1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Aubergine
  5. Aubergine Bbq

Aubergine bbq recepten (80)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Koreaanse Bbq

INGREDIENTEN

500 gr runderlende, 1 el sesamzaad, 1 suk gember(2 cm), 2 teentjes knoflook, 1/4 tl citroenpeper, 2 wortelen, 2 tl honing, 1 courgette, 1 aubergine, 2 rode uien, 3 el olie, 1 el sesamolie.

Bereidingswijze

Vlees afspoelen en in kleine dunne plakjes snijden. Sesamzaad in een droge pan roosteren, constant roeren, tot ze goudbruin worden. Gember schillen en fijnsnijden. Knoflook pellen,door pers drukken. Sesam, gember en knoflook met sojasaus, honing en citroenpeper vermengen. vlees in diepvrieszak doen, marinade erover verdelen. 1 uur laten trekken. Ondertussen: wortels schrappen, courgette wassen en schoonmaken. In lengte halveren. Rode uien pellen. Voorbereide groenten in dunne plakjes snijden en op schaal leggen. Op een bord het vlees netjes neerleggen. Beide oliesoorten mengen en vlees en groente er dun mee bestrijken. Op een voorverwarmde tafelgrill of hete steen braadt een ieder naar hartelust vlees en groente. Evt. schaaltjes rijst erbij serveren.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  •  
  •  60-120 min.

Aubergine met Geitenkaas-kruidencreme

INGREDIENTEN

4 kleine aubergines , 200 g zachte geitenkaas , half bosje peterselie , half bosje basilicum , 2 el creme fraiche , 1 teentje knoflook, uitgeperst , 3 el olijfolie , Zeezout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  •  
  •  20-30 min.

Rollade van de BBQ

INGREDIENTEN

700 g rolladevlees + touw van de slager (of kant en klare rollade), 2 eetl. Australian Bush mix van Oil & Vinegar, 4 eetl. Honing BBQ marinade, 1 paprika, 1 aubergine, 1 winterwortel, 1 courgette, 2 eetl. olijfolie Bak & Braad van Oil & Vinegar

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-2011
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Auberginerolletjes met mozzarella (BBQ)

Lekker zomers bijgerecht met peterselie en romige mozzarella. Gaat prima bij geroosterd vlees, kip of vis van de barbecue of uit een grillpan.

INGREDIENTEN

1 flinke aubergine, 1 bol buffel mozzarella, 1 teentje knoflook, geperst, Half bosje verse peterselie, gesnipperd, 50 ml olijfolie, 1 e paneermeel, 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2014
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Boerenkaas groentenspiezen van de bbq

Het allerlekkerste vegetarische bbq recept! 

INGREDIENTEN

1 stuk licht belegen Goudse Boerenkaas, 1 rode paprika, 1 middelgrote courgette, 1 kleine aubergine, 1 maïskolf (gekookt), 1 rode ui, ca. 6 cherrytomaatjes, 1 klein bosje mediterraanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano), of 1 el gedroogde kruiden, 2 tenen knoflook olijfolie zout en peper

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Gevulde BBQ auberginepakketjes

Heerlijke,rijkelijk gevulde pakketjes,genoeg voor 4-6 personen èn geschikt voor vegetariërs.

INGREDIENTEN

* 2 flinke aubergines, * flink wat zout, * 2 lente-uitjes, * 1 teen knoflook, * 1 eetl kappertjes, * 50 g ontpitte groene olijven, * 0.5 bos bladpeterselie, * 2 eetl olijfolie, * 1 eetl balsamico azijn, * 4 tomaten, * zout, * versgemalen zwarte peper.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2010
  •  
  •  10-20 min.
Populaire aubergine recepten

gegrilde aubergine met geitenkaas

En honing.Heerlijk bijgerecht voor bij de Barbecue

INGREDIENTEN

6 plakken aubergine van ong. 2 cm. dik, 6 plakjes zachte geitenkaas van 2 cm. dik, 1 eetlepel verse rozemarijn: gestript (dus alleen de naaldjes), 6 theelepels vloeibare honing, 100 gram waterkers, 40 gram pijnboompitten: licht geroosterd, olijfolie, zout, peper.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  •  
  •  10-20 min.

