1. Home
  2. Recepten
  3. Australisch Vis

Australisch vis recepten (17)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Viskoekjes met zoete pepersaus

INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 limoenen, 2 x 250 gr kabeljauwfilet, 1 ei, 4 eetlepels bloem, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, 100 ml gembersiroop, Australisch, 2 eetlepels olie

Bereidingswijze

Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in lange repen, schep er wat zout naar smaak door en laat de komkommer rusten. Boen 1 limoen schoon en rasp 1 tl van de groene schil af, pers de limoenen uit. Snijd de vis in stukken en pureer die samen met de limoenrasp, het ei en de bloem in de keukenmachine tot een gladde massa, breng op smaak met zout en peper. Neem de vis uit de keukenmachine, schep de helft van de bosui erdoor en vorm er met natte handen 8 platte vormpjes van. Snijd de rode peper in lange zeer dunne reepjes (de zaadjes kun je naar smaak gebruiken, ze maken de saus extra pittig). Breng de gembersiroop aan de kook met de peperreepjes en laat 5-10 min. op een zacht vuur doorkoken. Draai het vuur uit en roer het limoensap erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in 7-8 min. gaar, keer ze halverwege. Dep de komkommer goed droog en verdeel de repen over vier borden. Leg de viskoekjes ernaast en serveer met de zoete pepersaus. Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.

  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde kabeljauw met een romige tomatensaus

Verrukkelijk. In één woord!

INGREDIENTEN

* 4 kabeljauwfilets, * 1 bol knoflook, half door midden gesneden, * 1 doosje cherry tomaatjes, halfdoor gesneden, * 1 eetlpl olijfolie, * Zout en peper, * 1 ui, fijngesneden, * 125 ml droge witte wijn, * 125 ml kippen- of visbouillon, * 1 eetlpl tomatenpuree, * 60 ml slagroom, * 2 eetlpls peterselie, fijngehakt,

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2017
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade Surf & Turf.

Deze salade zag ik ooit eens ergens op een menukaart staan. En omdat ik altijd moeite heb met kiezen tussen vlees of vis is dit voor mij een ideale combinatie Ik kende de Surf & Turf wel als hoofdgerecht en durfde het dus wel aan om dit ook als salade te bestellen Het was een goede keuze Ik heb gewoon onthouden wat de ingrediënten waren en dus met een beetje creativiteit en uitproberen was het helemaal niet moeilijk om het zelf ook te maken.

INGREDIENTEN

- 400 gram gamba`s zonder kop (gemarineerd), - 75 gram gemengde sla of rucola, - 4 porties rundercarpaccio., , Voor de garnering:, - pijnboompitjes, - zongedroogde tomaatjes, - komkommer, - truffelmayonaise, - parmezaanse kaas, - sladressing., , Voor de marinade van de gamba`s, - 3 eetl. olijfolie, - 2 teentjes knoflook geplet en fijngesneden, - 1 kleine spaanse peper met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid.

  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Australisch
  •  10-20 min.

Pittige kokos soep

Soep met kokos, noedelmie en vis. Dit recept heb ik vertaalt uit een Australisch kook boek; "cooking for two"

INGREDIENTEN

50 gram noedelmie, 1 thee lepel olie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel djintan (gemalen komijn), 1/2 theelepel koenjit (gemalen kurkuma), 1/2theelepel ketoembar(gemalen koriander), 1 theelepel kerry poeder, 500 ml kippen bouillon, 180 ml kokoscreme of een stuk harde kokos, 70 gram garnalen, 100 gram koolvis filet, 8 blaadjes spinazie.

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Zuidzeevis

Australisch visgerecht

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauwfilet, zout, sap van 3 citroenen, rasp van 3 citroenen, 3 kleine uitjes, 30 gram boter, 250 ml water, 1 theel. gehakte gember, 1 theel. gembernat, 1 snuifje nootmuskaat, 3 druppels tobasco, 4 eieren, 1 eetl. maizena, 1 snuifje saffraan

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeemans visschotel

Visschotel naar een Australisch recept.

INGREDIENTEN

1 kg. Aardappelen, 60 gr. ansjovisfilet uit blik, 75 gr. geraspte kaas, 4 eetl. gehakte peterselie, 125 cc. creme fraiche, 375 gr. stevige witte visfilet, 250 gr. gepelde en gekookte mosselen of jakobsschelpen, peper, boter voor het invetten van de schaal.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Coconut creek

Lekker australisch recept met kokos, bamboescheuten & vis

INGREDIENTEN

1 el. zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteentje, gesnipperd, 1 tl. serehpoeder, 1 tl. kurkurma, 2 dl. kokosmelk, kwart-literblikje bamboescheuten in blokjes, 250 gr. wijting- of kabeljauwfilet, beetje zout & versgemalen peper, 1 a 2 el. Nacho Sliced Jalapeno Pepers (van Casa Fiesta), 1 tl. honing, 1 el. korianderblaadjes,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Barramundi Caracas

Barramundi is een vissoort die voorkomt in de rustige stromende rivieren en de zogenaamde"creeks"in het noorden van Australie.Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen.

