1. Home
  2. Recepten
  3. Baba Ganoush

Baba ganoush recepten (17) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Baba ganoush

INGREDIENTEN

3 aubergines - 4 eetlepels yoghurt - 2 eetlepels tahin sesampasta - 1 teentje knoflook gekneusd - 1 theelepel zout - sap van 1-2 citroenen - 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie -

Bereidingswijze

Leg de aubergines boven het open vuur van een gaspit van het fornuis en rooster tot ze aan alle kanten goed geblakerd zijn. De stoom die binnen in de vrucht ontstaat zorgt ervoor dat het vruchtvlees gaar wordt. De aubergines moeten aan alle kanten geblakerd en van binnen zacht zijn. Neem ze van het vuur en laat ze op een bord afkoelen. Trek zodra de aubergines zijn afgekoeld het velletje en de steelaanzet voorzichtig van de vruchten. Laat geen geblakerd vel zitten. Doe het vruchtvlees in een kom en pureer dit met een staafmixer. Voeg yoghurt, tahin, knoflook en zout toe en pureer opnieuw. Giet het sap van 1 citroen erbij, proef even en voeg geleidelijk aan meer sap toe tot de smaak en de textuur naar uw zin zijn. Schep de puree over in een andere kom en strooi er eventueel fijngehakte bladpeterselie over. Serveer de baba ganoush met stukjes pitabrood om de saus mee uit de kom te lepelen.

  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Baba ganoush

INGREDIENTEN

1,5 stuks aubergines, 2 eetlepels yoghurt, 25 gram gemalen amandelen, 1 eetlepel tahin, 1 teentje knoflook, 0,5 theelepel zout, 1 stuks sap citroen, 1 eetlepel komijnzaad (Djinten), 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie ter garnering, 1 eetlepel gehakte verse koriander ter garnering, 1 theelepel paprikapoeder ter garnering

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.

Baba ganoush

INGREDIENTEN

3 aubergines, 4 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels tahin (sesampasta), 1 teentje knoflook, gekneusd, 1 theelepel zout, sap van 1-2 citroenen, naar smaak, 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie (optioneel), Serveer met:, Pitabroodjes, warm of licht geroosterd

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Baba ganoush

INGREDIENTEN

3 aubergines, -4 eetlepels yoghurt, -2 eetlepels tahin (sesampasta), -1 teentje knoflook, gekneusd, -1 theelepel zout, -sap van 1-2 citroenen, naar smaak, -1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie (optioneel), Serveer met:, Pitabroodjes, warm of licht geroosterd,

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Baba Ganoush

Puree van aubergine met verfijnde smaak

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 2 eetl tahin (sesamzaadpasta), 2 eetl citroensap, zout, ? theelepel djinten (komijn), 1 eetl fijngehakte peterselie

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Baba Ganoush

Dip van aubergine.

INGREDIENTEN

2 aubergines;, 1 teen knoflook;, 1 tl zout;, 5 el tahini (sesam pasta);, 3 el yoghurt (volle);, sap van 1 citroen;, scheut olijfolie;, 1 tl zataar of paprikapoeder;, verse muntblaadjes.

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Baba ganoush

Fris-bittere pasta van aubergines.

INGREDIENTEN

2 aubergines, geroosterd, 2 eetl. tahin (sesampasta), 6 teentjes knoflook, sap van een citroen naar smaak, zout en peper naar smaak,

  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Naanbrood met Baba Ganoush

Naanbrood met Baba Ganoush

INGREDIENTEN

4 naanbroodjes, 3 aubergines, 2 tenen knoflook, 3 el tahin ( sesampasta), 1 citroen, 1/2 bos koriander, 1 el paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 el salsa biber , 400 g gehakte tomaten (blik)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2014
  •  
  •  20-30 min.

Baba Ganoush, auberginedip

Heerlijk met warm pitabrood en falafel.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook , 2 el tahina (een dikke pasta van gemalen gepeld sesamzaad verkijgbaar in luxere supermarkten en natuurvoedingswinkels) , 1 grote aubergine , 1 el olijfolie , sap van 1 citroen , zout en peper , fijngehakte snijpeterselie ter garnering , paprikapoeder, ter garnering

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Baba ganoush, auberginedip

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, gehalveerd., 1 teentje knoflook, fijngehakt, 3 el tahin (sesampasta), 25 g gemalen amandelen, sap van 1/2 citroen, 1/2 tl gemalen komijn, 2 el verse blaadjes munt, olijfolie om te besprenkelen, zout en versgemalen peper

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Baba Ganoush, aubergine-sesampuree

INGREDIENTEN

1 kg aubergine, 2 tenen knoflook, 1 lepel koriander, 2 lepels sesampasta, 1 lepel olijfolie, enkele druppels sesamolie, 60 ml citroensap, zout, peper

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Baba ganoush (zonder tahini)