Spicy runderspies (bbq)

Energie 625 kcal- Eiwit 33 g- Vet 35 g- Koolhydraten 45 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

1 aubergine, in de lengte in plakken, 1 courgette, in de lengte in plakken, 4 el olijfolie, 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl paprikapoeder, 1 tl hot currypoeder, 1 tl sambal, 300 g biefstuk (scharrel), in blokjes, 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, 2 el balsamicoazijn (flesje 250 ml), 1 bakje munt (15 g), de blaadjes in reepjes, 2 pakjes naanbrood knoflook en koriander (a 240 g),

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2011
  •  
  •  30-60 min.

Vegetarische aardappelgratin met BBQ quorn

INGREDIENTEN

500 gram aardappelpuree (vers of pakje), ? courgette, ? aubergine, 1 paprika, 3 eetlepels olijfolie, 175 gram quorn naturel(= 1 pakje), 3 eetlepels olijfolie, ? zakje Verstegen Gehaktmix Barbecue, ca. 1 deciliter gezeefde tomaten (passato di pomodoro, pak a 500 g), 50 gram geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chutney Van Tomaat En Aubergine

Heerlijk bijgerecht bij de warme maaltijd en bij de bbq.

INGREDIENTEN

2 vleestomaten, 1 aubergine,1 eetl. olie, 1 rode peper,zout,1 theel mosterd,1 teentje knoflook uit de knijper, 2 dl yoghurt.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

gegrilde aubergine en courgetterolletjes met pecannoten en

Heb i.p.v geitenkaas brie gebruikt Dit gerecht doet het ook goed bij de bbq

INGREDIENTEN

30 gram pecannoten, 100 gram verse geitenkaas, 5 takjes basilicum, klein bosje bieslook, 1 eetlepel rode pesto, 1 aubergine, 1 courgette, 5 eetlepels olijfolie, 150 gram rijst, 1 kleine rode ui, 150 gram champions, 1/2 sinaasappel, zout en peper,  

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  
Nieuwste aubergine bbq recepten

Gegrilde aubergine pakketjes

INGREDIENTEN

2 lange aubergines, 225 gr mozerella, 2 roma tomaten, 16 blaadjes verse basilicum, 2 el olijfolie, Zout versgemalen peper, , Voor de dressing, 4 el olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1el zongedroogde tomatenpasta, 1 el citroensap, , Om te garneren, 2 el geroosterde pijnboompitten, Gescheurde blaadjes basilicum,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2011
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Aubergine A La Martine

Eenvoudig en snel klaar te maken auberginegerecht, heerlijk op stokbrood of bij de b.b.q.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 knol knoflook (grote knol), 1 eetlepel verse gehakte basilicum, 1 eetlepel ''' '' peterselie, 100 ml. olijfolie, zwarte peper, zeezout,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

BBQ PESTOBURGERS MET GEGRILDE GROENTEN EN KRIELSPIESJES

Pittige BBQ pestoburger met gegrilde groentjes en krieltjes.

INGREDIENTEN

500 g gekookte krieltjes, 1 el Bakken en Braden Vloeibaar, 5 kleine (rode) uien, 1 courgette, 1 aubergine, 6 el Bertolli Pesto Rosso, of zelfgemaakte rode pesto, 350 g gehakt, peper, zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tofu/champignon spiezen: een vegetarisch bbq recept

Zoals al eerder stond beschreven op deze recepten website is het klaarmaken van vegetarische barbecue recepten heel eenvoudig! Denk bijvoorbeeld aan de spiezen met aubergine! Hier nog een smakelijk recept voor een heerlijke bbq avond!

