1. Home
  2. Recepten
  3. Groeneasperges

Groeneasperges recepten (10)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pasta met beenham, groene asperges en basilicum

Echt een heel lekker "zacht en romig" gerecht wat uitstekend past bij het voorjaar en (groene)Asperges zijn natuurlijk helemaal gezond want ze zitten vol vitamine C en mineralen.

INGREDIENTEN

300 g beenham, iets dikker gesneden en in repen 300 g dunne groene asperges 2 el olijfolie 1 sjalotje, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gesnipperd 150 ml kookroom Zeezout Zwarte versgemalen peper 300 g penne handje basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Snijd van de asperges de onderste twee centimeter af en halveer ze. Als je geen dunne exemplaren vind kunt u dikkere ook in de lengte doorsnijden. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op zacht vuur. Voeg de aspergestukken toe en roerbak nog 5 minuten verder. Als de asperges wat zachter zijn kan de knoflook en ham erbij. Roerbak alles nog een paar minuten en giet de room erbij. Laat op zacht vuur nog 2 minuten inkoken. Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de kook en kook hierin de penne in circa 8 minuten bijtgaar. Laat goed uitlekken. Breng de saus op smaak met zout en peper en vermeng met de penne en basilicum. Serveer direct warm op tafel.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Hartige plaattaart

DIT GERECHT ZIT TUSSEN PIZZA EN HARTIGE TAART IN.

INGREDIENTEN

, , , 1 blikje pizzadeeg (koeling, 270 g), 1 blik kippenragout, 2 eieren, 125 g mascarpone, 3 gedroogde tomaten op olie, 3 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 blikje groene, asperges, 100 g geraspte belegen kaas, ,

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hartige plaattaart

INGREDIENTEN

1 blikje pizzadeeg (koeling, 270 g), 1 blik kippenragout, 2 eieren, 125 g mascarpone, 3 gedroogde tomaten op olie, 3 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 blikje groene, asperges, 100 g geraspte belegen kaas,

  • Hongaars
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Hongaars
  •  20-30 min.

Knapperige Lenterolletjes

INGREDIENTEN

3 eieren * scheutje melk * zout en peper, boter * 1 enkele kipfilet 1 el olie * = teentje, knoflook, zoete ketjap, 75 g tauge * 6 groene, asperges 1 blikje ananasstaafjes * 4 grote, bladeren ijsbergsla * = pakje bieslook * 1= el, honing * 1 el sesamolie, limoensap

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gesauteerde eendenborst met asperges en krokante Serranoham

INGREDIENTEN

100 gram serranoham in dunne plakjes -, 14 groeneasperges -, 1 klontje boter -, 2 klontjes koude boter -, zout en peper -, 1/2 rode paprika -, 3 dl. gevogeltefond -, 1 dl. rose -, kokend water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Cocktail van asperges en gebakken rogvleugel

INGREDIENTEN

12 groeneasperges - 8 witte asperges - 2 rogvleugels - 2 gedroogde tomaten op olie - 2 tomaten - 2 el dragonazijn - 5 el olijfolie - 1 krop sla - olie - verse dragon - peper - zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Taartje van haring en zalm

INGREDIENTEN

4 Hollandse nieuwe haringen -, 150 gram zalmfilet -, 2 hardgekookte eieren -, 1 gesnipperde sjalot -, 1 eetlepel vers fijngeknipte bieslook -, 30 groeneasperges -, 30 gram kaviaar -, 30 gram zalmkaviaar -, 2 eetlepels olijfolie -, 1 eetlepel arachideolie -, 1 eetlepel witte wijnazijn -, zout en peper,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

hertebiefstukjes met appel-calvadossaus

Hertenbiefstuk met een bijzondere saus

INGREDIENTEN

4 hertebiefstukjes ? 125 gr, 2 appels, 1 dl wildfond, 25 gr roomboter, citroensap, 1 borrelglaasje Calvados, 2 eetlepels grofgehakte pecannoten, bakboter,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-1999
  •  
  •  0-10 min.

carpaccio van tonijn met groene asperges

Lunch/Brunch of voorgerecht (groene)asperges voor de kleur De tonijn van te voren in de vriezer leggen om er makkelijk carpaccio van te snijden.

INGREDIENTEN

25 asperges, groene, 1 pomodoro, 325 gr. tonijn, 1 dl. balsamicoazijn, 1 blaadje lollo rosso (garnering), 1 blaadje lollo bianco (garnering), 0.5 dl. walnoot-olie, 1 citroen, 2 el. foreleitjes, 1 tl. honing, Olijfolie, Kervel, verse, Kappertjes, Peper, Zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Penne met groenten& bacon

Als je (groene)asperges gebruikt, houd het simpel: in de lente zijn asperges op hun best en in overvloed verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

500 g penne, 2 ? el olijfolie, 4 plakken bacon, iets dikker gesneden, 2-3 tenen knoflook, 1 bosje groene asperges, 200 g gele pompoen of courgette, 2 niet te rijpe (vlees)tomaten, zout en vers gemalen zwarte peper, enkele blaadjes basilicum,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste groeneasperges recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top