1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Witte Asperges

Witte asperges recepten (2.658)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Asperges met ham, ei en botersaus

Traditioneel, maar zoooo lekker....

INGREDIENTEN

* 1750 gr. asperge, witte * 8 stuks eieren, hardgekookte * 300 gr. ham * 200 gr. boter * Nootmuskaat * Peper * Zout

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf. Bewaar de asperges in een vochtige doek. Trek van het afval van de asperges een bouillon. Zeef dit vocht. Breng het aspergevocht samen met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar. Hak in de tussentijd de eieren en breng de eieren op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout. Snijd de ham fijn. Smelt de boter. Laat de gekookte asperges goed uitlekken en leg ze in een (asperge)schaal. Verdeel de gehakte ei en gesneden ham in stroken over de asperges. Geef de gesmolten boter er apart bij.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA

INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lenterisotto met groene asperges

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

INGREDIENTEN

300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet met asperges uit de oven

Energie: 440 kCal | 1850 kJ

INGREDIENTEN

* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g, * sap en rasp van 1 sinaasappel, * 500 g witte asperges, * 1 bosuitje, in dunne ringetjes, * 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd, * 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt, * versgemalen zwarte peper, * 2 theelepels grof zeezout, * 50 g boter, gesmolten

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperges met varkenshaas en paddenstoelenroomsaus

Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.

INGREDIENTEN

* 1.5 kg. asperges, * 0.5 dl. wijn, witte, * 2 varkenshaasjes, * 50 gr. boter, * 200 gr. paddestoelenmelange, * 120 ml. creme fraiche, * Rozemarijn, * Peper, * Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

asperges

Natuurlijk kent u wel recepten van asperges met ham en een gekookt eitje, asperge / hamrolletjes met alle varianten daarop. Deze keer een niet zo bekend recept voor asperges, maar zeker de moeite van het proberen waard. Er zijn twee soorten asperges, de witte asperges en de groene asperges. In dit recept worden groene asperges gebruikt omdat deze het voordeel hebben dat het niet nodig is om ze te schillen, dus echt Hollands? "wat je koopt, krijg je ook op je bord.

INGREDIENTEN

500 gram groene asperges (niet al te dikke), 200 gram dun gesneden mager ontbijtspek, 0,5 flesje bier 150 gram bloem, 1 eetlepel aardappelmeel, 1 theelepel kerrie, 1 mespuntje knoflookpoeder.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
Populaire asperges recepten
  • Eigen recept

Pastasalade met witte en groene asperges

INGREDIENTEN

150 gram tagliatelle, beetgaar, 250 gram witte asperges, beetgaar in stukken, 250 gram groene asperges, beetgaar in stukken, 2 eetlepels peterselie, gehakt, 1 geroostrde paprika in reepjes, 1 bakje kleine waterkers, geknipt, VOOR DE DRESSING:, 1 eetlepel geraspte citroenschil, 2 eetlepels olijfolie, sap van 1 citroen, 1 theelepel honing, zout en peper,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2009
  •  
  •  0-10 min.

Asperges met scampi

Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum. Een spetter! Smakelijk!!

INGREDIENTEN

, 6 witte asperges, een klontje boter, 10 grote scampi, 1 kleine tomaat, 4 pijpjes bieslook, 3 blaadjes basilicum, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smullen: Cordon bleu van witte asperges

O la la hier moet je mee oppassen want dit is gevaarlijk lekker. Krakend krokant met een lekkere bite en dan het romige binnenin. Ik heb ze jaren geleden zo wel in Sachsen (D) in een restaurant gekregen met aspergetijd. Heerlijk, en dan proberen na te maken. Als je een keer zo je witte goud hebt geproefd dan is het verslavend. Op deze manier gemaakt leer je kleine kinderen asperges ook lekker te vinden. Niet moeilijk, wel super lekker! Een keer eten is voor altijd verslaafd.

INGREDIENTEN

750 gr verse witte asperges, 250 gr gekookte schouderham, grote plakken, 250 gr jong belegen kaas, grote plakken, 100 gr bloem, 100 gr paneermeel, 2 eieren, Zonnebloemolie, Roomboter, Zeezout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Quiche met witte asperges en gerookte zalm

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn. De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de asperge taart. Normaal maak ik deze altijd met gekookte ham maar door omstandigheden was ik deze keer niet in de gelegenheid om zelf boodschappen te doen en dus was ik afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm vond ik een goed alternatief en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik. Het bleek een succes en naast de Aspergetaart-met-het-witte-goud die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen.