INGREDIENTEN

1 blok tahoe, 4 takjes rozemarijn, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 bak champignons, 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 2 el olijfolie, 2 el zoute sojasaus

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

4 Griekse groentepakketjes voor op de BBQ

Ook dit heerlijke en gezonde groentegerecht kan worden gemaakt met de Griekse kruiden.

INGREDIENTEN

1 aubergine in blokjes gesneden, 1 courgette in blokjes gesneden, 1 rode puntpaprika in stukjes gesneden, 3 stengels lente ui in dunne ringen gesneden, 150 a 200 gram Griekse feta kaas, verkruimeld, flinke scheut olijfolie, verse peper en wat zout uit de molen, 1 flinke eetlepel Euroma Griekse kruiden, 4 a 5 vellen aluminiumfolie

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerd Kebabs voor Grill of BBQ met bijgerechten

Een keertje weer heel anders dan een of andere bbq sausje. Nu nog de zon!

INGREDIENTEN

1 kg hamlappen, in blokjes gesneden (dit kan ook met schouderlappen, maar dan de vet spek weglaten), vet spek, in plakjes zo groot als hamlap blokjes, plakjes ui zo groot als hamlap blokjes, , VOOR MARINADE: , 250 ml witte wijn, 125 ml zonnebloemolie, 60 ml witte azijn of helft azijn en helft zure augurkennat, 1 grote ui, in halve ringen, 4 teentjes knoflook, fijn, 5 kruidnagels of hele gekneusde jeneverbessen, 2 laurierbladen gescheurd, 1 kleine scherpe gedroogde rode peper of rode pepervlokken, 2 t zout, 1 t vers gemalen zwarte peper, , 1. Meng alle marinade ingrediënten in een glazen of plastiek bak., 2. Meng vleesblokjes door marinade., 3. Laat vlees tenminste 8 uur marineren (24 uur is beter), 4. Keer vlees af en toe voor sappen om weer te verspreiden., , BEREIDING VAN VLEES: , 5. Rijgt om en om ui plakjes, spek, vleesblokjes aan vlees pennen of stokjes., 6. Rooster Shashlyk op houtskool vuur of grill in oven terwijl je het met overgebleven marinade insmeren., 7. Ze zijn gaar als vlees niet meer roze is in midden. (vooral niet te lang en daardoor te droog roosteren), , Drink er rode wijn bij.

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-05-2012
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Pladijs op de barbecue met tomatencompote en gelakte aubergine

Lekkere BBQ tip, van pladijs, en zelfgemaakte tomatencompote,  lekker pittig en een gelakte aubergine.....smullen maar ! De tomatencompote en de gelakte aubergine kunnen zo goed als volledig op voorhand gemakt worden, zodat  er nog weinig werk over blijft 

INGREDIENTEN

2 pladijzen van 500 g elk, 4 takjes tijm, 2 sjalotten, 2 lente-uitjes, 4 teentjes look, olijfolie, 4 kerstomaatjes, , VOOR DE GELAKTE AUBERGINE, , 1 aubergine, 1 dl sojasaus, ½ dl mirin, 2 eetlepels honing, sap van ½ citroen, zeste van 1 limoen, , VOOR DE TOMATENCOMPOTE, , 2 soorten tomaten in blik van elk 250 g, 2 eetlepels ketchup, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 ui, 2 teentjes look, 2 eetlepels olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmpakketje uit de oven of van de bbq

INGREDIENTEN

Verse pasta, 1 citroen, 1 bekertje creme fraiche light, paar zwarte olijven, peper zout, 4 stukjes verse rode zalm, half Aubergine, half Courgette

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2010
  •  
  •  30-60 min.

Gegrilde Mediterane Groenten.

