Turkse gehaktballetjes in tomatensaus met salade
Heerlijk Turks gekruide gehaktballetjes, ideaal om voor een grote groep te maken …
Balsamico is een azijnsoort die met name in Italië veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van Trebbianodruiven wordt gemaakt die te vinden zijn in Modena, een gebied in Noord-Italië. Kwalitatief goede balsamico is te herkennen aan de naam aceto balsamico tradizionale, dit betekent namelijk dat de balsamico minstens 12 jaar oud is. Er zijn echter ook balsamico's die meer dan honderd jaar oud zijn, hiervoor betaalt men dan ook vaak forse bedragen. Balsamico heeft een hele uitgesproken smaak en er is dan ook weinig van deze azijnsoort nodig om een gerecht smaak te geven. Met name in salades (bijvoorbeeld salade caprese) wordt balsamico vaak gebruikt als smaakmaker. Hoe wordt balsamico gemaakt? Eerst worden geperste druiven verwarmd boven een zacht vuur, waarbij een groot deel van het vocht verdampt. Dan ontstaat een chemisch proces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol en uiteindelijk in azijnzuur.
Heerlijk Turks gekruide gehaktballetjes, ideaal om voor een grote groep te maken …
Lekkere spiesjes voor op de barbeque of op de gourmet/grill …
Een hamburgertje op zijn tijd gaat er bij mij wel in. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben. De burger maken we van lamsvlees, het brood is Turks en zelfs de tomatensaus maken we zelf. …
…
…
Meestal maak ik iets nieuws en pas ik dat aan naar smaak. Dat was hier niet nodig. Perfecte frittata, mooie smaakcombinatie. Prachtig voor het oog. Volgende keer eet ik er gevulde paddestoelen bij uit de oven of cherrietomaatjes met balsamico. Lijkt me beeldschoon. …
Balsamico is een azijnsoort die met name in Italië veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van Trebbianodruiven wordt gemaakt die te vinden zijn in Modena, een gebied in Noord-Italië. Kwalitatief goede balsamico is te herkennen aan de naam aceto balsamico tradizionale, dit betekent namelijk dat de balsamico minstens 12 jaar oud is. Er zijn echter ook balsamico's die meer dan honderd jaar oud zijn, hiervoor betaalt men dan ook vaak forse bedragen. Balsamico heeft een hele uitgesproken smaak en er is dan ook weinig van deze azijnsoort nodig om een gerecht smaak te geven. Met name in salades (bijvoorbeeld salade caprese) wordt balsamico vaak gebruikt als smaakmaker. Hoe wordt balsamico gemaakt? Eerst worden geperste druiven verwarmd boven een zacht vuur, waarbij een groot deel van het vocht verdampt. Dan ontstaat een chemisch proces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol en uiteindelijk in azijnzuur.