Argentijnse flanksteak
Zo bereid je een heerlijke Argentijnse flanksteak met balsamico, rucola, Parmezaanse kaas en citroenrasp. …
Balsamico is een azijnsoort die met name in Italië veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van Trebbianodruiven wordt gemaakt die te vinden zijn in Modena, een gebied in Noord-Italië. Kwalitatief goede balsamico is te herkennen aan de naam aceto balsamico tradizionale, dit betekent namelijk dat de balsamico minstens 12 jaar oud is. Er zijn echter ook balsamico's die meer dan honderd jaar oud zijn, hiervoor betaalt men dan ook vaak forse bedragen. Balsamico heeft een hele uitgesproken smaak en er is dan ook weinig van deze azijnsoort nodig om een gerecht smaak te geven. Met name in salades (bijvoorbeeld salade caprese) wordt balsamico vaak gebruikt als smaakmaker. Hoe wordt balsamico gemaakt? Eerst worden geperste druiven verwarmd boven een zacht vuur, waarbij een groot deel van het vocht verdampt. Dan ontstaat een chemisch proces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol en uiteindelijk in azijnzuur.
Zo bereid je een heerlijke Argentijnse flanksteak met balsamico, rucola, Parmezaanse kaas en citroenrasp. …
Met dit heerlijke rundvleesrecept moet je dag vantevoren beginnen omdat 't een nacht moet marineren. …
Heerlijk en smaakvol bij gegrild of gebraden vlees. Weer eens wat anders dan een traditionele saus. …
…
Balsamico is een azijnsoort die met name in Italië veelvuldig in allerlei gerechten gebruikt wordt. Dit is ook niet verwonderlijk, aangezien balsamico van Trebbianodruiven wordt gemaakt die te vinden zijn in Modena, een gebied in Noord-Italië. Kwalitatief goede balsamico is te herkennen aan de naam aceto balsamico tradizionale, dit betekent namelijk dat de balsamico minstens 12 jaar oud is. Er zijn echter ook balsamico's die meer dan honderd jaar oud zijn, hiervoor betaalt men dan ook vaak forse bedragen. Balsamico heeft een hele uitgesproken smaak en er is dan ook weinig van deze azijnsoort nodig om een gerecht smaak te geven. Met name in salades (bijvoorbeeld salade caprese) wordt balsamico vaak gebruikt als smaakmaker. Hoe wordt balsamico gemaakt? Eerst worden geperste druiven verwarmd boven een zacht vuur, waarbij een groot deel van het vocht verdampt. Dan ontstaat een chemisch proces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol en uiteindelijk in azijnzuur.