INGREDIENTEN

- 1 kg witte asperges (1 ½ kg mag ook gerust), - 200 gram gerookte zalm, - 200 gr geraspte oude kaas, - 200 gr crème fraiche, - 4 eieren, - 1 rol deeg voor hartige taart (Jumbo), - peper en zout, - bieslook om mee te garneren

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Witte Asperges Koken (Basisrecept)

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste witte asperges recepten

Asperges:Terrine van groene en witte asperges

Helemaal op voorhand te maken

INGREDIENTEN

300 gr groene asperges,300 gr witte asperges,3 eieren,1,5 dl room,peper en zout,boter.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaghetti met witte en groene asperges

Dit is een recept uit het kookschrift van het lentenummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het lentenummer staat boordevol frisse lentegerechten en onvergetelijke brunchgerechten. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

INGREDIENTEN

200 g witte asperges, geschild, houtige uiteinden verwijderd, 250 g groene asperges, houtige uiteinden verwijderd, 1 el citroensap, 4 el olijfolie, versgemalen zwarte peper en zout, 450 g spaghetti, 75 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt + extra schaafsel

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm met witte en groene asperges

Lekker recept proberen waard

INGREDIENTEN

8 witte asperges, 8 groene asperges, 2 zalmmoten, 1/2 dl room, versgemalen, peper en zout, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

asperges, flan van groene en witte

Voorgerecht voor in het voorjaar.mei,aspergemaand!

INGREDIENTEN

300 gr groene asperges,300 gr witte asperges,3 eieren,1,5 dl room,peper en zout,boter.

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges

Altijd handig om dit te weten.

INGREDIENTEN

2 kg witte asperges, 20 gr zout

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Flan van witte en groene asperges

Gedistingeerde finesse en ranke subtiliteit: asperges zijn de mannequins op de catwalk van de gastronomie. In mei en juni steken ze hun kopje aan het venster. Stelen ze ook op jouw tafel de show?

INGREDIENTEN

300 g witte asperges, 300 g groene asperges, 3 eieren, 1,5 dl room, zout en peper, Boter, ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met witte en groene asperges

Het asperge seizoen is weer begonnen! Waarom kiezen tussen witte en groene asperges als je ze ook samen in een romige risotto kunt verwerken?

INGREDIENTEN

500 g witte asperges, 1 groentebouillonblokje, 1 ui, 500 g groene asperges, 50 g boter, 300 g risottorijst, 50 g Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto met witte asperges en zalm

Met dit heerlijke gerecht komt je direct in lentesferen. Risotto lijkt een moeilijk gerecht maar als je er bij blijft kan er in feite niks fout gaan. De witte asperge, ook wel de koningin van de groente, komt in dit gerecht erg goed tot zijn recht. De combinatie van gerookte zalm met een zalmmoot was eigenlijk toevallig omdat ik van allebei niet zoveel in huis had, maar het bleek een super lekkere combinatie te zijn. Natuurlijk kun je ook gewoon een van beiden soorten zalm gebruiken. N.B.: Je kunt ook rauwe aspergestukjes gebruiken maar voeg deze dan al meteen in het begin toe, tegelijk met de sjalot. Door de aspergeschillen eventjes te koken (met een groentebouillonblok) krijg je toch het gewenste effect van de extra smaak door de aspergebouillon.

INGREDIENTEN

- 500 gram witte asperges, - 1 groentebouillontablet, - 2 sjalotten, gesnipperd, - olijfolie, - 300 gram risottorijst, - 200 ml droge witte wijn, - 100 gram Pecorino (of Parmezaan), - klont roomboter (50 gram), - 100 gram gerookte zalm, - 1 zalmmoot, - enkele blaadjes basilicum, - peper en zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Witte asperges met basilicum en varkensoesters

Een heerlijk culinair gerecht met veel smaak en botermals !

