1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatisch Kruiden

Aziatisch kruiden recepten (448)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Aziatisch toetje

Ik vind het altijd moeilijk een nagerecht bij een oosters menu te vinden, vaak kom je uit op fruit, ook lekker natuurlijk, maar het is lekker om eens te varieëren. Dit nagerecht is niet erg zoet, maar eerder kruidig, en met een flinke toef slagroom en wat geroosterd kokos wordt het nog lekkerder! http://www.manger-a-mizzel.blogspot.com/

INGREDIENTEN

Mene neme: 2 kaneelstokjes 1 theelepel nootmuskaat 2 theelepels kruidnagels 1 vanillestokje, uitgeschraapt 3 dl room 250 ml water 125 gr palmsuiker 300 ml kokosmelk (blik) 3 losgeklopte eieren 2 losgeklopte eierdooiers eventueel slagroom en in een koekpannetje geroosterd kokos.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 gr.

Bereidingswijze

Doe de kruiden, room en water in een middelgrote steelpan en verwarm tot het kookpunt. Zet het vuur heel laag en laat 5 minuutjes staan. Voeg de suiker en de kokosmelk toe en roer tot de suiker is opgelost. Roer de eieren en de eidooiers in een grote kom door elkaar, roer het roommengsel erdoorheen. Giet het geheel door een zeef zodat de kruiden achterblijven en gooi de kruiden weg. Schenk de pudding in 8 kleine ovenschaaltjes, zet deze in een bakblik, en schenk zoveel water in het bakblik dat de schaaltjes tot de helft onderstaan. Bak de puddinkjes zo`n 45 - 60 minuten in de oven. Kijk of de puddinkjes gaar zijn door er een mes in te steken, ze moeten bijna helemaal "vast" zijn.

  • Aziatisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2011
  • Aziatisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pittig zoet Aziatisch runder-stoofvlees uit de wok

Heerlijk, botermals runderstoofvlees op Aziatische wijze klaargemaakt door wat te experimenteren met smaak. Lekker pittig en ook ietswat zoet. Aziatisch eten doe je heel gemakkelijk in je eigen huis !

INGREDIENTEN

500 gr doorregen rundvlees in blokjes, 3 el arachide- of wokolie, 3 uien of sjalotjes (fijn), 3 el ketjap of chinese sojasaus, 3 teentjes knoflook (fijn), 1 el oestersaus, 1 ½ t gemberpoeder of 3 cm verse gember, 1 ½ t kurkuma, 1 t djinten, 4 sichuan peperkorrels, 2 el basterdsuiker, ½ t piment, 250 ml kippenbouillon, 1 el bloem of maizena, 2 el sambal oelek, 2 el sherry

  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2013
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Zoetzure Aziatisch Kippenvleugels met sojasaus en rijstazijn

Deze watertand lekkere combinatie van kruiden en specerijen, schiet in de "smaak-roos". Hoe langzamer gegaard, hoe zachter het vlees en hoe dieper van smaak. Tja, ik zou dan willen dat alle smullers deze kippenvleugels maken omdat het zo lekker is, maar jammer genoeg werk het niet zo.

INGREDIENTEN

12 kippenvleugels, zonder puntjes en elk vleugel bij de lid in tweeën verdeeld, 3 cm gemberwortel, in plakjes, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 2 sjalotten, in halve plakjes, 2 e rijstwijn of droge sherry, 3 e witte rijstazijn, 3 e witte suiker, 3 e lichte Chinese sojasaus, 1 e donker Chinese sojasaus, 5 e water, 3 e neutrale olie voor bakken

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Knapperige Aziatisch Basilicum-Smaak Kip Reepjes

Jij lek jou eetstokjes erbij af. Echt verrukkelijk van smaak! Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in smalle lange reepjes, , VOOR MARINADE: , 2 teentjes knoflook, fijn, 1/4 t chilipoeder, 1/4 t zwarte peper, 2 t Chinese lichte sojasaus, 1+1/2 t gedroogde basilicum, , maïzena als beslag voor frituren, frituurolie (rijst olie werkt goed)

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip tandoori met extra liefde

=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws.  

