1. Home
  2. Recepten
  3. Australisch

Australisch recepten (32)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Australische zoete worteltaart

Hartig maar zoete traditionele worteltaart.

INGREDIENTEN

4 geraspte wortels, 1 klein kopje olijfolie, anderhalve kop zelfrijzend bakmeel, drie opgeklopte eieren, 1 kopje bruine suiker, 150gram gehakte walnoten, 1 tl sodium bicarbonate, 2 tl kaneelpoeder, 25 gram geschaafde amandelen. Voor het glazuur: 250 gr roomkaas, 1 kopje poedersuiker, 1 tl vanille extract

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Bereidingswijze

Mix de olie, bruine suiker en de eieren met elkaar met een mixer tot een gladde substantie. Meng de bloem, bak- en kaneelpoeder met elkaar en zeef dit boven het mengsel van de eieren olie en suiker. Meng dit geheel voorzichtig door elkaar. Voeg hieraan de geraspte wortelen en de gehakte walnoten toe en meng dit alles nogmaals goed. Verdeel dit mengsel over de beklede bakvorm. (voor de zekerheid ook even invetten met boter). Bak de taart in de voorverwarmde over in 45-50 minuten totdat deze mooi van kleur is. Laat de taart hierna nog even 10 minuten afkoelen en keer hem dam om op een bakplaat of ovenrooster. Voor het glazuur meng je de roomkaas, poedersuiker en vanille extract met een mixer. Dit mengsel smeer je uit over de taart en versier de taart daarna met de amandelschaafsels.

  • Australisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Limoentaart (lime pie)

Een heerlijk frisse en makkelijk te maken limoentaart. Persoonlijke notities: Na verloop van tijd ben ik voor de vulling minder basterdsuiker gaan gebruiken, doorgaans eindig ik bij zo`n 250 g (ik begin met 200 g). Van origine was dit recept voor citroentaart. Ik vond dat te zuur en verving de citroenen (4) met limoenen (6). Als je toch citroenen wilt gebruiken, zou je wel eens wat meer basterdsuiker nodig kunnen hebben. Als bakvorm gebruik ik persoonlijk liever een keramieke lage schaal (een `pie` vorm), maar natuurlijk kan aluminium ook.

INGREDIENTEN

Voor de korst:, 200 g bloem, 1/4 tl zout, 125 g koude boter, 2 el water, , Voor de vulling:, 300 g witte basterdsuiker, 6 eieren, 100 g zachte boter (op kamertemperatuur), 6 limoenen

  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pavlova

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 250 gr. poedersuiker, 1 el. maizena, serveren met:, 1 1/2 dl. slagroom, 1 el. suiker, 400 gr. fuit (aardbeien of frambozen en bessen of seizonsvruchten)

  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolate raspberry pavlova

Australisch recept

INGREDIENTEN

Bodem: 6 eiwitten, 300 gr (basterd)suiker, 3 eetlepels cacao poeder, 1 theelepel rode wijnazijn, 50 gr bittere chocolade in stukjes., Topping: 3 bekertjes demi creme-fraiche (of 500 ml double cream), 500 gr frambozen (of aardbeien), 2-3 eetlepels geraspte chocolade.

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

PAVLOVA

PAVLOVA IS HET NATIONALE GERECHT VAN ZOWEL AUSTRALIË ALS NIEUW-ZEELAND EN BEIDE LANDEN TWISTEN NOG ALTIJD WIE VAN HEN DE UITVINDER IS.EERLIJK GEZEGD HEEFT HET VEEL VAN KLASSIEK FRANS GEBAK.

INGREDIENTEN

4 eiwitten,een snufje zout,250 gr fijne suiker,1 el maïzena,2 tl witte wijnazijn.1 tl vanille-extract.

  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Pavlova

Australisch dessert.

INGREDIENTEN

2 egg whites, 1 1/2 cups sugar (grote maat koffiekopje ), 1 teaspoon vinegar, 1 teaspoon cornflour (maizena), 1/2 teaspoon vanilla essence, 4 tablespoons boiling water, ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pavlova met advocaat en vers fruit

De pavlova! There is nothing like it! Een prachtig dessert voor de feestdagen.   

INGREDIENTEN

Ingrediënten pavlova:, - 6 eieren, - 250 gr witte basterdsuiker, - 50 gr poedersuiker, gezeefd, - 2 tl maïzena + wat extra maïzena voor bestuiven, - 1 tl witte azijn, - 1 tl vanille-extract, - 1 el kokend water, , Ingrediënten vulling:, - 500 ml slagroom, - 2 blaadjes gelatine, - vers fruit (b.v. aardbeien, blauwe bessen, frambozen), - garnering: munt blaadjes, pure chocolade, granaatappelpitjes, advocaat (optioneel)

  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Kiwi trifle

Simpel australisch smullen

INGREDIENTEN

2 plakken cake in deobbelstenen, 2 a 3 el. cointreau of andere likeur, 2 kiwi`s ontveld & in de lengte in partjes gesneden, 4 el. zure room met een beetje suiker losgeroerd, 2 el. chocoladesaus

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pavlova uit Australië

Volgens mijn Australische vrienden komt dit recept ècht uit hun land,maakt mij niet uit,lekker dat het is!

