1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Bakpoeder

Bakpoeder recepten (7.016)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De lekkerder bestaat niet appeltaart

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels , totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden C.

Bereidingswijze

Kneed bloem, bakpoeder, suiker, boter en het ei tot een soepel deeg (met de hand goed kneden in 10 min.). Bekleed er een ingevette en met bakpapier beklede springvorm in- ook de zijkanten met bakpapier bekleden.. Schil dan de appels en snijd ze in 8 parten. Zet de partjes rechtop tegen elkaar in de vorm. De hele vorm moet goed gevuld zijn. Roer(met een vork of garde) dan het puddingpoeder in een kom met de suiker, vanillesuiker en 150 ml. van de slagroom(= 1,5 dl.) (let op dat alle klontjes weg zijn). Moet een romig geheel zijn. Kook de rest van de slagroom (goed doorroeren tijdens het koken) en roer van het vuur af de puddingmix door de slagroom. Zet pan weer terug op een LAAG vuur en breng het al roerend aan de kook. Schep dan de pudding over de appels in de vorm. Bak de taart op de onderste richel in de voorverwarmde oven in 70 minuten gaar en goudbruin. Let op: op tijd een stuk alu.folie of bakpapier over de taart leggen als de bovenkant al wat bruin is. dan de laatste 2 min. van de baktijd de folie er af halen. Laat de taart nog even in de iets geopende oven staan. zo`n 5 min. druk gewoon een houten lepel tussen de deur zodat de oven iets open staat. en laat de taart in de springvorm zitten tot hij afgekoeld is, en open dan pas de springvorm. De taart is het allerlekkerst als je hem na het afkoelen nog een aantal uren in de koelkast laat opstijven!! Dit is ook beslist nodig om hem lekker te laten opstijven!!!!!

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bakpoeder

INGREDIENTEN

1 deel dubbelkoolzure soda * 1 deel wijnsteenzuur * 1 deel rijstebloem.

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Engels
  •  0-10 min.

Bakpoeder

Ingezonden artikel, als recept.

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bakpoeder

INGREDIENTEN

1 deel dubbelkoolzure soda, 1 deel wijnsteenzuur of kremartart, 1 deel rijstebloem of maizena.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

PANCAKES

Eindelijk ontdekt wat er fout is met alle andere recepten! Nu lukt het me wel!

INGREDIENTEN

Eindelijk, nu snap ik wat er mis is met de recepten: waarom ik al jaren probeer echte American pancakes te maken, en het me nooit lukte met de recepten van internet: Jamie Oliver weet het uiteraard beter!,, , EIEREN ZIJN DE BASIS! veel recepten hadden teveel bloem en te weinig eieren. dus bij deze:,, , 115 g bloem, 3 eieren, 2dl melk (ik raad karnemelk aan), theelepel bakpoeder , snuf zout

  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Geweldige wortel taart (of worteltaart cupcakes)

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie (ja kan elke soort olie gebruiken, let erop dat het geen sterke smaak heeft (zoals olijfolie)., 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr poedersuiker, , Als je in de reacties hieronder kijkt zie je allemaal leuke suggesties en tips van mensen die dit recept hebben aangepast naar hun eigen smaak, met een andere olie, andere noten en/of meer of minder van een ingrediënt of een glutenvrije variant. Super leuk, dus lees ze door en laat je inspireren!

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
Populaire bakken recepten

Gewone Cake (Basisrecept)

Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe.

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter - 200 gram suiker - 4 eieren (200 gram bij elkaar) - 200 gram bloem - 2 theelepels bakpoeder - 1 zakje vanillesuiker - wat citroenrasp

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Scones van john

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.    

INGREDIENTEN

225 g bloem (patentbloem), OF zelfrijzend bakmeel. 75 g boter (of margarine) plus iets extra om de vormpjes in te vetten., 2 flinke theelepels bakpoeder.(opgehoopt dus), (Bij zelfrijzend bakmeel voeg je 1 opgehoopte theelepel bakpoeder toe)., 40 g (riet)suiker. (je kunt minder gebruiken. miniumum is 25 g), Als extra wat suiker om over de ongebakken scones te strooien. (niet noodzakelijk), Mespunt zout., Ongeveer 150 ml karnemelk (of gewone melk), (Karnemelk laat het deeg beter rijzen, het wordt luchtiger, je proeft het niet.), Heb je geen karnemelk neem dan gewone melk), 1 ei (is lekker maar niet noodzakelijk)

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Brownies - de lekkerste-

Recept van Sue Lawrence, Sue schreef; dat ze al haar brownies recepten had weggegooid en alleen nog maar deze brownies maakt! Origineel heb je `Dark unrefined muscovado sugar` nodig maar met de Nederlandse donkerbruine basterd is het ook te proberen. De meeste brownies bevatten noten maar deze niet, simpele reden de kinderen van Sue Lawrence lusten geen noten! Maar je kunt als je wil natuurlijk noten toevoegen.