INGREDIENTEN

300 gram kippendijen of kippenhaasjes, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 rode ui, 25 gram geroosterde cashewnoten, 250 gram zilvervliesrijst, 30 gram peterselie of koriander, 100 gram volle kwark, 1 theelepel kurkuma, , Voor de marinade: , 1 limoen , 2 knoflooktenen, 1 rode peper, ½ theelepel chilipoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 2 cm verse gember, 1 theelepel kurkumapoeder, 4 kruidnagels, ½ theelepel nootmuskaat, 2 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel olijfolie, Peper en grof zeezout, 100 gram volle kwark

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch kip hapjes met laos, sereh en sojasaus

Aan de kruiden en specerijen kan jij zien dat deze stukjes kip uit Maleisië/Indonesië/Taiwan kunnen komen.

INGREDIENTEN

VOOR KIP: , kippenvleugels op lid in tweeën verdeeld of kippenbouten elk in 4 delen verdeeld (als kippenbouten gebruikt worden moet jij deze eerst 20 min. voorkoken), , gemberwortel, fijn, knoflook, fijn, korianderpoeder, laos, serehpoeder, chilisaus, ketjap manis (ABC) of anders asin, maar gebruik dan minder zout, limoensap, anders citroensap, olie voor bakken, iets water als het te droog worden, , VOOR DIPSAUS: , ketjap manis, chilisaus, olie

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pittig gekruide spinazie courgettesoep met kokosmelk beetje Aziatisch

Toen ik dit recept tegenkwam op internet dacht ik "die ga ik maken". Maar toen ik bezig was twijfelde ik nog even. Zou dit wel lekker zijn? Toch gedaan, want je moet iets eerst proeven. Nou, het was een succes. Mijn man zei bij iedere hal hoe lekker hij deze soep vond. Dus het recept op Smulweb.

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie of kokosolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 theelepel currypoeder groen van Jonnie Boer, 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel kurkuma, 1 groene chilipeper, zaadlijsten en pitjes verwijderd, in kleine stukjes, 1 middelgrote courgette, uiteinden verwijderd, in grove stukken gesneden, 200 gram diepvriesspinazie, hoeft niet ontdooid te zijn, 1 middelgrote aardappel, geschild, gewassen in stukken gesneden, 250 ml groentebouillon van tablet of iets meer afhankelijk van de dikte van de soep, 200 ml kokosmelk

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2018
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Aziatisch gekruide linzen met hardgekookte eieren

Op internet stuitte ik op een recept van Felix Wilbrink met gekruide linzen met eieren. Dat leek me heel erg lekker, maar ik wilde er toch nog een beetje meer van maken. Dus worteltjes en prei aan toegevoegd en de saus wat meer naar onze smaak gekruid. We hebben genoten van deze lekkere gekruide linzen met ei.

INGREDIENTEN

300 gram linzen, uit blik, uitgelekt en afgespoeld, 2 eetlepels arachideolie, 4 worteltjes, schoongemaakt in dunne schuine plakjes, ½ dunne prei, in halve ringen, 1 cm verse gember, geschild en geraspt, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 theelepel sambal oelek, 1 middelgrote ui, grof gehakt, 1 theelepel zout, ½ theelepel kardemom (gemalen koriander), Mespunt kruidnagelpoeder, Mespunt djinten (gemalen komijn), 1 theelepel kurkuma (gemalen geelwortel), Mespunt kaneel, 200 gram tomatenblokjes, 1 laurierblad, ½ eetlepel honing of wat suiker, 3 hardgekookte eieren, gepeld,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Aziatisch gemarineerde zalmfilet met knapperige groenten en eiermie

Het lekkerste is het wanneer de zalm ongeveer een uur tevoren wordt gemarineerd in o.a. sojasausm knoflook, gember en honing. De champignons, peultjes en taugé woden snel gweokt en vormen samen met de eiermie en de kruiden een heerlijke en gezonde maaltijd.