INGREDIENTEN

8 Barramundi filets, 24 groene asperges, olijfolie, , Voor de gebakken aarappelen:, 8 rode aardappelen met mooie schil, 1 theel oregano, 1 theel peterselie, 1 theel verse rozemarijn ( kan vervangen worden door tijm), vers gemalen peper, zeezout, olijfolie, , Voor de saus:, boter, melk, bloem, peper en zout, 4 ons krabvlees of surimi, 1 eetl peterselie, 1 eetl dille, 1 eidooier

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In de oven gebakken Barramundi met kruidenkorstje en ro

Geen kangaroe of struisvogel, maar een bijzondere vis* in de hoofdrol. Met wat sfeervolle muziek op de achtergrond een genot voor tong en oor! Barramundi is één van de meest geliefde vissen bij Australische sportvissers. Ze kunnen zelfs zwaarder worden dan 50 kg. De visfilet is wit van kleur, stevig en heeft een milde smaak. De vis leeft in zoete en zoute wateren in Noord-Australië. De kans dat je de Barramundi elders aan de haak slaat, is vrij klein Om toch van dit gerecht te kunnen genieten, zou je een reisje Australië kunnen boeken, of je kunt de vis bij Noordkaper (Tolbert) bestellen!

INGREDIENTEN

4 moten Barramundi à 150 gram zonder vel en graten (evt. zalm of Victoriabaars), 1 bosje gehakte peterselie, 1 bosje gehakte bieslook, 1 bosje gehakte basilicum, 1 zakje panco (Japanse broodkruimels), olijfolie, peper en zout, Voor de saus:, ½ liter heldere visbouillon, 1 dl droge witte wijn, ½ liter room, 200 gram ongezouten, koude boter (in blokjes), citroensap, peper en zout, Voor de garnering:, 500 gram verse spinazie (goed schoonmaken), 1 teentje knoflook, 1 dl room, olijfolie, peper en zout, 400 gram geschilde aardappels, 400 gram knolselderij, 100 gram boter, melk, peper en zout

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Barramundi bbq

Barramundi is een vissoort die voorkomt in de rustige stromende rivieren en de zogenaamde "creeks"in het noorden van Australie.Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen.

INGREDIENTEN

4 hele schoongemaakte barramunies, 1 limoen, 1,5 kopje gekookte rijst, 1 stengel selderij, 1 ui, handvol verse ananasstukjes, tl.salie, 1 el.fijngehakte peterselie, 100 gr.boter, 2 tl.citroensap, peper,zout,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Australische Aboriginal Bush Tucker steak met zelfgemaakte ketchup

G'day mates! Mijn geliefde is Australier en woont in Melbourne. We hebben elkaar nooit in Australie of Nederland ontmoet, maar elders. Dit najaar (voorjaar daar) ga ik voor het eerst naar Aussieland om daar 3 maanden te blijven en de feestdagen door te brengen. Kun je je voorstellen, oud en nieuw op het strand bij 40 C? Ter voorbereiding dacht ik maar eens Australisch te leren koken. Dat kan dus niet echt in Nederland, tenzij je een gespecialiseerd restaurant bent dat zijn ingredienten overzees groot inkoopt. De meeste kruiden, specerijen, vruchten en groenten bestaan helemaal niet hier, vlees en vis zijn hier nauwelijks verkrijgbaar of staan zelfs op de lijst van beschermde diersoorten. Alleen de kangoeroe is hier vrijgegeven en vind je soms bij de poelier of supermarkt. Maar met wat gemodder kwam ik er toch uit. De speciale Australische smaak komt van een Aboriginal kruidenmix, de Bush Tucker mix, en ook de Tasmaanse bergpeper (een soort besjes die zoet beginnen en pittig eindigen) is hier verkrijgbaar. Online heb je het binnen een dag in huis via www.pit-pit.com  De Australiers hadden oorspronkelijk geen echte cuisine, de keuken was vanwege de Britse overheersing vrij pragmatisch Engels, flauw en vet. Later kwamen daar de invloeden van de Aboriginals bij, die gezorgd hebben voor het begrip 'barbie', de barbecue, omdat ze op open vuur roosteren. Dat is de Bush Tucker Outback keuken. Inmiddels zijn de omringende gebieden, zoals Azie en Polynesie, ook doorgedrongen en is Australisch eten multicultureel, exotisch en spannend. Maar ik wilde simpel beginnen met een beetje van alles wat. Engelse mash, Bush Tucker vlees, Aziatische groenten. Als je zelf de ketchup maakt, mag je ruim 2 uur aan de kooktijd toevoegen.

