Baklava
Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.
1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter. Voor de syroop: 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.
Meng in een kom de grofgehakte noten met de kaneel en de kruidnagelpoeder. Smelt de boter, leg op een beboterde bakplaat 4 vellen van het bladerdeeg, elk vel beboteren, leg hierop wat van het mengsel, dan 2 beboterde vellen, mengsel, dit herhalen tot er 4 vellen over zijn, deze 4 beboterde vellen als laatste over het mengsel spreiden, dan met een scherp mes de baklava insnijden, in vierkantjes, de rest van de gesmolten boter erover heen gieten. In een niet te hete oven (150-175) in ongeveer 30 minuten goud bruin bakken. Maak intusen de siroop: verwarm in een pannetje het water, de suiker, de honing en het vanille essence of poeder, ongeveer 5 minuten zachtjes laten koken. als de siroop klaar is van het vuur nemen en het citroenap toevoegen. Zodra de baklava uit de oven komt de hete siroop erover gieten en het geheel af laten koelen.
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-03-2001Grieks30-60 min.
Baklava
Als je dit als toetje wilt, zorg dan dat je een niet al te vullend hoofdgerecht hebt gegeten, want Baklava is erg lekker, maar ook erg vullend..
/2 pak fillobladerdeeg (diepvries à 225 g), , 200 g gepelde walnoten, , 1 theelepel kaneel, , 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, , 60 g boter, , 75 g suiker, , 1 sinaasappel, , 4 eetlepels vloeibare honing,
- Grieks Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2006Grieks Nagerecht20-30 min.
Baklava
Heerlijk notengebak, niet alleen uit Turkije, maar ook uit de Arabische wereld
500 gram gehakte amandelen of walnoten, * 4 eelepels suiker, * 1 theelepel kaneel, * 2 eetlepels oranjebloesemwater, * 300 gram boter, * filodeeg, * water, , Siroop:, * 200 gram suiker, * 400 gram honing, * 1 eetlepel oranjebloesemwater,
- Arabisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-10-2004Arabisch60-120 min.
Baklava
Grieks nagerecht
Voor de siroop:, 300 gram suiker, 2 eetlepels citroensap, , Voor de Baklava:, 300 bladerdeeg, diepvries, vet voor de bakplaat, 100 gram gehakte walnoten, 5 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels kaneel, Verder:, 150 gram boter of margarine,
- Grieks Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-03-2001Grieks Nagerecht60-120 min.
baklava
Baklava wordt veel gebruikt als nagrecht maar ook als het suikerfeest is. het is een erg zoet gebakje met erg veel suikerstroop erin.
250gr bloem, snufje zout, 190gr boter,2eieren,2eetlepels water,250 gr gehakte walnoten, 100 gr bruine suiker,100 suiker,125gr lichte vloeibare honing,4 eetlepels water,1eetlepel citroensap, bloem om op uit te rollen
- Turks
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-01-2003Turks60-120 min.
Baklava
Grieks gebak, kan ook als dessert gegeven worden.
1 pak fillo bladerdeeg 1 ons walnoten 1 ons garneeramandelen 1/2 sinaasappel 1/2 citroen 8 eetlepels vloeibare honing 100 gram roomboter suiker,
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-01-1999Grieks60-120 min.
Baklava
500 gram walnoten, fijngehakt, 500 gram filo-deeg, 500 gram boter, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels suiker, 5 eetlepels vloeibare honing
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-08-2005Grieks30-60 min.
baklava
6 plakje diepvries roomboterbladerdeeg, 200 g walnoten, 3 theelepels kaneel, 100 g gesmolten boter, 150 ml vloeibare honing, 1 1/2 dl (versgeperst) sinaasappelsap
- Grieks Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-07-2005Grieks Nagerecht> 120 min.
Baklava
Een heerlijke, Griekse lekkernij! Haal de zoete zomer in huis en geniet van deze baklava. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen
50 g blanke amandelen, 100 g gepelde pistachenootjes, 2 tl kaneel, 125 g suiker, 75 g roomboter, gesmolten, ½ pak diepvries filodeeg (à 225 g), ontdooid, 2 el vloeibare honing, 2 el citroensap,
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-06-2016Grieks60-120 min.
- Eigen recept
Baklava
Een tongstrelende zoetigheid,gemaakt van deeg,gevuld met pistache-of walnoten met honing. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit het Ottomaanse rijk,waar het bij elke feestelijke gelegenheid op tafel kwam. Dus lekker van Kerst,oud en nieuw, maar ook met Pasen enz,..