INGREDIENTEN

300 gram zalmfilet zonder vel, Marinade:, Peper, zout, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels sojasaus Japanse of Chinese, 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, 1 eetlepel honing, 1 cm geraspte gemberwortel (zonder schil), 2 teentjes knoflook, geperst, , 125 gram eiermie, , 2 eetlepels arachideolie, 150 gram champignons, schoongemaakt in plakjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 150 gram peultjes, schoongemaakt, in de lengte in smalle repen gesneden, ½ rode peper, zonder pitjes, in kleine stukjes, 75 gram taugé, schoongemaakt, Peper, zout, 2 eetlepels sojasaus, ½ eetlepel sesamolie, 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel gembersiroop, 1 losgeklopt ei,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oosterse hartige taart

Alweer een hartige taart met Oosterse ingrediënten. Ik was aan het bakken voor de verjaardag van mijn nichtjes en deze heerlijke taart ontstond met de ingrediënten die ik in huis had. Echt weer een TOPPERTJE. En ik moest het recept geven, dus------!

INGREDIENTEN

6-8 plakjes bladerdeeg - 400 gram Oosterse roerbakgroenten - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 250 gram rundergehakt - 3 eetlepels seroendeng - 1 zakje bamigroenten met kruiden (Conimex) - 3 eieren - 1 dl room of melk - peper, zout - 2 eetlepels ketjap manis - 1 flinke theelepel sambal - 1 eetlepel (roerbak)olie

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
Nieuwste aziatisch kruiden recepten
  • Eigen recept

Mie met veel groenten kipfilet en kokosmelk lekker Aziatisch wokken

In het originele recept zijn in plaats van kipfilet rundereepjes gebruikt. Ik vind runderreepjes vaak erg droog worden dus heb ik gekozen voor kipfilet. Varkensreepjes kunnen natuurlijk ook. Ook de hoeveelheden van het originele recept heb ik aangepast en er nog wat kruiden aan toegevoegd. Dit is geen pittig gerecht.

INGREDIENTEN

20 gram gedroogde shiitake, 250 gram eiermie, 2 wortels in hele smalle reepjes, 200 gram peultjes, schoongemaakt, 1 rode paprika in reepjes, Plm. 250 gram reepjes kipfilet, 2 eetlepels arachideolie, ½ eetlepel kerriepoeder, Zout, peper, 150 ml kokosmelk, 2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen pikante Aziatische kipcurry om van te smullen

Een hele lekkere pittige kipcurry als lichte (en slanke) hoofdmaaltijd met een heleboel smaak. Dit gerecht doet het hem ook heel goed bij warm weer want mensen eten in dat soort landen dan graag kerrie. Snel te maken.

INGREDIENTEN

3 grote kipfilets in blokjes of 4 kleintjes, 2 dl kokosmelk, 2 dl kippenbouillon, 3 el wokolie, 2 tl kerrie, 1 tl kurkuma, ¼ tl cayennepeper, ½ theel. gemalen komijn, 2 tl garam masala (AH) , Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, Vers sap van ½ citroen, 2 kleine sjalotten, 3 el verse koriander ofwel 15gr, 1 kleine courgette, 1 chilipepertje

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

#Gamba'S Met Chinese Kruiden

Lekker oosters (en feestelijk) hapje

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 12 grote gekookte garnalen (gamba's), peper, Chinese kruiden (McCormick), ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Oosterse mosselen met Chinese kruiden

Gekruid met Chinese kruiden en gekookt in o.a. sinaasappelsap.

INGREDIENTEN

2 kg. mosselen1 sinaasappel2 eetl. droge sherry2 theel., Chinese kruiden1 sjalotje

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vis met kokos en kruiden

INGREDIENTEN

Olie, 4 stevige witte visfilets, 2 teentjes knoflook geperst, 2 tl geraspte verse gember, 4 lente-uitjes gehakt, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kerriepoeder, 1 tl paprikapoeder, 2,5 dl kokosmelk, 1 el citroensap, 2 el gehakte verse koriander.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamsvlees met kerrie en kruiden

Lekker kruidig aziatisch (Maleisie) recept (en het zelf maken van een kruidenpasta/mengsel is veel gezonder dan de veel te zoute kant en klare mengsels)

