Avocadomousse
Avocado-mousse
1 avocado, 1 fijngesnipperd uitje, zout/peper, 1 hardgekookt ei, 1 eetlepel halvanaise, aantal drupjes citroensap
Avocado schillen en fijnprakken, ei fijnprakken en toevoegen, daarna rest van de ingredienten erbij.
Zie voorbereiding. Wel dit gerecht vlak voor het nuttigen maken, want avocado verkleurt snel. 1 uur van te voren is prima, maar dan wel even bewaren in de koelkast met een schoteltje op het schaaltje.
- Mexicaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2000Mexicaans Bijgerecht0-10 min.
Avocadomousse
Voorgerecht Makkelijk 15 min 6 Niet te duur van "vifke"
4 rijpe avocado?s, 1 citroen, 1 potje yoghurt, 1,5 dl slagroom, zout, peper, peterselie, 3 roze pompelmoezen, grijze garnalen, , , ,
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-09-2002Belgisch Voorgerecht10-20 min.
avocadomousse
2 rijpe avocado's, 2 theelepels plantaardige bouillonkorrels, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 theelepels geraspte schil van ongeverfde sinaasappels, 2 eetlepels Bulgaarse yoghurt, 1 a 2 eetlepels sherry, 1/4 teentje uitgeknepen knoflook, mespunt gemberpoeder, 1 dl slagroom, 4 slablaadjes,
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-06-1999Voorgerecht30-60 min.
Avocadomousse
2 rijpe avocado's, 2 theelepels plantaardige bouillonkorrels, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 theelepels geraspte schil van ongeverfde sinaasappels, 2 eetlepels Bulgaarse yoghurt, 1 2 eetlepels sherry, 1/4 teentje uitgeknepen knoflook, mespunt gemberpoeder, 1+ dl slagroom, 4 slablaadjes,
- Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-06-1999Voorgerecht60-120 min.
Avocadomousse
Romig voorafje
2 rijpe avocado's, 2 thl plantaardige bouillonkorrels, 1 thl citroensap, 1 eetl sinaasappelsap 2 thl geraspte schil van sinaasappels, 2 eetl (bulgaarse) yoghurt, 1 a 2 eetl sherry, 1/4 teentje knoflook, mespunt gemberpoeder, 1 1/2 dl slagroom, 4 slablaadjes
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2000Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Avocadomousse
Nagerecht met een Mexicaans tintje
2 avocado's, sap van 1 limoen, 6 eetlepels witte basterdsuiker, 1/8 l slagroom, 1 eiwit
- Mexicaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-06-2003Mexicaans Nagerecht20-30 min.
avocadomousse
Voorjaarsvoorafje
Avocado,citroen,sinasappel,creme fraiche, basilicumolie
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-04-2005Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Avocadomousse
'n halve avocado - 2 eetlepels citroensap - 125 g plattekaas - 4 theelepels kandijsuiker - 4 eetlepels maple syrup (ahornsiroop) - 1 eetlepel pijnappelpitten - een takje verse munt
- Belgisch Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-08-2000Belgisch Voorgerecht60-120 min.
Avocadomousse
2 avocado's(rijp), 11/2 el citroensap, 1/8 l slagroom, 2 el witte basterdsuiker, 2 el mandarijnensap(uit blik), 3 el mandarijntjes(uit blik), 2 el amandelschaafsel
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-11-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
Avocadomousse
6 g gelatine (3 blaadjes) of 4 g agar-agar*, 1 dl witte wijn of groentebouillon, 1 avocado, peper, zout, wijn of citroensap, paar druppels tabasco, circa 16 sprietjes bieslook, 1 eetl. mayonaise, 1? dl slagroom, bieslook, ,
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-08-2002Internationaal Voorgerecht30-60 min.
avocadomousse
Een bijdrage van Janou
4 sneden geroosterd toastbrood - 1 mandarijntje - 4 avocado's - 200 gr geitenkaas - 1 el gehakte basilicum - peper en zout - enkele druppels limoen- of citroensap - 1 el gesnipperde peterselie,
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-05-1999Nagerecht10-20 min.
Avocadomousse
Recept voor de pond per dag methode; zetmeelrijke maaltijd. Deze mousse blijft maar een dag lekker en smaakt heerlijk op geroosterd brood.
2 rijpe avocado's, grote tomaat, 1 kleine ui, knoflook naar smaak, sap van een halve citroen, peper, zout, (bruin) brood, ,
- Slanke keuken
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-10-2000Slanke keuken0-10 min.
Avocadomousse
6 g gelatine (3 blaadjes) of 4 g agar-agar*, , 1 dl witte wijn of groentebouillon, , 1 avocado, , peper, zout, , wijn of citroensap, , paar druppels tabasco, , circa 16 sprietjes bieslook, , 1 eetl. mayonaise, , 1,5 dl slagroom, , bieslook
- Belgisch Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-07-2003Belgisch Voorgerecht0-10 min.
