1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Aubergine
  5. Gebakken Aubergine

Gebakken aubergine recepten (342)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram) * Aardappelpuree (1 zakje) * Champignons (1 bakje) * Ui (2 grote) * Champignonsoep (1 pakje) * Doperwten (1 blikje) * Wortel (1 a 2 stuks) * Ei (1 stuk) * Gepelde tomaten (1 blikje) * Tomaten puree (70 gram) * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels) * Geraspte kaas * Melk/ water * Boter Extra: * Mais (1 blikje) * Courgette en of Aubergine (1 stuk) * Prei (1 stuk)

Voorbereiding

Begin allereerst met het in kleine stukjes snijden van de gepelde tomaten, ui, champignons en wortelen en het raspen van de kaas (indien nodig). Begin dan met de aardappelpuree, bereiden zoals aangegeven staat op de verpakking. Zet nu ook de champignonsoep aan met de halve hoeveelheid water als wat er op de verpakking staat en laat deze 5 minuten koken.

Bereidingswijze

Begin met het bakken van het gehakt in een wok totdat het rul en bruin is. Wanneer dit klaar is voeg je de ui, champignons, wortelen en erwten toe en laat je deze fruiten bij het gehakt. Voeg eventueel nog de andere extra groenten naar keuze toe. Voeg daarna 2 eetlepels knoflook, de tomaten puree, gepelde tomaat en champignonsoep toe. Als dit allemaal goed gefruit en gebakken is voeg je op het laatst nog een eitje toe. Boter nu de ovenschaal in en doe daar een bodem van het gehakt-/ groentemengsel in. Daarover doe je dan nog een laag aardappelpuree. Strooi nu een flinke laag van de geraspte kaas over de laag met aardappelpuree. In totaal moet deze Cottage Pie 25 minuten op stand 4 (200 ºC) in de oven en dan nog even 5 minuten op tafel laten staan zodat deze nog kan `nagaren` en dan... Smakelijk! Zie ook Spaghetti Con Funghi, Pasta Pesto etc......

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine (Turks)

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.

INGREDIENTEN

- 50 gram boter, - 4 aubergines, - pond rundergehakt, - 1 teentje knoflook, - 2 grote uien, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 grote vleestomaten, - handjevol peterselie, - peper, zout en paprikapoeder,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aubergine

Gebakken aubergine

INGREDIENTEN

1 grote aubergine - zout - bloem - geraspte parmezaanse kaas - (olijf)olie

  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken Aubergine

1 PERSOONSGERECHT.

INGREDIENTEN

1 aubergine - zout - bloem - olie of boter (eventueel 1 tomaat - peper).

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Gebakken aubergine

Lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

*2 aubergines in plakken gesneden *zout *1 tl kurkuma *1/2 tl chilipoeder *2dl olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

gebakken aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines***zout***5 eetlepels olijfolie***1 eetlepel tomatenpuree***1 eetlepel kappertjes***1 teen knoflook***1 handvol peterselie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Populaire aubergine recepten

Gebakken aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines, 4 (vlees)tomaten, zout, 3 theel. Italiaanse keukenkruiden, 2 eetl. bloem, 2 eetl. boter of margarine, 2 eetl. olie, 2 takjes peterselie.

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines, zout, olijfolie

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Turks
  •  30-60 min.

Gebakken aubergine met mozzarella

INGREDIENTEN

1 aubergine, 3 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel balsamicoazijn, 1 bol (buffel)mozzarella, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

gebakken aubergine met mozarella

Vegetarisch voor- of bijgerecht

INGREDIENTEN

1 aubergine, 3 el. olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, 1 bol mozarella, verse basilicum.

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken aubergine met mozzarella

Aubergine met tomatensaus en mozzarella

INGREDIENTEN

4 kleine aubergines; 1 ui; olijfolie; verse basilicum; 400 g tomaten; zout; bloem; 250 g mozzarella; geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste gebakken aubergine recepten

Gebakken aubergine met koude ketjapsaus

Gebakken aubergine met koude ketjapsaus

INGREDIENTEN

Voor de saus: 1 grote gesipperde ui, 2 theelepels sambal oelek, 3 eetlepels ketjap asin, 3 teentjes knoflook uitgeperst, 1 stukje verkruimelde trassi, 2 theelepels javaanse suiker, 2 eetlepels citroensap en 1 lange smalle aubergine 4 eetlepels olie.

