1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Winterasperges

Winterasperges recepten (2)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Schorseneren gembersoep

Onze oosterburen noemen schorseneren `winterasperges` en gebruiken ze in alle recepten die ook voor asperges geschikt zijn

INGREDIENTEN

500 g schorseneren 2 uien een stukje verse gemberwortel van ongeveer 2 cm 40 g boter 1 theelepel kerriepoeder 6 dl groentebouillon 0,25 liter melk zout peper

Voorbereiding

Kook de schoongeboende, gewassen en nog niet geschilde schorseneren 10 minuten in ruim kokend water waarin een scheutje azijn of melk is toegevoegd. Snipper intussen de uien en rasp de geschilde gember fijn. Giet de schorseneren af en doe plastic handschoenen aan om de zwarte velletjes er af te trekken. Smelt de boter, fruit de uien en gember 10 minuten zachtjes. Voeg de kerrie toe.

Bereidingswijze

Snijd de schorseneren in stukjes van 5 centimeter en bak ze met de overige ingrediƫnten mee. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep nog vijf minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en voeg de melk er aan toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Schorseneren

Ook wel bedelaars- of winterasperges genoemd.

INGREDIENTEN

800 gr verse schorseneren,2 eetlepels azijn,1/2 liter water,zout,sap van een 1/2 citroen,nootmuskaat,125 gr gekookte ham,30 gr boter,30 gr bloem,1/4 liter kookwater v.d. groenten,1/4 liter melk.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste winterasperges recepten
Populaire asperges recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top