Oosterse Gebakken Vis
Gebakken zalmfilet met een Oosterse saus.
Ingrediënten 2 personen
Olijfolie,plantaardige boter,350gr.zalmfilet met vel.3 el.balsamico azijn,2 el.soja saus, 1 el.oester saus,3 bosuitjes,80 gr.uitgelekte champignons,3 tenen knoflook.Voorbereiding
Ovenschaal invetten met boter,champignons uit laten lekken,bosuitjes in ringen snijden. Oven 12 min.op 180 graden voorverwarmen.
Bereidingswijze
Olie in pan verhitten,de zalm eerst op het vel 3 min.bakken,dan 3 min.op de andere zijde bakken.Knoflook in ovenschaal uitpersen.Gebakken zalm in ovenschaal leggen. In de zelfde pan de azijn,soja saus en de oestersaus schenken en onder voortdurend roeren 1 min.door laten koken op matige warmte.Bosuitjes toevoegen,alles goed mengen en even verhitten.De saus over de vis doen en de champignons over de vis en de schaal verdelen.Het geheel in de oven 10 min. op 100 graden laten garen.