Sonja Bakker Kabeljauw fantasie
Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.
Ingrediënten 4 personen
* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelleVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden C. Laat de vis ontdooien en verdeel in twee stukken per persoon.
Bereidingswijze
- Kruid de vis met peper en zout - Rol om ieder stukje vis een plakje serrano-ham (evt. vastzetten met een prikker) - Leg de vis in een ingevette ovenschaal en plaats deze 8 minuten in de oven. Kook de tagliatelle Meng de basilicum met de azijn, mosterd, suiker(zoetstof) en pers een teentje knoflook erboven uit. Roer de creme fraiche erbij. Haal de ovenschaal uit de oven. Evt. overtollig vocht afgieten (vooral als je diepvriesvis hebt!)Voeg de in tweeen gesneden trostomaatjes erbij en giet de saus over de vis Zet de schaal nog 8 minuten in de oven.