- Eigen recept
De allerlekkerste Babi pangang
Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.
1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout
Braad het vlees kort voor op hoog vuur, doe dan de tomatenpuree, ketchup, de rest van de ketjap, sambal, water, potje atjar tjampoer [incl. sap], en de suiker bij het vlees. Heerlijk laten sudderen tot het vlees gaar is. Op het laatst aangemaakte maizena toevoegen om de saus dikker te maken, zout naar smaak toevoegen. Super makkelijk en altijd een succes!!
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2010Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Pangang
Dit keer zonder zakjes of pakjes
1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-04-2005Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Babi pangang met mihoen
Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan
500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2009Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Pittige BABI PANGANG lekkerder dan van de Chinees
Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!
1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper
- Indonesisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-08-2012Indonesisch60-120 min.
- Eigen recept
Babi pangang
Voor het vlees: 800 gram varkenslapjes, 1/2 ui, 2 teenjes knoflook, 3 theelepels djahe, 2 eetl olie, 4 eetlepels ketjap manis, sap van 1/2 citroen, potje atjar thampoer. Voor de Pangangsaus: 4 dl water, 1 of 2 theel. sambal, koflookpoeder, 1 eetl. citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donker bruine basterd suiker, 2 eetl. gembersiroop of 1 - 1 1/2 eetl. djahe, 4 eetl. tomatenketchup, maizena
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-04-2004Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Babi Pangang, zoals bij de Chinees
Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.
2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-03-2012Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Babi pangang - gemarineerd varkensvlees
Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.
500 g hamlappen, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, , voor de marinade:, , 1 citroen, 6 eetl. ketjap manis, 2 tenen knoflook, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. ketoembar (korianderpoeder), snufje zout, 4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-2009Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
babi pangang
De lekkerste babi pangang die er bestaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7 ons varkens- of hamlappen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theel. laos, 2 theel, djahepoeder, 1 theel. sereh, 6 eetl. ketjap benteng manis, maisolie, 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetl. bruine suiker, 1 bouillonblokje, 2 eetl. maizena, 2 eetl.sherry, mie of rijst.
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-12-2001Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Pangang Zoetzuur
Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten. Ook zoonlief is er al net zo dol op. Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb. Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang. Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron. Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !!
* 500 gr. varkens fricandeau of hamlappen, * 1 flinke ui, * 1 teentje knoflook, * 1 theelepel sambal badjak, * 3 eetlepels bruine basterdsuiker, * 3 eetlepels ketjap manis, * 2,5 deciliter bouillon van 2 kubussen maggi, * 1 groot blikje tomaten puree á 140 gram., * 1 eetlepel appelstroop, * 1 potje atjar tjampoer, * allesbinder, * peper en zout en paprikapoeder
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op12-04-2012Indonesisch> 120 min.
Babi Pangang
Nagenoeg hetzelfde als bij de Chinees.
1 kilo fricandeau, 2 el. gembersaus (toko), 2 el. chilisaus (toko), 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 mokken water, 1 potje atjar tjampoer, ma?zena, boem boe babi pangang (toko), 1 1/2 kopje suiker, witte rijst,
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-11-2000Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Pangang en Babi Pangangsaus
Babi Pangang vlees en de bijbehorende saus. Trek wel tijd uit. Saus is voor 8 a 10 personen.
** -Vlees- **, 1 kilo schouderkarbonade, aan een stuk, zonder bot;, 3 eetlepels ketjap manis;, 1 eetlepel zout;, 1 eetlepel ve-tsin;, 1 mespunt spice-powder., , ** -Saus- **, *A*, 2 citroenen (met schil) ontpitten en harde stukken eruit halen;, 8 stukjes stemgember;, 1 blik ananas (Plm. 425 gram);, 3 dl. azijn;, 1 glas (droge) sherry., , *B*, 3 grote uien;, heel bolletje knoflook (echt heel bolletje);, 1 gember wortel;, 1 pakje margarine;, 1 eetlepel zout;, halve kg. suiker;, 1 eetlepel sambal oelek;, 2 grote blikjes (Plm. 140 gr. netto) tomatenpuree.,
- Chinees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-01-1999Chinees Hoofdgerecht60-120 min.
babi pangang
Heb ik gekregen van een chinees restaurant.is heel lekker deze zelfgemaakte babi pangang.
