1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Bakken

Bakken

De lekkerste koekjes, taarten en cupcakes

Gezond leven is belangrijk, maar soms schreeuwt je lichaam gewoon om suiker. Het is niet alleen reuze lekker, maar ook nog eens erg gezellig. Want wat is nou leuker dan een cheesecake bakken met manlief, cupcakes versieren met vriendinnen of koekjes bakken met de kids? Allerlei soorten cake, gebakjes, koekjes, taart of vlaai vind je op deze pagina. Benieuwd naar wat Smulwebbers lekker vinden? Kijk dan even bij de populairste zoetigheden op Smulweb. Kun je een beetje inspiratie op doen. Als een kind in een snoepwinkel dus!

Uit de agenda Meer Uit de agenda recepten »
Cake Meer Cake recepten »
Gebakjes Meer Gebakjes recepten »
Koekjes Meer Koekjes recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Taart Meer Taart recepten »
Vlaai Meer Vlaai recepten »
Suggesties kookboeken

Zalm kun je op veel manieren klaarmaken, maar dit vonden wij wel heel erg lekker. De citroen en de kappertjes maken de zalm heel erg zacht van smaak. Een lekker stukje zalm als je niet vet wilt eten. (Wij vonden de gebakken aardappeltjes er wel erg lekker bij en dat kan als de zalm al zo mager is). Ik heb het originele recept wel wat aangepast door de zalm niet te grillen maar te bakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze ragout is een stoofpotje met gehaktballetjes en zoete aardappel. Daarbij komen lekker veel groentjes, om er een echt vitaminebommetje van te maken, lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

In de koelkast lagen nog een aantal plakjes katenspek, die overgebleven waren van https://www.smulweb.nl/recepten/1474375/Zuurkoolovenschoteltje-met-ham-en-katenspek-project-gezond dit gerecht. Ik vond het tijd om deze te gaan verwerken en kwam zo tot medaillons van varkenshaas te omwikkelen met katenspek. Goed voor te bereiden en dan slechts enkele minuutjes per kant even bruinen. Ze zijn zo lekker met alleen een snufje peper, want door het katenspek is er ruimvoldoende smaak. Daarbij bedacht ik een paddenstoelenragout. Ik had nog 100 gram blanke champignons, 150 gram kastanje champignons en kocht er nog een bakje van 150 gram oesterzwammen bij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Jaarlijks maak ik deze heerlijke knieperties voor de handbalvereniging.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Als je op zoek bent naar een stevige vegetarische maaltijd, dan is deze maaltijdsoep met rode linzen en veel paprika ideaal! Voor een koude winteravond€ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijk om met dit weer iets in de oven te maken en het is altijd weer een feest om een hartige taart te maken (en te eten). Nu de cantharellen volop te koop zijn hebben die mijn voorkeur maar natuurlijk kun je ook gewoon champignons of andere paddenstoelen gebruiken TIP: Vergeet niet om de bodem eventjes voor te bakken terwijl je de andere ingrediënten bakt, dit voorkomt een natte bodem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Nasi lemak is een geurige rijstgerecht gekookt in kokosmelk met pandan blad. .Het wordt vaak gevonden in Maleisië, waar het wordt beschouwd als het nationale gerecht. Het is ook populair in naburige gebieden zoals Singapore, Brunei, Zuid-Thailand en bij de Cocos-Maleisische bevolking van de Cocoseilanden. De rijst laten we een ganse nacht weken  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Na meerdere keren proberen eindelijk een bal die me aan staat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zin in een lekker warm hapje op een regenachtige dag. Vriezer en koelkast geïnspecteerd en bij elkaar gezocht wat me lekker leek. En het was lekker. De combinatie van spek, geitenkaas, walnoten en honing is bekend. Maar ook de prei smaakte er heerlijk bij. Door de bodem vòòr te bakken krijg je een heerlijke knapperige bodem onder je quiche. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Stoofschotel (Eenpansgerecht) voor 4 personen, van de kok uit Kreta meegekregen en uitgeprobeerd, heerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Bakken kookboeken:
Top