INGREDIENTEN

500 gr. mager lamsvlees; 5 eetl. olijfolie, 2 kopjes cocosmelk, 3 gekookte aardappels in blokjes (2 cent.); 4 tomaten zonder velletje en zonder zaadjes in blokjes (3 cent.) ; 2 witte uien fijngesneden; 4 knoflookteentjes; een eetl. (verse) gember (fijngesneden); zout.), Voor de kruidenpasta: kaneelstokje, 1/2 theel. kardamon, 4 kruidnagelen, 2 anijsappels (gedroogd te krijgen in toko's) 2 eetl. kerriepoeder.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zalm met geurige kruiden

Goed voor de slanke lijn en toch erg lekker

INGREDIENTEN

300 gr. Zalmfilet zonder vel, , 1 ½ el arachide olie of zonnebloemolie, , 15gr. Koude boter, in blokjes gesneden., , , , Marinade:, , , , 1 bos citroengras (sereh), , 1 el sojasaus, , 125ml sinaasappelsap, , 1 el verse dille, fijn gesneden, , 1 el verse basilicum, fijn gesneden, , 1 thl verse gemberwortel, geraspt, , 1knoflookteentje, geperst, , zout en peper

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

nasi of bami kruiden mix

nasi of bami kruiden mix

INGREDIENTEN

, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel laos (Thaise gember), ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel chilipoeder, ½ theelepel ketoembar (korianderzaad), ½ theelepel sereh (citroengras), ½ theelepel koenjit (kurkuma), ½ theelepel djinten (komijnzaad), ¼ theelepel kaneel, 2 theelepels fijn zeezout, ,

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2014
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Rundvlees met ketjap en kruiden

INGREDIENTEN

* 500 g riblappen, * 3 sjalotjes, * 2 teentjes knoflook, * 2 rode pepers, * 25 g macadamianoten, * 4 eetl olie, * 2 theel ketoembar, * 1 theel djinten (gemalen komijn), * 4 eetl ketjap manis, * 1 eetl azijn, mild, * 1 eetl bruine basterdsuiker, * 4 kruidnagels, * 1 theel nootmuskaat, * zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pikante Kipsalade Met Kruiden

Cambodja

INGREDIENTEN

*3 teentjes knoflook, fijngehakt*1 1/2 el.fijngehakte laos*1-2 verse, grote rode chilipepers, gehakt, zaadjes naar smaak verwijderd*4 tl.gedroogde garnalenpasta(trassi)*2 el.plantaardige olie*600gr.fijngesneden kippenvlees*2 bosuitjes, in dunne ringen*125 ml.warm water*1 tl.zout*2 el.geroosterde-rijstpoeder*2 el.fijngehakte Vietnamese muntblaadjes*1 el.fijngehakt Thais basilicum(horapa)*2 el.vissaus*2 el.limoen- of citroensap*

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Maleisie:Nasi met makreel en kruiden

Nasi eens op een andere manier

INGREDIENTEN

, 200 g langkorrel- of parboiled rijst , 200 g gestoomde makreel , 1/2 eetlepel tamarindepulp of citroensap, 30 g rucola, grof gehakt, 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt, 2 eetlepels koriander, fijngehakt, 2 eetlepels munt, fijngehakt , 2 blaadjes djeroek poeroet, in dunne reepjes of 1 eetlepel geraspte citroenschil, 3 eetlepels gefruite uitjes, versgemalen peper, zout, 2 hardgekookte eieren, in partjes , 1/2 komkommer, in plakjes,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2001
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

Eerst 1 uur marineren en dan bakken  op de bbq 

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 4 eetlepels sinaasappelmarmelade, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 theelepels Chinese (vijfkruidenpoeder), 2 bosuitjes (fijngehakt),

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijke Gehaktrol Met Groene Kruiden

INGREDIENTEN

*1 ui, *1 teentje knoflook, *bakboter, *600 gram half om half gehakt, *1 ei, *2 beschuiten, *4 eetlepels tomatensaus, *1 theelepel zout, *peper, *? rode paprika, *100 gram huttenkase, *peterselie, *basilicum, *2 eetlepels munt, *? liter bouillon, *1 zakje jus met mosterd, *1deciliter slankroom,

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

hutselpot van varkensvlees, groente en kruiden.

Een aangepaste mix, maar erg lekker.