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Gebakken aubergine met garnalen

Een heerlijke bijgerecht als onderdeel van een Chinese rijsttafel.

INGREDIENTEN

300 g aubergine (dit is 1 aubergine), in breedte gehalveerd en elk helft weer in lengte gehalveerd en elk helft daarvan weer in 4 lange repen gesneden, 150 g rauwe garnalen, 1 el fijngehakte sjalotjes, 1 teentje knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 1 lente-ui, fijn, olie voor bakken, 1 el lichte Chinese sojasaus, 1 e oestersaus, witte peper, 1 t sesamolie, 4-5 e water (hoe meer water, hoe meer saus), 1 tl maïzena gemengd met 1 el water voor het verdikken van saus

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rucolasalade met aubergine en gebakken paddenstoelen

INGREDIENTEN

, 1 kleine aubergine, 200 milliliter zonnebloem- of arachideolie, 250 gram gemengde paddestoelen, 2 teentje knoflook geperst, 75 gram rucola, 1 rode ui in halve ringen, 50 gram oude kaas in krullen geschaafd, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 theelepel grove mosterd, 2 eetlepel walnotenolie of olijfolie,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  •  
  •  20-30 min.

Aubergine gebakken met kaas

Een beetje werk, maar oh zo lekker !

INGREDIENTEN

800 g Aubergine, 800 g Tomaat uit het blik, klonterige, 300 g Mozzarella, 100 g Parmezaan, 2 eieren, hardgekookt, 1 Ui, 1 bosje Basilicum, 2 eetlepels Olie (olijfolie), 125 ml Olie (zonnebloem olie), Zout en peper, zwarte, Suiker

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2011
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ruccola-salade met aubergine en gebakken paddestoel

Dit recept gevonden 10-2012 in het blad Boodschappen. 

INGREDIENTEN

1 kleine aubergine, 200 ml zonnebloem- of archideolie, 250 gram paddenstoelen, 2 teentjes knoflook geperst, 75 gram rucola, 1 rode ui, in halve ringen, 50 gram oude kaas, in krullen geschaafd, , voor de dressing:, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel grove mosterd, 2 eetlepels walnotenolie of olijfolie, ,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2020
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aubergine, basilicum, tomaat

INGREDIENTEN

2 aubergines, zeezout, 6 pruimtomaten, 2 knoflookteentjes, 3 eetl. basilicumblaadjes, extra vergine olijfolie, 250 ml zonnebloemolie, 3 eetl rodewijnazijn, peper,

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2007
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

gebakken aubergine met rijst

Dit is een Noord-Afrikaanse variatie op ratatouille.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 2 paprika's, wat tomaten, 2 eieren, 1 of 2 tenen knoflook, iets zout:ev. kruiderijen, olie, 2 uien

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse gebakken aubergine

Italiaanse ovenschotel met tomaat, aubergine en mozzarella.

INGREDIENTEN

4 stevige kleine aubergines, olie, 4 grote trostomaten, in plakken, 700 tomaten-pastasaus uit pot, 20 basilicumblaadjes + extra kleine blaadjes voor garnering, 2 bollen buffelmozzarella à 150 g, in plakken (of 300 g bocconcini), knapperig brood, zoals ciabatta, voor erbij

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aubergine (Chao qiezi)

Een lekker en makkelijk recept met aubergine, erg simpel om te maken en valt altijd in de smaak.

INGREDIENTEN

- 2 aubergines, - 4 eetlepels arachideolie olijfolie kan ook, - 2 teentjes knoflook, geperst, - 1 eetlepel geraspte gemberwortel, - 1 eetlepel hoisin-saus, - 1 eetlepel rode peperolie, - 1 eetlepel rijstwijn of witte wijnazijn, - 2 eetlepels lichte sojasaus, - 1 eetlepel tomatenketchup, - 1 eetlepel witte basterdsuiker, - zout, - 5 a 6 eetlepels bouillon, - 1 theelepel sesamolie, - 1,5 theelepel maizena

  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2016
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken Aubergine Met Mozzarella

INGREDIENTEN

4 kleine aubergines, 1 ui, olijfolie, 6 blaadjes verse basilicum, 400 gr. tomaten, zout, bloem, 250 gr. mozzarella, 1 zakje parmezaanse kaas.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gebakken aubergine met tomatensaus

