1. Home
  2. Recepten
  3. Aubergine Turks

Aubergine turks recepten (182)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gevulde Aubergine (Turks)

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.

INGREDIENTEN

- 50 gram boter - 4 aubergines - pond rundergehakt - 1 teentje knoflook - 2 grote uien - 1 eetlepel tomatenpuree - 4 grote vleestomaten - handjevol peterselie - peper, zout en paprikapoeder

Voorbereiding

Aubergine schillen, uithollen en zout er over strooien. Dit voorkomt dat de aubergine teveel olie opneemt als het gebakken wordt. De vleestomaten schillen en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Knoflook klein snijden of in een knoflookpers doen en bakken in de boter, ondertussen de uien fijn snijden en fruiteren.Als de ui wat glazig is de rundergehakt erbij doen en rullen. Breng wat peper en zout om het gehaal op smaak te brengen. Dan komt er 1 eetlepel tomatenpuree bij en goed doorroeren.Tomatenblokjes erbij doen en het geheel goed doorlaten pruttelen. Eventueel op smaak maken met zout, peper en paprikapoeder. Ondertussen olie opwarmen (moet wel goed heet zijn) en de aubergine er in bakken totdat de aubergine licht bruin is en daarna goed laten uitlekken op een stuk keukenrol. Het gehaktmengsel van het vuur halen en in een zeef het gehaktmengsel laten uitlekken in een kom. Handjevol peterselie bij de uitgelekte gehaktmengsel doen en goed doorroeren. De uitgelekte aubergine vullen met het gehaktmengsel en in de braadslede leggen. De sap van het gehaktmengsel in de braadslede gieten en dit geheel in de oven op 180 graden in 20 minuten bakken. Eet smakelijk !

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks stoofpotje

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk voor het weekend:gevuld turks brood

Echt smullen , genietend het weekend beginnen

INGREDIENTEN

, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine (Turks)

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.

INGREDIENTEN

- 50 gram boter, - 4 aubergines, - pond rundergehakt, - 1 teentje knoflook, - 2 grote uien, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 grote vleestomaten, - handjevol peterselie, - peper, zout en paprikapoeder,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks gerecht met aardappel, aubergine en yogurt

Dit is een makkelijk en lekker recept dat ik heb geleerd in Turkije. Het is de favoriet van mijn man en mijzelf. Normaal gesproken eet je het met meerdere uit 1 bord. Maar als je daar niet van houdt kun je het natuurlijk ook verdelen over meerdere borden. Het word gegeten met Turks brood.

INGREDIENTEN

3 Aardappelen, 1 aubergine, Turkse of griekse yogurt, 1 of 2 teentjes Knoflook (naar smaak), 1 blikje tomatenpuree, Zout, 1 Turks brood, en olie om in te frituren

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2013
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pizza Van Turks Brood Met Aubergine En Mozzarella

Perfect te combineren met het Libelle Fit & Gezond Plan Info over de: Het grote Libelle Fit & Gezond Plan

INGREDIENTEN

Voor 4 personen heeft u nodig:, , 2 (liefs bruine) ronde Turkse broden of pides (met een doorsnee van ca. 30 cm), 2 middelgrote aubergines, olie, melk, 8 halve paprika's (pot), 1 ui, 2 bollen mozzarella, 1 blikje ansjovisfilet, 2 eetl zwarte olijven, zout, versgemalen peper, 75 gr rucola, citroensap,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks Stoofpotje

INGREDIENTEN

500 gram vlees, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 grote rode paprika, 1 grote aubergine, 1 courgette, 300 gram snijbonen, 5 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, naar smaak,zout,peper, paprikapoeder,kummel, scherpe paprika poeder, margarine,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-08-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Turks stoofpotje met kofte en Turks brood

Het is bij ons thuis een favoriet recept, dat ik ook graag voor gasten maak. Veel kruiden, veel knoflook en veel smaak!

INGREDIENTEN

1 Turks brood, 1 Aubergine, 1 Courgette, 1 Rode Paprika, 1 Citroen, 1 blokje groentebouillon, Olijfolie, 4 tenen knoflook, 250 gram rundergehakt, 250 gram lamsgehakt, bosje verse platte peterselie, 200 gram kleine tomaatjes, , 1 eetlepel karweizaad, 1 eetlepel korianderzaad, 1 eetlepel venkelzaad, 1 eetlepel Harissa, 1eetlepel Ras al Hanout rood, 1 eetlepel koenjit, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 ei, zout naar smaak, , , , ,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pilaf (Turks)

De kids vonden dit ook lekker (1 van 9 maanden en 1 van 2,5 jaar)