500gram varkensvlees,1/2 liter water,kopje suiker,2 blikjes tomatenpuree,2el tomatenketchup,2el ketjap,1/2tl sambal,1 pot atjar tjampoer,bindmiddel(allesbinder)
- Chinees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-10-2002Chinees Hoofdgerecht60-120 min.
Babi pangang
300 gram zilvervliesrijst - 1 ui - 3 eetlepels zonnebloemolie - 300 gram varkensvlees - 500 gram sperziebonen - 1 pot Conimex roerbaksaus voor babi pangang - zout en peper - atjar tjampoer
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-06-2002Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Babi pangang
Dit recept is voor mijn zoon, die op kamers woont. Zo hoort babi pangang te smaken!
1 kg speklappen, 2 theelepels zout, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel vijfkruidenpoeder, scheutje ciroensap, babi pangangsaus
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-05-2005Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
babi pangang
1 kg magere speklappen aan een stuk, 4 eetlepels barbecuekruiden, 2 1/2 eetlepel babi pangang kruiden of vijf kruiden poeder (toko), 4 teentjes knoflook, cognac of whiskey, peper en zout., , , , , Voor de saus:, 1 kopje water, 1 kopje tomatenketchup, wat sambal, suiker naar smaak, 1/2 kopje ketjap manis.,
- Chinees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-08-2000Chinees Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Babi pangang met saus
Weer zo een heerlijke Indonesische gerecht die lijk op die van t Chinees restaurant op de hoek. Bij ons een treffer thuis. Zoetzuur en voor fijnproevers. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
VOOR BABI PANGANG:, 500 g doorregen varkenslappen (geen speklap, maar meer van schouder), 2 t gemberpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t laos, 3 e ketjap manis, 1 t zout, 1/4 t peper, citroensap[, , VOOR SAUS:, 200 ml kippenbouillon (of meer), 2 e suiker, 1 e droge sherry, 1 e olie, 70 g tomatenpuree, mespunt Ve-tsin, 1 klein uitje, heel fijn gesnipperd (of uienpoeder), 1/2 t knoflookpoeder, overgebleven vocht uit het vlees braadslee (niet weggooien, is heerlijk erbij)
- Aziatisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-08-2005Aziatisch60-120 min.
Babi Pangang
2 kilo spek, 10 tl knoflookpasta, 4 el bbq kruiden, 3 el cognac, 2 ? el babi pangang mix, zout en peper voor smaak,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-09-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Babi Pangang
Ontzettend lekker en simpel recept. Alleen de saus al is voor ontzettend veel doeleinden te gebruiken!!!!
800 gram varkensvlees, 4 grote uien, 3/4 kop suiker, 1 kop water, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels ketchup, 2 theelepels bakgember, 1/2 theelepel sambal oelek, klein beetje citroensap
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-1998Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Babi Pangang
Geroosterd buikspek
2 kilo spek, 10 tl knoflookpasta, 4 el bbq kruiden, 3 el cognac, 2 ? el babi pangang mix, zout en peper voor smaak,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-08-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
babi pangang
Een snel en heerlijk recept met een beetje van mezelf en een beetje van conimex.
500 gram vleesreepjes of varkenslapjes, pakje conimex babi pangang met daarin een zakje kruiden voor de marinade en voor de saus, olie, ketjap, sambal
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2001Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Babi pangang
Bron: www.C1000.nl
1 pakje Mix voor babi pangang, 4 el wokolie, 500 g hamlappen, in reepjes, 1 komkommer, 1 potje atjar tjampoer à 350 g, 1 bosuitje, in dunne ringetjes,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-2006Hoofdgerecht20-30 min.
