1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Aspergebroccoli

Aspergebroccoli recepten (20)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Omeletje met Aspergebroccoli

Hoofdgerecht

INGREDIENTEN

75 g aspergebroccoli (te koop bij de betere speciaalzaak of grote supermarktketens) 50 g slamelange 2 eieren blaadjes van 1 takje tijm 1 gedroogde tomaat in dunne reepjes 1 sjalotje half bosje rucola, grof gehakt halve appel, in dunne partjes kwart bakje tuinkers zout en peper 2 el olie

Voorbereiding

Kook de aspergesbroccoli in ruim water bijna gaar. Klop de eieren los met de tijm, roer de tomaatreepjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Halveer de sjalotjes overlangs en snij ze in dunne partjes en maak de boogjes los.

Bereidingswijze

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de sjalotboogjes al omscheppend goudbruin. Roer de sjalotboogjes en aspergebroccoli door het eimengsel. Verhit nog wat olie en bak hierin van het eimengsel op hoog vuur een omelet. Keer de omelet als de onderkant goudgeel en de bovenkant net gestold is en bak nog 1 min.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Asperge-broccoli taart

Een heerlijke hartige taart als maaltijd of als onderdeel van een buffet!

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, -Ingevette springvorm 24 cm, -150 gram bakmeel (4-granenbakmeel of bijv. volkorenbakmeel), -75 g koude boter, -? dl water, Voor de vulling:, -3 eieren, -1 pakje roomkaas (bijv. Boursin), -100 gram geraspte kaas, -200 gram (beetgaar) gekookte broccoli, -1 blik/pot asperges (goed uit laten lekken!!), -100 gram rauwe ham, -40 gram geschaafde amandelen,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rundvlees met Aspergebroccoli en Chinese wokgroenten

Voor mensen die Weight Watchers doen. Voor 4 personen, 7 punten per persoon (rijst die je erbij eet, moet je nog apart erbij rekenen, of met bloemkoolrijst, dat is dan 0 punten extra)

INGREDIENTEN

** 800 gram mager rundvlees (in niet te kleine blokjes gesneden), ** 1 zak (400 gram) Chinese wokgroenten, ** 200 gram aspergebroccoli (in de lente door midden gesneden als ze te dik zijn)), ** 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 1 rode peper (ontzaad en in halve ringen gesneden), ** 2 rode uien (in kwart ringen gesneden), ** 2 sereh stengels (citroengras, gekneusd), ** 3 eetlepels hoisinsaus, ** 1 eetlepel gemberpuree, ** 2 eetlepels tomatenpuree, ** 2 eetlepels sesamolie, ** 2 eetlepels sojasaus, ** 1 flinke eetlepel tuinkruidenbouillonpoeder, ** ½ bosje verse koriander (klein gehakt), ** 2 eetlepels Chinese 5 kruiden poeder, ** 3 limoenblaadjes (te koop bij de Toko, ik heb ze altijd in de vriezer), ** 2 eetlepels rode wijnazijn, ** 2 eetlepels sesamzaadjes, ** verse peper en zout (naar smaak), ** 250 ml water

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Groente-Tempura met Paprika, Shii-takes, Asperge-Broccoli

En wat Merin

INGREDIENTEN

1 rode paprika , 8 shii-takes , Olie (walnoten of zonnebloem) , 150 g asperge-broccoli (Grote AH/Konmar) , 4 bosuitjes , 8 basilicumblaadjes , 100 g tempuramix , 1 dl sojamix , halve tl wasabi (japanse groene mosterd, toko) , 1 el merin (japanse kookwijn)

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

tostada met geroosterde mini-groenten en mini-biefstukjes

INGREDIENTEN

150 gram dunne prei - 2 pakjes cherry trostomaatjes - 125 gram mini maiskolfjes - 150 gram aspergebroccoli - 6 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper - 1 eetlepel Mexicaanse kruiden - 4 wrap-tortilla's - 300 gram mini-biefstukjes

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tostada met geroosterde minigroenten en minibiefstukjes

Lekker eten met mini-ingredienten

INGREDIENTEN

1 pakje miniprei, 2 pakjes cherrytomaatjes, 1 pakje minimaiskolfjes, 1 pakje aspergebroccoli, 6 el. olijfolie met knoflook en chilipeper, 1 el. Mexicaanse kruiden, 4 wraptortilla's, 1 pakje mini-biefstukjes

