Rundvlees uit het pannetje
Voor: sukadevlees borstlappen riblappen enz .enz .
Balsamico is een azijnsoort die met name in Italië veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van Trebbianodruiven wordt gemaakt die te vinden zijn in Modena, een gebied in Noord-Italië. Kwalitatief goede balsamico is te herkennen aan de naam aceto balsamico tradizionale, dit betekent namelijk dat de balsamico minstens 12 jaar oud is. Er zijn echter ook balsamico's die meer dan honderd jaar oud zijn, hiervoor betaalt men dan ook vaak forse bedragen. Balsamico heeft een hele uitgesproken smaak en er is dan ook weinig van deze azijnsoort nodig om een gerecht smaak te geven. Met name in salades (bijvoorbeeld salade caprese) wordt balsamico vaak gebruikt als smaakmaker. Hoe wordt balsamico gemaakt? Eerst worden geperste druiven verwarmd boven een zacht vuur, waarbij een groot deel van het vocht verdampt. Dan ontstaat een chemisch proces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol en uiteindelijk in azijnzuur.
Voor: sukadevlees borstlappen riblappen enz .enz .
Pittige amuse voor bij het aperitief. Dit recept is goed voor 10 stuks …
=14pxAan deze verrukkelijke champignonpaté met walnoten zal niemand kunnen weerstaan. De glazuur van porto en rodewijnazijn geeft de paté een feestelijke toets. Deze hartige paté gaat perfect samen met een heerlijke confituur op basis van vijgen en balsamico. …
rode kool zoetzuur …
Lekker aspergegerecht …
Heerlijk gepaneerde geitenkaasjes opgediend met een fris slaatje en een lauwe vinaigrette met aceto balsamico. Lekker lichte lunch, maar kan ook als starter. Smakelijk! …
Dit eenvoudige glazuur is een makkelijke en heerlijke manier om extra smaak aan de kip of wild, zoals eendenfilets. …
Origineel vegetarisch soepje als voorgerecht …
Machtig lekker dit feestelijk aspergerecht …
Konijn kan het hele jaar door . …
Een Lekkere VleesStoofpot . …
had nog pompoen over van de soep …
Snelle salade met verse kriel, gerookte zalm, witlof en geitenkaas. Heerlijk met een stukje stokbrood. …
combinatie zout en zoet komt hier heerlijk uit-kan ook als voorgerecht voor 4 personen gemaakt worden …
Voor haastige lieden die toch iets willen gebruiken. …
Makkelijk en super lekker gerecht dat snel gemaakt is, (wel eerst minimum 2 uur marineren) …
That`s a quicky …
Heerlijk gerecht …
Gehaktballetjes in een heerlijke romige mosterdsaus met originele geroosterde tomaten en schattige hasselback krieltjes . Dit moet je zeker eens proeven! …
Makkelijke en snelle courgettesoep, net iets anders.....We kunnen deze topper warm, lauw of ijskoud serveren, altijd succes in de zomer !!!!! …
(H)eerlijke stoofpot van kip …
`Gegrilde kippenlapjes met rucola en Parmesan salade`, een eenvoudig en snel barbecuegerecht van chef-kok Damien Vanderhoeven van ′Restaurant Le Coriandre′ in Brussel. …
Het ultieme barbecuegerecht: steak met kruidenboter! We maken zelf een overheerlijke dragon-lookboter, die mooi over de gebarbecuede steak zal smelten. Genieten! Daarbij komt een frisse tomatensalade en in de kolen geroosterde krieltjes. …
Het lijkt wel een gebakje, maar het is toch echt een voorgerecht van biet en geitenkaas. …
Super gezond en super lekker …
Makkelijk en lekker …
Echt hemels die saus met de koekjes in combinatie met het varkensgebraad.Kortom the perfect match …
Een salade met topproducten zoals veldsla, witloof en aardbeien, heerlijk! …
Bijzonder aangename wok van konijnfilets op zijn Italiaans. Snel klaar en super lekker. …
Frittata is het Italiaanse broertje van de tortilla. Snel klaar, goedkoop en ideaal om een restje gekookte aardappelen in te verwerken. Deze omelet is geknipt voor drukke weekavonden. Een fris slaatje erbij en je zet in een mum van tijd een vullende maaltijd op tafel. …
Een heerlijke wrap met Griekse touch …
Iedere familie heeft wel zo zijn eigen geliefde recept voor vleesbrood maar ook deze variant moet je zeker eens proberen. De tomatensaus en linzen maken deze klassieker helemaal af. …
Balsamico is een azijnsoort die met name in Italië veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van Trebbianodruiven wordt gemaakt die te vinden zijn in Modena, een gebied in Noord-Italië. Kwalitatief goede balsamico is te herkennen aan de naam aceto balsamico tradizionale, dit betekent namelijk dat de balsamico minstens 12 jaar oud is. Er zijn echter ook balsamico's die meer dan honderd jaar oud zijn, hiervoor betaalt men dan ook vaak forse bedragen. Balsamico heeft een hele uitgesproken smaak en er is dan ook weinig van deze azijnsoort nodig om een gerecht smaak te geven. Met name in salades (bijvoorbeeld salade caprese) wordt balsamico vaak gebruikt als smaakmaker. Hoe wordt balsamico gemaakt? Eerst worden geperste druiven verwarmd boven een zacht vuur, waarbij een groot deel van het vocht verdampt. Dan ontstaat een chemisch proces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol en uiteindelijk in azijnzuur.