INGREDIENTEN

600 gr. varkensfilee in reepjes, 2 eetl. pindaolie, 2 eetl. sesamzaad, 2 eetl hoisinsaus, 2 eetl teriyakisaus, 2 theel. maisbloem, 2 theel. sesamolie, 8 bosuitjes in stukken van 3 cm., 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 theel. gesnipperde verse gember, 2 wortels in lucifers gesneden, 200 gr. boontjes in stukken van 6 cm.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

Dit is echt smullen! Vis gaat rauw in de ovenschaal. De saus maak je vooraf van mango-chutney met kokosmelk en kruiden. Die gaat warm over de vis. Lekker pittig. We hebben ervan genoten.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kabeljauwfilet, schelvisfilet of andere stevige witvis (liefs dikke stukken, bijvoorbeeld van de rug), peper, zout, 1 sjalotje of kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder (djahe), 1 rode Spaanse peper of minder naar smaak, 1 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie, 3 eetlepels mango chutney, plm. 150 ml kokosmelk, flinke eetlepel chilisaus

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Kip met gemengde paddestoelen en verse kruiden

Kip met gemengde paddestoelen en verse kruiden

INGREDIENTEN

2 eetl. olie, 500g kippeborstfilet(in reepjes gesneden), 2 preien(alleen het wit,in dunne ringen gesneden), 200 g verschillende soorten verse paddestoelen(schoongemaakt en in stukjes gesneden), 50 g zongedroogde tomaten(blik of pot,uitgelekt en gesneden), een half rood pepertje(gehakt), 2 eetl. rode wijnazijn, 3 eetl. citroen-of limoensap(versgeperst), mespunt zout, 1 eetl. gehakte verse basilicum, 1 eetl. gehakte verse oregano, 1 eetl. gehakte verse peterselie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Licht Pittige Pastinaaksoep met zoete kruiden en Griekse yoghurt

Voor het eerst geproefd bij onze vrienden.Nog nooit pastinaak in welke vorm dan ook gegeten. Verknocht aan deze groente.  Recept gekregen. Het is een recept uit de Volkskrant of de Telegraaf.

INGREDIENTEN

1 dikke ui gesnipperd, 1 el (zonnebloem) olie, 1 1/2 tl kaneel, 1 tl kurkurma, 1 tl ketoembar, 1/2 tl gemalen kardemom, 1 rood pepertje zonder zaad en lijst fijn gehakt, 1250 ml groentebouillon ( kippenbouillon) zo nodig iets meer, 3 middelgrote pastinaken geschild in plakken, zout, Griekse yoghurt, voor de liefhebber een beetje verse koriander gehakt of anders wat bladpeterselie,

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Tonijn, mango, banaan en kruiden in ketjapsaus

Lekkere variant op de Indonesische sambal goreng tonijn.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn in olie1 klein blikje ananasstukjes2 theel., (of meer) sambal oelek2 eetl. gembernat1 eetl. citroensap5, eetl. ketjap manis3 bolletjes gember1 mango (niet te rijp), 1 banaan (niet te rijp)1 ui2 eetl. olie1 theel. ketoembar, knoflook

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipkerrie met Chinese invloeden

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt.

INGREDIENTEN

400 g kipfilet in dunne plakjes, 4 lente-uitjes in ringetjes (wit en groen gescheiden), 1 ui, in dunne halve ringen, 3 teentjes knoflook, fijn, 4 cm verse gember, fijn, 2-4 rode pepers, fijn, 2 t paprikapoeder, 2 t koriander, 3t kerriepoeder, 1/2 t 5 kruidenpoeder, 400 ml kippenbouillon, 1 e rijstazijn, 1 e lichte sojasaus, water en maizena papje (genoeg om een gebonden saus te maken), olie voor bakken

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Varkensreepjes met champignons in een Pinda-Roomsaus

Een echt VERBLUFFEND recept wat ik vandaag voor het eerst gemaakt heb. Het heeft een Chinees/ Indonesisch tintje en is ABSOLUUT niet veel werk!! Mocht je het uitproberen laat me ALSJEBLIEFT weten wat je er van vindt

INGREDIENTEN

1 pond hamlappen in reepjes gesneden 1 doosje champignons in plakjes gesneden 1 klein doosje spekjes 2 el azijn 6 el ketjap 1 blikje tomatenpuree 3 el Pindakaas 1 zakje Indonesische kruiden(Conimex) 2 tl sambal oeloek 4 uien gesnipperd olijfolie., ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi met garnalen