INGREDIENTEN

4 varkensoesters van 2 ons, 1 kilo verse witte asperges, 100 gram roomboter, 1 eetlepel citroensap, 125 ml creme fraiche, 2 zoete uitjes, 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum, Peper, Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges

Dit is het basisrecept voor het koken van asperges.

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagna met groene en witte asperges

Lekkere Lente Lasagna!

INGREDIENTEN

-500 gram groene asperges, -1 kg witte asperges, -200 gram harde geitenkaas, -50 gram boter, -60 gram bloem, -500 ml melk, -Versgemalen zout en peper, -250 gram verse lasagnavellen, -200 gram zachte geitenkaas,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperges

Moet dat niet in elk recept herhaald worden.

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Witte lasagne met asperges

Heerlijke lasagne maar dan een keertje anders.......... n.l. met asperges! De asperges gaan ongekookt in de ovenschaal, zodat alle smaakstoffen en vitamines behouden blijven.

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges, zout, peper, 1/2 liter halfvolle melk, 1 zakje bechamelsausmix (Grand\'Italia), 125 gram champignons, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 200 gram in plakken geschaafde oude kaas (Goudse), 1/2 bosje lente-uitjes,100 gram schouderham, 1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, voorgekookte lasagnebladen

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Tem­pu­ra van groe­ne en wit­te as­per­ges

Knapperig korstje, lekker dippen en met je handen eten: zo laat je je kids kennismaken met asperges.

INGREDIENTEN

1 liter arachideolie, 400 g verse witte asperges, 350 g verse groene asperges, 100 g tarwebloem, 1 el maizena, 200 ml bruisend mineraalwater, 3 ijsblokjes, 1 el sushigember, 1 el Japanse sojasaus, 1 tl sesamolie

  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2019
  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Groene en witte asperges

INGREDIENTEN

3 à 4 groene èn witte asperges per persoon, room, 1/2 ons licht belegen kaas, bloem of bindmiddel, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met witte asperges en rozemarijn

INGREDIENTEN

1 pakje MAGGI Saus voor Asperges, 400 gram witte asperges, 1 teen knoflook, fijngehakt, 200 gram achterham, in blokjes, 250 gram schelpjesmacaroni, 1 eetlepel krulpeterselie, fijngehakt, 1 theelepel rozemarijn, fijngehakt, 15 gram boter

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  •  
  •  30-60 min.

Asperges

Met kruidenbotersaus en zalm

INGREDIENTEN

1 1/2 kg witte asperges, 1/2 rode peper, 300 g gerookte zalm, 12 kwarteleitjes, 100 g boter, 1 el grove mosterd, 4 el gemengde groene kruiden, zout, versgemalen peper, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade van witte en groene asperges

Een voorgerecht van koude groene en witte asperges op een klassieke wijze met ei gecombineerd waarin ook de invloed uit het gebied rond de Middellandse Zee te proeven is.

INGREDIENTEN

12 asperges, witte, 12 asperges, groene, 1 schep suiker, 1 stukje foelie, 150 gr. sla, gemengde, 2 eieren, hardgekookte, 1 grote vleestomaat, 10 olijven, zwarte, zonder pit, 2 stengels bleekselderij, 1 kopje paprika's, rode, in stukjes, 1 kopje tuinkruiden, verse, 0.5 dl. wijnazijn, 1 dl. zonnebloemolie, 0.5 dl. notenolie, 1 sjalot, gesnipperde, 3 el. tuinkruiden, verse, gehakte, Peper, Zout

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met witte wijnsaus

INGREDIENTEN

1 kilo witte asperges, 300 gram groene tagliatelle, 1 schaaltje kipfilet ) ca 400 gram ), 50 gram boter of margarine, ? Zakje peterselie ( a 30 gram ), 1 zakje knorr aspergesaus ( 40 gram 0, 100 ml witte wijn.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tagliatelle met groene en witte asperges

Vlug klaar en heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

250 g gele en/of groene tagliatelle ?1 bussel witte asperges ?1 bussel groene asperges ?250 g champignons ?3 eetlepels olijfolie ?citroensap ?2 eetlepels gehakte bieslook ?peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Witte asperges met zalm en ei

Het witte goud!