~gemarineerd en wel op de BBQ~

INGREDIENTEN

Voor de marinade:*1 teentje knoflook.*3 eetlepels olijfolie.*1.5 eetlepel citroensap.*1 eetlepel fijngehakte majoraan.*mespunt chillipoeder.*zout., en verder:*1 courgette.*1 aubergine.*1 rode en een gele paprika.

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Griekse Marinade

NATUURLIJK ZIT HIER VEEL KNOFLOOK IN!!!! Dit is een van mijn favo zelfgemaakte marinades en het smaakt heerlijk op kipfilet uit de grillpan / BBQ. Maar ook een karbonade smaakt het prima... Probeer het gewoon eens uit en laat weten wat je er van vindt!

INGREDIENTEN

Hoeveelheden zijn geheel naar eigen wens!, , olijfolie, knoflookteentjes (geperst), gedroogde oregano, gedroogde dille, paprikapoeder, cayennepeper, vers gemalen zwarte peper, eventueel een el citroensap,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Grieks
  •  0-10 min.

Pommes cordonnier de Jean-Philippe

Ovenschotel van aardappel, aubergine, paprika worst en speklappen. Toevallig ontstaan bij het samenvoegen van kliekjes door mijn keukenprins. Doordat alles in een schaal word gebakken nemen de aardappelen en groente alle heerlijke vlees en kruidensmaken op.

INGREDIENTEN

Ruim 1 kilo geschilde aardappels, 1 zak paprika mix, 1 aubergine, 3 gekruide bbq speklapjes, lidl, 3 braadworstjes of bbq worstjes, lidl, 1 grote ui, 4 tenen knoflook, 1 el Oregano, Kipkruiden, 1 a 2 theelepels zout naar smaak, Peper, Olijfolie, Oven voorverwarmen op 200 gaden( hete lucht)

  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2013
  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pasta schotel met spinazie

Wij eten dit thuis relatief vaak omdat iedereen het lekker vindt en het in no time op tafel staat. En, niet onbelangrijk, je kinderen krijgen een flinke dosis spinazie binnen zonder dat ze er al te veel erg in hebben. 1-0 voor mama! Dit recept is een eigen leven gaan leiden onder de naam `Dé schotel`.

INGREDIENTEN

- 500 gram pasta (fusili), - 400 gram gehakt, - spinazie: vers of uit een pot of diepvries maakt niet uit, - flesje barbecue saus (specifieke zoetige smaak wat dit gerecht maakt tot wat het is: lekker)., - 2 tomaten, - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - geraspte kaas, - je kunt er nog van alles door gooien zoals courgette of aubergine.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Couscoussalade met gegrilde groenten op Siciliaanse wijze

Een soortgelijke salade kregen wij voorgezet tijdens onze vakantie op Sicilië. De geografische ligging van Sicilië is in dit gerecht  merkbaar want de Arabische invloeden zijn hierin duidelijk aanwezig.  Met behulp van een foto en de smaak nog in mijn gedachten heb ik getracht deze na te maken. Met verse munt en koriander en een handvol (Kalamata) olijven heb ik de salade naar mijn eigen smaak aangepast. Wij aten dit als onderdeel van een bbq maar met wat extra geitenkaas of feta maak je hier ook een heel erg lekker hoofdgerecht van. Deze salade is zowel lauwwarm als koud erg lekker.

INGREDIENTEN

- 500 gram couscous (middel), - 1 aubergine, - 1 courgette, - 1 rode paprika, - 1 gele paprika, - 1 rode ui, - verse koriander (ik had ongeveer een half bosje), - verse munt (ik had ongeveer 15 flinke blaadjes), - handvol (Kalamata) olijven (ongeveer 20), - olijfolie, - peper en zout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2015
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Originele griekse Bifteki