INGREDIENTEN

1 pak snelkookrijst, 2 el. olie, 300 gram nasi/bamivlees (ook te vervangen door kip), 500 gram nasi/bamigroenten, 2-3 el. ketjap manis, 1-2 tl sambal manis, 1 bakje roze garnalen (eventueel ook nog 1 bakje jumbo garnalen toevoegen), 1 pakje nasi/bami kruiden, 1 citroen, 2 tl. knoflookpoeder

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel Indisch gekruid gehakt, winterpeen, prei en kerriepuree

Deze heerlijke ovenschotel heb ik ter plekke (tijdens het koken) bedacht. Winterpeen in de koelkast en gehakt. Wat zal ik daarmee doen? Toen kwam ik op het idee om er een pittig gekruide ovenschotel van te maken. Lekker gemaakt met ui, knofllook en prei. Weer eens iets heel anders dan de ovenschotels met winterpeen zoals we gewend zijn. Door de overheerlijke kerrie-aardappelpuree heb ik licht gebakken uien met een lepel (madras)-kerrie gedaan. Wij hebben er werkelijk van gesmuld!! Een aanrader!

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, 4 stuks flinke winterpeen, 1 prei, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 300 gram rundergehakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper, zout, (1/2 bouillontablet), 1 theelepel sambal (of meer naar smaak), 2 eetlepels ketjap manis, 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé), ( 1 bolletje stemgember - fijn gesneden ) is niet echt noodzakelijk, maar wel heel lekker!, , 20 gram boter, 1 middelgrote ui, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder (madras), zout, 1 los geklopt ei, eventueel scheutje melk

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

KIP MET UI, KNOFLOOK, KETJAP EN ZOETZUUR SAUS

INGREDIENTEN

VOOR KIP:, 850 g kippenbouten of 500 g kipfilet, 5 t uienpoeder, 1 vol t knoflookpoeder, 2 t sambal, 4 e ketjap, 1 - 2 e citroensap (zoveel om het smeerbaar te maken), 1 t zout, boter of margarine (voor invetten van ovenschaal), , VOOR SAUS:, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 6 e tomatenpuree, 2+1/2 t gemberpoeder, 1 blik ananas in stukjes(met vocht), 200 ml water, 2 potjes atjar tjampoer met vocht (of zelfgemaakte atjar tjampoer), 3 e ketjap, 2 t fijngesneden stemgember, 100 ml water, 3 volle t bruine basterdsuiker, maizena voor binden

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

pittig krokante kip met Sugar snaps

Lekker snel.  

INGREDIENTEN

400 gram kippendij, 200 gramsugar snaps, 100 gram tauge, 2 bosuitjes in dunne ringetjes, 3 eiwiten, bord bloem, bord panko, zakje hoisin roerbaksaus, 1el zoete soya, 2 tl chinees 5 kruidenpoeder, olijfolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super lekkere pittige Aziatische schnitzels

Weer eens een andere schnitzel ! Deze keer ongepaneerd, maar in een verrukkelijke pittige saus met o.a. gember, Spaanse peper, champignons en veel lekkere kruiden.

INGREDIENTEN

2 schnitzels, 2 eetlepels zonnebloemolie of arachide-olie, peper, zout, maizena, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine rode Spaanse peper, klein stukje verse gemberwortel, 100 gram champignons, 3 lente-uitjes, Saus:, 2 eetl tomatenketchup, 1 eetl chilisaus, 1 eetl donkere basterdsuiker, 2 eetlepels sojaaus, 1 eetl worcestersaus, flinke scheut sherry of water, ,  

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kipfilet pocheren

Als je gepocheerde kipfilet ergens in wilt verwerken dan wil je wel dat het sappig is. Het is eenvoudig maar je moet het even weten. Met dit "recept" krijg je een lekkere sappige kipfilet.

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet, eventueel zout, peper en/of kruiden naar smaak.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Chinees gestoofd sucadelappen

Door de kruiden en specerijen combinatie is deze gerecht een smaak die ik nog niet kende. Wel heel lekker.

