1. Home
  2. Recepten
  3. Australisch Barramundi

Australisch barramundi recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Barramundi Caracas

Barramundi is een vissoort die voorkomt in de rustige stromende rivieren en de zogenaamde"creeks"in het noorden van Australie.Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen.

INGREDIENTEN

8 Barramundi filets, 24 groene asperges olijfolie Voor de gebakken aarappelen: 8 rode aardappelen met mooie schil 1 theel oregano 1 theel peterselie 1 theel verse rozemarijn ( kan vervangen worden door tijm) vers gemalen peper zeezout olijfolie Voor de saus: boter melk bloem peper en zout 4 ons krabvlees of surimi 1 eetl peterselie 1 eetl dille 1 eidooier

Bereidingswijze

Kook de asperges in kokend zout water in 2-4 minuten gaar ( al dente). Verhit in een koekepan 2 eetl. olijolie. Bak hierin de visfilets met velzijde boven tot half gaar. Keer de vis en bak tot gaar Saus: Maak een roux met de boter, bloem en melk. Doe hierin het krabvlees Met gehakte peteselie en dille. Doe van t vuur af een eidooier erdoor

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barramundi bbq

Barramundi is een vissoort die voorkomt in de rustige stromende rivieren en de zogenaamde "creeks"in het noorden van Australie.Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen.

INGREDIENTEN

4 hele schoongemaakte barramunies, 1 limoen, 1,5 kopje gekookte rijst, 1 stengel selderij, 1 ui, handvol verse ananasstukjes, tl.salie, 1 el.fijngehakte peterselie, 100 gr.boter, 2 tl.citroensap, peper,zout,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

Barramundi roerbakschotel

INGREDIENTEN

350 gr vastkokende, geschilde aardappelen, 1 courgette, 1 ui, 1 teentje knoflook, 50 gr bacon, 1 el olie, 1 el cajunkruiden, 2 dl tomatensap, 400 gr barramundifilets, 1 tl gedroogde oregano

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

In de oven gebakken Barramundi met kruidenkorstje en ro

Geen kangaroe of struisvogel, maar een bijzondere vis* in de hoofdrol. Met wat sfeervolle muziek op de achtergrond een genot voor tong en oor! Barramundi is één van de meest geliefde vissen bij Australische sportvissers. Ze kunnen zelfs zwaarder worden dan 50 kg. De visfilet is wit van kleur, stevig en heeft een milde smaak. De vis leeft in zoete en zoute wateren in Noord-Australië. De kans dat je de Barramundi elders aan de haak slaat, is vrij klein Om toch van dit gerecht te kunnen genieten, zou je een reisje Australië kunnen boeken, of je kunt de vis bij Noordkaper (Tolbert) bestellen!

INGREDIENTEN

4 moten Barramundi à 150 gram zonder vel en graten (evt. zalm of Victoriabaars), 1 bosje gehakte peterselie, 1 bosje gehakte bieslook, 1 bosje gehakte basilicum, 1 zakje panco (Japanse broodkruimels), olijfolie, peper en zout, Voor de saus:, ½ liter heldere visbouillon, 1 dl droge witte wijn, ½ liter room, 200 gram ongezouten, koude boter (in blokjes), citroensap, peper en zout, Voor de garnering:, 500 gram verse spinazie (goed schoonmaken), 1 teentje knoflook, 1 dl room, olijfolie, peper en zout, 400 gram geschilde aardappels, 400 gram knolselderij, 100 gram boter, melk, peper en zout

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste australisch barramundi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top