Babi Ketjap
Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.
* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.
Verwarm de rest van de olie. Schep het vlees uit de marinade. Laat die uitlekken en bak het op hoog vuur mooi van kleur. Voeg daarbij af en toe wat van de marinade om te voorkomen dat de snippers prei en ui te donker worden. Roer de sambal, vetsin en suiker door het vlees. Schenk de rest van de marinade en het water erbij en laat het vlees nog ongeveer 20 minuten sudderen. Naar smaak eventueel nog extra sambal, suiker en zout toevoegen. Het geheel een beetje binden zodat de saus wat aandikt.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2005Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
De allerlekkerste Babi pangang
Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.
1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2010Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken
Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.
1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-08-2012Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Pangang
Dit keer zonder zakjes of pakjes
1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-04-2005Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
Babi ketjap
Iedereen die dit bij ons eet likt zijn vingers er bij af.
500 gram hamlappen,250 gram speklappen,500 gram rode ui,3 tl. ketoembar,11/2 tl. djinten,stukje djahe,gembersiroop 3 eetlpels,2 tl. sambal oelek,5 eetlepels bruine basterdsuiker,citroensap,2 kopjes ketjap manis,en 2 teentjes knoflook.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-09-2003Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Babi Ketjap
Lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel.
600 g hamlappen, in blokjes en op smaak gebracht met zout, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 2 el gembersiroop, 120 ml ketjap manis, 15 g bruine basterdsuiker, 2 e citroensap, olie voor bakken van vlees
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-12-2011Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
babi ketjap
Lijnvriendelijke variant op de alom bekende indonesische schotel
100 gr. mager varkensvlees, 3 eetlepels zoete ketjap, gemberwortel (uit potje), 1 kleine ui, citroensap, 40 gr rijst (ongekookt), klontje boter, 1/4 komkommer, 1 eetlepel magere kwark, 1 eetlepel dragon azijn, 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-1998Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Babi Pangang, zoals bij de Chinees
Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.
2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-03-2012Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Babi pangang met mihoen
Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan
500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2009Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Traditioneel Babi Kecap (babi ketjap)
De echte javaanse babi ketjap!!
250 gram varkensvlees (bijv. hamlappen), 1 sjalotje of 1/2 ui of 2 brambang, 2x3 cm verse gember, 2 stuk knoflook, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), 2 kopjes water, 1/2 theelepel suiker (optioneel), 1 eetlepel olie
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-07-2004Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Babi ketjap
Super, super lekker!
, 800 gram varkenslappen (bij voorkeur hamlappen), zout, peper uit de molen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 eetl. arachideolie, 1 theel. djahe (gemberpoeder), 0,5 theel. sambal oelek, 100 ml. ketjap manis (conimex),
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-04-2010Indonesisch30-60 min.
Babi Ketjap
Indonesisch gerecht van varkensvlees in ketjapsaus.
500 gr. varkensvlees in blokjes, 100 gr. margarine,1 grote ui fijngesneden,2 teentjes knoflook,1 theel. djahe (gemberpoeder) 2 theel. ketoembar, halve theel. djinten, 3 fijngemaakte kemirienoten, 2 eetl. donkerbruine basterdsuiker (of goela djawa), 2 eetl. azijn, 6 eetl. ketjap, zout en sambal oelek.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-1999Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
babi ketjap
Dit gerecht is zeer de moeite waard, gewoon proberen!!
500 gr. magere speklappen, 3 grote uien, knoflook, 1 of 2 zakjes boemboe babi ketjap (niet van conimex)
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-01-2002Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Babi Ketjap
Indonesisch gerecht
7a8 ons Speklappen, Zakje boemboe Babi ketjap, Scheutje azijn, 1/2 blok santen, Scheut ketjap, 2 teentjes knoflook
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-08-2000Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Babi Ketjap
Indonesisch vleesgerecht. Recept verkregen tijdens kookcursus "Kooktheater houten". Eindresultaat werd door 19 vrouwen als "zeer goed" bestempeld. Onder deze vrouwen zaten ook echte kenners van Oosterse keuken.
500 g hamlappen, 3 eetlepels zonnebloemolie, , voor de boemboe, , 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 plakjes gemberwortel, 1 mespunt sambal oelek, , 3 gemberbolletjes, 1 1/2 dl ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, zout, 1 groene peper, 1 rode peper
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-09-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Ketjap
BABI KETJAP 4, 500 gram magere speklappen, 2 grote uien, 1 teentje knoflook, stukje trassi, ketjap, olie, zout, peper en nootmuskaat,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-07-2000Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Babi Ketjap
Een heerlijk Indisch gerecht.
