Gevulde aubergines
In de Arabische keuken(s) zijn honderden recepten met aubergine. maar de meest voorkomende is toch wel de gevulde aubergine. De zachte smaak van het vruchtvlees combineert met de meest uiteenlopende kruiderijen en andere ingredienten. Eet hier rijst bij of warm turks brood.
Ingrediënten 2 personen
1 aubergine gehalveerd, 100 g oude Goudse kaas in kleine blokjes, 1 ui gesnipperd, 1 eetlepel tomatenpuree of hot ketchup, 1 eetlepel gehakte peterselie, 3 eetlepels paneermeel, 1 ei, peper en zout, 200 g mager gehakt, 6 ontpitte groene olijven in plakjes, 1 kleine tomaat in plakjes,Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200?C
Bereidingswijze
2. Kook de gehalveerde aubergine 10 min. in water met zout, hol het vruchtvlees uit tot 1 cm van de rand en snij het vruchtvlees in stukjes 3. Meng auberginevruchtvlees, kaasblokjes, ui, tomatenpuree, peterselie, paneermeel, ei, en peper en zout door het gehakt. Vul hiermee de auberginehelften 4. Zet ze in een beboterde ovenschaal, dek af met alu-folie en bak ze 20 min. in de oven. Verwijder dan de folie en bak nog 10 min. 5. Garneer ze met de plakjes olijf en tomaat.