INGREDIENTEN

350 g pure chocola (60-70% cacao), 250 g ongezouten roomboter, 3 grote eieren, 250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterd, 50 g bloem* (+30 zie aantekening bij serveertips), 1 flinke theelepel bakpoeder* (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse = 5 ml), Snufje zout, Soms voeg ik ½ tl vanille-extract toe, heb je dat niet dan neem je wat vanille essence.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Engels
  •  30-60 min.

Mama's appelcake

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild), 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram basterdsuiker, 90 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, 30-50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, Paneermeel voor de vorm

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gourmet Carrot Cake (worteltaart)

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

INGREDIENTEN

2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste bakpoeder recepten

Dulce de Leche Recept met melk, suiker en bakpoeder.

~~Deze keer niet van gecondenseerde melk. ~~zijdeachtig en volledig subliem, dit dulce de leche recept

INGREDIENTEN

~~1 liter volle koemelk, 1 kopje kristalsuiker, 1/4 theelepel bakpoeder1) In een of meer van de volgende drie bestanddelen aan het begin:, 1/2 theelepel puur vanille-extract, of de zaden geschraapt van een half vanillestokje, 1/8 theelepel gemalen kaneel, 1/8 theelepel zeezout

  • Mexicaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Mexicaans
  •  60-120 min.

Spekkoek

Laagje voor laagje bak je deze spekkoek in de magnetron

INGREDIENTEN

- 200 gram boter;, - 125 gram witte basterdsuiker;, - 5 eieren;, - 50 gram bloem;, - 1 theelepel bakpoeder;, - mespunt zout;, - 2 zakjes vanillesuiker;, - 2 theelepel gemalen anijs (of 1 eetlepel gestampte muisjes);, - 4 theelepels kaneel;, - 1 theelepel kruidnagelpoeder, - 2 theelepels kardemompoeder;, - 1 theelepel nootmuskaat (of 2 theelepels speculaaskruiden);, - bakpapier.

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2006
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Scones, lemon curd en clotted cream

Laatst gebruikt voor een high tea. Het clotted cream recept kreeg ik van een vriendin. Deze combinatie smaakt hemels.

INGREDIENTEN

SCONES (12 stuks):, - 250 gram zelfrijzend bakmeel;, - 4 th. bakpoeder;, - 65 gram koude boter, in blokjes;, - 65 gram witte basterdsuiker;, - mespunt zout;, - 125 ml. melk + extra om mee te bestrijken;, - bloem om het werkblad mee te bestuiven, , LEMON CURD (1 POT), - 2 (onbespoten) citroenen;, - 2 kleine eieren;, - 1 eierdooier;, - 125 gram kristalsuiker;, - 75 gram (ongezouten) roomboter., , CLOTTED CREAM:, - 125 ml. slagroom;, - 250 gram mascarpone;, - 3 zakjes vanillesuiker.

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Lemon yoghurt cake

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

INGREDIENTEN

300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Engels
  •  60-120 min.

Blue berry muffin

Een Amerikaans cake-je. Recept voor 12 muffins.van"vifke

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten, 115 gram gesmolten boter, 230 gram suiker, 2 eieren, 1 dl yoghurt, 450 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 schoongeboende citroen, 250 gram bosbessen of blauwe bessen, 1 eetlepel bloem.,

  • Amerikaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Bananencake

Baknamiddag met de kindjes ? Bananencake lukt altijd !

INGREDIENTEN

120 g boter - 150 g griessuiker - 10 g vanillesuiker - 2 eieren - 3 bananen - 200 g bloem - 1 koffielepel bakpoeder - 1 dl melk

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Herfst: romige appel muffins met een bite

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!

INGREDIENTEN

250 gr appels (Elstar), 250 ml biologische yoghurt, 250 gr bloem, 2 el vers geperst citroensap, 1 ei, 3 t bakpoeder, 125 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 80 ml olijfolie, Poedersuiker (van Gilse)

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Wereld
  •  30-60 min.