Lekkere gehaktrolletjes eventueel gevuld met feta of pittige kaas

INGREDIENTEN

500 gr lamsgehakt, 500 gr rundergehakt, 2 eetl verse fijn gesneden peterselie, 2 eetl verse fijn gesneden oregano, 1 eetl gedroogde munt, 1 eetl kaneel, 2 eetl paprikapoeder, 2 tenen knoflook geperst, 8 eetl paneermeel, 1 theel peper, 2 theel zout, 50 gr bloem, 2 eetl olijfolie, 1 aubergine, 2 uien, 2 eieren

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mediterrane groenten van de barbecue

DE GROENTEN SMAAKT HEERLIJK ZO KLAAR GEMAAKT OP DE BBQ.DE GRILLMAND IS BIJ MIJ VERVANGEN DOOR EEN ALuMINIUMBAK MET GAATJES AAN DE ONDERKANT.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 kleine rode uien (in ringen), 3 teentjes knoflook (in plakjes), 2 eetlepels gedroogde Provencaalse kruiden, 12 zwarte olijven zonder pit (gehalveerd), 4 eetlepels olijfolie, 1 blik artisjokharten (400 g in vieren), zeezout, grofgemalen zwarte peper, 2 maal 100 g geitenkaas (bijv. chhvre de bellay), , , , , 15 minuten voorbereidingstijd, 30 minuten bereidingstijd, , , , , ,

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2003
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Groentespies met pikante pepermarinade

Heerlijk en gezond voor op de BBQ. Uit de Allerhande van juli 2004. Het recept kun je naar wens zelf uitkleden. Ik maak het zonder de peper bijvoorbeeld. De geroosterde groeten smaken dan verrassend zoet.

INGREDIENTEN

Ratatouillepakket (courgette, aubergine, tomaat, ui, paprika); 2 teentjes knoflook; 2el jalapenopepers (potje a 225 g, Casa Fiesta); 4 cm verse gemberwortel, geschild en in stukjes; 4el olie; 1tl gedroogde tijm; 1 tl gemalen piment; 2 el honing; 4 el lichte sojasaus; 2 el citroensap

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2005
  •  
  •  10-20 min.

Bulghursalade met feta, groenten en walnoten

INGREDIENTEN

300 gram bulghur, 1 courgette, 1 aubergine, 1 komkommer, 1 rode paprika, 3 eetlepels olie, 100 gram walnoten, 100 ml olijfolie, 6 eetlepels azijn, peper, zout, 200 gram feta, 10 takjes verse munt,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Warme Thaise kipsalade

Een heerlijke verrassing die voor herhaling vatbaar is.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 3 theelepels Thaise kruidenpasta, 1 tl olie, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 aubergine, 1 witte ui, gemengde sla

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2011
  •  
  •  10-20 min.

Mediterrane groenten van de barbecue

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 kleine rode uien, in ringen, 3 teentjes knoflook, in plakjes, 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden, 12 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd, 4 eetlepels olijfolie, 1 blik artisjokharten (400 g), in vieren, zeezout, grofgemalen zwarte peper, 200 g geitenkaas (bijv. chevre de bellay)

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2009
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Geroosterde groentemix

Lekker kruidige groentenmix voor bij de BBQ

INGREDIENTEN

, 1 courgette, in schuine halve plakjes van 2 cm, 1 aubergine, in schuine halve plakken van 2 cm, 4 kleine rode uien, in 4 parten, 12 dikke korte worteltjes, 2 rode paprika's, in grove stukken, 1 bakje minimaiskolfjes, 6 knoflookteentjes, uitgeperst, 100 ml olijfolie, 2 el gedroogde oregano, vers gemalen zwarte peper en zout,

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Auberginespiesjes Met Krieltjes

Genieten zonder vlees

INGREDIENTEN

1 aubergine, zeezout, 16 krieltjes (in schil), 1/2 potje gedroogde tomaten in olie, 1 zakje verse basilicum, zwarte peper, 16 cherry tomaatjes, 4 el olijfolie,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Gemarineerde aubergines