INGREDIENTEN

Basmati rijst, 5 ons rundergehakt, 4 el zonnebloemolie, zout, 1 tl cayennepeper, 1 ui, 2 t knoflook, 1 winterwortel, 1 aubergine, 250 gr diepvries sperziebonen, 1 tl kaneelpoeder, 1 el kerriepoeder, 2 dl yoghurt, 75 gr blanke rozijnen, 2 el peterselie,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks auberginegerecht

Mijn faforiete aubergine recept, heerlijk Ali Nazik (Nette Ali)

INGREDIENTEN

400 gram gehakt, 2 grote aubergines, 0,5 liter Bulgaarse (Turkse) yoghurt, 2 teentjes knoflook, oregano, gedroogde rode pepper, ,

  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Turks menu

Salade - drumsticks - groentegerecht "Tian" - toetje "Etzai"

INGREDIENTEN

Voorgerecht;, 1/2 krop eikebladsla1 dikgeschilde sinaasappel1 ui in ringen10 groene olijven1 el. olijfolie2 tl. citroensap1 teen knoflook geperstkappertjeszout en peperverdeel de sla over 2 borden doe de ringen ui, sinaasappel en olijven eropvang het sap van de sinaasppel op en meng met citroensap, knoflook en zout en pepergiet over de salade en garneer met de kappertjes

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste aubergine turks recepten

pizza van turks brood

Lekkere aparte pizza met aubergine en mozarella

INGREDIENTEN

2 ronde turkse broden(30 cm)2 middelgrote aubergines, olie, melk, 8 halve paprika's (pot) 1 ui, 2 bollen mozzarella, 1 blikje ansjovisfilet, 2 eetlepels zwarte olijven, zout peper, citroensap, 75 gram rucola

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pizza Van Rond Turks Brood

Met aubergine en mozzarella!

INGREDIENTEN

2 (liefst bruine) ronde turkse broden of pides (met een doorsnee van ca 30 cm), 2 middelgrote aubergines, olie, melk, 8 halve paprika's, 1 ui, 2 bollen mozzarella, 1 blikje ansjovisfilet, 2 el zwarte olijven, zout, versgemalen peper, 75 gr rucola, citroensap

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Turks brood met gegrilde groente en tartaar

Een broodje hamburger, maar dan anders. Probeer deze heerlijke variant eens! 

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 biologische avocado's, 4 el olijfolie, 1 Turks brood (afbak, 400 g), 1 biologische aubergine, 4 tartaartjes, 4 eieren

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2021
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aubergine met uiengehakt

Een heerlijke maaltijd volgens de methode montignac.

INGREDIENTEN

4 aubergines,olijfolie,3 el.olijfolie,300 gr.lamsgehakt grof gemalen,1 spaanse peper,2 grote uien,1 thl.paparikapoeder(meer mag ook)4 el gehakte peterselie,4 trostomaten in plakken gesneden, 4 tenen knoflook,50 gram graspte kaas,peper en zout.

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2002
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Turks brood gevuld met geroosterde groenten

INGREDIENTEN

1 Turks brood of Marokkaanse pide, 1 aubergine, 1 courgette, 1 gele paprika, 1 rode ui, 3 tomaten, 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehkat, 3 eetlepels olijfolie, versgemalen zwarte peper, 100 g chorizo, in plakjes, 100 g jongbelegen kaas, in plakken, 50 g zwarte olijven zonder pit, grof gehakt, chilipoeder

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.

Aubergine salade

Een waanzinnige smaakexplosie met gegrilde aubergines

INGREDIENTEN

4 Aubergines, 4 à 6 grote rijpe tomaten, 1 grote rode ui, 1 teen knoflook, handje peterselie, 1/2 citroen en scheutje olijfolie

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2010
  • Turks
  •  20-30 min.

aubergine shakshuka

Geinspireerd door Shakshuka

INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleine aubergines, in blokjes van ruim 2cm gesneden, 2 grote of 4 kleine tomaten, in 4-en gesneden, 2 rode uien grof gesnipperd, 10 grote of 15 kleinere tenen knoflook, grof gehakt, 1 of 2 blikken gehakte tomaten, 6 eieren, 2 tl cayenne peper, 1 1/2 el kaneelpoeder, 1 el paprikapoeder, 2 el komijnpoeder, , veel olijfolie, ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine met tomatengehakt

Per portie 580 kcal. vet 48g. eiwit 28g. koolhydraten 9g.

