Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Avocadomousse

Avocadomousse recepten (84) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Avocadomousse

Voorgerecht Makkelijk 15 min 6 Niet te duur van "vifke"

INGREDIENTEN

4 rijpe avocado?s, 1 citroen, 1 potje yoghurt, 1,5 dl slagroom, zout, peper, peterselie, 3 roze pompelmoezen, grijze garnalen, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

avocadomousse

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 2 theelepels plantaardige bouillonkorrels, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 theelepels geraspte schil van ongeverfde sinaasappels, 2 eetlepels Bulgaarse yoghurt, 1 a 2 eetlepels sherry, 1/4 teentje uitgeknepen knoflook, mespunt gemberpoeder, 1 dl slagroom, 4 slablaadjes,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Avocadomousse

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 2 theelepels plantaardige bouillonkorrels, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap, 2 theelepels geraspte schil van ongeverfde sinaasappels, 2 eetlepels Bulgaarse yoghurt, 1  2 eetlepels sherry, 1/4 teentje uitgeknepen knoflook, mespunt gemberpoeder, 1+ dl slagroom, 4 slablaadjes,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Avocadomousse

Romig voorafje

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 2 thl plantaardige bouillonkorrels, 1 thl citroensap, 1 eetl sinaasappelsap 2 thl geraspte schil van sinaasappels, 2 eetl (bulgaarse) yoghurt, 1 a 2 eetl sherry, 1/4 teentje knoflook, mespunt gemberpoeder, 1 1/2 dl slagroom, 4 slablaadjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Avocadomousse

Nagerecht met een Mexicaans tintje

INGREDIENTEN

2 avocado's, sap van 1 limoen, 6 eetlepels witte basterdsuiker, 1/8 l slagroom, 1 eiwit

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Mexicaans Nagerecht
  •  20-30 min.

avocadomousse

Voorjaarsvoorafje

INGREDIENTEN

Avocado,citroen,sinasappel,creme fraiche, basilicumolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Avocadomousse

Recept voor de pond per dag methode; zetmeelrijke maaltijd. Deze mousse blijft maar een dag lekker en smaakt heerlijk op geroosterd brood.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, grote tomaat, 1 kleine ui, knoflook naar smaak, sap van een halve citroen, peper, zout, (bruin) brood, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Avocadomousse

INGREDIENTEN

2 avocado's(rijp), 11/2 el citroensap, 1/8 l slagroom, 2 el witte basterdsuiker, 2 el mandarijnensap(uit blik), 3 el mandarijntjes(uit blik), 2 el amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-11-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Avocadomousse

INGREDIENTEN

'n halve avocado - 2 eetlepels citroensap - 125 g plattekaas - 4 theelepels kandijsuiker - 4 eetlepels maple syrup (ahornsiroop) - 1 eetlepel pijnappelpitten - een takje verse munt

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Avocadomousse

INGREDIENTEN

6 g gelatine (3 blaadjes) of 4 g agar-agar*, 1 dl witte wijn of groentebouillon, 1 avocado, peper, zout, wijn of citroensap, paar druppels tabasco, circa 16 sprietjes bieslook, 1 eetl. mayonaise, 1? dl slagroom, bieslook, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

avocadomousse

Een bijdrage van Janou

INGREDIENTEN

4 sneden geroosterd toastbrood - 1 mandarijntje - 4 avocado's - 200 gr geitenkaas - 1 el gehakte basilicum - peper en zout - enkele druppels limoen- of citroensap - 1 el gesnipperde peterselie,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Avocadomousse

INGREDIENTEN

6 g gelatine (3 blaadjes) of 4 g agar-agar*, , 1 dl witte wijn of groentebouillon, , 1 avocado, , peper, zout, , wijn of citroensap, , paar druppels tabasco, , circa 16 sprietjes bieslook, , 1 eetl. mayonaise, , 1,5 dl slagroom, , bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Avocadomousse

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's, 1 blokje kippenbouillon, 1 soeplepel verse kruiden (bieslook, peterselie, dragon), 1 ui, 1 snuifje chilipoeder, de geraspte schil en het sap van 2 limoenen, 1 pakje poedergelatine (15 g), zout en peper, 2,5 dl verse room, een ringvorm, , Garnituur :, plakjes citroen, en komkommer, grote garnalen of, gerookte zalm