Avocadomousse
2 rijpe avocado's, 1 blokje kippenbouillon, 1 soeplepel verse kruiden (bieslook, peterselie, dragon), 1 ui, 1 snuifje chilipoeder, de geraspte schil en het sap van 2 limoenen, 1 pakje poedergelatine (15 g), zout en peper, 2,5 dl verse room, een ringvorm, , Garnituur :, plakjes citroen, en komkommer, grote garnalen of, gerookte zalm
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-08-2002Belgisch Nagerecht20-30 min.
Avocadomousse
2 avocado's, sap van 1 limoen, 6 el witte basterdsuiker, 1/8 ltr slagroom, 1 eiwit
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-07-1999Nagerecht20-30 min.
Avocadomousse
- 2 advocado's, - sap van 1 limoen, - 6 eetlepels witte basterdsuiker, - 1/8 l. slagroom, - eiwit
- Amerikaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-01-2000Amerikaans Nagerecht> 120 min.
Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse
Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.
1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2005Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Zalmtartaar met avocadomousse
• 300 g gerookte zalm, in blokjes, • 2-3 el fijngesneden bieslook, • 4-6 el fijngesneden bladpeterselie, • 2-3 tl olijfolie, • 1-2 el limoensap, • 1 tl geraspte limoenschil, • zout, peper, • 1 grote rijpe avocado, • cayennepeper, • 4 el crème fraîche, • ½-1 tl geraspte mierikswortel
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2010Voorgerecht20-30 min.
Avocadomousse met garnalen
Bijgerechtje bij bijv. visfondue
1 kleine citroen, 100 gram hollandse garnalen, 2 takjes peterselie, 1 rijpe avocado, 1/4 liter slagroom, zout, 1/2 theelepel cayennepeper
- Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-03-2007Bijgerecht10-20 min.
Zalmtartaar met avocadomousse
150 gr. Zalm, 150 gr. Zalm gerookte, 3 eetlepels Bieslook, 5 eetlepels Peterselie, 3 theelepels Olijfolie, 2 eetlepels Limoensap, 1 theelepel Limoenrasp, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 1 grote Avocado, 4 eetlepels Room, 1 theelepel Mierikswortel
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-2012Voorgerecht20-30 min.
Avocadomousse met garnalenbootjes
Een heerlijk en makkelijk te maken voorgerecht.
2 rijpe avocado`s, 3 el citroensap, 2 theel mosterd, 2 el zure room, snufje zout, 250 gr ontdooide reuze-of cocktailgarnalen., 1 gepeld shalotje, geraspt, 2 ontvelde tomaten in kleine stukjes, 1 theel tabasco
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-03-2007Multi-cultureel Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Avocadomousse met rivierkreeftjes
Ik had een soortgelijk receptje ergens gelezen in een supermarktboekje, maar kon het nergens meer vinden. dus samen met dochter gegoogled en geexperimenteerd...
Voor 2 personen:, 1 avocado, Beetje citroensap, 2 eetlepels creme fresh, kruiden ( pezo, bieslook, cajungkruiden, beetje sambal), rivierkreeftjes, , Klein dotje creme fresh erop met een snufje paprikapoeder, dunne plakjes komkommer voor garnering, Super simpel, super lekker.
- Goedkoop en snel Amuse
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2020Goedkoop en snel Amuse10-20 min.
Avocadomousse Met Zalmblokjes
? ? avocado, ? 1 teentje knoflook, ? 4 el creme fraiche, ? 1 thl (sherry)azijn, ? zout en peper, ? 1 pakje gerookte-zalmblokjes (a 100 gr), ? 4 takjes kervel,
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-03-2001Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Avocadomousse met garnalen
Bijgerecht voor visfondue
1 kleine citroen, 100 g (Hollandse) garnalen, 2 takjes peterselie, 1 rijpe avocado, 1,3 dl slagroom, ? tl cayennepeper,
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-04-2000Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Paprikatimbaaltjes met avocadomousse
4 rode paprika's, 2 rijpe avocado's, 2 hardgekookte eieren, 3 eetl. creme fraiche, sap van 0.5 citroen, 3 eetl. groene pesto uit een potje, zout en versgemalen peper, 2 eetl. (olijf)olie, 1 doosje tuinkers,
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-12-2004Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Avocadomousse met garnalenbootjes
2 rijpe avocado's3 eetlepels citroensap2 theelepels mosterd2 eetlepels zure roomsnufje zout250 gram cocktailgarnalen1 sjalotje2 tomaten1 theelepel tabasco
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-03-2007Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Avocadomousse met aalbessen
Het is gewoon lekker!