INGREDIENTEN

6 kakelverse grote eieren, 1 kop fijne tafelsuiker, 1.5 theel bloem, 1 theel azijn,witte, 1 zakje vanillesuiker, 1/4 kop gekookt water, 150 ml slagroom, 1/2 rijpe banaan, 2 volle koppen fruit,aardbeien,kiwi,kersen,besjes,passiefruit,wat je maar lekker vind.

  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Banaan-koffie taart

INGREDIENTEN

1 blik gecondenseerde melk (400 g), 100 g witte basterdsuiker, 200 g bloem, zout, 150 g boter + extra om in te vetten, 1 eidooier, 5 bananen, citroensap, 2.5 deciliter slagroom, 1 theelepel espressopoeder, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel versgemalen koffie, 100 g ongezouten pecannoten of ongezouten macadamianoten

  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Fruitroomijs supersnel.......

Een recept uit de Telegraaf (De smaak van Wilbrink) van Saskia die het van haar Australische schoonmoeder ooit heeft gehad, nog niet geprobeerd maar ga ik snel doen..........

INGREDIENTEN

1 Pond vers Fruit (aardbeien, of kersen enz. enz.), 250 ml. Slagroom, 2 eetlepels witte Basterdsuiker

  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2010
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste australisch recepten

australian mess

Een andere versie van de befaamde eton mess

INGREDIENTEN

Bekertje slagroom, half bakje marscarpone, koffielepel suiker, een 3-tal grote meringues of meerdere kleintjes, 2 bananen, voor mango-coulis : 1 mango en wat citroensap en lepel suiker

  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.

coffee cream loaf

Een Australisch nagerecht . Niet goed voor de lijn. Maar oh zo lekker! kan een dag voor de gelegenheid gemaakt worden . Niet bevriezen

INGREDIENTEN

1/4 kopje instant koffie poeder', 250 ml heet water, 12 lange vingers, 100gr donkere chocolade(geraspt), 250gr zachte roomkaas, , 125ml.dikke room, 300 ml. extra room

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Pudding

INGREDIENTEN

600 ml room, 50 gr suiker, 120 ml honing, 100 ml gezeefde citroensap

  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pavlova

INGREDIENTEN

6 eiwitten, 300 gr suiker, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel azijn, , Voor de garnering:, 250 gr vers fruit naar keuze, 2 eetlepels abrikozenjam, Sap van 1 citroen, Halve liter slagroom, 50 gr suiker

  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Banaan butterscotch pudding Bill`s food

INGREDIENTEN

125 g Bloem, Zout, 115 g Poedersuiker, 3 Theelepels bakpoeder, 1 Banaan, 250 ml Melk, 85 g Ongezouten boter, 1 Ei, 1 Theelepel vanille extract Vanilleijs, , Saus, 140 g Lichte bruine suiker, 60 ml Golden Syrup (stroop), 250 ml Water, , Bakblik met inhoud van 1,5l

  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Applecrum

Heerlijk Australisch nagerecht

INGREDIENTEN

300 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram roomboter, 150 witte basterdsuker, 4 appels (Goudreinet of Cox d'orange, half zakje rozijnen, 2 zakjes vanillesuiker, kaneel, Rum of Grand Marinier,

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Haupia

INGREDIENTEN

5 eetlepels witte basterdsuiker, 4 eetlepels maïzena, snufje zout, 1/2 liter kokosmelk

  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pavlova met slagroom en vers fruit (glutenvrij)

Altijd gedacht dat dit erg moeilijk was om te maken. Maar als er iets simpel is dan is dit het. Dit was de 'Grande Finale' waarmee ik tijdens ons Paasdiner 2017 indruk heb gemaakt.   Plan het wel op tijd want in mijn geval moest ik de eiwitten uit de vriezer (TIP) eerst nog laten ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Het bakken van de pavlova vergt wel een paar uurtjes en dan moet je het ook nog een tijdje af laten koelen dus beter begin je hiermee al de dag van te voren. Maar qua moeilijkheidsgraad is dit recept echt een fluitje van een cent. Ik heb geel/oranje/rode vruchten gebruikt omdat ik dat leuk vond met Pasen maar in principe kun je hier allerlei soorten verse vruchten voor gebruiken. TIP: Vaak hou je eiwitten over die je dan heel goed in kunt vriezen. Makkelijk om te weten is dan: 3 eiwitten = 100 gram en per eiwit heb je 50 gram suiker nodig.

