Aardappelsalade met ham, ei, ui, appel en augurkjes
Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken.Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak.Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken. Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat veel minder vet.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg krieltjes in de schil (of andere aardapppelen), 8 eieren, 150 gram ham in reepjes, half potje kleine augurkjes (100 gr), 1 rode ui, 1 appel (Elstar), bieslook om mee te garneren, , Voor de dressing:, , 150 gr Griekse yoghurt, 4 el halvanaise, 1 el mosterd (Amerikaanse mosterd met peppadew en bloemenhoning), peper en zoutBereidingswijze
Voorbereiding:- was de krieltjes en borstel ze schoon, kook ze in ongeveer 15 minuten gaar (gewenste gaarheid controleren door en met een vork in te prikken) laat ze uitlekken in een vergiet- kook de eieren hard (8 tot 10 min) schil ze en snij ze in stukjes- snij de ui en de appel fijn en de augurkjes in stukjes- maak de dressingBereiding:- doe alle ingrediënten in een grote kom- doe er de dressing overheen en schep alles door elkaar (nog makkelijker is het om dit gewoon met je handen te doen)- garneer met fijngeknipte bieslook