INGREDIENTEN

Voor de Bush Tucker meat, 2 vleesfiletlapjes (biefstuk, kalf, lam, kangoeroe), Aboriginals Kruidenmix (www.pit-pit.com), Tasmaanse bergpeper (www.pit-pit.com), Knoflook, Notenolie, bijvoorbeeld macadamia, Citroensap, , Voor de Bush Tucker ketchup, Verse tomaten met sterke smaak, Zout, Zwarte peper(korrels), Kruidnagels(poeder), Knoflookteentjes, Sjalotjes, Aboriginals Kruidenmix, Witte-wijnazijn, Suiker, , Bijlagen, Aardappelen, Boter, Melk, Nootmuskaat, Peper en zout, Verse spinazie, Sjalotjes en/of bosuitjes, Eventueel een handje tauge, Eventueel geroosterde zaadjes, sesam of zonnebloem, Knoflook, Ketjap, Eventueel sambal, Olie

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2016
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste australisch vis recepten

zeebaars met notenaardappels

INGREDIENTEN

4oo gr. aardappelen, cashew noten, 4 x 250 gr. zeeduivel, 100 gr. raket waterkers, 80 gr. macadamia noten, 50 gr. peterselie, olijfolie, 20 gr. boter, 30 gr. honing, zout, rainforest rub (indien niet verkrijgbaar: chillipoeder)

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

South seas fish

Visbereiding uit Australië.

INGREDIENTEN

1 kg schelvisfilets of kabeljauwfilets, sap 1/2 citroen, zout, peper, 2 uien (in blokjes gesneden), 40 g boter, 1 tl gembersiroop, 1 mespunt foelie, 1 mespunt saffraan, 1/3 kopje citroensap, geraspte schil van 2 citroenen, 4 eieren, 2 el bloem, peterselie

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

South Sea Fish

Visbereiding uit Australië, die er zeker wezen mag !

INGREDIENTEN

-1 kg schelvisfilets of kabelajauwfilets, -sap 1/2 citroen, -zout, peper, -2 uien (in blokjes gesneden), -40 g boter, -1 th lepel gembersiroop, -1 mespunt foelie, -1 mespunt saffraan, -1/3 kopje citroensap, -geraspte schil van 2 citroenen, -4 eieren, -2 el bloem, -1 mespunt saffraan, -peterselie

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Matt Preston's Fish Puttanesca

.

INGREDIENTEN

Extra virgine olijfolie, zout en peper naar smaak, 2 x 180 gr witvis filet (b.v. Kabeljauwhaas), 1 kleine venkelknol, ½ rode ui, in dunne ringen, 200 gr cherry tomaatjes, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 6 takjes tijm, 250 gr gezeefde tomaten, 120 ml witte wijn, 1 ½ theelpl suiker, 1 ½ eetlpl rode wijnazijn, 70 gr kalamata olijven, 2 eetlpls kappertjes, uitgelekt

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2018
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Barramundi roerbakschotel

INGREDIENTEN

350 gr vastkokende, geschilde aardappelen, 1 courgette, 1 ui, 1 teentje knoflook, 50 gr bacon, 1 el olie, 1 el cajunkruiden, 2 dl tomatensap, 400 gr barramundifilets, 1 tl gedroogde oregano

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Australisch
  •  30-60 min.

'Surf en turf' hamburger met inktvisringen, rundsvlees en cheddar

een surf 'n turf burger ; ofwel een combinatie van vis en vlees. Zeker de moeite om te proberen!

INGREDIENTEN

Voor de hamburgers :, , 300 g gemalen rundsvlees, 200 g gemengd gehakt, muskaatnoot, peper, zout, 1 el mosterd, neutrale olie bv. arachideolie, , voor de confituur :, , 1 zoete ui, 2 el olijfolie, 2 el wittewijnazijn, 1 el bruine suiker, , voor de inktvisringen :, , 4 kleine pijlinktvissen (5 à 6cm diameter), 100 g bloem, peper, zout, , voor de afwerking :, , 4 zachte burgerbroodjes met sesamzaadjes, 2 tomaten, 250 g cheddar kaas (gemalen), 2 grote zoetzure augurken, ½ krop Romeinse sla, 8 sneetjes gezouten spek (3 à 4 mm), 1 rode chilipeper, enkele druppels sesamolie

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2018
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste australisch vis recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top