INGREDIENTEN

600 g sucadelappen, in grote blokjes, 3 e olie, 3 teentjes knoflook, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 4 lente-ui, in ringetjes, 6 sjalotten nog heel, die kook vanzelf kapot, 1 rode chilipeper, fijn, 2 bloem, goed met zout en peper gekruid, 1/2 t Chinese vijfkruidenpoeder, 1 steranijs, 1 t lichte rietsuiker (of gebruik wat je hebt), 2 e Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 e donkere sojasaus, 3 e lichte sojasaus, 250 ml runderbouillon

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Nasi of Bami Kruidenmix

Deze nasi of bami kruidenmix bevat geen kunstmatige toevoegingen en maar een beetje zout niet zoveel als die wat je in de winkel kunt kopen. Deze mix is heel gemakkelijk zelf te maken.

INGREDIENTEN

1/4 theelepel Kaneelpoeder, 1/2 theelepel Gemberpoeder en/of 1 theelepel Laos (Thaise Gember), 1/2 theelepel Chilipoeder, 1/2 theelepel Ketoembar (Koreander), 1/2 theelepel Serehpoeder (Citroengras), 1/2 theelepel Koenjit (Kurkuma), 1/2 theelepel Djinten (Komijnzaad), 1 theelepel Knoflookpoeder, 1 à 2 theelepels fijn Zeezout (optioneel)

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

vietnamese loempia's (echte)

Hoedt u voor bedrog! Nu zelf maken. (Cabecou's delight, die 'zomaar wat doet', dus ook geen grammen en centiliters weet te vermelden en mij streng verboden heeft dit op Smulweb te zetten omdat ze het werkelijk niet bijzonder genoeg vindt).

INGREDIENTEN

Loempia's:, garnalen (pond grote, diepvries, van de toko (bv Xotus)), pondje schouderkarbo, paar chinese paddestoelen, cellofaanmie, beetje tauge, beetje geraspte wortel, rijstpapier, suikerwater --- garnering: ijsbergsla (grote bladeren, niet in stukjes), munt, koriander, (evt nog meer oosterse kruiden) --- dipsaus:, nuoc mam (vissaus, vietnamees of desnoods thais), water, azijn (lekkere), aantal teentjes knoflook in kleine stukjes, beetje geraspte wortel, beetje suiker, druppels/straal chilisaus of pepertjes naar smaak (mengverhoudingen even zelf testen...)

  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

BAMI GORENG MET ALLES EROP EN ERAAN!

Deze bami goreng met alles erop en eraan is een feestmaal Pur Sang! Ik maak de bami helemaal zelf dus ook de kruidenmix. Voorheen maakte ik bami altijd met een zakje kruidenmix. Op zich lekker en niets mis mee. Toch wilde ik graag de bami een keer helemaal zelf maken. Tijdens mijn zoektocht op het internet naar de allerlekkerste kruidenmix voor bami heb ik mij door verschillende recepten laten inspireren. Zo ben ik tot dit recept gekomen. Volgens mijn man is dit de lekkerste bami die ik tot nu toe gemaakt heb! De smaak is veel zachter en verfijnder dan met een zakje kruidenmix. Ik heb voor de groenten witte kool, winterpeen en prei gebruikt maar je kunt natuurlijk zelf bepalen welke groenten je gebruikt. Ik denk dat ik de volgende keer de prei vervang door taugé. Je gebruikt ongeveer een halve witte kool en wortel en de rest vries je gewoon in voor de volgende keer. Zo heb je altijd je eigen bami groenten bij de hand. De pepertjes die ik overhoud vries ik ook gewoon in.

INGREDIENTEN

Pak chinese eiermie, 1 winterpeen, 1 witte kool, 1 prei, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, hamblokjes, arachideolie, sesamolie, klein mespuntje trassi (gefermenteerde garnalenpasta), heel klein snufje ve-tsin (smaakversterker), 1 tl ketoembar (korianderpoeder), 1 tl djahe (gemberpoeder), 1 tl kurkuma (koenjit of geelwortel), 3 el ketjap manis, 3 el oestersaus, 1 el rijstazijn

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
Nieuwste aziatisch kruiden recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top