1. Home
  2. Recepten
  3. Auberginesalade

Auberginesalade recepten (59) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

auberginesalade

Waanzinnig lekkere marokkaanse salade van farida

INGREDIENTEN

4 aubergines,1/2 kg tomaten,2 rode paprika's,2 groene paprika's,bosje verse koriander,4 tl komijnpoeder,3 tl zout,2 tl saffraanpeder,1 tl paprikapoeder,1 tl zwarte peper,olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

* 1 Aubergine, * 1/2 kopje mayonaise, * 1 grote teen knoflook, * zout, * citroensap naar smaak.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.

Auberginesalade

Auberginesalade met feta

INGREDIENTEN

1 aubergine, 3 (tros)tomaten, 150 gram feta, 30 gram pijnboompitten, olijfolie, pompoenpitolie, balsamico azijn, zeezout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Auberginesalade

Auberginesalade

INGREDIENTEN

350 g aubergine, 1 tl fijngehakte knoflook, 1 tl fijngehakte lente-ui of bieslook, 1 tl fijngesneden verse koriander, MENGSEL 'A':, 2 el zhimajiang (tahini=sesampasta), ? tl zout, 1 tl sesamolie, 1 el sojasaus, 1 el azijn, 1 tl suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.

auberginesalade

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 grote rode paprika, blikje artisjokken, zwarte olijven, 75-100 g geitenkaas, olijfolie, balsamico, oregano, tijm, basilicum, zout. eventueel teentje knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Auberginesalade

Salade van aubergine met yoghurt

INGREDIENTEN

1 aubergine;, 1 a 2 stukken paprika (pot);, 1 eetl. yoghurt-mayonaise;, 1 eetl. dikke yoghurt;, 3 teentjes knoflook

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Turks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 fijngehakte ui, 2 klein gesneden groene chilies, 1/2 kopje tomatenpasta, 1 eetlepel gesneden korianderblaadjes, 1 eetlepel olie, zout naar smaak.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

6 middelgrote aubergines ( /- 1 kg), 1 of 2 citroenen, 150 g boter, 1 rode Spaanse peper), gehakte peterselie, 2 knoflookteentjes, zout, peper, Voor de versiering : tomaten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Auberginesalade

Een Marokkaans recept uit de Nouveau

INGREDIENTEN

1 aubergine, zout, 3 el. citroensap, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 3 el. olijfolie, 50 gr. groene olijven in Harissa, 1/2 el. gemalen komijn, 3 el. fijngehakte koriander, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

2 aubergines, zout, (versgemalen) peper, 1 knoflookteen, 1 rode Spaanse peper, 4 eetlepels roerbakolie, 1 theelepel mosterdpoeder of mosterd, 1 theelepel gemalen komijn, 2 dl volle yoghurt, 1 eetlepel muntblaadjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Auberginesalade.

INGREDIENTEN

-1 aubergine, -2 eetlepels olie, -2 bosuitjes, -½ pepertje, -2 tomaten, -± 2 eetlepels citroensap, -1 teentje knoflook, -6 takjes peterselie, -peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  •  
  •  20-30 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

6 middelgrote aubergines, 1 citroen, 75 g boter, 1 rode Spaanse peper, gehakte peterselie, 2 lookteentjes, zout, peper, tomaten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

6 grote aubergines, sap van 1 citroen, 1 lepel azijn, 2 lepels olijfolie, 2 tomaten, 1 ui, 1 groene paprika, 6 groene olijven, 12 zwarte olijven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

Auberginesalade

Lekker bij een koud buffet. Of zomaar tussendoor.

INGREDIENTEN

2 Aubergines, 125gr gebraden kalfsgehakt, 4 hardgekookte eieren, 5 eetl. halvanaise, 2 eetl. slagroom, 2 theel. mosterd, 2 theel. citroensap, 2 theel. suiker, zout, peper, 3 takjes peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

1 kg aubergines, 2 eetlepels fijngehakte ui, 2 eetlepels citroensap, 1 tomaat, 1 1/2 dl olijfolie, 1 theelepel wijnazijn, 1/2 theelepel oregano, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

* 2 aubergines * 50 gram geschaafde amandelen * 10 blaadjes verse munt * 6 takjes peterselie * 2 teentjes knoflook * 2 el balsamico-azijn * 6 el olijfolie * 2 tl honing * (olijf)olie voor het bakken * bloem * peper & zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

2 aubergines, 2 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 1 tl mosterdpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl ketoembar, 2 el verse muntblaadjes (fijngehakt), 2 dl Griekse Yoghurt, roerbakolie, pappadums,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2007
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Auberginesalade

Romeens gerecht dat je kan serveren tijdens gelegenheden zoals verjaardag.

