1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges Schillen

Asperges schillen recepten (948)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aspergesoep van schillen en kontjes

Van het afval van verse asperge kan je de volgende genieten van een heerlijke aspergesoep. Ik maak het altijd de soep al op dezelfde dag klaar als dat ik asperges eet.

INGREDIENTEN

Asperge-schillen en kontjes. Scheut room of koffiemelk Bieslook Peterselie Blanke Roux (van 50 gr. boter en 60 gr.bloem 1/2 ltr. melk Eventueel Groentebouillonblokje toevoegen voor een sterkere bouillonsmaak

Bereidingswijze

Zet een pan 1 liter koud water op met hierin de aspergeschillen en de kontjes. Zorg ervoor dat de soep niet hard gaat koken maar alleen zachtjes pruttelt. Voeg nu aan de schillen en het water het eventuele groentebouillonblokje toe. Na ongeveer een uurtje kun je het vocht zeven en de kontjes weggooien. De roux maak je door de boter in een pannetje te laten smelten en er de bloem al roerend aan toe te voegen. Bak de bloem even mee. Laat het niet bruin worden. Hoe witter de roux hoe beter hij bindt. Voeg nu heel erg langzaam onder goed roeren het vocht toe aan de roux. Als je niet goed roert of te snel het vocht erbij doet krijg je klonten en dat zou jammer zijn! Voeg nu rustig de melk toe en laat de soep weer rustig koken ( vooral niet te hard anders krijg je gekookte melk, rustig laten blubben ) Voeg een paar minuten voor het einde het scheutje room of koffiemelk, en de peterselie en bieslook. Peper en zout naar smaak toevoegen Eet smakelijk!!!

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-04-2018
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA

INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebonden aspergesoep (van de schillen en kontjes)

Romige aspergsoep van de restanten van asperges (schillen en kontjes

INGREDIENTEN

Asperge schillen, Asperge uiteinden, 1,5 liter kookvocht van asperges, 2 bouillonblokjes, 50 gram boter, 60 gram bloem, scheut room

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aspergetijd! Heerlijk.Dus maak je van de schillen soep

Wat een heerlijke verrassing: het aspergeseizoen was dit jaar vroeg. En ze waren niet duur ook. Dus aten we vandaag met een heerlijk lentezonnetje samen met vriendin Lydia asperges. Maar dan zijn er ook veel aspergeschillen en daar heb ik maar meteen een soepje van gemaakt. 

INGREDIENTEN

Schillen en achterkantjes van 1 kilo asperges. (van die kilo hou je zo'n 5 asperges apart, de rest eet je op klassieke wijze met ei, ham, nieuwe aardappel en een botersausje...mmm), 4 liter water, 6 groentebouillonblokjes, 100 gram bloem, 100 gram boter, flinke scheut kookroom, nootmuskaat

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus.

De schillen en de kontjes en het kookvocht van de asperge gebruiken we vaak als basis voor aspergesoep. Maar.... dat je er ook deze heerlijke aspergesaus van kunt maken bewijst dit eenvoudige recept. Nooit..... meer schillen zomaar naar de kliko verbannen.De bouillon niet meteen nodig? In de diepvries ermee.  

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 1 flinke sjalot gesnipperd, 3 theelepels bloem, 1 scheutje droge witte wijn, 250 milliliter aspergebouillon, 5 witte asperges gekookt, 5 eetlepels room, dille (om te garneren) of, peterselie (om te garneren)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2019
  • Nederlands
  •  20-30 min.

asperges

Natuurlijk kent u wel recepten van asperges met ham en een gekookt eitje, asperge / hamrolletjes met alle varianten daarop. Deze keer een niet zo bekend recept voor asperges, maar zeker de moeite van het proberen waard. Er zijn twee soorten asperges, de witte asperges en de groene asperges. In dit recept worden groene asperges gebruikt omdat deze het voordeel hebben dat het niet nodig is om ze te schillen, dus echt Hollands? "wat je koopt, krijg je ook op je bord.

INGREDIENTEN

500 gram groene asperges (niet al te dikke), 200 gram dun gesneden mager ontbijtspek, 0,5 flesje bier 150 gram bloem, 1 eetlepel aardappelmeel, 1 theelepel kerrie, 1 mespuntje knoflookpoeder.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
Populaire asperges recepten

Asperges

Basisrecept voor het koken van asperges. Dit basisrecept wordt gebruikt in andere recepten.