Babi Pangang
Voor de Babi pangang:, 500 gram varkensvlees, 2 theelepels djahe, 1 theelepelknoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 3 eetlepels ketjap bentang manis, peper, zout, citroensap, Tip gebruik reepjesvlees, dit scheelt snijwerk., , Voor de saus:, 2 kopjes bouillon, 8 eetlepels suiker, 4 eetlepels sherry, 2 blikjes tomatenpuree, 2 theelepels ve-tsin, 1 ui, 1 theelepel knoflookpoeder
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-05-2000Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
babi pangang
Heerlijk vegetarisch gerecht.
1 pak witte rijst, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 zak panklare miniworteltjes, 1 pot conimex roerbaksaus babi pangang, 1.5 schaaltje vegetarische balletjes (a 225 gram), 1 pot atjar
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-04-2001Chinees20-30 min.
Babi Pangang
Vegetarisch hooftgerecht!
1 pak witte snelkookrijst, (a 400 g), 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 zak panklare miniworteltjes (300 g, AH), 1 pot Conimex roerbaksaus Babi Pangang (500 g), 1 1/2 schaaltje Tivall vegetarische balletjes, (a ca. 225 g), 1 pot atjar (350 g, Conimex)
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2001Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
babi pangang
1 pak witte rijst., 3 eetlepels olie., 1 zak panklare miniwortels., 1 pot conimex roerbaksaus Babi Pangang, 1? schaaltje Tivall vegatarische balletjes., 1 pot atjar.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-04-2001Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Babi Pangang
300 gram snelkook zilvervliesrijst, 1 ui, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 schaaltje varkensvleesreepjes, ( ca 300 gram ), 1 zak gebroken sperziebonen ( 500 gram ), 1 pot conimex roerbaksaus babi pangang ( 500 gram ), zout, peper, 1 potje atjar tjampoer ( ca 350 gram ).,
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2002Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Babi pangang
Een gemakkelijk recept met kip, heel apart van smaak.
1 pond kipfilet/ kipkruiden / 1 ui / 1 eetlepel bruine suiker / 1 eetlepel ketjap (sojasaus zoet) / 1 heel potje atjar tjampoer / 1 fles tomatenketchup (niet de dikste) / 1 theel. ve-tsin (als je hier niet tegen kan, kun je hem weglaten) / 1 theel. djahe / 1 theel. knoflookpoeder., Mie of nassie of bamie
- Chinees Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-01-2005Chinees Hoofdgerecht60-120 min.
Babi Pangang
600 gr varkenslappen (mager)of buikspek (vet), 3 dl saus (babi pangang-), 4 el ketjap (manis), 2 tl djahe, 2 el olie (arachide-), 1 tl knoflook (poeder), 1 tl ui (poeder), 1 tl sap (citroen-), 1 tl laos (poeder), peper en zout naar smaak,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Pangang
1 pak witte snelkookrijst a 400 gram, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 zak panklare miniworteltjes a 300 gram, 1 pot conimex roerbaksuas Babi Pangang, 1,5 schaaltje Tivall vegetarische balletjes a ca 225 gram, 1 pot atjar
- Chinees
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-03-2002Chinees20-30 min.
Babi pangang
Lekker voor bij een rijsttafel
1 tl djahe, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl laos, 3 a 4 etl ketjap manis, zout, peper, 1 tl citroensap, 500 gram hamlappen, 2 etl olie, 3 dl babi pangangsaus(zie recept babi pangangsaus).
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-09-2000Indonesisch30-60 min.
Babi Pangang op z`n Hollands
Eenvoudig receptje, dat iedere Nederlander lekker vindt. Mijn zus, die in Canada woont, heeft daar net zo lang gezocht tot ze een Nederlandse winkel vond die de ingrediënten verkocht . Ze hadden er tijdens hun verblijf in Nederland bij ons zo van gesmuld!