INGREDIENTEN

1ui, 2 teentjes knoflook, 4 takjes verse koriander, 50 gr. pijnboompitten, 1/2 citroen, 8 el olijfolie, 500g rundergehakt, 2 tl zout, 1 tl zwartepeper, 3 tl milde paprika poeder, 1 tl gemalen komijn(djintan), 1 tl tijm, 1 blik tomatenblokjes 400 g, 1 grote aubergine,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aubergine salade

Turks voorgerecht;

INGREDIENTEN

6 grote aubergines, sap van 1 citroen, 1 lepel azijn, 2 lepels olijfolie, 2 tomaten, 1 ui, 1 groene paprika, 6 groene olijven, 12 zwarte olijven,

  • Turks Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Turks Voorgerecht
  •  10-20 min.

Aubergine met gehakt

Turks auberginegerecht

INGREDIENTEN

3 aubergines, half glas olijfolie, 1,5 lepel margarine, 2 uien, 150 gram gehakt, 3 tomaten, 2 groene paprika's, half bosje peterselie, 1 theelepeltje zout, zwarte peper,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken Aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines, zout, olijfolie

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Turks
  •  30-60 min.

gevulde aubergine

INGREDIENTEN

2 klein. aubergines, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels boter, 2 klein. gesnipperde uien, 3 middelgrote tomaten, van schil en zaadjes ontdaan en in stukken gesneden, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 1 laurierblad, 1 stokje kaneel, 1/4 kop gehakte peterselie, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 8 zwarte olijven, 8 ansjovisfilets,

  • Turks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2003
  • Turks
  •  0-10 min.

Sandwich met geroosterde aubergine en varkensvleesreepjes

INGREDIENTEN

1 kleine aubergine, zout, 200 gram varkensvleesreepjes, 3/4 eetlepel shoarmakruiden, 5 eetlepels olijfolie, 2 grote punten Turks brood, 4 eetlepels knoflooksaus, 75 gram groene slamelange, 50 gram feta in blokjes, 50 gram olijven ( gemarineerd}

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde Turkse aubergine met croutons

Gescheurde Buik is de vertaling van de originele Turkse naam. Deze overheerlijk gevulde aubergines zijn een combinatie van diverse recepten uit mijn Turkse kookboeken. Makkelijk te maken, gezond en niet duur wat wil je nog meer.

INGREDIENTEN

* 2 middelgrote aubergines, * 1 groot blikje tomatenpuree, * 1 heel fijn gesnipperde ui, * 1 ontvelde en ontpitte tomaat, * 250 gram rund- of lamsgehakt, * 1 rode puntpaprika of 2 Turkse dunne lichtgroene paprika's, * 1 teen knoflook, * olijfolie, * 2 ( oude) bruine boterhammen in kleine blokjes, * wat fijn geknipte peterselie, * peper en zout naar smaak

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2015
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktballen Met Aubergine En Yoghurtsaus

Recept kwam ik tegen in een schriftje waarin ik vroeger recepten verzamelde.

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt, 1 ei, paneermeel 9ca. 75 gr.), 1 kleingesneden ui, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 1/2 theel. gemalen komijn, 1/2 theel. gemalen koriander, mespuntje tijm,zout, peper, olijfolie, 1 in plakken gesneden aubergine,4 dl. yoghurt, 3 uitgeperste teentjes knoflook. geraspte belegen kaas.

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2000
  • Turks
  •  60-120 min.

Gemarineerde aubergine met couscous en geitenkaas

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie/ 1 bakje rauwkost (150 gr.AH)/ 100 gr. couscous/ 2 theelepels vloeibare kruidenbouillon (Maggi)/ 1 aubergine/ 1 bakje balsamicodressing (100 gr. Johma)/ 100 gram verse geitenkaas (bettine Blanc)

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Turks
  •  10-20 min.

Yoghurtspread met gegrilde courgette en aubergine

Het is even wat werk, maar het is absoluut de moeite waard!

INGREDIENTEN

Turkse volle yoghurt (te koop in Turkse winkel - is dikker dan de Nederlandse yoghurt), courgette, aubergine, knoflook, zout, peper, olijfolie, citroensap of azijn, zoetstof of suiker

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Patlican Ezmesi (aubergine tapenade)

Patlican Ezmesi is een tapenade van aubergine.

INGREDIENTEN

500 gr. aubergines, 1 ui, 2 chilipepers, 3 knoflookteentjes, 2 el. olijf-olie, 2 el. citroensap, 2 el. yoghurt, zout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Patlican karniyarik (gestoofde aubergines op z`n Turks)

Gestoofde aubergines.