Gebakken Aubergine met Tomatensaus

INGREDIENTEN

, * 2 (grote) terongs, in dikke plakken, * 3 eieren, * 1 1/2 lepel tomatenpuree of ketchup, * 3 dl melk, * 2 afgestreken lepels bloem, * peper, * zout, * slaolie, * wat margarine

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken aubergine met Gruyère

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, + extra om in te vetten en te bestrijken, 2 aubergines, 450 g tomaten, in stukjes, 1 el gedroogde oregano, 3 tenen knoflook, gehakt, zout en zwarte peper, 2 el tomatenpuree, 125 g gruyère, in dunne plakjes,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2013
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

pasta met gebakken aubergine

INGREDIENTEN

1 bakje C1000 verse basilicum à 15 g, 3 el C1000 Olijfolie traditioneel, 400 g kipfilet, in stukjes, 1 pakje C1000 uienringen à 250 g, 2 aubergines, in blokjes, 1 pakje Heinz tomatenblokjes à 400 g, (versgemalen) peper, zout, 400 g C1000 penne,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken aubergine met yoghurtdressing

Voor het eerst gegeten in Turkije, zo simpel en zo lekker. 

INGREDIENTEN

1 aubergine, peper, zout, olijfolie, 300 gram Turkse yoghurt, 1/2 komkommer, 2 teentjes knoflook, citroensap

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2015
  • Turks
  •  20-30 min.

Gebakken aubergine met yoghurtsaus

Gemaakt nav een fimpje.

INGREDIENTEN

Aubergine, tomaat

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2020
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken aubergine met kaas

Lekker met geurige tomatensaus

INGREDIENTEN

3 el. olijfolie, 3 sjalotjes, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 4 el. fijngesneden peterselie, 1 tl. gedroogde oregano, zout, peper, 1 blik tomaatstukjes, 1 el. tomatenpuree, 4 aubergines, overlangs gehalveerd, 50 gram Kefalotiri of Parmezaanse kaas, geraspt

  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pasta met gebakken aubergine

INGREDIENTEN

Bakje verse basilicum 15 g, 3 el olijfolie, 400 g kipfilet in blokjes, 2 uien in ringen, 2 aubergines in blokjes, 1 pakje Heinz tomatenblokjes a 400 g, versgemalen peper en zout, 400 g penne

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Aubergine Met Sesamkorst

Een snel idee uit de Griekse keuken

INGREDIENTEN

2 aubergines, zout, peper, 50 gram bloem, gezeefd, 2 losgeklopte eieren, 125 gram sesamzaadjes, 5 el. olie, 500 gram tomaten, in halve partjes, 3 el. olijfolie, 1 el. azijn, 4 el. fijngehakte basilicum

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken Aubergine Met Tomatensaus

INGREDIENTEN

1 kg aubergines - 2 tl zout - 80gr bloem - 2 eieren - 150gr paneermeel - 100gr geraspte belegen kaas., voor de saus: 600gr tomaten - 30gr ui - 2 tenen knoflook - 1 kleine rode chilipeper - 3 el olijfolie - 2 tl tomatenpuree - zout - peper en verder olie om in te frituren circa 1 1/4 dl.

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken Plakjes Aubergine

Een israelisch gerecht dat vaak bij feestjes wordt gemaakt

INGREDIENTEN

3 middelgrote aubergines, 2 spaanse pepers[fijn gehakt], 1 glas tomatenketchup,1/3 glas azijn, 4 uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper naar smaak, bakolie.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken geitenkaas met aubergine, tomaatjes & couscous

Ik ben altijd in mijn nopjes met sterke smaken, en het liefst gooi ik -al dan niet culinair verantwoord- er een paar samen in een gerecht. Geitenkaas en truffelolie kan ik niet genoeg eten, en met wat aubergine, olijven, cherrytomaatjes en couscous vormt het voor mij een ideale maaltijd. Als we dan toch bezig zijn, schuw ik ook niet voor een extra kick van knoflook en chilipoeder :-p

INGREDIENTEN

2 zachte geitenkaasjes, 1 ei, losgeklopt, truffelolie, 1/2 aubergine, in halve schijfjes, 8 cherrytomaatjes, 10 groene olijven, 1 teen knoflook, fijngehakt of geperst, 1 tl chilipoeder (eventueel), 1 tl paprikapoeder, fijngehakte peterselie naar smaak, couscous, tuinkruidenbouillon

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

ovenchotel van aubergine en tomaat en gebakken kipfilet

Gezond en lekker makkelijk!

