1. Home
  2. Recepten
  3. Baklappen

Baklappen recepten (11)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lomo Saltado (Gekruide Baklappen)

Peruaans gerecht met rundvlees

INGREDIENTEN

500 gram baklappen, plantaardige olie, 2 grote aardappelen (geschild en in dunne plakjes gesneden, 1 teentje knoflook, zout naar smaak, peper naar smaak, komijnzaad naar smaak, oregano naar smaak, 1 grote ui in ringen gesneden, 1 chili in stukjes gesneden, 3 eetlepels azijn, 1 vleestomaat in stukjes gesneden

Bereidingswijze

Fruit de knofloook en zout, peper, komijnzaad en oregano naar smaak in dezelfde olie, doe het vlees erbij en bedek het met de uienringen en stukjes chili. Giet de azijn en een scheutje water in de pan, dek deze meteen af en laat het vlees zachtjes gaarkoken. Schep de gebakken aardappelen en stukjes tomaat door het vleesmengsel, laat het geheel goed doorwarmen en dien direct op met gekookte rijst.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lomo Saltade (Gekruide Baklappen)

Peruaans gerecht met rundvlees

INGREDIENTEN

500 gram baklappen, plantaardige olie, 2 grote aardappelen (geschild en in dunne plakjes gesneden, 1 teentje knoflook, zout naar smaak, peper naar smaak, komijnzaad naar smaak, oregano naar smaak, 1 grote ui in ringen gesneden, 1 chili in stukjes gesneden, 3 eetlepels azijn, 1 vleestomaat in stukjes gesneden

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Baklappen met pikante saus

Baklappen met pikante saus

INGREDIENTEN

75 gr boter of margarine, 4 baklappen, zout, ui in ringen, 1 dl kruidenazijn, peper, 1 dl bouillon, cayennepeper, 4 augurken in reepjes, 2 thl maizena

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bistecca alla Pizzaiola

Biefstuk met tomatensaus. Een Toscaans voorbeeld om van een niet al te mals stuk rundvlees (bv. runderlappen) een heerlijk gerecht te bereiden

INGREDIENTEN

4 biefstukjes of baklappen - zout - peper - olijfolie - 4 rijpe tomaten - 4 teentjes knoflook - enkele takjes verse oregano of majoraan (of twee theelepels gedroogd)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Baklap met peper-limoenkruiden

INGREDIENTEN

? 4 Baklappen (a 100 gram), ? 1 rode ui, ? 1 teentje knoflook, ? 1 groene peper, ? 4 tomaten (tros), ? 1 limoen, ? ? theelepel 5 kruidenpoeder, ? 2? eetlepel wokolie, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen)

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rundvlees Met Rode Wijnsaus

Voor 4 personen, 258 Kcal / 1037 Kj p.p.

INGREDIENTEN

4 x 100 gr baklappen, 2 - 3 plakjes mager ontbijtspek, in stukjes gesneden, 1,2 dl rode wijn, 2 theel fijngehakte verse tuinkruiden, of 1 theel gedroogde tuinkruiden, 2 wortels, geschild en kleingesneden, 2 tomaten, ontveld en kleingesneden, zout, versgemalen zwarte peper, 50 gr uien, in ringen gesneden, reepje sinaasappelschil, 3 dl runderbouillon,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvlees Met Uien

Naar een Pools recept. Lekker soppen!

INGREDIENTEN

450-500 gr. mager rundvlees bijv. baklappen, 1,5 el. bloem, 3-4 grote uien, 2 teentjes knoflook, 4 el. boter, zout/peper, 2 tl. paprikapoeder, 4 dl. runderbouillon, bladselderij

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Baklapjes met mango en oestersaus

Runderbaklapjes snel en lekker gemaakt met Mango en oestersaus.

INGREDIENTEN

? 400 g Baklappen, ? 2 eetlepels sojasaus (Japanse), ? 2 eetlepels droge sherry, ? 4 eetlepels roerbakolie, ? 2 theelepels maïzena, ? 1 kleine mango, ? 2 rode uien, ? 2 cm gember (verse, geschild), ? 3-4 eetlepels oestersaus, ? 50 g cashewnoten, ? 100 g sugarsnaps, , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

baklapjes met mango en oestersaus

INGREDIENTEN

400 gr. baklappen2 eetl. japanse sojasaus2 eetl. droge sherry4 eetl roerbakolie2 theel. maizena100 gr. sugar snaps1 kleine mango2 rode uienca. 2 cm geschilde gember3-4 eetl. oestersaus50 gr. cashewnoten

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk rundvlees in romige majoraansaus

Mijn moeder maakte dit niet vaak, maar als ze het maakte was het altijd INTENS genieten! Zacht en mooi gerecht, weer eens wat anders... Moet je ECHT poberen!!! Makkelijk te Maken & Heerlijke smaken!!! Eet & Geniet!

INGREDIENTEN

- 600 gram Rundvlees van goede kwaliteit in plakken van 150 gram (Baklappen of Braadlappen, zonder vet) vraag het je (Biologische) slager!, - 4 a 5 flinke uien, - 2 tenen knoflook, - 50 a 75 gram ROOM boter (of: het lekkerste is Reuzel), - 500 milliliter zure Room, - Zout, - Zwarte Peper uit de molen (weinig), - 1 (flinke) eetlepel Majoraan, - Kummel naar smaak

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bieflapjes met peper-limoenkruiden

Of: hoe je ook een stukje rundvlees op de barbeque kunt bereiden.

INGREDIENTEN

4 bieflappen (a 125 gr.)1 rode ui1 teentje knoflook1 groene peper4, tomaten (tros)1 limoen1/2 theel. vijfkruidenpoeder2 1/2 eetl. oliezout, peper (versgemalen)

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste baklappen recepten
Nieuwste baklappen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top