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 1 kg malta aardappellen, 8 eieren, 30 gr verse peterselie, 125 gr boter, 200 gr gerookte zalm, 1 mespunt nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ge­roer­bak­te zalm met wit­te as­perges

INGREDIENTEN

500 gr witte asperges, 300 g witte rijst, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, fijngesneden, 500 g broccoli, in roosjes, 600 g zalmfilet, in stukjes, 1 el ketjap, 2 el zoete chilisaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met witte wijn en tuinkers

Gestoofde asperges lekker met botermalse biefstuk en gestoomde aardappeltjes met bieslookcrème

INGREDIENTEN

1 kg witte asperges, zo vers mogelijk, 50 gram roomboter om in te bakken (spat nl niet), 100 ml droge witte wijn, 2 eetl. tuinkers van het bed geknipt of bv fijngehakte peterselie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Witte asperges met zalm en ei

Lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

4 x 500 gr witte asperges , 1 kg Malta-aardappels , 8 eieren , 1 zakje verse peterselie , 2 x 100 g gerookte zalm, in plakjes, 125 g boter , nootmuskaat ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm­pak­ket­jes met as­per­ges en wit­te kaas

Hoofdgerecht van Inge mei 2015

INGREDIENTEN

500 g verse witte asperges, 250 g romatomaten, 1 rode ui, 1 el Griekse olijfolie, ½ el rodewijnazijn, 1 el mediterrane kruiden, 300 g zalmfilet, 100 g witte kaas

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekoeld soepje van witte asperges

Gekoelde aspergeroomsoep in een glaasje...lekker en super als starter van een lekker dineetje , ook als amuse een toppertje ! 

INGREDIENTEN

1 kg witte asperges, 1 aardappel, 1 l kippenbouillon, 200 ml room, 4 groene aspergepunten, boter, nootmuskaat, 1 laurierblaadjes, 1 citroen

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2021
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade van witte asperges met Serranoham

Door rauwe asperges te wokken krijg je een hele andere smaak dan door asperges te koken. De dunne schijfjes die je wokt houden een lekkere stevige bite. Ik heb de Serranoham eerst in de oven gedroogd en dat zorgt voor nog meer crispy effect. Voor de dressing heb ik een asperge edik gebruikt. Dit is een culinaire smaakmaker prima geschikt voor o.a. dressings en sauzen. Natuurlijk kun je ook witte balsamico of witte wijnazijn gebruiken, maar voeg dan een schepje suiker toe.

INGREDIENTEN

, 75 gram rucola (of andere sla), 8 mooie witte asperges (AA), 4 flinke plakken Serranoham, 12 kleine kers of snoep tomaatjes, 3 lente uitjes, geroosterde pijnboompitjes, olijfolie, peper en zout, , voor de dressing:, , 2 el olijfolie, 1 el asperge edik (of witte balsamico/wijn azijn + schepje suiker), 5 tot 10 basilicum blaadjes (naar smaak), peper en zout, ,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2014
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Tilapiafilet met asperges en witte wijnsaus

INGREDIENTEN

4 tilapiafilets, sap van 1 citroen, 3 sneetjes oud witbrood, zout, versgemalen peper, 2 eiwitten, 25 g boter., voor de saus:2 sjalotjes, 400 ml droge witte wijn, 2 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries), 200 ml kookroom, 1 theelepel kerriepoedervoor de asperges:, 500 g groene asperges, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries).

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met witte asperges en tomaat

INGREDIENTEN

1 pakje MAGGI Saus voor Asperges, 2 zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel, 800 gram witte asperges geschild en onderste stukje verwijderd, 4 eieren, 125 ml crème fraîche, 500 gram tomaten in plakjes, 2 eetlepel peterselie fijngehakt, 2 eetlepel zonnebloemolie, 25 gram boter, 0,5 theelepel gemalen zwarte peper

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2013
  •  
  •  30-60 min.

Soep van witte asperges en kervel

INGREDIENTEN

1 eetl. boter of olie, 1 ui, gesnipperd, 500 g witte asperges, geschild, zout en versgemalen peper, 400 ml hete groentebouillon, 100 ml kookroom, 1/2 bos kervel, gewassen en gedroogd, snufje versgemalen nootmuskaat

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste witte asperges recepten
Populaire asperges recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top