Marokkaanse balsamico recepten (6)

Balsamico
Balsamico is een azijnsoort die met name in Italië veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van Trebbianodruiven wordt gemaakt die te vinden zijn in Modena, een gebied in Noord-Italië. Kwalitatief goede balsamico is te herkennen aan de naam aceto balsamico tradizionale, dit betekent namelijk dat de balsamico minstens 12 jaar oud is. Er zijn echter ook balsamico's die meer dan honderd jaar oud zijn, hiervoor betaalt men dan ook vaak forse bedragen. Balsamico heeft een hele uitgesproken smaak en er is dan ook weinig van deze azijnsoort nodig om een gerecht smaak te geven. Met name in salades (bijvoorbeeld salade caprese) wordt balsamico vaak gebruikt als smaakmaker. Hoe wordt balsamico gemaakt? Eerst worden geperste druiven verwarmd boven een zacht vuur, waarbij een groot deel van het vocht verdampt. Dan ontstaat een chemisch proces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol en uiteindelijk in azijnzuur.
Gerelateerde recept video's met balsamico
Kruidig stoofvlees met ras al hanout en gedroogde bospaddenstoelen
Ik was een recept voor runderpoulet aan het zoeken op het internet. Ik kwam dit recept tegen en het was heel erg lekker. Omdat ik het beslist nog een keer wil maken deel ik het op deze website, zodat ik het niet kwijt raak. Ik heb de bospaddestoelen vervangen door champignons en een puntpaprika toegevoegd. …
Ingrediënten 4 personen
1 kg riblappen in blokjes van zag 3 bij 3 cm., ras al hanout kruiden (zakje 21 gram Al'fez), 4 uien in kwarten, 100 gram gedroogde abrikozen in reepjes (ongezwaveld), 25 gr. Gedroogde bospaddenstoelen, 1 flesje oud bruin bier, 1 flesje warm water, 2 laurier blaadjes, 1 el. mosterd, 3 el. balsamico azijn, boter en olie om in te bakken, peper en zout, maizena om te binden,Supersnelle couscous salade
Super lekkere, gezonde, slanke knapperige salade. …
Ingrediënten 2 personen
175 gram couscous (middel), 15 gram boter, 1/4 winterpeen, 200 gram wilde spinazie, 1 grote trostomaat, 1/2 bos verse platte peterselie, handvol rozijnen, witte balsamico azijn, olijfolie, zout en peper.Rengel′s Bulghur salade
Voor warme dagen, als maaltijdsalade of als bijgerecht voor bijv. de bbq. Een aparte combinatie van hartig en zoet en ook heerlijk fris door de verse munt. …
Ingrediënten 4 personen
250 gr. bulghur, halve komkommer zonder zaadlijsten, 6 verse abrikozen, 4 vijgen, 8 dadels, 100 gr granaatappelpitjes, 150 gr manchego kaas, 10 zwarte olijven, 1 rode ui in ringen, 10 walnoten, 6 el olijfolie, 1 el balsamico-azijn blank, 2 el dille, 2 el koriander, halve el dragon, bosje verse munt, peper mignonette of versgemalen peper, zout, raz-el-hanoutCouscoussalade met kersen.
Exotisch. …
Ingrediënten 4 personen
175g couscous snel klaar-175g kersen-125g wortelen geraspt-125g komkommer in blokjes-75g rode ui in stukjes-75g geroosterde noten-3eetlepels balsamico azijn-1eetlepel olijfolie-1eetlepel mosterd-zout-peper.Populaire azijn recepten
Appel cider azijn Balsamico azijn Rijstazijn Balsamico dressing Witte wijnazijn Balsamico crème Wijnazijn***COUSCOUS MET COURGETTI***
De hoeveelheden komen niet zo nauw in deze salade.Voeg gerust meer of minder toe naar eigen smaak.U kunt ook andere ingredienten uit de moestuin toe-voegen; gebruik bijvoorbeeld nog extra groentes ofkruiden, munt is ook erg lekker !Deze koude salade is lekker als lunch of bijgerechtbij een barbecue …
Ingrediënten 4 personen
=.Grote koffiemok Couscous, =1 Courgette., =350 gram Kikkererwten.(uit een pot), =2 stengels Lente-Ui. of handvol gedroogde, AQbrikozen., =Handjevol Sperziebonen., =100 gram Amandelen = 15 gram verse platte Peterselie., (alleen blaadjes), =100 gram Feta. = Olijfolie en (balsamico)Azijn.,Andere recepten met balsamico
Afrikaanse balsamico Amerikaanse balsamico Antiliaanse balsamico Argentijnse balsamico Aziatische balsamico Belgische balsamico Braziliaanse balsamico Chinese balsamico Duitse balsamico Engelse balsamico Franse balsamico Griekse balsamico Indiase balsamico Indische balsamico Japanse balsamico Koreaanse balsamico Marokkaanse balsamico Mexicaanse balsamico Nederlandse balsamico Portugese balsamico Spaanse balsamico Surinaamse balsamico Thaise balsamico Turkse balsamico Vietnamese balsamico
Balsamico
Balsamico is een azijnsoort die met name in Italië veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van Trebbianodruiven wordt gemaakt die te vinden zijn in Modena, een gebied in Noord-Italië. Kwalitatief goede balsamico is te herkennen aan de naam aceto balsamico tradizionale, dit betekent namelijk dat de balsamico minstens 12 jaar oud is. Er zijn echter ook balsamico's die meer dan honderd jaar oud zijn, hiervoor betaalt men dan ook vaak forse bedragen. Balsamico heeft een hele uitgesproken smaak en er is dan ook weinig van deze azijnsoort nodig om een gerecht smaak te geven. Met name in salades (bijvoorbeeld salade caprese) wordt balsamico vaak gebruikt als smaakmaker. Hoe wordt balsamico gemaakt? Eerst worden geperste druiven verwarmd boven een zacht vuur, waarbij een groot deel van het vocht verdampt. Dan ontstaat een chemisch proces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol en uiteindelijk in azijnzuur.