, , 500 gram magere hamlappen of magere varkenslappen (die heb ikzelf gebruikt) in blokjes of reepjes, zout en peper om het vlees te kruiden, 2 eetlepels appelstroop, 2 grote uien fijn gesnipperd, 1 teen knoflook, fijn gesnipperd, 3 afgestreken eetlepels bruine basterd suiker, 5 eetlepels ketjap manis (zoet) b.v. van conimex, 2 theelepels sambal oelek, 1 (runder) bouillonblokje, 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.), 1 potje atjar tjampoer van conimex(350 gr), de sap gebruik je ook, evt. wat maizena verroerd in wat water als je de saus nog iets dikker wilt aan het eind., olie om in te bakken.,
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-09-2012Indonesisch30-60 min.
Babi Pangang
Heerlijk vleesgerecht. Naast varkenslapjes kan naar keuze varkenshaas, fricandeau, varkensfilet, maar ook kip of kalkoenfilet worden gebuikt
Marinade:, 1 niet al te grote ui (gehakt), 3 teentjes knoflook (gehakt, gemberwortel 2 bij 2,5 (gehakt) of 3 theelepels gemalen gemberwortel (Djahe), 2 eetlepels arachideolie, 4 eetlepels sojasaus (Ketjap Manis), 2 eetlepels citroensap, , 800 gram varkenslapjes, , Voor de Pangang saus:, 4 dl water, 1 theelepel sambal (2 theelepels voor een iets pittiger saus, erg lekker, 2 teentjes knoflook (gehakt), 1 eetlepel citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels bruine basterd suiker, 2 eetleps gembersiroop, 1 theelepel djahe, 5 eetlepels tomatenketchup, 1,5 eetlepel maizena, , 1 potje atjar tjampoer
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-09-2004Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Babi pangang, super lekker!
Nadat ik deze babi pangang eens had gemaakt wilde ik het nooit meer van de chinees. Heerlijk zelfgemaakt zonder smaakversterkers zoals ve-tsin. Ik ben op dit recept gekomen door andere recepten van babi pangang te maken, maar het was nooit helemaal wat ik echt wilde.. Dus uiteindelijk het ik het zo eigen gemaakt, dat dit het is geworden. Tot nu toe heb ik alleen maar erg positieve reacties gehad
Vlees:, 4 schouderkarbonades, Water, 3 teentjes knoflook in vieren gesneden, 1.5 tl sambal, 1.5 tl zout, 2.5 el ketjap manis, 1.5 tl djahe, 1.5 tl (bruine) suiker, , Saus:, 300 ml water, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, olie, Blikje tomaten puree, half blokje groente bouillon, Beetje citroensap, Gember siroop (ongeveer 5 eetlepels), Sambal, Maizena, Eventueel suiker
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-03-2014Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
babi pangang
Zoals het echt hoort te smaken
Kilo doorregen speklappen aan een stuk, babi pangang kruiden (bij de toko of op de markt)., anijskruiden (bij de toko of op de markt), peper/zout., Voor de saus: ketjap zoet, tomaten ketchup, gember siroop of djahe, suiker, zout, peper, knoflook teentje.,
- Indonesisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-11-2002Indonesisch60-120 min.