INGREDIENTEN

1 aubergine, 5 el rode chilisaus, 4 el ketjap A, 1 tl suiker, 5 el Japanse sojasaus, 1 teentje knoflook, 1 snufje cayennepeper, 2 el zonnebloemolie

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  •  
  •  10-20 min.

parmigiana di melanzane allá di papa

Mijn Siciliaanse vader maakte véél traditionele gerechten maar vaak naar eigen smaak. En ik was 3 dat ik dit voor het eerst op mijn brood kreeg ..en erg lekker vond.en vind het nu nog erg lekker

INGREDIENTEN

1 mooie dikke aubergine, 1 zakje/stuk parmezaanse kaas, 2 of 3 eieren, 1 middelgrote ui, 1 blik gepelde tomaten, Peper, Zout, Suiker (1desertlepeltje), Olijfolie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2021
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Smulkip spiezen

INGREDIENTEN

1 aubergine - 2 bosjes kervel - 3 teentjes knoflook - 125 ml olijfolie - 1 eetlepel citroensap - zout - peper - 4 kippenborstjes - 2 eetlepels sherry - 1 theelepel gemberpoeder - 1 eetlepel ketjap

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  •  
  •  20-30 min.

ZALIGE gegrilde groenten met pasta

Een ZALIGE pastaschotel met gegrilde groenten , prima op de barbecue te bereiden , laat het mooie weer maar komen , maar dit kan natuurlijk ook in de oven of op een grillplaat bereid worden.

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 paprika, 1 aubergine, 200 gr penne pasta, 1 dl olijfolie, 1 dl witte balsamicoazijn, 75 gr Parmezaanse kaas, 20 blaadjes basilicum, Zout / peper, aluminiumfolie

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

zomergroenten in folie

Op veler verzoek, een heerlijk bijgerecht voor de BBQ.

INGREDIENTEN

1 kleine aubergine, 1 courgette, 4 tomaten, 1 ui, 1 gele paprika, 1 el fijngehakte peterselie, 2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde tijm, 0,5 dl droge witte wijn, 2 el creme fraiche, peper, zout,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  •  
  •  30-60 min.

auberginespies met krielaardappeltjes

INGREDIENTEN

1 aubergine, zout, 16 voorgekookte krielaardappeltjes /- 350 gr., 1/2 potje gedroogde tomaatjes op olie, 1 zakje verse basilicum, versgemalen zwarte peper, 1 bakje ( 16 ) cherrytomaatjes, 4 eetl. olijfolie.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-1999
  •  
  •  0-10 min.

Caponata Siciliana

Caponata-Siciliana . Lauwwarm serveren bij gebakken of bbq vis / wit vlees ofwel koud als voorgerechtje met wat geroosterd brood er bij .

INGREDIENTEN

Olijf-olie - 2 aubergines - 1 ui - 3 tomaten - 2 eetlepels kappertjes - 50 gram zwarte ontpitte olijven - 2 stengels bleekselder of minder naar believen - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels wijnazijn - 1 eetlepel suiker - peper en evt. zout - peterselie om te garneren .,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2007
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensvlees spiesjes (Souvlaki)

Lekker voor op de BBQ. 86 calorieen per spiesje.

INGREDIENTEN

700 gram varkensvlees (lapjes of stukjes), groente naar keuze (tomaat, ui, paprika, courgette of aubergine), azijn, citroensap, oregano, olie, zout, peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2020
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevuld zomerbrood

Heerlijk voor bij de BBQ ...

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 grote aubergine, 1 grote courgette, zout, peper, 1 pot geroosterde paprika`s (à 465 gram, uitgelekt gewicht 345 gram), 10 takjes basilicum, 2 bosjes waterkers of 2 zakjes à 75 gram, 150 gram verse (buffel)mozzarella, 6 zongedroogde tomaten op olie, 1 langwerpig of ronde bol brood, 4 eetlepels (olijven)tapenade, 3 eetlepels pesto

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste aubergine bbq recepten
Populaire aubergine recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top