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Avocadomousse

Avocado-mousse

INGREDIENTEN

1 avocado, 1 fijngesnipperd uitje, zout/peper, 1 hardgekookt ei, 1 eetlepel halvanaise, aantal drupjes citroensap

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Avocadomousse

INGREDIENTEN

2 avocado's, sap van 1 limoen, 6 el witte basterdsuiker, 1/8 ltr slagroom, 1 eiwit

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Avocadomousse

INGREDIENTEN

- 2 advocado's, - sap van 1 limoen, - 6 eetlepels witte basterdsuiker, - 1/8 l. slagroom, - eiwit

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Amuse van Hollandse garnalen op avocadomousse

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Zalmtartaar met avocadomousse

INGREDIENTEN

300 g gerookte zalm, in blokjes, 2-3 el fijngesneden bieslook, 4-6 el fijngesneden bladpeterselie, 2-3 tl olijfolie, 1-2 el limoensap, 1 tl geraspte limoenschil, zout, peper, 1 grote rijpe avocado, cayennepeper, 4 el crème fraîche, ½-1 tl geraspte mierikswortel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Avocadomousse met garnalen

Bijgerechtje bij bijv. visfondue

INGREDIENTEN

1 kleine citroen, 100 gram hollandse garnalen, 2 takjes peterselie, 1 rijpe avocado, 1/4 liter slagroom, zout, 1/2 theelepel cayennepeper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2007
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zalmtartaar met avocadomousse

INGREDIENTEN

150 gr. Zalm, 150 gr. Zalm gerookte, 3 eetlepels Bieslook, 5 eetlepels Peterselie, 3 theelepels Olijfolie, 2 eetlepels Limoensap, 1 theelepel Limoenrasp, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 1 grote Avocado, 4 eetlepels Room, 1 theelepel Mierikswortel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Paprikatimbaaltjes met avocadomousse

INGREDIENTEN

4 rode paprika's, 2 rijpe avocado's, 2 hardgekookte eieren, 3 eetl. creme fraiche, sap van 0.5 citroen, 3 eetl. groene pesto uit een potje, zout en versgemalen peper, 2 eetl. (olijf)olie, 1 doosje tuinkers,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Avocadomousse met aalbessen

Het is gewoon lekker!

INGREDIENTEN

4 trosjes aalbessen, 1 sjalotje, 2 rijpe avocado?s, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. fijngehakte peterselie, zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Avocadomousse met garnalenbootjes

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's3 eetlepels citroensap2 theelepels mosterd2 eetlepels zure roomsnufje zout250 gram cocktailgarnalen1 sjalotje2 tomaten1 theelepel tabasco

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Avocadomousse met garnalenbootjes

Een heerlijk en makkelijk te maken voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado`s, 3 el citroensap, 2 theel mosterd, 2 el zure room, snufje zout, 250 gr ontdooide reuze-of cocktailgarnalen., 1 gepeld shalotje, geraspt, 2 ontvelde tomaten in kleine stukjes, 1 theel tabasco

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2007
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Avocadomousse Met Zalmblokjes

INGREDIENTEN

? ? avocado, ? 1 teentje knoflook, ? 4 el creme fraiche, ? 1 thl (sherry)azijn, ? zout en peper, ? 1 pakje gerookte-zalmblokjes (a 100 gr), ? 4 takjes kervel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Avocadomousse met aalbessen

INGREDIENTEN

4 trosjes aalbessen, 1 sjalotje, 2 rijpe avocado?s, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, zout.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Avocadomousse met garnalen

Bijgerecht voor visfondue

INGREDIENTEN

1 kleine citroen, 100 g (Hollandse) garnalen, 2 takjes peterselie, 1 rijpe avocado, 1,3 dl slagroom, ? tl cayennepeper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

avocadomousse met frambozensaus

Een bijzonder smaakvolle mousse die u in zijn geheel van tevoren kunt bereiden.