250 g ongezouten, gepelde pistachenoten, 250 g boter, 30 vellen filodeeg, 500 g suiker, 2 ½ dl water,
- Arabisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-12-2008Arabisch60-120 min.
Baklava
Een heerlijk gebak.
1 pak fillodeeg, 1 ons walnoten, 1 ons garneeramandelen, 1/2 sinaasappel, 1/2 citroen, 8 eetlepels vloeibare honing, 100 gram roomboter, suiker.
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-1999Turks30-60 min.
Baklava
Zeer zoetnageecht met honong en noten lekker met een bolletje ijs..!!
Voor de stroop, 220 gr suiker, 300 gr honing, 1 dl water, 2 kruidnagelen, 1 reep citroenschil, sap van een citroen, , voor de vulling, , 600 gr fijngehakte walnoten, 250 gr fijngehakte en geblancheerde amandelen, 60 gr suiker, 2 eetlepels kaneel, 1/4 gemalen kruidnagel, , restant, 500 gr filodeeg(heel dun deeg,lijkt op rijstpapier), 250 gr gesmolten ongezouten boter,
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-04-2000Turks20-30 min.
Baklava
Zoete delicatesse in fillodeeg
250 gr. walnoten, hazelnoten of pijnboompitten fijngehakt, 250 gr. amandelen fijngehakt, 50 gr. suiker, 12 vellen fillodeeg, ontdooid, 100 gr. gesmolten boter, 250 gr. honing.
- Turks
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-08-1999Turks60-120 min.
Baklava
Turks gebak in zes stappen
250 gr. filodeeg, 75 gr. amandelen, 75 gr. walnoten, 75 gr. pistachenoten, 3 theelepels gemalen kaneel, 100 gr. boter, 11/2 dl. honing, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1/2 dl. water.
- Turks
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-04-2006Turks10-20 min.
Baklava
Noten-bladerdeeggebak Baklava is een nagerecht of hapje uit kroatia (Yoegoslavisch) of te wel een balkan gerecht
1 pak fillobladerdeeg (diepvries 225 g), 200 g gepelde walnoten, 2 zakjes garneeramandelen (a 45 g), 200 g suiker, 75 g boter, 1 sinaasappel, 1/2 kaneelstokje
- Balkan
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-2004Balkan30-60 min.
baklava
Een grieks nagerecht van bladerdeeg met noten.
6 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg,200 gram walnoten, 3 theelepels kaneel, 100 gram gesmolten boter, 150ml vloeibare honing,1,5 dl sinaasappelsap.
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-01-2001Grieks30-60 min.
Baklava
Dit zoete met noten gevulde gebak kom je zowel in Turkije als in Griekenland tegen
, 1 pakje diepvries filodeeg (225 gr) 75 gr. amandelen, grofgehakt, 75 walnoten grofgehakt, 75 gr. gepelde ongezouten pistachenoten grofgehakt, 3 theel. kaneelpoeder, 100 gr. gesmolten boter, 150 ml. vloeibare honing, sap van 1 citroen, sap van 1 sinasappe
- Grieks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-07-2001Grieks Nagerecht30-60 min.
Baklava
Een nagerecht uit de Arabische wereld.
250 gr fillobladerdeeg, - 150 gr suiker, - 2 eetlepels sinaasappelsiroop, - 1 eetlepel citroensap, - 100 gr boter, - 200 gr walnoten, - 1 theelepel kaneelpoeder,
- Arabisch Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-1999Arabisch Nagerecht60-120 min.
Baklava
Gebak of nagerecht?
1 pak fillodeeg, 200g gepelde walmoten, 100g hele amandelen, 200g suiker, 75g boter, 1 sinasappel, 1/2 kaneelstokjes
- Turks Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-11-2001Turks Nagerecht> 120 min.
Baklava
Baklava, nagerecht, 8 personen, ? 1/2 pak fillobladerdeeg (diepvries a 225 g), ? 200 g gepelde walnoten, ? 1 theelepel kaneel, ? 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, ? 60 g boter, ? 75 g suiker, ? 1 sinaasappel, ? 4 eetlepels vloeibare honing, , ,
- Grieks Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-11-2003Grieks Nagerecht60-120 min.