1 kilo varkensvlees ( hamlappen ), 2 flinke uien, kentjour, djahe, 3 eetlepels trassi, 1 eetlepel sambal, 3 tenen knoflook, 1 zakje babi ketjap ( kokki djawa ), 3 eetlepels bruine suiker, 3 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels citroensap, zout, peper, 1 groot bouillonblokje.,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi ketjap
Als u de babi ketjap een dag laat staan, wordt de smaak alleen maar beter. De kruiden kunnen dan goed in het vlees trekken
2 grote uien, fijngesneden, 4 el olie, 500 g hamlappen, in stukjes, 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl gemberpoeder (djahé), 1 teentje knoflook, geperst, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 3 el ketjap manis, 1 el azijn,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2012Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Babi ketjap
Varkensvlees, water, gemberwortel, knoflook, ketjap manis, citroensap, peper, zout, serbuk rempah eventueel, , Babi cin is babi ketjap met ketumbar/djinten of taoco in de bumbu; combineren met gebakken aardappelblokjes en daun bawang muda of prei.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-09-2002Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Babi Ketjap
2 grote uien, fijngesneden, 4 eetlepels olie, 500 g hamlappen, in stukjes, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 teentje knoflook, geperst, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-12-2008Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
babi ketjap
Een recept van Bep Vuijk. Iets aangepast naar eigen smaak.
500 gr procureur(schouderkarbonade) in grote brokken, 4 el olie, 3 gesnipperde uien, 4 gesnipperde teentje knoflook, 1 tl peper, 3 tl gemberpoeder, 2 el fijngesneden bakgember, 1 el gembervocht of gembersiroop, 2 el azijn, 6-8 el zoete ketjap bij voorkeur van ABC, zout.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-01-1999Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
babi ketjap
300 gr rijst, 1 rode paprika en 1 groene paprika, 3 eetlepelsolie, 350 gr bami/nasivlees, 1 blikje ananasstukjes op siroop, 1 pot conimex roerbaksaus Babi Ketjap, ? bekertje gebakken uitjes
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-04-2001Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Babi Ketjap
Dit recept is super lekker en heel erg makkelijk om te maken. Babi ketjap vind ik het lekkerste met varkenshaasje zo kun je ook varkenslappen nemen. Ik vind het haasje lekkerder en het is ook nog sneller gaar. Het haasje is veel malser en zou alleen maar taai worden, als je dit te lang op het vuur laat staan. Uiteraard kan je ook gewoon hamlappen nemen, maar dan zou ik de stooftijd verlengen met een half uur. Leg het wel al de dag van te voren in de marinade in de ijskast. Korter kan ook maar zeker 'n uurtje voor wat smaak. Veel plezier bij het maken en alvast bedankt aan degene die dit 'ns wil gaan uitproberen.
Olie, om vlees in te bakken, 400 à 500 gram Varkenshaasje, in grotere stukken gesneden, 125 ml Ketjap Manis, zo kun je ook Teriyakisaus gebruiken, 30 gram bruine Basterdsuiker, 1 à 2 eetlepels Citroensap, vers of flesje, 4 teentjes Knoflook, klein gesneden, 2 eetlepels Gember, klein gesneden of 2 theelepels Gemberpoeder, 1 Ui, klein gesneden
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-06-2016Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Babi Ketjap
De echte Babi Ketjap
500 gr. mals varkensvlees, 2 theelepels djahe-poeder, een eetlepel Ketjap Manis, 3 uien, 2 tenen knoflook, wat citroensap, wat water, aardappelmeel (voor het binden), zout, peper, 2 of 3 eetlepels olie.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-11-1999Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Babi Ketjap
Een klassieker, maar nog altijd erg lekker
1 kg. magere hamlappen, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 4 eetl. ketjap, 3 eetl.bruine basterdsuiker, 1 cm verse gember, 1/2 tl. zout, peper, 1 vleesbouillonblokje, 2 eetl. margarine.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-11-1999Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Babi Ketjap
3 uien, knoflook 4 cm gemberwortel, 600 g hamlappen, zonnebloemolie, 1 prei, bakgember, gembersiroop, azijn, zoete ketjap, 2 bosuitjes
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-1999Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
Babi Ketjap
Niet zoete, simpele babi ketjap. Alleen de essentials.
400 gram hamlappen; 2 knoflooktenen; 2 theelepels gemberpoeder; 1/2 theelepel peper; 4 eetlepel ketjap manis; ui
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2005Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Ketjap
Een favoriete hoofdmaaltijd voor op de zaterdag
3 uien, 2 teentjes knoflook, 4 cm gemberwortel, 600 g hamlappen, zonnebloemolie, 1 prei, bakgember, gembersiroop, azijn, zoetje ketjap, 2 bosuitjes
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-07-2002Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Babi Ketjap
Varkensvlees in ketjapsaus
* 1 pond mager varkensvlees (hamlappen of, varkensfricandeau), * zout, * peper, * 1 mespuntje djahe (gemberpoeder), * 6 teentjes knoflook of knoflookpoeder, * 1 ui, * ketjap, suiker, citroensap, * sherry (medium dry), * olie,
- Indonesisch Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-08-2000Indonesisch Bijgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Babi ketjap
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
500g hamlappen in dobbelstenen, 1/2 t peper, 1 t zout, 2 uitjes, fijn, 1 t djahe, 1/2 t sambal oelek, 5 e ketjap manis, 150 ml water, margarine
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2006Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi ketjap
Chinees-Indonesisch gerecht van varkensvlees.
