Mexicaanse kipsalade met sperziebonen
Tijd om dit verrukelijke recept met anderen te delen. Ik heb dit recept ooit uit een TIP gehaald en het blijft een terugkerend suc6.
Ingrediënten 4 personen
salade: - 200 gr. kipfilet, tacokruiden, - 2 eetl. boter, - 1 rode ui, - 3 vleestomaten, - 1 rijpe avocado, - 1 eetl. citroensap, - 200 gr. sperzieboontjes (blik of pot), - 1 blikje maislkorrels (100 gr.) , dressing: 1 teentje knoflook, - 3/4 dl. olie, - 2 eetl. azijn, 1 eetl. balsamico-azijn, 2 eetl. tomatenketchup, mespunt komijn, mespunt cayennepeperVoorbereiding
kipfilet in reepjes snijden en rode ui en tomaat in stukjes snijden.
Bereidingswijze
Bestrooi de kip met de tacokruiden en bak dit ca. 3 tot 4 minuten aan in de koekenpan. Fruit de laatste minuut de rode ui erbij. Laat het geheel afkoelen. Maak ondertussen de dressing door olie, azijn, tomatenketchup, komijn en cayennepeper met elkaar te mengen. Knijp de knoflook uit boven de dressing en roer goed doorelkaar. Laat de groenten uit blik uitlekken en voeg alles aan elkaar toe. Voeg vlak voor het serveren van de salade de in blokjes gesneden avocado toe.