INGREDIENTEN

4 blaadjes witte gelatine *125 ml droge witte wijn *2 rijpe avocado's *1 el citroensap *80 g suiker of 100 g honing *gemberpoeder *200 ml slagroom *300 g frambozen *2 tl frambozenlikeur *2 el poedersuiker * 2 el creme fraiche

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Avocadomousse met zalmblokjes

INGREDIENTEN

? advocado, 1 teentje knoflook, 4 eetlepels creme fraiche (bekertje a 125 ml), 1 theelepel sherryazijn, zout en peper, 1 pakje gerookte zalmblokjes (100 g), 4 takjes kervel, keukenmachine, 12 eetlepels,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Paprikatimbaaltjes Met Avocadomousse

INGREDIENTEN

4 rode paprika"s/2 rijpe avocado"s/2 hardgekookte eieren/3 el.creme fraiche/sap van 1/2 citroen/3 el.groene pesto uit een potje/zout en versgemalen peper/2 el (olijf)olie 1 doosje tuinkers.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zoete avocadomousse

Nagerecht uit het tweede Vrouw Online kerstmenu. Dit toetje kun je rustig een dag vantevoren klaarmaken. Garneer pas op het laatste moment met de chocolade, die gaat er anders vies uitzien?!

INGREDIENTEN

4 rijpe avocado's, 1 eetlepel citroensap, 75 g basterdsuiker, 1 dl slagroom, 1 eiwit, 4 bolletjes gember op siroop, 1 eetlepel gembersiroop, evt. geraspte chocolade,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Avocadomousse met sinaasappelschil

Voor een tiental toastjes

INGREDIENTEN

1 avocado, 2 eetl roomkwark, 1 eetl magere kwark, sap en schil van 1/4 onbespoten sinaasappel, peper en zout, ronde krokante toastjes.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Avocadomousse Met Sinaasappelschil

Lekker voor bij de borrel

INGREDIENTEN

1 avocado, 2 eetlepels roomkwark, 1 eetlepel magere kwark, sap en schil van 1/4 onbespoten sinaasappel, peper, zout, 10 ronde krokante toastjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zoete avocadomousse

INGREDIENTEN

4 rijpe avocado?s, -1 eetlepel citroensap, -75 g basterdsuiker, -1 dl slagroom, -1 eiwit, -4 bolletjes gember op siroop, -1 eetlepel gembersiroop

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.

Avocadomousse met sinaasappelschil

Voor een 10-tal toastjes

INGREDIENTEN

1 avocado, 2 eetl roomkwark, 1 eetl magere kwark, sap en schil van 1/4 onbespoten sinaasappel, peper en zout, ronde krokante toastjes, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Avocadomousse met sinaasappel

Met het vegetarische gerecht kunt u twee kanten uit. De hartige versie leent zich ook om bij een brunch, lunch of koud buffet te presenteren. De zoete variant is er een voor de liefhebbers van niet-alledaagse toetjes.

INGREDIENTEN

3 grote rijpe avocado?s (bij voorkeur Fuerte of Hass), - 2 limoentjes, uitgeperst, - 4 eetl. slagroom, - 4,5 blaadjes gelatine, - 2 eetl. droge sherry, - zout, - cayennepeper, , 3 grote sinaasappels, waarvan 1 uitgeperst en gezeefd, - 4 eetl. creme fraiche, - 1 theel. rode peperbesjes, uit potje, - veldsla, spinazie of zuringblaadjes.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zoete avocadomousse

INGREDIENTEN

4 rijpe avocado?s -, 1 eetlepel citroensap -, 75 gram basterdsuiker -, 1 dl slagroom -, 1 eiwit -, 4 bolletjes gember op siroop -, 1 eetlepel gembersiroop, , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Sinaasappelpartje Met Avocadomousse

INGREDIENTEN

*2 sinaasappels*1 blaadje witte gelatine*1 avocado*1/2 pakje Mon Chou*1 el citroensap*zout*cayennepeper*1 bakje tuinkers*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Avocadomousse Met Roquefort

Heerlijke mousse bij een stukje geroosterd brood. Als voorafje, of bij een bijzondere lunch

INGREDIENTEN

1 flinke rijpe avocado, 100 g roquefort, 2 eetlepels cremefrafche, 1 eetlepel gembersiroop, 2 eiwitten, voor de garnering:, blaadjes sla, geraspte wortel, 4 takjes peterselie, sneetjes brood,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top