500 gram varkensvlees * 4 eetlepels olie * 2 eetlepels water * 10 eetlepels gesnipperde uien * 4 eetlepels gesnipperde teentjes knoflook * 1/2 theelepel peper * 3 theelepels gemberpoeder * 2 eetlepels fijngehakte bakgember * 1 eetlepel gembervocht * 2 eetlepels azijn * 4 eetlepels ketjap * zout.
- Indonesisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-11-2004Indonesisch Bijgerecht60-120 min.
Babi Ketjap
Varkensvlees met ketjap
- 2 uien, - 4 teentjes knoflook, - 4 schijfjes djahe of 2 theelepels djahepoeder, - 1-2 eetl. olie, - 500 gr mager varkensvlees, - 1? dl. ketjap manis, - sap van 1 citroen, - zout naar smaak
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-09-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Babi Ketjap
350 g hamlappen, 4 teentjes knoflook, 2 cm verse gember, zout en peper, 2 bakbananen (grote groene bananen), 500 ml zonnebloemolie, 4 EL MeiAsia Ketjap, 1 EL wokolie
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-06-2012Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi ketjap
Dit blijft een erg lekker oud recept.
1-3 uien, 1 teen knoflook, 1 stukje laos, 1 stukje djahe, 1/4 tl. vetsin, peper, zout ns, 1 tl. suiker, plantaardige olie, 350-500 gr. varkenslappen, ketjap manis
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-09-1999Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
babi ketjap
De molukse manier van babi ketjap maken
400 gr. varkenspoulet, 2 uien, peper, ketoembar, knoflookpoeder, nootmuskaat, ketjap (veel!), citroensap van 1 citroen, 2 tomaten, 3 laurierbladeren
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-01-2002Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Babi Ketjap
250 gr speklappen (in dobbelsteentjes, 250 gr hamlappen (in dobbelsteentjes), zout, peper, 1 tl gemberpoeder (djahe), 6 teentjes knoflook (geperst), 50 gr boter, 1 grote ui, fijngesneden, 8 el ketjap manis
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-08-1999Aziatisch Hoofdgerecht60-120 min.
Babi Ketjap
500 gram varkensvlees, bijv. Fricandeau, 250 gram champignons, zoute ketjap, zoete ketjap, 1/2 citroen, witte wijn of sherry, bloem, knoflook, gemberwortel, zout en sambal oelek
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-1999Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Babi ketjap
Bron: Libelle
* 600 g hamlappen, * 4 cm gemberwortel, * 3 uien, * 2 bosuitjes, * 1 prei, * zoete ketjap, * azijn, * gembersiroop, * bakgember, * zonnebloemolie, * knoflook,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Babi ketjap
Chinees-Indisch gerecht met varkensvlees in ketjap saus. Is overheerlijk en toch heel gemakkelijk te maken. Slamat Makan - Smakelijk Eten!
500 tot 600 gram varkenslappen (bijvoorbeeld hamlappen) -, zout -, peper uit de molen -, 2 uien -, 1 teentje knoflook -, 2 eetlepels (arachide)olie -, 1 theel. djahe (gemalen gemberwortel) -, 1/2 theel. sambal oelek -, 2 eetl. keukenstroop -, 1 dl. ketjap manis,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Babi Ketjap
Varkensvlees in ketjapsaus
1 pond varkensvlees, peper, zout, 2 uien, 3 tenen knoflook, 2 tl djahe, 1 1/2 tl sambal oelek, 8 el ketjap manis, /- 7 dl water, olie
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-10-1999Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
babi ketjap
Als je de babi ketjap een dag laat staan, wordt de smaak alleen maar beter.
2 grote uien; 4 el olie; 500 g hamlappen; 1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar); 1 tl gemalen komijnzaad (djinten); 1 tl gemberpoeder (djahé); 1 teentje knoflook; 1 blikje tomatenpuree (70 g); 3 el ketjap manis; 1 el azijn
- Indonesisch
- > 120 min.
- Geplaatst op27-05-2010Indonesisch> 120 min.
-
babi ketjap
van renskerose , 1 recepten, 0 volgers
-
babi ketjap en meer
van jenny6 , 1 recepten, 0 volgers
-
Babi ketjap
van Ytensierre , 1 recepten, 0 volgers
-
Babi ketjap
van Ingrid1512 , 1 recepten, 0 volgers
-
Babi ketjap
van Jellefender , 1 recepten, 0 volgers
-
BABI KETJAP
van anton_rutteman , 1 recepten, 0 volgers
-
Babi ketjap
van Fritsjoop10 , 1 recepten, 0 volgers