1. Home
  2. Recepten
  3. Baklap

Baklap recepten (3)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Baklap met peper-limoenkruiden

INGREDIENTEN

? 4 Baklappen (a 100 gram) ? 1 rode ui ? 1 teentje knoflook ? 1 groene peper ? 4 tomaten (tros) ? 1 limoen ? ? theelepel 5 kruidenpoeder ? 2? eetlepel wokolie ? snufje zout ? snufje peper (versgemalen)

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de rest in dunne ringetjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Schep de ui met knoflook, de peper, de tomaat, 2 eetlepels van het limoensap, het vijfkruidenpoeder, peper en zout naar smaak en ? eetlepel van de olie door elkaar. Zet de tomatensalsa tot gebruik in de koelkast. Roer het limoenrasp en 2 theelepels van het sap door de rest van de olie en roer er 1 theelepel versgemalen peper door. Wrijf de Baklappen ermee in en leg ze tot gebruik, afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Rooster het vlees op het rooster boven een gloeiende barbecue in 5-8 minuten aan beide kanten naar wens rose of gaar. Bestrooi na bereiding met zout naar smaak. Serveer met de tomatensalsa.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wille haas

Het is een recept dat van oorsprong uit Nederlands Limburg komt. Een echt vleesgerecht (zonder haas) en kan gegeten worden bij roggebrood maar zeker ook bij rijst. Bloedworst geeft de karakteristieke smaak aan dit gerecht dat enigszins een wildsmaak heeft door de suiker en de azijn.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 2 ons maker spek, 3 ons rundergehakt, 1 baklap, I ui, Pond bloedworst, 1 theelepel stroop, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels suiker, Zout en peper en eventueel Italiaanse of Provençaalse kruiden.,

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2009
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Gevulde runderrolletjes

Creatief met vlees

INGREDIENTEN

4 dunne runderbaklappen, recht bij gesneden, mosterd, fijn of grof naar eigen keuze, 1 middelgrote augurk, in fijne reepjes, 6o g gekookte ham, in fijne reepjes, 1 bosui, in de lengte gesneden, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel bloem, 150 ml bouillon, smaak naar eigen keuze, maar runderbouillon komt het meest tot zijn recht, 2 eetlepels zoete witte wijn, 2 eetlepels tomatenpuree, zout en peper, 2 eetlepels creme fraiche of dikke yoghurt, gehakte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste baklap recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top