INGREDIENTEN

4 a 6 aubergines, 3 a 4 tomaten, uien naar smaak, mayonaise: 1 eierdooier, 3 dl olijfolie, peper en zout, of je neemt een pot olijvonaise,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  •  
  •  60-120 min.

Auberginesalade

Lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.

INGREDIENTEN

6 grote aubergines, sap van 1 citroen, 1 lepel azijn, 2 lepels olijfolie, 2 tomaten, 1 ui, 1 groene paprika, 6 groene olijven, 12 zwarte olijven,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Turks
  •  10-20 min.

Auberginesalade

Deze salade doet het goed bij een rundvlees schotel

INGREDIENTEN

1 aubergine,1a2 stukken paprika(uit pot)1 eetl yoghurt-mayo,1eetl dikke yogurt(rurkse of grieks) 3 teentjes knoflook.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Auberginesalade

Frisse salade met joghurt

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1/2 stukken rode paprika(uit Pot), 2 eetl. joghurt-mayo, 1 eetl Turkse joghurt, 3 teentjes knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Auberginesalade.

INGREDIENTEN

-1 aubergine, -2 eetlepels olie, -2 bosuitjes, -½ pepertje, -2 tomaten, -± 2 eetlepels citroensap, -1 teentje knoflook, -6 takjes peterselie, -peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  •  
  •  20-30 min.

Auberginesalade

Een Noord-Afrikaanse salade

INGREDIENTEN

4 mooie glanzende paarse aubergines, 1 bolletje knoflook, 1 theelepel komijn, 1 theelepel paprikapoeder (of chilipeper naar smaak), zout, peper, 4 eetlepels azijn, 2 eetlepels olijfolie, 10 takjes peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Afrikaans
  •  10-20 min.

Auberginesalade

Lekker frisse salade, ideaal voor de zomer

INGREDIENTEN

1 kilo aubergines, 2 (tros)tomaten, 1 rode ui, 1 stuk feta, minimaal 200 ml creme fraiche (Of vervanger), zout, peper, potje knoflook,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Auberginesalade Met Yoghurt

Een heerlijk frisse salade uit de Turkse keuken. Je moet wel heel erg van knoflook houden.

INGREDIENTEN

4 aubergines,100 gr. olijfolie, sap van 2 citroenen, 1 theelepel zout, 6 in schijfjes gesneden peperoni, 250 gr. Turkse of Griekse yoghurt, 6 knoflooktenen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Auberginesalade met feta

Lauwwarme salade om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

* 1 aubergine * 2 (roma)tomaten * 150 gram fetakaasblokjes in kruidenolie * een eetlepel pijnboompitjes * zeezout * olijfolie * balsamico-azijn.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2006
  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.

Israelische Auberginesalade

INGREDIENTEN

1 kilo ronde aubergines, 1 kop olijfolie, ? kop fijngehakte peterselie, 1 grote citroen, 1 kleine ui, zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Siciliaanse auberginesalade

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, zout, 2 sjalotjes, 2 stengels bleekselderij, 5 eetlepels olijfolie, 125 ml gezeefde tomaten, 2 eetlepels rozijnen, versgemalen peper, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel citroensap.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Auberginesalade met forel

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 100g gemengde salade, 15 g waterkers of tuinkers, 15 g dille, 50 g peultjes, voorgekookt, 2 gerookte forelfilets, schuin in stukjes gesneden, 2 perziken in dunne partjes, 2 lente-uitjes in dunne reepjes., voor de vinaigrette:, 1 el balsamico-azijn, zout, peper, 2 el olijfolie, 2 el walnotenolie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

auberginesalade met pecorino

INGREDIENTEN

*2 aubergines,ongeschild in blokjes., *4-5 el citroensap., *zout en peper., *4-5 el olijfolie., *1 teentje knoflook geperst., *1 ui in ringen., *1 krop lollo rosso,in stukjes., *150-200 gram pecorinokaas in stukjes., *3-4 el kappertjes., *75 gram groene olijven., 83-4 EL FIJN GESNEDEN PETERSELIE.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Auberginesalade Met Pecorino

