Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Aspic

Aspic recepten (96) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aspic

Aspic

INGREDIENTEN

4 dl koude bouillon van vlees, vis, kip of blokjes, ½ dl geurige azijn, ½ dl droge witte wijn, ½ dl theelepel zout, stukje ui, worteltje, enkele takjes peterselie of selderie, 1 laurierblad, 4 gekneusde peperkorrels, mespuntje gemalen kruidnagel, mespunt tijm, 2 schijfjes citroen, 1 eiwit, 20-25 g gelatine (10-13 blaadjes)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2007
  • Frans
  •  60-120 min.

Aspic

Dieet recept voor suikerzieken uit 1935.

INGREDIENTEN

100 c.c. bouillon, 1 1/2 blad gelatine, 1/2 theelepeltje azijn of Madeira.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aspic

Dit is een zure gelei om te garneren, zoals dat vroeger veel gebeurde

INGREDIENTEN

1 l water ; 1 dl droge witte wijn ;1 dl dragonazijn;, -2 stukjes foelie ; 2 uien, -wat zout en gemalen witte peper, -4 kruidnagelen, -4 witte peperkorrels, -30 g witte gelatine, -het wit van 2 a 3 eieren, -1/4 geraspte citroenschil

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aspic

INGREDIENTEN

- 1 liter zelfgemaakte (vlees- of gevogelte) bouillon, - 200 g zeer fijn gesneden soepgroenten, - 200 g mager runder- of kippengehakt, - 2 halfgeklopte eiwitten, - per 1/2 liter bouillon 6 blaadjes gelatine

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Aspic

Het is een geleiachtige massa, die gebruikt wordt voor garnering van hors d`oeuvres, koude vis- en vleesschotels

INGREDIENTEN

1 l bouillon, een stukje ui, laurierblaadjes, peterselie, selderij, een paar peperkorrels, 15 blaadjes witte gelatine, 1 eiwit, 1/2 dl azijn, het sap van 1/2 citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Aspic

INGREDIENTEN

2 avocado's 250 g roze garnalen 1 sla 1 tomaat1/2 komkommerbieslook Voor de mousse: 1 rijpe avocado 1 citroen 1 sjalot 3 druppels tabasco peper, Voor de vinaigrette: 6 lepels olie 2 lepels wijnazijn (Xeres) 1 koffielepel mosterd 1 sjalot peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gelei of aspic

INGREDIENTEN

Gelei of aspic, , 5 varkens poten of kalfspoten(2), zenuwen (uit de rundsnek dik en geel), en nekbeenderen van het rund, , bouquet garni met ook gekneusde peperbollen en macisschillen, een paar wortels en groene selder, ui gepikeerd met clous de girofle, , 1 fles witte wijn, water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Frans
  •  > 120 min.

Versierde aspic

Een recept uit 1939.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Aspic met vleesresten

Een recept uit 1939.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Sinaasappel aspic

INGREDIENTEN

3 sinaasappelen, 50 centiliter jus d`orange, 50 gram poedersuiker, 5 velletjes gelatine, 1 glas cointreau,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2009
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Aspic van Zalm

INGREDIENTEN

200 gram zalm - 1 liter visfumet - 13 blaadjes gelatine - 100 gram grote garnalen - 1 ei -8 zwarte olijven - 1 takje tijm - 1 blaadje laurier - 1 eetlepel azijn - peper, zout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Aspic Van Zalm

INGREDIENTEN

200 gram zalm - 1 liter visfumet - 13 blaadjes gelatine - 100 gram grote garnalen - 1 ei - 8 zwarte olijven - 1 takje tijm 1 blaadje laurier - 1 eetlepel azijn - peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.

Aspic van zalm

INGREDIENTEN

200 gram zalm, 1 liter visfumet, 13 blaadjes gelatine, 100 gram grote garnalen, 1 ei, 8 zwarte olijven, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 eetlepel azijn, peper en zout.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Aspic Maestrichtoise

Een gelei van varken en jonge groenten

INGREDIENTEN

Varkenspoot, varkenshiel, bouillonblokjes, peper, fijne erwtjes, worteltjes, bleekselderij, peterselie, citroenschijfjes.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aspic van Varkenshaas

INGREDIENTEN

200 gram varkenshaas, 6 dl gelei, 100 gram erwtjes uit blik, 1 krop sla, 1,5 dl mayonaise, 2 bananen, 1 truffel of rode paprika, 0,3 dl geklopte slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Aspic van Varkenshaas

INGREDIENTEN

200 gram varkenshaas - 6 dl gelei - 100 gram erwtjes uit blik - 1 krop sla -1,5 dl mayonaise - 2 bananen - 1 truffel of rode paprika - 0,3 dl geklopte slagroom,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Aspic Van Varkenshaas

INGREDIENTEN

200 gram varkenshaas - 6 dl gelei - 100 gram erwtjes uit blik - 1 krop sla -1,5 dl mayonaise - 2 bananen - 1 truffel of rode paprika - 0,3 dl geklopte slagroom, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aspic Van Varkenshaas

INGREDIENTEN

200 gram varkenshaas - 6 dl gelei - 100 gram erwtjes uit blik - 1 krop sla -1,5 dl mayonaise - 2 bananen - 1 truffel of rode paprika - 0,3 dl geklopte slagroom

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.