INGREDIENTEN

500 gr asperges per persoon (met vlees of vis minder, resp. 300 a 400 gr), zout, boter, suiker, bladfoelie.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges

Bereiden, bewaren en invriezen

INGREDIENTEN

Asperges

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

asperges

De koningin der groenten

INGREDIENTEN

1600 gr. asperges

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperges met scampi

Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum. Een spetter! Smakelijk!!

INGREDIENTEN

, 6 witte asperges, een klontje boter, 10 grote scampi, 1 kleine tomaat, 4 pijpjes bieslook, 3 blaadjes basilicum, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges

Dit is het basisrecept voor het koken van asperges.

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste asperges schillen recepten

Asperges

Moet dat niet in elk recept herhaald worden.

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Asperges

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 g zout, 50 g boter

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Asperges

Echt niet ingewikkeld.

INGREDIENTEN

> verse asperges, > flinke eetlepel boter, > 3 eetlepels zout.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  •  
  •  30-60 min.

Asperges

Asperges met mousseline saus

INGREDIENTEN

Asperges voor 4 personen, Voor de mousseline saus:, 1 eetlepel in azijn gekookte geplette peperbollen, 2 eierdooiers, 125 gram boter, 1,5 dl room, gesnipperde peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

asperges

Lekker asperges met ei en ham.

INGREDIENTEN

24 asperges, 12 plakken ham naar keuze, 200 g boter (roomboter), peper, zout, 4 eieren, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)., ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges

Geen echte borrelhap maar een volwaardig minigerechtje, verschijnsel wat men kent als 'wachtbordje'

INGREDIENTEN

Mooie hespesneden, asperges, 300 gram minder mooie hesp, melkerijboter, bieslook, citroen, olie, mosterd en room, peper en zout, madeira, alufolie.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Asperges

Asperges met gekookte minikriel, ham en ei

INGREDIENTEN

400 gram asperges,- 450 gram minikriel,- 2 eieren,- 200 gram boerenham (gesneden),- 150ml Hollandaise saus,- 10 gram peterselie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Asperges

Het witte goud van Limburgse bodem met een Frans tintje

INGREDIENTEN

1200 gram witte asperges, 4 eetl. fijne olie, 1 eetl. citroensap, 1 theel. (acacia) honing, zout, witte peper, 150 gram Franse geitenkaas.

  • Regionaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Regionaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Asperges

INGREDIENTEN

1/2 tot 1 pond asperges per persoon ( p.p. ), water, wat zout, 1 hardgekookt ei p.p., wat nootmuskaat, wat gewelde roomboter, eventueel 1 plak goede gekookte ham p.p.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges

Asperges met bladerdeeg

INGREDIENTEN

Asperges, Ei, bladerdeeg, platte peterselie, mousselinesaus,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Asperges

Ingrediënten voor 1 persoon 125 gram asperges 50 gram gekookte (been)ham, dikke plak bieslook 1 ei 25 gram margarine

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  •  
  •  30-60 min.

Asperges

INGREDIENTEN

Zomaar wat tips.........

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel schol filet, asperges en garnalensaus

Mmmm verse witte asperges zijn zo al lekker in het voorjaar, dus flink van profiteren. Het liefst heb ik ze met iets lekkers uit de zee en wel omdat je daar de allerlekkerste combinaties mee kunt maken. Ik heb dit gerecht gemaakt afgelopen zaterdagavond en we hebben heerlijk gesmuld. Deze kun je zo op de kaart zetten in een restaurant in het aspergeseizoen.

INGREDIENTEN

200 gr Hollandse garnalen, 12 verse Noordzee schol filets, 800 gr verse dunne witte asperges, 1 glas droge witte wijn, 1 klein bekertje slagroom, 1 el vers gesnipperde dille, Vers geperst citroensap, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 60 gr roomboter, Bloem

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

asperges met ham en roerei

Lekkere asperges.

INGREDIENTEN

2 bundels witte asperges (a 500 g), , 2 dikke plakken gekookte (been)ham (vleeswaren, a 100 g), , 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g), , 1 duopak aardappelschijfjes (700 g), , 4 eieren (M), , 100 g roomboter,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

asperges, koken

INGREDIENTEN

Asperges

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Saus van asperges

Romige saus, bereid van gevogelte- of kalfsfond, kookvocht, schillen en afgesneden stengeldelen van asperges, slagroom en witte wijn. Heerlijk bij bijvoorbeeld 'asperges-champignons mousseline' (zie mijn recepten onder 'voorgerechten')

INGREDIENTEN

3 dl gevogelte- of kalfsfond, 1 dl ingedampt kookvocht van asperges (en evt. champignons), schoongespoelde schillen en afgesneden stengeldelen van asperges, 1 dl witte wijn (bijv. Rheingauer), 1.1/2 dl slagroom, zout, versgemalen peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

Asperges op vlaamse wijze met gerookte zalm

Lekker en makkelijk. Dit receptje is geknipt als opener van een diner. Smakelijk!!!