Een maaltijdsalade, grieks georienteerd, ca 340 Kcal

INGREDIENTEN

Zout, peper, 2 citroenen, uitgeperst, 2 aubergines, in blokjes, 1 ui in ringen, 1 krop lollorosso, 200 g pecorino, in blokjes, 3 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, kappertjes, 12 groene olijven, 2 el fijngesneden peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

Auberginesalade met yoghurt

Yogurtlu patlican salatasi

INGREDIENTEN

6 grote aubergines, sap van 1 citroen, 2 lepels olijfolie, 1 lepel zout, 2 teentjes knoflook, half glas yoghurt, 1 tomaat, 1 groene paprika, zwarte olijven,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Turks
  •  20-30 min.

Thaise auberginesalade

INGREDIENTEN

6 Japanse of Chinese aubergines -, 1 flinke bos koriander -, 250 gram gepelde en gekookte middelgrote garnalen -, pindaolie of arachide-olie -, Thaise vissaus Nam Pla -, , 60 gram gedroogde garnalen -, de geraspte schil - sap van 1 limoen = 2 eetlepels -, 2 eetlepels vissaus -, 1 fijngesneden stengel citroengras -, 1 eetlepel bruine suiker -, 3 rode chilipepers gesnipperd en van zaden ontdaan, , , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Thais
  •  20-30 min.

Auberginesalade met pecorino

Heerlijke combinatie van zachte aubergine met pittige kaas, kappertjes en olijven.

INGREDIENTEN

2 aubergines, ongeschild in blokjes, 4-5 el citroensap, zout, peper, olijfolie, 1 teentje knoflook, geperst, 1 ui, in ringen, 1 krop lollo rosso, in stukjes, 150-200 gr pecorino kaas, in stukjes, 3-4 el kappertjes, 75 gr groene olijven, 3-4 el fijngesneden peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2017
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Auberginesalade met feta en tomaat

INGREDIENTEN

500 g aubergine, 2 sjalotten, 100 g fetakaas, 2 tomaten, 2 teentjes knoflook, sap van 0.5 citroen, 3 eetl. olijfolie, 125 ml dikke yoghurt, 1 eetl. fijngehakte peterselie, zout, 1 snufje cayennepeper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.

Auberginesalade met feta en tomaat

INGREDIENTEN

* 500 gram aubergine, * 2 sjalotten, * 100 gram feta, * 2 tomaten, * 2 tenen knoflook, * 3 el. olijfolie, * 125 ml yoghurt (griekse) * 1 el. fijngehakte peterselie, * 1 el. citroensap, * 1 snufje cayennepeper,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.

gegrilde haloumi met aubergine-salade

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, zeezout en zwarte peper, 6 roma-tomaten, 40 g Kalamata-olijven, ontpit (AH), de blaadjes van 1 klein bosje munt, in reepjes, olijfolie, voor het bestrijken, 500 g haloumi - kaas, 2-3 el bloem, , Olijvendressing:, 75 g Kalamata-olijven, ontpit, 3 el rode wijn azijn, 1 tl gedroogde oregano, 75 ml olijfolie, 75 ml arachide-olie, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Auberginesalade met citroen en kappertjes

Lekker bij een picknick

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 dl olijfolie, peper en zout, het sap en de schilletjes van 1 citroen, 3 eetlepels kappertjes, 15 groene olijven ontpit en gehalveerd, 3 eetlepels fijngehakte basilicum,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Borani Badjeman (Iraanse Auberginesalade)

INGREDIENTEN

2 medelgrote aubergines; gewassen, zout, olijfolie, 2 teentjes knoflook; geperst, 3 deciliter yoghurt; uit laten lekken, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Gemarineerde auberginesalade met gebakken kip

GEBAKKEN AUBERGINE HEEFT EEN HEERLIJK ROKERIG AROMA EN EEN ZACHT-SMELTENDE TEXTUUR.

INGREDIENTEN

6 augergines,in grote dobbelstenen gesneden150 ml olijfolie2 teentjes knoflook,geplet50 ml balsamicoazijn1 tl gehakte tymzout en peper2 el zonnebloemolie4 kuikenborsten50 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top