Grandioze lekkere runder herfst stoofpot

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Gevaarlijke chocoladekoekjes

Deze gevaarlijke koekjes zijn lekker knapperig en zitten vol chocolade. Heerlijk en gemakkelijk te maken. Uit Tip Culinair nr. 11 - 2003

INGREDIENTEN

75 gr zachte boter - 150 gr lichtbruine basterdsuiker - 1 groot ei (los geklopt) - 1 zakje vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 tl bakpoeder - 25 gr cacaopoeder - mespunt zout - 50 gr pure chocolade in stukjes - 50 gr witte chocolade in stukjes

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Cinnamon Rolls

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing.

INGREDIENTEN

150 ml bruine basterd (goed aandrukken met afmeten), 50 ml gesmolten boter/margarine, 1tl kaneel, 75 ml rozijnen, 500 ml (2 C) bloem, 2 el suiker, 4 tl bakpoeder, 1 tl zout, 125 ml boter, 175 ml melk, , Icing: 125 ml poedersuiker, 1 el melk, 1/2 tl vanille extrakt.

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-1999
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Pappa`s cake

Dit is een recept van mijn vader,(hij was banketbakker) het is een klassiek recept van cake,als je het recept opvolgt lukt het altijd! Mijn vader drukte mij altijd op het hart om nooit de bloem met de mixer door het mengsel toe doen. Doe ik dus ook nooit en ik volg nog altijd zijn raad op en schep als het ware de bloem door het boter/ei mengsel en ik krijg altijd een luchtige cake.De laatste keer (februari 2011) heb ik hem weer eens gemaakt en foto`s geplaatst. De foto`s heb ik toen bewerkt en daarom ziet het beslag er wat `korrelig uit, dat komt door de foto bewerking, volgende keer zal ik betere foto`s maken. Bij de foto`s staat ook hoe ik de laatste keer deze cake eens gevuld heb met jam en slagroom. Ik heb dat niet bij het recept vermeld maar de foto`s spreken voor zich. Voor de vulling heb aardbeienjam genomen -zoveel als nodig was- en door de slagroom wat poedersuiker plus één theelepel vers citroensap. (een natuurlijke slagroomversteviger).

INGREDIENTEN

150 gr boter. 150 gr bloem. 150 gr suiker. wat geraspte schil van 1 (goed gewassen) citroen OF het merg van ½ vanillestokje( ook heel erg lekker) OF 2 pakjes vanillesuiker., Snufje zout., 3 eieren(Middegroot)1 ei weegt ongeveer 50-60 gram. Wil je een grotere cake neem je gewoon meer, als je maar altijd gelijke hoeveelheden neemt. (dus bij hoeveelheden van 200 gram neem je 4 eieren enz), 1 theelepel bakpoeder.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Witte chocoladetaart met aardbeien

INGREDIENTEN

- 115 gram witte chocolade, in stukjes, - 120 ml slagroom- 1 eetlepel rum of vanille-essence- 115 gram boter- 175 gram suiker, - 3 eieren- 225 gram bloem- 2 theelepels bakpoeder- Snufje zout, - 675 gram aardbeien, in plakjes- 1 hele aardbei, ter garnering- 7,5 deciliter slagroom, - 2 eetlepels rum of aardbeienlikeurVoor de moussevulling:- 250 gram witte chocolade, in stukjes, - 3,5 deciliter slagroom-2 eetlepels rum of aardbeienlikeur,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Citroen-yoghurttaartje met appel

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!

INGREDIENTEN

Boter en bloem voor het invetten van de vorm, 7 kleine appels (plm. 850 gram), geraspte schil van 1 citroen, 6 eetlepels citroensap, 150 gram zachte boter, 200 gram suiker, mespunt zout, 2 eieren (M), 300 gram gezeefde bloem, 1/2 zakje gezeefde bakpoeder, (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken), 150 gram volle yoghurt, 2 eetlepels (riet)suiker, poedersuiker om te bestuiven

  • Duits
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Duits
  •  60-120 min.

Scones met jam en room (High tea)

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 2.5 tl bakpoeder, 0.5 tl zout, 50 gram boter of margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 el suiker, 3/4 dl melk, 1 ei, bekertje slagroom, diverse smaken jam, half bakje mascarpone (eventueel),

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Engels
  •  30-60 min.

Mini bananenpannenkoekjes

Ik houd van pannenkoeken, pancakes en Marokkaanse baghrir maar ook deze kleine pannenkoekjes met een vulling van banaan zijn niet te versmaden....