Aspic met rundvlees

Zult van Rundvlees

INGREDIENTEN

, 250 g runderfilet, 2 plakjes komkommer, 2 plakjes wortel, 2 el gemalen gelatine, 4 el water, ? prei, 1 tl zwarte peperkorrels, 2 ster-anijszaden, 1 el sojasaus, ? tl zout, ? tl suiker, 1 el wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aspic van varkenshaas.

Voorgerecht voor 4 personen;

INGREDIENTEN

200 gram varkenshaas, 6 dl gelei, 100 gram erwtjes uit blik, 1 krop sla, 1? dl mayonaise, 2 bananen, 1 truffel of rode paprika, 0,3 dl geklopte slagroom,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde speklapjes in aspic

Het is de bedoeling dat uit eenvoudige en goedkope ingredienten en hulpmiddelen die iedereen wel in huis heeeft, een lekker hapje te maken dat op verschillende gelegenheden geserveerd kan worden.

INGREDIENTEN

5 of 6 speklapjes, olijfolie extra vierge (100 ml), ketjap manis (250 ml), 1 ui, 1 lenteuitje, 3 knoflook tenen, 1 rode peper, rode balsamico azijn (50 ml), rode wijnazijn (50ml), 2 laurierblad, 1 eetlepel oestersuas, 3 theelepels honing, gemalen zwarte peper en zout. Voor de aspic: 4 velletjes blanke gelatine. Voor de afwerking: een steranijs en wat gekleurde peperkorrels

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2012
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Broodjes met zakei en aspic.

Een recept uit 1939.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Aspic, als een persoons portie

Een recept uit 1939

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Aspic, als een persoons portie

Een recept uit 1939.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Aspic met aardbeien en frambozen

INGREDIENTEN

500 gr aardbeien, 250 gr frambozen, 4 eetl suiker, 1 borrelglas Grand Marnier, ? l sinaasappelsap, 6 blaadjes gelatine, desgewenst slagroom (spuitbus of vers), blaadjes munt of citroenmelisse,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Aspic van rog en groenten

INGREDIENTEN

1 kg roggevleugels, 1 l visfumet1 glas witte wijn, een scheutje azijn, 30 tot 40 gr gelatineblaadjes, 4 tomaten, 2 wortelen, 1 courgette, 100 gr sperzieboontjes, 3 el gehakte peterselie, een takje tijm, een blaadje laurier, 10 peperbollen, peper en zout, voor de tomatensaus, -------------------, 4 tomaten, grofgehakt, 2 sjalotten, fijngehakt, 2 el sherry-azijn, olijfolie, 6 blaadjes basilicum, peper en zout, voor de garnering, ----------------, 1 rode biet, 1 rode ui, viooltjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

eieren in aspic

Een koud voorgerecht.

INGREDIENTEN

12 kleine henne-eieren (of eieren no.6), 12 toefjes peterselie, 12 sprietjes bieslook, 24 blaadjes witte gelatine, 800 ml.geurige kippebouillon, 400 ml. droge witte wijn, 3 eiwitten.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Karper of kabeljauw in aspic

Polen, voor 4 personen

INGREDIENTEN

800 g karper of kabeljauw, , BOUILLON, de kop van de vis, 1,5 l water, 180 g groenten (wortel, peterseliewortel, selderijknol, prei), 2 laurierblaadjes, 3 pimentkorrels, zout, , ASPIC, 7,5 dl visbouillon, 2 eiwitten, 1/2 eetlepel azijn, 10 g witte gelatine voor de karper of 20 g witte gelatine voor kabeljauw, , GARNERING, hardgekookt ei, 2 kleine zoetzure augurken (in plakjes), gekookte wortel (in plakjes), wat doperwten,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Pools Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aspic van bloemen en wilde groenten

Bij het kruidenartikel wil ik een paar recepten geven met wilde eetbare planten en bloemen

INGREDIENTEN

? staaf agar-agar (plantaardig helder bindmiddel) / 2 dl water / 0,5 dl appel- of perendiksap /, sap van ? citroen / 25 gram wilde groenten (bijvoorbeeld weegbree, paardebloemblad, zuring, muur) /, 10 gram bloemen (zoals madeliefjes, pinksterbloem, goudsbloem, paardebloem, ereprijs, vlierbloesem) / 1 takje munt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Forel In Aspic

Een gerecht waarbij kristalheldere gelei wordt gebruikt, is altijd indrukwekkend en zelfgemaakte gelei heeft een smaak die de moeite het maken waard is.