INGREDIENTEN

- 6 eiwitten, - 150 gram fijne kristalsuiker, - 150 gram poedersuiker, - 1 tl witte wijnazijn, - 250 ml slagroom (eventueel een beetje extra suiker), - 500 gram vers fruit (ik had ananas, mango, aardbeien, Kaapse kruisbes (Physalis) en granaatappelpitjes), - stukje citroen,

  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2017
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Witte chocolade canneloni met aardbeiensoep

INGREDIENTEN

250g aardbeien, in dikke plakjes gesneden, 1/4 kopje mousserende wijn, , Aardbeien soep, 250g aardbeien gehalveerd, 1 kaneelpijpje, 1 vanillestokje, merg uitgeschraapt, 1 kopje mousserende wijn, 2 eetlepels basterd suiker, Mousse, 275ml melk, 4 gelatine blaadjes, 350g witte choc in stukjes, 375ml slagroom in pieken geslagen, , canneloni, 250g amandelmeel, 50g basterd suiker 25g meel, 4 eiwitten,

  • Australisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  • Australisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Gember-Citroen Fruitsalade

Zoete fruitsalade, simpel!! Recept in Australie opgeduikeld.

INGREDIENTEN

Voor de gember-citroensiroop:, 3 dl water, 120 g suiker, 20 g verse gember, 1 stengel citroengras., , 1 ananas, 1 mango, 2 perziken

  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

White choclate and pitachio parfait

Heerlijk Kerst nagerecht maar dan anders

INGREDIENTEN

180 ml slagroom, 250gram witte chocolade in stukjes, 6 eidooiers, 2 eieren, 110 gram basterdsuiker, 410 gram slagroom extra, 125 ml Irish cream likeur, 140 gram pistasch nootjes fijn gehakt, Bessencompote:, 300 gram bevroren bessen, 2 eetlepels basterd suiker, 1 eetlepel water.

  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Gebakken appels met kersen, kaneel en sinaasappelschil

INGREDIENTEN

135 gr. gedroogde kersen, 2 el. port, 50 gr. ongezouten fijngehakte pistache nootjes, 65 gr. boter + onm in te vetten, 40 gr. witbrood zonderkorst in stukken gescheurd, 1 tl sinaasappelschil fijngeraspt, 1 tl. kaneel, snufje gemalen nootmuskaat, 2 el. bruine suiker, 8 grote groene appels zonder klokhuis., 300 ml appelsap, , om te serveren;, , vanilleijs of dikke slagroom,

  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Australische plumpudding

INGREDIENTEN

150 g boter, 150 g suiker, 3 eieren, 3 lepels rum, 25 g paneermeel, 150 g bloem, nootmuskaat, zout, 1 lepel stroop, 150 g rozijnen, 50 g krenten, 50 g gesneden dadels, 50 g geblancheerde amandelen, 50 g oranjesnipperd, 150 g boter, 200 g poedersuiker, 8 lepels brandy of rum

  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Appeldessert uit de oven

Een recept uit Australie.

INGREDIENTEN

3 stevige appels (of 1 pot appelcompote), 3 eetlepels rozijnen, 2 theelepels kaneelpoeder, 120 g zelfrijzend bakmeel, 60 g boter, 60 g suiker, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 75 ml melk, mespunt zout

  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Grape and apricot cream Australische

INGREDIENTEN

125 g gruiven, 2 lepels cognac, 250 g gedroogde abrikozen, 1 kaneelstokje, 2 dooiers, 2 lepels suiker, 3 dl melk, 15 g gelatine, 20 blauwe druiven zonder pit, 250 ml slagroom,

  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pavlova taart met vers fruit

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.

winetrifle (vruchtenvla)

Land : Australië

INGREDIENTEN

6 à 8 boudoir of bonnemère biscuits (of wat plakjes overgebleven cake), 1/2 dl sherry, 1 flesje vanillevla, of 1/2 l vanillevla, bereid zoals in uw kookboek zeker, wel staat, ¿ pakje frambozensmaak gelatinepudding met 2 1/2 dl kokend water opgelost, 1/8 l slagroom, 15 g basterdsuiker, 2 eetlepels gepelde en fijngehakte walnoten of hazelnoten of amandelen, ¿ blikje ontpitte kersen, of ¿ blikje aardbeien,

  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.

pudding (kersen en yoghurt)

Laagjespudding recept van mijn schoonzuster Toos uit Australië.

INGREDIENTEN

1 liter pot kersen op sap, 100 gram suiker, 1/4 liter witte wijn, 1/8 liter volle yoghurt, 1 zakje vanillesuiker, , Sap van 1 citroen, , 10 blaadjes gelantine, 1/4 liter slagroom.

  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.

angelic cheat's cake

Ons favoriet toetjes recept, ik zou de link naar iemand sturen maar helaas is tenplay bij ons niet meer op het internet beschikbaar dus vandaar deze post

INGREDIENTEN

115 g biscuitjes ( normaal of volkoren) verkruimeld, 50 g kokos geroosterd, 80 g boter gesmolten, 200 g slagroom, blikje gecondenseerde melk, 31/2 limoenen schil geraspt, 3 uitgeperst,

  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pavlova taart met vers fruit

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pavlova taart met vers fruit

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste australisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top