INGREDIENTEN

6 witte asperges, 200 g gerookte zalm (versneden), 2 eieren, 2 pijpjes bieslook, 1.5 eetlepel genipperde peterselie, 0.5 eetlepel olijfolie, peper naar smaak, zout en een klontje boter om de asperges te garen,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

klasieke asperges

Bij een goede groenteboer kun je de asperges alvast laten schillen, dit scheelt een hoop tijd!

INGREDIENTEN

16 groene asperges, 4 eieren, hard, 1 zakje MAGGI Saus voor asperges, 8 plakken achterham, 1 el heel fijn gesnipperde peterselie, 16 witte asperges

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

asperges met kruidensaus

Heerlijk!!

INGREDIENTEN

1 kilo dikke witte asperges (Let op! Niet te dun schillen anders krijg je draden en dat is zonde!!!), 5 eetlepels mayonaise, 5 eetlepels slagroom, , 6 eieren, 2 grote augurken, verse kruiden (peterselie, bieslook, kervel). Gebruik 4 a 5 eetlepels van de gemengde gehakte kruiden., selderiezout, versgemalen peper, verse rode peper (eventueel te vervangen door sambal), , Voor erbij:, Cherrytomaatjes, 4 hardgekookte eieren, frisse salade,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met coquilles

Eenvoudig en snel seizoensrecept voor een smakelijk voorgerecht van asperges met een vleugje kerrie, champignons en coquilles

INGREDIENTEN

500 gr witte asperges, 4 coquilles, 120 gr champignons, citroensap, snufje kerrie, vers gehakte bieslook, boter, olijfolie, 4 schelpen, peper & zout

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met gerookte zalm

ZAAALIG

INGREDIENTEN

4-6 asperges (witte, vingerdik) per persoon,3 eierdooiers, 1,5 dl room, sap van 1 citroen, 1 dl kookvocht van de asperges,peper/zout, 1-2 schellen gerookte zalm per persoon(afhankelijk van de grootte/budget), boter/olijfolie, boterbloemmengsel

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges met morille-roomsaus

Een andere kijk op asperges

INGREDIENTEN

Dunne asperges, slagroom of koksroom, morilles (paddestoelen), peper (event. zout)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges met lamsrugfilet

INGREDIENTEN

50 gr lamsafval, enkele takjes majoraan, asperge-afval (schillen enz.), 500 gr geschilde asperges, zout, peper, 250 gr lamsrugfilet, 30 gr boter, 1 ei, Cognac of Armagnac, 1 takje verse tijm, 1/2 dl slagroom,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

gebakken asperges

Snel en lekker

INGREDIENTEN

6 asperges, 2 eetl olijfolie, aromat, peper, en zout

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Utrechtse Asperges

Een lekker en makkelijk recept

INGREDIENTEN

1 pond asperges, 1 zakje saus voor asperges van Knorr, 1 ons gegrilde ham, peper, bieslook

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Roerbak Asperges

INGREDIENTEN

20 asperges, 4 dl ongeslagen room, 100 gram roomboter, 1 eetlepel suiker, snufje zout

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Asperges Met Sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

1 kg hele dikke asperges (geen dubbele), 100 gram roomboter, 2 sinaasappels, zout.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges met zalm-basilicumsaus

Pure luxe. Bereidingstijd is. incl. schillen van de asperges.

INGREDIENTEN

Ca. 2 kg. asperges, 250 gr. zalmsnippers, 1 pakje Room Culinair, 1/2 concomme blokje, 1 sjalotje (of klein uitje), 2 theelepeltjes tomatenpuree, 1 el. cognac, 1 tl. Franse mosterd, 2 el. fijngehakte basilicum (vers of diepvries), zout, peper, 1 tl. suiker, 2 x 1 el. boter.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde Asperges

Dit vinden velen het lekkerste asperge-recept.Overheerlijke asperges weer eens anders.

INGREDIENTEN

Asperges voor 2 pers., zout, boter, suiker, 4 grote vleestomaten, 4 sjalotjes, 3 el fijngehakte basilicumblaadjes, peper, 160 gr. Bavaria Blue kaas, 40 gr. creme fraiche, krieltjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurde Asperges

INGREDIENTEN

Witte of groene asperges,bloem,peper,zout,francikaner kaas

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
Nieuwste asperges schillen recepten
Populaire asperges recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top