Lauwwarme auberginesalade met friszure smaak

INGREDIENTEN

1 grote of twee kleinere stevige aubergines, 6 kleine tomaten, ontveld en ontpit in kleine stukjes, 3 geweekte zongedroogde tomaten, gesnipperd, 1/2 - 1 teen knoflook, geperst (naar smaak aanpassen), 2 el zeer goede olijfolie, 1 el gestampte walnoten, 1 el granaatappelsap, 4 el platte peterselie, 1 el Griekse yoghurt, ruim peper

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2009
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Crostini met baba ganoush en krokante aubergine

Snack voor 6 pers.; Baba ganoush is een dipsaus uit het Midden -Oosten die meestal bij pitabrood geserveerd wordt. Hij is heel geschikt voor crostini en lijkt met zijn mengsel van aubergine en sesamzaad haast Siciliaans.

INGREDIENTEN

1 aubergine van +-450 g; 3 el tahimi (sesampasta); 1 teentje knoflook uit de knijper; snuifje paprikapoeder, + extra voor de garnering; 2 el gehakte verse peterselie of koriander; versgeperst sap van 1 citroen; 3 grote, rijpe tomaten, in dunne plakken; extra olijfolie voor het besprenkelen; zeezout en versgemalen zwarte peper.voor de krokante aubergine: plantaaardige olie voor te bakken; 1 kleine aubergine, in zeer dunne plakjes, Voor de crostini: 1 Italiaanse sfilatino of dun frans stokbrood in dunne sneetjes; olijfolie voor het insmeren

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Drie heerlijke dips: rodebietenhummus, fetadip en Baba Ganoush

Ideaal voor wie een avondje wil aperitieven met vrienden, familie of kinderen.

INGREDIENTEN

Voor de rode bietenhummus :, , 1 blikje kikkererwten, 100 g rode biet, 2 teentjes look, 30 g tahini, zout, peper, platte peterselie, zwart en wit sesamzaad, olijfolie, , voor de fetadip :, , 125 g Griekse yoghurt, 50 g feta, 30 g tahini, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, geroosterde pijnboompitten, platte peterselie, olijfolie, peper, zout, , voor de Baba Ganoush :, , 1 aubergine, 25 ml citroensap, 1½ eetlepel tahini, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, 1½ eetlepel platte peterselie, lookpoeder, komijnpoeder, 1 snuifje cayenne, peper, zout, olijfolie

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2019
  • Wereld
  •  30-60 min.

Muhammara met zwarte knoflook

Muhammara is een Arabisch smeersel van geroosterde paprika, walnoten, olijfolie en kruiden. Net als voor hummus en baba ganoush zijn er ontzettend veel recepten in omloop. De zwarte knoflook onderstreept het zoete van de geroosterde paprika's. Alles bij elkaar een heerlijk recept dat je zeker eens moet proberen.Muhammara met zwarte knoflook is net als baba ganoush en hummus heerlijk bij de borrel, een Barbecue of een tapas maaltijd. Serveer het met vers plat brood, focaccia of toastjes, bij gegrilde of geroosterde groente of smeer het op een stukje brie. Je kan echt alle kanten op met dit smaakvolle smeersel.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 3 puntpaprika's, 30 gr walnoten, 2 tl tomatenpuree, 2 tl dikke balsamicoazijn, 1 tl walnootolie, 1 à 2 tenen zwarte knoflook, ½ tl komijnzaadjes, Paar takjes verse tijm, Chilipoeder of chilivlokken, Olijfolie, Zout,

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2019
  • Arabisch
  •  30-60 min.

BRINJAL DIPSAUS

BRINJAL DIPSAUS (DIPSAUS VAN AUBERGINE) In zuid-Afrika noemt met de aubergine bij haar Indiase naam: brinjal. Dit recept doet sterk denken aan de dipsauzen van aubergine uit het Midden-Oosten, de baba ganoush en de mutabbal.

INGREDIENTEN

500 g aubergines, , 2 eetlepels citroensap, , 2 eetlepels yoghurt, , 1 theelepel oregano, , 1 teentje knoflook, uitgeperst, , zout, , peper, , olie

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2004
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Zachte pitabroodjes met kaas

Nou ja, een alternatief voor de pitabroodjes, want dit recept wordt toch op een andere wijze gemaakt. De broodjes zijn heerlijk zacht, het feit dat er kaas aan toegevoegd is, zorgt ervoor dat ze ook zo zonder vulling lekker zijn. Maar voel je vrij om ze met wat geroosterde vlees of shoarma te vullen, of als alternatief met baba ganoush of worteltjessalade met rozijnen (om te smullen!).  

INGREDIENTEN

150ml warm water, snuf zout, 1 theelepel droge gist, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel olie, 50ml slagroom, 300g bloem, handjevol geraspte kaas

  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2015
  • Mediterraan
  •  60-120 min.
Nieuwste baba ganoush recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top