INGREDIENTEN

1 grote aubergine in plakjes, 2 eetl olijfolie, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 grote tomaten ontveld en in blokjes gesneden (of blik), 1 klein courgette, in plakjes gesneden, 2 theel basilicum, 100 gram geraspte belegen kaas, mespuntje suiker of zoetstof, zout en peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine sandwich

Vegetarisch

INGREDIENTEN

1 aubergine, olie, zongedroogde tomaten, 1 paprika, zachte geitenkaas (100 gram), basilicum, zout en peper

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Tajine met Aubergine

TAJINE MET AUBERGINE en schapenvlees.

INGREDIENTEN

1 kg aubergine, , 400 gram schapevlees in blokjes van 3 cm, , 2 el plantaardige olie voor het vlees, , 4 el plantaardige olie voor de aubergines, , 3 teentjes knoflook, , 1 tl gemberpoeder (djahe), , 1 tl geelwortel (koenjit), , ? tl kaneel, , ? tl karwijpoeder, , 1 tl zwarte peper, , 2 tl zout voor de aubergine, , 1 mespunt zout voor het gerecht, , 100 gram kikkererwten die een nacht geweekt hebben, , 2 kopjes water

  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aubergine lasagne

Past perfect in het Montignac dieet als vetmaaltijd

INGREDIENTEN

1 aubergine per persoon, 1 zakje mozarella, 2 stevige tomaten, verse basilicum, cayennepeper, zout, olijfolie, keukentouw

  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2010
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoenengyros met aubergine

Hoofdgerecht voor 4 personen; bereidingstijd:15 a 20 min.; lekker met couscous of met pasta.

INGREDIENTEN

1 kg kalkoenengyros (beenhouwerij), - 1 aubergine, - 150 g Griekse yoghurt, - ? 3 eetl. groene tapenade, - 1 eetl. olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Aubergine Met Paprika

Gebakken aubergineblokjes met geroosterde paprika, tomaat en ui, lekker gekruid.

INGREDIENTEN

1 kleine aubergine, 1 rode paprika, 1 tomaat, 1 ui, 1 el olijfolie, zout, peper, 1 el. Italiaanse keukenkruiden (dv), 2 tl balsamico azijn.

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine met tomaat

Heerlijke mediterraanse ovenschotel met verse groenten en kruiden.

INGREDIENTEN

* 400 gram tomaat, * 250 gram mozzarella kaas, * 100 gram suiker, * 6 eetlepel bloem, * 4 stuks aubergine, * 2 eetlepel parmezaanse kaas, * 2 eetlepel olijfolie, * 1 teentje knoflook, * 1/5 eetlepel verse basilicum, * naar smaak zout en peper,

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2005
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Tajine met aubergine

Een tajine met aubergine & lamsvlees

INGREDIENTEN

1 kg aubergine, 400 gram schapevlees in blokjes van 3 cm, 2 el plantaardige olie voor het vlees, 4 el plantaardige olie voor de aubergines, 3 teentjes knoflook, 1 tl gemberpoeder (djahe), 1 tl geelwortel (koenjit), ? tl kaneel, ? tl karwijpoeder, 1 tl zwarte peper, 2 tl zout voor de aubergine, 1 mespunt zout voor het gerecht, 100 gram kikkererwten die een nacht geweekt hebben, 2 kopjes water

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

aubergine shakshuka

Geinspireerd door Shakshuka

INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleine aubergines, in blokjes van ruim 2cm gesneden, 2 grote of 4 kleine tomaten, in 4-en gesneden, 2 rode uien grof gesnipperd, 10 grote of 15 kleinere tenen knoflook, grof gehakt, 1 of 2 blikken gehakte tomaten, 6 eieren, 2 tl cayenne peper, 1 1/2 el kaneelpoeder, 1 el paprikapoeder, 2 el komijnpoeder, , veel olijfolie, ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste gebakken aubergine recepten
Populaire aubergine recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top