1. Home
  2. Recepten
  3. Australisch Pompoensoep

Australisch pompoensoep recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pompoensoep

Australisch recept

INGREDIENTEN

Ongeveer 750 gr pompoen, 1 a 2 wortels, 1 ui, boter, 500-600 ml tuinkruiden of kippenbouillon, rozemarijn, 3 laurierblaadjes, peper, zout, (demi-)creme fraiche.

Voorbereiding

Schil en snij de pompoen, wortels en ui in stukjes.

Bereidingswijze

Doe een klontje boter in de soeppan en fruit de ui glazig. Voeg daarna de pompoen en wortel toe en laat 2 minuten bakken. Voeg daarna de bouillon, de rozemarijn en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat dit 15 minuten doorkoken tot de pompoen zacht is. Haal de laurier eruit en pureer de soep. Op het moment van opdienen weer opwarmen en opdienen met wat creme fraiche (en eventueel wat bieslook).

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

sydney pompoensoep

INGREDIENTEN

* 1 ui, * 300 g aardappelen, * 1 pompoen, * scheutje olijfolie, * 1 rode peper, * 1 tl kurkuma, * scheutje witte wijn, * 700 ml kippenbouillon, * 150 ml slagroom, * 2 el Japanse sojasaus, * 100 g gerookte kip, * 80 g macadamianoten, * 1 bosje bieslook, ,

  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2009
  • Australisch
  •  20-30 min.

Sydney pompoensoep

Pompoensoep ik wist niet wat ik me er bij kon voorstellen. Maar dit resultaat is nog lekkerder dan dat wat je in een goed restaurant eten kunt. Dit is echt het neusje van de zalm. Bestaat uit & # 39; n paar Gecombineerde recepten van Verschillende pompoensoepen bij Elkaar. Natuurlijk met hier en Daar nog wat kleine Eigen aanpassinkjes! Qua kruiden Smaak Natuurlijk, Het Meeste. Bovendien is er meer Snijwerk bij dan kooktijd. Past echt bij de koudere maanden en is Zeker de echte Moeite waard OM Eens te Zelf uit te roberen!

INGREDIENTEN

1 Rode Zoete Aardappel,+/- 300 gram, in blokjes gesneden geeft meer smaak + 1 Pompoen, +/- 1200 gram in brokjes zonder pitten de schil kun je eromheen laten want die is super dun, *zie leuke tips, 1 flinke Ui, in kleine stukjes, `n flinke scheut Olijfolie, 1 vers rood Pepertje, klein gesneden naar smaak, `n stukje Gember, klein gesneden naar smaak, 2 teentjes Knoflook, klein gesneden naar wens, flink wat gedroogde Uienpoeder en Knoflookpoeder, beide 1 theelepel, 1 eierlepel Kurkuma (extra 1 theelepel Kümmelpoeder/Karwij heel, 1 theelepel Rozemarijn, 1 theelepel Tijm dit hoeft niet), 1 eierlepel Harissa (Pikante Variant), opgehoopt en bv zelf gemaakt, 1 blikje Pomodori Tomaten, gepelde in eigen sap , 1 flinke scheut rode Wijn (bv 200 ml Southern-Creek, Australië Shiraz of andere soort), 2 glaasjes Gevogelte fond, 400 ml/glaasje (bv eigen merk Jumbo of andere) 1 glaasje is genoeg bij de 2de variant, 1 bekertje Crème Fraîche, 1,5 Kruidenbouillonblokje, hoeft niet als je meer kruiden gebruikt, 1 tl Gekörnte bouillon soort selderijaroma), hoeft niet als je meer kruiden gebruikt, 1 pakje gerookte Kip (JUMBO) of gerookte Spekjes, 1 bosje Bieslook, klein gesneden zoveel als nodig 

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Australisch
  •  60-120 min.

Australische Pompoensoep

Pompoensoep is van alle landen en bestaat dus in allerlei variaties. Deze versie komt uit Australië.

INGREDIENTEN

2 kg pompoen, in grote schijven gesneden en ontdaan van pitten, maar met schil, 2 uien, geschild en in 6 schijfjes gesneden, 3 Granny Smith appels, geschild, klokhuis verwijderd en grof gehakt, 5 tenen knoflook, ongepeld, 100 ml extra virgine olijfolie, 1 theelepel kaneelpoeder, zout en vers gemalen zwarte peper, 1/2 nootmuskaat, 2 liter kippenbouillon, olie, , Voor de garnering:, 250 g crème fraiche, zure room of room, 1 Granny Smith appel, in fijne reepjes gesneden (doe dit pas op het laatst, anders worden ze bruin!!!), 50 g hazelnoten, 15 saliebladeren

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2019
  • Australisch
  •  30-60 min.

Verrukkelijke geroosterde pompoensoep

Dit is een heerlijk recept van Donna Hay. Deze soep heb ik gemaakt van een flespompoen die het hele jaar verkrijgbaar is (o.a. bij Marokkaanse of Turkse winkels) maar ook tegenwoordig bij ah en andere supermarkten. De smaak van een flespompoen is boter/nootachtig. Het is een vrucht dus geen groente(info via internet verkregen). Ik vond het de moeite waard om dit recept te proberen vooral omdat de pompoen geroosterd wordt (hoeft niet geschild te worden) en is heel eenvoudig te maken. Ik had net zelf kippenbouillon getrokken maar je kunt natuurlijk ook bouillonblokjes nemen. Ben je vegetariër neem je uiteraard groentebouillon. Houdt er rekening mee dat de hoeveelheid bouillon voor een pompoen van 2 kilo is. Heb je minder pompoen dan uiteraard minder bouillon gebruiken. Of gebruik met opzet wat meer bouillon en serveer de soep als voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 flespompoen van ± 2 kilo, 1 ui, Olijfolie voor besprenkelen, 875 ml kippenbouillon, 250 ml slagroom, Zeezout en versgemalen peper, 1 eetlepel honing, Paar eetlepels zure room om te serveren.

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2012
  • Australisch
  •  60-120 min.
Nieuwste australisch pompoensoep recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top