INGREDIENTEN

250 gram bloem;, 1/2 zakje bakpoeder;, 60 gram poedersuiker;, een beetje kaneelpoeder;, 2 eieren;, 125 ml. volle melk;, 125 ml. room;, 2 rijpe bananen.

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2011
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Kladdkaka (smeuige chocoladetaart)

Een smeuige, heerlijke en zeer simpele chocoladetaart.

INGREDIENTEN

200 gr. blok donker chocolade, 100 gr. roomboter, 2 dl suiker, 4 eieren, 1 theel. bakpoeder, 2,5 dl. bloem.

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Gezond: Chocola banaan muffins

Gezond: Chocola banaan muffins. Heerlijke "light" muffins met banaan en chocolade snippers

INGREDIENTEN

, 180 gr Bloem, 100 gr Havermout, 150 gr suiker, 1 zakje bakpoeder, mespunt zout, 1 ei, 1 banaan, 1 appel, 1 tl caneelpoeder, 1 el boter, 125 g yogurt, 8 el zonnebloemolie, 100 gr chocolade snippers,

  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

clafoutis

INGREDIENTEN

500 ml melk, 150 gram bloem, 150 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 gram bakpoeder, 6 eieren, boter, om in te vetten, 500 gram kersen, ontpit, poedersuiker, dichte taartvorm (quichevorm),24 cm, aluminiumfolie

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

American pancakes

Lekkere zoete american pancakes. Makkelijk te maken. Teveel beslag? Geen probleem, beslag kan worden ingevroren, hoewel dit wel enigszins ten koste gaat van de luchtigheid.

INGREDIENTEN

300 gram bloem, ½ liter karnemelk, ½ zakje bakpoeder, 4 eieren, 2 of 3 zakjes vanillesuiker (naar smaak), 50 gram boter, snufje zout

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2008
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Nutella cupcakes

Ja, wat moet je over zoiets heerlijks nou zeggen, ga lekker bakken, het is zoooooo snel klaar en je kunt gaan smullen. het recept is voor ongeveer 14 muffins.

INGREDIENTEN

, VOOR HET DEEG, 1 tl . zout, 2 tl. bakpoeder, 256 gram bloem (ik verander de hoeveelheid n.a.v een reactie!), 100 gr. suiker, 200 ml. melk, 100 gram gesmolten boter (of vloeibare boter van becel), 1 ei, 1 tl. amandel aroma, 1 tl. vanille aroma, , NUTELLA ICING (GLAZUUR), 85 gr. boter (vloeibare boter gaat heel goed!), 150 gr. poedersuiker, 40 ml. melk(probeer evt. eerst wat minder omdat het wat te zacht wordt, even testen dus!)), 1/2 tl. vanille aroma, 100 gr. Nutella,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Tulband cake

Dit is een lekkere en zoete gewoonte om te maken in Tsjechië. Daar word deze tulband cake, Bábovka genoemd en er is geen 1 Tsjech die niet weet wat dat is en hoe je het maakt. In Nederland is deze echter nog niet heel bekend. Het is een ideaal gezins cake en hij is heel lekker. Je kunt de zoetheid zelf bepalen door er meer of minder poedersuiker overeen te strooien. Je kunt deze cake gebruiken als nagerecht maar natuurlijk ook gewoon als tussendoortje

INGREDIENTEN

*250 gram boter, *200 gram suiker, *1 zakje vanilliesuiker, *4 eieren, *Snufje zout, *Klein beetje geraspe citroenschil, *sap van 1 citroen, *250 gram bloem, *2 theelepels bakpoeder, , wat boter en meel extra voor het insmeren van de vorm.

  • Tsjechisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2012
  • Tsjechisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke chocolade smultaart

Een heerlijke caloriebom,...

INGREDIENTEN

Voor het cakebeslag:, 250 gram boter, 250 gr suiker, 225 gram bloem, 50 gram cacao, 4 eieren, 1 zakje bakpoeder, 1 vanillestokje, 4 eetlepels melk, , Voor de vulling:, 100 gram witte chocolade, 100 gram pure chocolade, 200 gram mascapone, paar eetlepels sinasappeljam, klontje boter, paar druppels liqor46, , Voor de topping:, 300 gram poedersuiker, 100 gram boter, 40 gram cacaopoeder, 40 ml melk,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gefrituurde Gamba`S

Spaanse tapa′s, voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld, 60 gr bloem, 1 theel bakpoeder, zout, snuf cayennepeper, arachide-olie om te bakken, 1 - 1 1/4 dl bier, 1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes, citroenstrikjes voor garnering, pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina)