BAKLAVA
Dit is wel het meest bekende gebak van Griekenland. Erg zoet maar ook erg lekker ! Baklava is erg machtig, dit recept is voor 8 kleine, vierkante stukjes.
? pak filodeeg (a 225 gr.), 200 gr. walnoten., 1 theel. kaneel., ? theel. gemalen kruidnagel., 60 gr. boter., 75 gr. suiker., 1 sinaasappel., 4 eetl. vloeibare honing.,
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-01-2003Grieks30-60 min.
Baklava
Ca 250 gr fillobladerdeeg, 150 gr suiker, 2 el sinaasappelsiroop, 1 el citroensap, 100 gr boter of margarine, 200 gr walnoten, 1 tl kaneelpoeder.
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-05-200060-120 min.
- Eigen recept
Baklava
•400 gr. Vellen filodeeg of bladerdeeg plakken (uit de vriezer), •400 gr. Roomboter gesmolten, •400 gr. Geplette amandelen, •400 gr. Geplette walnoten, •4 Theelepels kaneel, •1 Volle theelepel kruidnagelpoeder, •400 gr. Rietsuiker, •400 gr Honing, •4 Eetlepels water, •1 Eetlepel water
- Turks Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2009Turks Nagerecht20-30 min.
baklava
250 gram fillo-bladerdeeg, 150 gram suiker, 2 eetlepels sinaasappelsiroop, 1 eetlepel citroensap, 100 gram boter, 200 gram walnoten of 100 gram pecannoten en 100 gram ongezouten pistachenoten, 1 theelepel kaneel.,
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-02-2003Multi-cultureel30-60 min.
Baklava
60 gr. Poedersuiker, 150 gr. gepelde en gehakte Amandelen, 100 gr. fijngehakte Walnoten, 1 1/2 theel. gemalen Kaneel, 1/2 theel. gemengde specerijen, zie hulpmiddelen, 500 gr. filodeeg, 200 gr. ongezouten boter, gesmolten, 200 gr. suiker, 4 Kaneelpijpjes, 6 Kruidnagels, reepjes citroenschil, 2 eetl. heldere Honing
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-06-1999Grieks60-120 min.
Baklava
700 g gemengde noten (amandelen, hazelnotem, walnoten), gemalen; 2 tl kaneelpoeder; 2 pakjes diepvries fillodeeg a 10 vellen, ontdooid; 250 g boter, gesmolten; 500 g suiker; 1 citroen, sap geperst en gezeefd; 2 el rozenwater; 125 g ongezouten pistachenoten
- Mediterraan
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-07-2003Mediterraan60-120 min.
- Eigen recept
Baklava
Heerlijke zoete hapjes, dit is genoeg voor zo`n 25 `koekjes`. Een lekker kopje koffie smaakt er uitstekend bij. Wees niet bang en probeer het eens.
250g ongezouten magere Boter of 250ml Notenolie, 200g Amandelen, fijngehakt, 55g Suiker, 4 el Kaneel, 1/4 el Kruidnagel, 3 el Rozenwater, 250g Bladerdeeg, dunne vellen, ter grootte bvban de oppervlakte van de schaal., , Voor de siroop;, 350g Suiker, 225ml Water, 1 el Citroensap, 3 el Rozenwater
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-08-2008Grieks60-120 min.
Baklava
*250 gram filobladerdeeg, *50 gram suiker, *2 eetlepels sinaasappelstroop, *1 eetlepel citroensap, *100 gram boter, *200 gram walnoten, *1 theelepel kaneelpoeder,
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2001Grieks30-60 min.
Baklava
• 100 g gehakte walnoten, • 8 el broodkruim, • 8 el suiker, • 2 tl kaneelpoeder, • 500 g boter, • 600 g fillodeeg, , Voor de siroop:, • 500 g suiker, • 400 g honing, • 4 kruidnagels, • 2 stokje kaneel, • sap van twee citroen
- Grieks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-01-2012Grieks Nagerecht30-60 min.
BAKLAVA
Grieks banket.
VOOR DE SIROOP: sap van 1/2 citroen, 250 g suiker, 1 kaneelstokje, 3 eetlepels honing, EN VERDER: 1 pakje fillobladerdeeg uit de diepvries, 350 g gepelde walnoten, 50 g suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, mespunt kruidnagelpoeder, 75-100 g boter of margarine
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-07-2003Grieks30-60 min.