INGREDIENTEN

1,5 l water* snufje zout* 6 zwarte peperkorrels* 2 laurierblaadjes* 2 takjes peterselie* 1 kleine ui* 2,8 dl droge witte wijn* 4 forellen, schoongemaakt en gewassen* 2 eiwitten* 30 g gelatinepoeder* Voor de garnering: schijfjes citroen* kappertjes en takjes dille.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Duits Bijgerecht
  •  > 120 min.

Aspic van gerookte kalkoenborst en nazareth

Lepelhapje

INGREDIENTEN

2 gr. gelatine - 70 cc. kippenbouillon - 20 gr. gerookte kalkoenborst, fijngesneden - 30 gr. Nazareth, in blokjes - ? peer

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  •  
  •  60-120 min.

Ham in Aspic

INGREDIENTEN

125 gram gekookte ham, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel zure room, 3 blaadjes gelatine, peper, zout, gemberpoeder en het wit van 1 ei.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Ham in aspic

INGREDIENTEN

6 blaadjes witte gelatine, 200 gram Provencaalse ham, 1/2 vleesbouillontablet, 1 eetlepel droge witte wijn, 4 takjes peterselie, 1/4 krop ijsbergsla,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2001
  •  
  •  20-30 min.

Asperges in aspic met rivierkreeftjes

Bijzonder voorgerecht geheel op voorhand te maken

INGREDIENTEN

8 asperges 12 rivierkreeftjes 20 gram bieslook(fijngehakt) 8 sprietjes bieslook om te garneren 2 tomaten 1 liter visfond. Voor de gelei: 6 blaadjes gelatine 1/2 liter heldere visfond(bokaal) Voor het sausje: 1 eierdooier 1 sjalotje (fijngehakt) 5 eetlepel olijfolie 1 eetlepel mosterd 1 tot 2 eetlepel dragonazijn peper en zout een handvol basilicum (fijngehakt) Verder: ' potjes of cilindertjes /- 6 centimeter doormeter.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aspic Van Rog en groenten

INGREDIENTEN

6 rogvleugels,5 dl visbouillon,half glas witte wijn,scheutje azijn,15 tot 20 g gelatineblaadjes,1 wortel,halve courgette,50 g sperziboontjes,2 tomaten,2 eetlepsl gehakte peterselie,5 peperbolletjes,takje tijm,blaadje larier,peper,zout

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.

Vis in aspic

INGREDIENTEN

2 kabeljauwfilets (ongeveer 500 g), 2 blaadjes van 3 g gelatine, 3 dl visbouillon, 2 vleestomaten, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepels gehakte bieslook, peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Aspic met rode vruchten in Jurancon

INGREDIENTEN

Aardbeien - frambozen - aalbessen - kersen - 1 fles Juranconwijn - 2 takjes munt voor de versiering - gelatine

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Aspic De Homard Ou Langouste

Een simpele aspic van kreeft met een voortreffelijke smaak.

INGREDIENTEN

* 2 gekookte zeekreeften van 600 gram, * 6 hardgekookte eieren, * 2 truffels van ongeveer 80 gram, * 2 liter visgelei of gewone gelei

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Aspic de poire et glace de vanille

Peer in wijngelei en vanille-ijs

INGREDIENTEN

, , , RECEPTUUR ASPIC:, , 250 ml witte wijn, , 100 gr suiker, , 1 kaneelstokje, , ? vanillestokje, , 50 gr rozijnen, , 2 kruidnagel, , ? sinaasappel, , 1 limoen, , 4 handperen, , 5 bl gelatine, , appelsap, RECEPTUUR VANILLE-IJS:, , 3 eidooiers, , 50 gr suiker, , 250 ml room, , 100 ml melk, , ? vanillestokje, open gesneden, , , , 4 topjes mint, , 4 chocoladesigaren, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aspic van Riesling met zalm garnalen en groene kruiden

Denk eraan dat de aspic 3 uur moet opstijven in de koelkast.

INGREDIENTEN

1/4 liter visbouillon, 2 glazen Riesling, 1 eetlepel olijfolie, 8 in koud water geweekte gelatineblaadjes, 250 g. zalmfilet, 100 g. Hollandse garnalen, 2 theelepeltjes groene peperkorrels, 1 grof gesneden hardgekookt ei, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel bieslook, versgemalen peper en zout, 1 eetlepel gehakte dille, 1 rechthoekige patéblik, bekleed met plastic folie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2008
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top