4 trosjes aalbessen, 1 sjalotje, 2 rijpe avocado?s, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. fijngehakte peterselie, zout,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-06-2004Voorgerecht10-20 min.
Avocadomousse met aalbessen
4 trosjes aalbessen, 1 sjalotje, 2 rijpe avocado?s, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, zout.,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-10-2004Voorgerecht10-20 min.
Avocadomousse met zalmblokjes
? advocado, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels creme fraiche (bekertje a 125 ml), 1 theelepel sherryazijn, zout en peper, 1 pakje gerookte zalmblokjes (100 g), 4 takjes kervel, keukenmachine, 12 eetlepels,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-03-2003Nederlands10-20 min.
Paprikatimbaaltjes Met Avocadomousse
4 rode paprika"s/2 rijpe avocado"s/2 hardgekookte eieren/3 el.creme fraiche/sap van 1/2 citroen/3 el.groene pesto uit een potje/zout en versgemalen peper/2 el (olijf)olie 1 doosje tuinkers.
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-12-1999Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Zoete avocadomousse
Nagerecht uit het tweede Vrouw Online kerstmenu. Dit toetje kun je rustig een dag vantevoren klaarmaken. Garneer pas op het laatste moment met de chocolade, die gaat er anders vies uitzien?!
4 rijpe avocado's, 1 eetlepel citroensap, 75 g basterdsuiker, 1 dl slagroom, 1 eiwit, 4 bolletjes gember op siroop, 1 eetlepel gembersiroop, evt. geraspte chocolade,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2001Nagerecht20-30 min.
Avocadomousse met sinaasappelschil
Voor een tiental toastjes
1 avocado, 2 eetl roomkwark, 1 eetl magere kwark, sap en schil van 1/4 onbespoten sinaasappel, peper en zout, ronde krokante toastjes.,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-04-2003Nederlands0-10 min.
Zoete avocadomousse
4 rijpe avocado?s, -1 eetlepel citroensap, -75 g basterdsuiker, -1 dl slagroom, -1 eiwit, -4 bolletjes gember op siroop, -1 eetlepel gembersiroop
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-09-2002Internationaal Nagerecht10-20 min.
avocadomousse met frambozensaus
Een bijzonder smaakvolle mousse die u in zijn geheel van tevoren kunt bereiden.
4 blaadjes witte gelatine *125 ml droge witte wijn *2 rijpe avocado's *1 el citroensap *80 g suiker of 100 g honing *gemberpoeder *200 ml slagroom *300 g frambozen *2 tl frambozenlikeur *2 el poedersuiker * 2 el creme fraiche
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-08-1999Nagerecht> 120 min.
Avocadomousse Met Sinaasappelschil
Lekker voor bij de borrel
1 avocado, 2 eetlepels roomkwark, 1 eetlepel magere kwark, sap en schil van 1/4 onbespoten sinaasappel, peper, zout, 10 ronde krokante toastjes
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-06-1999Nederlands0-10 min.
Avocadomousse met sinaasappelschil
Voor een 10-tal toastjes
1 avocado, 2 eetl roomkwark, 1 eetl magere kwark, sap en schil van 1/4 onbespoten sinaasappel, peper en zout, ronde krokante toastjes, ,
- Biologisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-12-2002Biologisch0-10 min.
Avocadomousse met sinaasappel
Met het vegetarische gerecht kunt u twee kanten uit. De hartige versie leent zich ook om bij een brunch, lunch of koud buffet te presenteren. De zoete variant is er een voor de liefhebbers van niet-alledaagse toetjes.
3 grote rijpe avocado?s (bij voorkeur Fuerte of Hass), - 2 limoentjes, uitgeperst, - 4 eetl. slagroom, - 4,5 blaadjes gelatine, - 2 eetl. droge sherry, - zout, - cayennepeper, , 3 grote sinaasappels, waarvan 1 uitgeperst en gezeefd, - 4 eetl. creme fraiche, - 1 theel. rode peperbesjes, uit potje, - veldsla, spinazie of zuringblaadjes.,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-12-2000Voorgerecht20-30 min.
Zoete avocadomousse
4 rijpe avocado?s -, 1 eetlepel citroensap -, 75 gram basterdsuiker -, 1 dl slagroom -, 1 eiwit -, 4 bolletjes gember op siroop -, 1 eetlepel gembersiroop, , , , , , ,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-10-2002Nederlands Nagerecht10-20 min.
Avocadomousse Met Roquefort
Heerlijke mousse bij een stukje geroosterd brood. Als voorafje, of bij een bijzondere lunch
1 flinke rijpe avocado, 100 g roquefort, 2 eetlepels cremefrafche, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eiwitten, voor de garnering:, blaadjes sla, geraspte wortel, 4 takjes peterselie, sneetjes brood,
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-12-2000Voorgerecht10-20 min.