Baklava
Zo zoet, zo lekker en o zo machtig
700 gram gemengde noten (walnoten, amandelen enz), gemalen, 2 tl. kaneelpoeder, 2 pakjes diepvriesfillodeeg, a 10 vellen, ontdooid, 250 gram boter, gesmolten, 500 gram suiker, 1 citroen, sap geperst en gezeefd, 2 el. rozenwater (Turkse of Marokkaanse winkel, toko), 125 gram ongezouten pistachenoten, gemalen
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-07-2002Grieks60-120 min.
Baklava
Pas op...te lekker
250 gr ongezouten boter, 250 gr suiker, 2.5 dl water, 250 gr fijngehakte walnoten, snufje kaneel, 500 gr filodeeg, 250 gr suiker, 250 gr honing, 2.5 dl water, sap van 1 citroen,
- Grieks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-03-2001Grieks Nagerecht30-60 min.
Baklava
Turkse zoete delicatesse in fillodeeg
250 g walnoten, hazelnoten of pijnboompitten, fijn gehakt, 250 g amandelen, fijn gehakt, 50 g suiker, 12 vellen fillodeeg, ontdooid, 100 g boter, gesmolten, 250 g honing, vierkante bakvorm of braadslee van, ? 20 x 30 cm, , ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-03-2003Nederlands60-120 min.
Baklava
350 gram gesmolten boter200 gram gehakte amandelen200 gram gehakte walnoten2 theelepels kaneel1/2 theelepel kruidnagelpoeder300 gram bladerdeeg350 gram suiker350 gram honing4 eetlepels water
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-04-2005Multi-cultureel30-60 min.
Baklava
Het Griekse dessert
Stroop : 340 gram suiker, 6 el. vloeibare honing, 3,4 dl. water, 1 el. citroensap, 1 el. oranjebloesemwater, deeg : 450 gram fillodeeg, 120 gram ongezouten boter, gesmolten, 120 gram fijngehakte walnoten, amandelen of pistachenoten, halve tl. gemalen kaneel, 1,5 el. suiker
- Grieks Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-01-2003Grieks Nagerecht60-120 min.
Baklava
[voor de siroop:], 4,5 dl. water, 600 gr. suiker, 3 eetlepels druivesuiker, 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels rozewater, [voor de rest:], 450 gr. bladerdeeg, 300 gr. gehakte walnoten, 25 gr. suiker, 125 gr. boter, ,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-10-2000Internationaal30-60 min.
Baklava
Heerlijk Grieks dessert LET OP: MOET NA BEREIDING VIER UUR STAAN
6 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg, 200g walnoten, 3 eetlepels kaneel, 100g gesmolten boter, 150ml vloeibare honing, 1.5dl (versgeperst) sinaasappelsap
- Grieks Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2000Grieks Nagerecht30-60 min.
Baklava
[voor de siroop:], 4,5 dl. water, 600 gr. suiker, 3 eetlepels druivesuiker, 3 eetlepels citroensap, 3 eetlepels rozewater, [voor de rest:], 450 gr. bladerdeeg, 300 gr. gehakte walnoten, 25 gr. suiker, 125 gr. boter,
- Grieks
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-04-2005Grieks0-10 min.
Baklava
Leuk om te maken
Ca. 250 gr. fillobladerdeeg, 150 gr. suiker, 2 eetlepels sinassappelsiroop, 1 eetlepel citroenrasp, 100 gr, boter of margarine, 200 gr. walnoten, 1 theelepel kaneelpoeder, vierkante bakvorm ca. 30x30 cm.
- Multi-cultureel
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-12-1999Multi-cultureel60-120 min.
Baklava
500 gr pastry vellen bevroren., 3/4 kop gesmolten roomboter., 1/2 k fijngehakte pistache noten., Voor de vulling:, 2 eiwitten., 1/2 k witte basterdsuiker., 2 k walnoten fijngehakt., 2 k amandelen zonder vel fijn gehakt., 1 tl rozenwater., Voor de siroop:, 2 k suiker., 1 1/2 k water., 1 tl citroensap., 1 tl sinaasappelsap., 1 tl rozenwater., 1 pijpje kaneel ca 8 cm.,
- Grieks
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-01-2011Grieks60-120 min.
-
Baklava
van Stingray54 , 1 recepten, 0 volgers
-
Baklava
van zoeberg , 1 recepten, 0 volgers
-
baklava
van sylviamons1970 , 1 recepten, 0 volgers
-
Baklava
van Illie77 , 1 recepten, 0 volgers