 gr geraspte kokos, bananenblad (Of folie), , Voor de kruidenpasta:, 1 stukje jahe van ca 5 cm, 1 stukje kencur van ca 3 cm, 1 stukje kunyit van ca 3 cm, 1 stukje laos van ca 5 cm, 1 kopje sambal mbe, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sajoer Oelih

Balinees groentegerecht Blokjes tahoe/tofu erbij en je hebt een vegetarisch hoofdmaaltijd Bron: Groot Indonesisch Kookboek

INGREDIENTEN

450 gr sperzieboontjes, 200 gr tauge, 1/8 blok santen, 3 eetlepels gesnipperde uien, 1 gesnipperd teentje knoflook, 1 theelepel sambal trassi, 2 stuks kemirienoten, gepoft, 1/2 theelepel kentjoer, 2 salaamblaadjes, sap van 1/2 citroen, zout,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lelawar bali

Balinees varkensvlees

INGREDIENTEN

500 gr. Varkenslapjes (met een randje vet), 6 eetl. Kokosmeel, olie, 5 eetl. Uien, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 theel. Sambal trassi, 1 theel. Zwarte peper, 1/2 theel. Kentjoer, 4 gestampte djeroek peroetblaadjes, sap van 1 citroen, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Be-sakih

Een Balinees pittig varkensvlees gerecht

INGREDIENTEN

400 gr. varkenslappen, 5 sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 3 rode lomboks, 11 rawits zaadjes verwijderen,word al heet genoeg, 1 stukje jahe van ca 3 cm, 1 stukje kencur van ca 3 cm, 1 stukje laos van 5 cm, 1 el tamarinde, 5 el plantaardigolie, 3 blaadjes daun salam, zout, 4 dl bouillon. alles verkrijgbaar in een goede toko.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  •  
  •  20-30 min.

Balinese pindasaus

Het recept van deze Balinese pindasaus heb ik uit het kookboek Street Foods of Bali'. Ik heb het wat pittigheid betreft aangepast aan de Nederlandse normen en ik heb verder een pot pindakaas gebruikt in plaats van de rauwe pinda's met velletje (wel gedopt). Gewoon om het toch een beetje makkelijker te maken maar verder qua kruiden wel echt Balinees te houden.  Ik zal bij de ingrediënten beiden benoemen zodat je zelf kunt kiezen wat je het beste lijkt.  Lekker bij Balinese-varkenssate-

INGREDIENTEN

- 2 rawits, - 5 tenen knoflook, - 50 gram verse kentjoer of 2 tl poeder, - 1 pot pindakaas (of 500 gram rauwe pinda's met velletje, gefrituurd of geroosterd), - 2 el palmsuiker, - 4 el ketjab manis, - 400 ml water (of zoveel als nodig), - ½ limoen (sap), - snufje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2019
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Lelawar Bali

Balinees vleesgerecht

INGREDIENTEN

* Runderlappen, in blokjes (500 gram) * Santen, dunne (2.5 deciliter) * Bouillon, van tablet (1.5 deciliter) * Lomboks, rode, verse, van de zaadjes ontdaan (2 stuks) * Uien (2 stuks) * Knoflook, gehalveerde (3 teentjes) * Djerekpoeroet (3 blaadjes) * Kemiriepasta (0.5 eetlepels) * Ketoembar (2 theelepels) * Laos, gemalen (1 theelepel) * Trassi (1 theelepel) * Djinten (1 theelepel) * Serehpoeder (0.2 theelepels) * Citroensap (1 eetlepel) * Olie (1 eetlepel) * Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lonton met varkensvlees

Kleefrijst met Balinees varkensvlees

INGREDIENTEN

400 gr gebroken rijst/, 3 el ketan (kleefrijst)/, zout/, 3 el olie/, 500 gr hamlappen in blokjes/, 1 cm verse gemberwortel/, 1 cm verse laos/, 1 ui/, 2 teentjes knoflook/, 3 ontvelde tomaten/, ? el sambal trassie/, 2 sprieten verse sereh/, 2 blaadjes verse salam/, 3 el geraspte kokos/, (allesbinder), 15 sprietjes bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top