Babi pangang
Misschien wel de allerbeste babi pangang die je ooit hebt gegeten
Marinade:, , 1 tl 5 spices (kruidenmengsel), 5 knoflook teentjes, 2 el sojasaus, 1 tl zout, 1 el rijstwijn, 2 el suiker, , Babi Pangang saus:, - 1 ui, - 3 tenen knoflook, - 5 cm gember, - 1 el sambal oelek, - 1 steranijs, - 1 tl komijnpoeder, - 200 g tomatenpuree, - 100 g suiker (extra op eigen smaak), - 1 el maizena, - 100 ml azijn, - 500 ml water, , Krokante babi panggang:, - 1 kg buikspek met zwoerd, - 1 hele gember, - 2 citroengras, - Handje grove peperkorrels (gekneusd), - 1 zakje baking soda, - Handjevol zeezout (ongeveer 150 gram…..denk ik),
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2020Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi pangang
750 gr buikspek aan een stuk of magere speklappen, ? dl jenever, , Boemboes:, 3 theelepels babi panggangkruiden (all spices powder), 2 theelepels knoflookpoeder, zout, peper
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-09-2002Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
Babi Pangang
2 kg buikspek met zwoerd, 4 eetlepels spicepowder for roasting (barbecue kruiden), 2 1/2 eetlepel babi panggangkruiden, 10 teentjes knoflook, 3 theelepels ve-tsin, peper, zout, cognac of whisky
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-09-2002Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
Babi pangang
? 400 g doorregen varkenslappen (speklappen), ? ? eetlepel citroensap, ? 6 eetlepels Conimex Ketjap Manis, ? 2 theelepels Conimex Djahe, ? 1 theelepel Conimex Laos, ? zout, peper, ? 300 g witte rijst, ? 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus, ? Conimex Wok Olie,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2004Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Babi pangang
* 1 kilo doorregen speklappen ( of buikspek), * 2 teentjes knoflook, * 1/2 theel zout, * 1/2 theel peper, * naar smaak nootmuskaat, * 2.5 cm laos ( of 1/2 teehl poeder), * 1.5 cm gember ( of 1/2 theel poeder), * 1 eetl gula djawa of bruine suiker, * 2 kemiri noten, * naar behoefte olie, * 1 borrelglas cognac,
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-11-2010Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
babi pangang
2 eetlepel azijn (balsamico), 1 theelepel gemberpoeder (= djahe), 2 borrelglaasje jonge jenever, 2 teentje knoflook, 1 theelepel koriander (= ketoembar), 2 eetlepel olie, 1 stuk paksoi, 1 stuk rode chilipepers klein, fijn gesneden, * 2 stuk rode ui rood, * 4 eetlepel sojasaus, * 500 g speklap aan een stuk met zwoerd, * 150 g tauge, * zout, peper,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-04-1999Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Babi pangang
Een super slowcoocker recept!
• 1 kilo varkensvlees(ik heb uitgebeende schouderkarbonade gebruikt), • 1 liter zonnebloemolie, Ingrediënten marinade:, • 3 eetlepels zonnebloemolie, • 1 ui heel fijn gesneden, • 1 stukje gember van ongeveer 1 cm, • 2 teentjes knoflook, • 2 theelepels five-spice, • 4 eetlepels ketjap manis, • scheutje witte wijnazijn, • 1/2 theelepel zout, Ingrediënten saus:, • 2 kopjes water, • 2 theelepels olie, • 1 ui fijngesneden, • 1 teentje knoflook, • 1 theelepel gemberpoeder, • 1 eetlepel tomatenpuree, • 3 eetlepels tomatenketchup, • 3 eetlepels sweet chilisaus, • 3 eetlepels citroensap, • 1 1/2 eetlepel witte wijnazijn, • 4 eetlepels licht bruine basterdsuiker, • snufje zout, • evt. 1 eetlepel aardappelzetmeel, sambal
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-02-2016Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
-
babi pangang
van tinie55 , 2 recepten, 0 volgers
-
Babi Pangang
van marcelrummens , 2 recepten, 0 volgers
-
babi pangang
van willem81 , 1 recepten, 0 volgers
-
babi pangang
van ingridharms309 , 1 recepten, 0 volgers
-
Babi Pangang
van Shiwipon , 1 recepten, 0 volgers
-
Babi Pangang
van sunny_zu , 1 recepten, 0 volgers
-
babi pangang
van margriet68 , 1 recepten, 0 volgers
-
babi pangang
van , 1 recepten, 0 volgers
-
ajam babi pangang
van peterenjanny , 1 recepten, 0 volgers
-
babi pangang
van Marianne02 , 1 recepten, 0 volgers