  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Kruimelvlaai met banketbakkersroom

Zie voorbereiding en bereidingswijze

INGREDIENTEN

Ingrediënten bodem en kruimels, - 250 gram Roomboter (ongezouten, op kamertemperatuur), - 500 gram Bloem, - 150 gram Kristalsuiker, - 50 gram Lichte basterdsuiker, - 1 Ei, - 1 zakje Vanillesuiker, - 1 theelepel Bakpoeder, - 1 snufje Zout, - Kaneel, , Ingrediënten banketbakkersroom, - 1 vanillestokje, - 500 ml melk, - 150 g suiker, - 4 eidooiers, - 2 el bloem,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

Een heerlijke taart en nu er volop verse pruimen zijn, moeten we er gewoon volop van genieten. Maar er is zoveel vers fruit aanbod, dus je kunt hem ook gewoon maken met peren of appels.

INGREDIENTEN

10-12 (ca. 500 gr.) rijpe pruimen; 150 gr. ongezouten gesmolten boter; 3 eieren; 150 gr. kristalsuiker; 1 tl. vanille-essence (of vanille poeder); 250 gr. bloem; 1 1/2 tl. bakpoeder; 120 ml. melk (1,2 dl.); extra suiker en boter(om in te vetten).

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Appel kaneel cupcakes

Superlekkere appel kaneel cakes met een toef van vanille botercreme

INGREDIENTEN

, CUPCAKEBESLAG:, 230 gr. (tarwe)bloem, 1 theelepel bakpoeder, 125 gram boter (op kamertemp.), 250 gr. kristalsuiker, 1 theel. vanille extract/1 zakje vanillesuiker, 4 middelgrote eieren (op kamertemp.), 100 ml. melk (op kamertemp.), een mespuntje zout, , VOOR DE BOTERCREME, 200 gr. boter (op kamertemp.), 175 gr. poedersuiker, 10 ml. melk (op kamertemp.), 2 theelepels vanille extract, , VOOR DE VULLING:, 2 (wat zuurdere) appels in kleine blokjes, kaneel (naar eigen smaak), , OM HET MOOI AF TE WERKEN: BESPRENKELEN MET FIJNGEHAKTE KANEEL NOOTJES

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Muffins Basisrecept

INGREDIENTEN

270 gr bloem, 3 eetlepels suiker, 1 zakje bakpoeder, 2,5 dl melk, 1 ei, 4 eetlepels plantaardige olie, 30 gr amandelschaafsel, 1 eetlepel donkere basterdsuiker of kristalsuiker, eventueel 2 eetlepels halfzoete jam,bv aardbeien of rozenbottle

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Chocolat Chip Cookies

Originele Amerikaanse Chocolate Chip Cookies naar recept van Ruth Wakefield

INGREDIENTEN

550 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout, 250 gram roomboter (niet te koud), 180 gram kristalsuiker, 180 gram bruine basterdsuiker, 1 theelepel vanille-extract, 2 grote eieren, 350 gram donkere chocolade in stukjes

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2013
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel

Heerlijke platte verse naanbroodjes

INGREDIENTEN

350 gram zelfrijzend bakmeel, 350 gram halvolle yoghurt, 1 theelepel bakpoeder, 2 teentjes knoflook, Rozemarijn ( ook lekker met andere gedroogde kruiden, net wat je lekker vind), Zout, Plantaardige olie (zonnebloem/olijf...)

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2014
  •  
  •  60-120 min.

Supersnelle heerlijke pruimentaart of appeltaart

Wilde snel iets lekker bij de koffie hebben. Ik had nog kwetsen (kleine stevige blauwe pruimen ) liggen. Op internet gezocht en dit heerlijke recept gevonden. Smaakte voortreffelijk. Wij hebben de taart lauw gegeten, maar volgens de maker is de taart ook na een paar dagen nog lekker. De taart is ook heel lekker met appelschijfjes.

INGREDIENTEN

Deeg:, 125 g boter + wat boter voor de vorm -, 150 g suiker -, 1 zakje vanillesuiker -, 3 eieren -, 1 theelepeltje gemalen kaneel -, 200 g bloem + wat voor de vorm -, 50 g maïzena -, 2 tl bakpoeder ( je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken dan geen bakpoeder)-, 150 gram kwark -, mespunt zout -, , 500 g pruimen of 4 - 5 appels

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2010
  • Duits
  •  30-60 min.
Nieuwste bakpoeder recepten
Populaire bakken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top