INGREDIENTEN

4 aubergines; 8 eetlepels olie; 4 eetlepels boter; 250 g rundergehakt; 1 ui, geraspt; 5 tomaten, waarvan 3 stuks fijngesneden; 4 eetlepels verse bladpeterselie, fijngesneden

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tapenade van aubergine en feta

Heerlijk frisse en gezonde tapenade van aubergine en feta, heerlijk met vers (turks) brood

INGREDIENTEN

2 aubergines, 50 gram feta, handje verse platte peterselie, half knoflook teentje, beetje citroensap, zout, peper, scheutje olijfolie

  • Grieks Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-04-2010
  • Grieks Bijgerecht
  •  60-120 min.

Patlican karniyarik (gestoofde aubergines op z`n Turks)

INGREDIENTEN

8 aubergines, 8 eetlepels olie, 4 eetlepels boter, 250 g rundergehakt, 1 ui, geraspt, 5 tomaten, waarvan 3 stuks fijngesneden, 5 eetlepels verse peterselie blad, fijngesneden

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse gevulde aubergine met gehakt

INGREDIENTEN

- 4 aubergines, - 5 teentjes knoflook, - 5 eetlepels olie, - 1 kg tomaten, - 4 uien, - peper,zout, - 250 g rundergehakt (lams mag ook)

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2010
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Turkije: Gevulde Aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 courgette, 3 el olijfolie, 200 g lamsgehakt, 40 g (schapen)feta, 1 grote ui, geraspt, 2 tenen knoflook, geperst, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel kaneel, blaadjes van 2 takjes munt, fijngeknipt, zout en peper, 1/4 theelepel komijn, mespunt chilipoeder, 1 el witte wijnazijn, snuf suiker, 3 tomaten, fijngehakt, ,

  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurde Aubergine Sandwiches

Deze met kaas gevulde sandwiches worden meestal als voorafje geserveerd maar kunnen ook als groentengerecht bij het hoofdgerecht worden gegeven.

INGREDIENTEN

3 kleine aubergines, circa 250 g totaalgewicht, geschild en overdwars in plakken van 1 cm dik gesneden.olijfoliezout en versgemalen peper200 g Kasseri kaas of belegen kaas, geraspt200 g fetakaas, verkruimeld3 eieren2 eetlepels gehakte verse snijpeterselie1 eetlepel gehakte verse dille150 g bloem200 g fijn droog broodkruimplantaardige olie voor het frituren

  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Turks Voorgerecht
  •  60-120 min.

aubergine van de imam

Lekkere turkse schotel

INGREDIENTEN

5 el olijfolie., 2 aaubergines,in blokjes., zout en peper., 275 g witte kool,fijngesneden., 1 dessertlepel parikapoeder., 400 g gezeefde tomaten., grote handvol snijpeterselie,fijngehakt., 6 takjes munt,fijngehakt., sap van 1 citroen., 1 el honing of bruine basterdsuiker.,

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2004
  • Turks
  •  20-30 min.

gevulde aubergine (open buikje)

Heerlijke Gevulde aubergine uit de oven met gehakt,heel veel  knoflook,frisse saus van yochurt met komkommer en pepermunt.

INGREDIENTEN

4 aubergines, 3 grote uien, 1 1/2 p tomaten, 6 tenen knoflook, zout , peper, peterselie, , voor de saus;, Bulgaarse yochurt, 2 komkommers, 4 tenen knoflook, pepermunt

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2014
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurde Koude Aubergine

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 bakje Griekse yoghurt, 3 knoflookteentjes, olijfolie, zout

  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken aubergine met yoghurtdressing

Voor het eerst gegeten in Turkije, zo simpel en zo lekker. 

INGREDIENTEN

1 aubergine, peper, zout, olijfolie, 300 gram Turkse yoghurt, 1/2 komkommer, 2 teentjes knoflook, citroensap

  • Turks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2015
  • Turks
  •  20-30 min.

Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 4 eetlepels olijfolie, 2 tomaten, 500 g rundergehakt, 1 rode peper, fijngehakt, 1 aubergine, in dunne repen van 5 cm, 1 rode paprika, in dunne repen, 4 eetlepels volle yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 8 bloemtortillas (zacht), 1 blikje tomatenpuree (70 g)

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

KARNIYARIK: gevulde aubergine met bulgurrijst

Karnıyarık of Qarnıyarıq is een gerecht uit de Turkse keuken, bestaande uit aubergine gevuld met een mix van gebakken gehakte uien, knoflook, zwarte peper, tomaten, groene peper, peterselie en gehakt of kalfsvlees . Vaak wordt karnıyarık geserveerd met pilav.

INGREDIENTEN

4 aubergines, 600 g kalfsvlees, 500 g bulgurrijst, 1 tomaat, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 ui, 1 teentje look, 2 el geklaarde boter, 3 el tomatenpuree, 1 l groenten- of vleesbouillon, geraspte kaas, olijfolie, peper - zout

  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2021
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste aubergine turks recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top