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire asperges recepten

Gnocci met varkenshaas, bimi en pancetta

Dit recept heb ik van een vriend gekregen en is supersnel en simpel te maken, maar heel erg lekker :-)

INGREDIENTEN

100 gram pancetta, 2 stuks varkenshaas, 400 gram bimi (aspergebroccoli), 400 gram verse gnocci, 1 handje verse peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Tostada met geroosterde minigroenten en minibiefstukjes

INGREDIENTEN

1 pakje miniprei (150 g), ? 2 pakjes cherry trostomaten, ? 1 pakje minimaiskolfjes (125 g), ? 1 pakje asperge-broccoli (150 g), ? 6 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper, ? 1 eetlepel Mexicaanse kruiden, ? 4 wraptortillas, ? 1 pakje minibiefstukjes (ca. 300 g),

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rosbiefwrap

Lekker met groenten in een Thaise dressing

INGREDIENTEN

1 rode paprika, bosje aspergebroccoli, 18 sperziebonen, 3 lente-uitjes, 1 kleine komkommer, 1 teentje knoflook, 1 el. oestersaus, 1 el. zoete sojasaus, 1 el. limoensap, 1 tl. bruine suiker, 12 plakjes rosbief

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  •  
  •  10-20 min.

Brietortilla

Snel klaar en o zo lekker!!

INGREDIENTEN

100 g brie, , 1 eetlepel olie, , 1 zak groentemix (asperge-broccoli, diepvries, , 50 g walnoten, , 2 wraptortillas (pak a 4 stuks), ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Broccolisalade met koriander en sesamcroutons

INGREDIENTEN

1 bosje koriander, grof gehakt; 4 sneetjes (maïs)brood; sesamolie; 2 pakjes aspergebroccoli of 450 gram broccoli; arachide-olie; 4 theelepels sambal oelek; 100 ml sinaasappelsap

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste aspergebroccoli recepten

HAZENRUGFILET MET ITALIAANSE RODE-WIJNSAUS

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teen knoflook, 3 eetl olijfolie met truffelaroma, 1 pot wildfond 380 ml, ? fles Italiaanse rode wijn, ? zakje verse rozemarijn a 15 gr, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, ? blikje tomatenpuree 70 gr, 1 bakje kastanjechampignons, 150 gr asperge-broccoli, 4 hazenrugfilets, zout, peper, ? eetl citroensap, 90 gr carbonarareepjes, keukenpapier, ovenschaal 30 x 40

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Brietortilla

Recept Allerhande 1:2004

INGREDIENTEN

? 100 g brie, ? 1 eetlepel olie, ? 1 zak groentemix (asperge-broccoli, diepvries, ? 50 g walnoten, ? 2 wraptortillas (pak a 4 stuks)

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Brietortilla

INGREDIENTEN

? 100 g brie, ? 1 eetlepel olie, ? 1 zak groentemix (asperge-broccoli, diepvries, ? 50 g walnoten, ? 2 wraptortillas (pak a 4 stuks), , ? lage ovenschaal,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ravioli met champions en pancetta

Dit  pasta gerecht  werd van gesmuld door mijn gasten.

INGREDIENTEN

15 g porcini gedroogd eekhoorntjesbrood (zakje), , , 500 g verse ravioli funghi porcini (pasta), , , 200 g aspergebroccoli (groente), , , 80 g pancetta (vleeswaren), , , 2 sjalotten, , , 2 takjes verse salieblaadjes, , , 200 g gesneden kastanjechampignons, , , 200 g crème fraîche

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hazenrugfilet met Italiaanse rode-wijnsaus

INGREDIENTEN

1 kleine ui, ? 1 teen knoflook, ? 3 eetlepels olijfolie extra vierge met truffelaroma (flesje Monini), ? 1 pot wildfond (380 ml), ? 1/2 fles Italiaanse volle rode wijn, ? 1/2 zakje verse rozemarijn (a 15 g), ? 1 kaneelstokje, ? 1 kruidnagel, ? 1/2 blikje tomatenpuree (a 70 g), ? 1 bakje kastanjechampignons (250 g), ? 1 schaaltje asperge-broccoli (150 g), ? 4 hazenrugfilets (ca. 500 g), ? zout, ? 1/2 eetlepel citroensap, ? (versgemalen) peper, ? 90 g carbonarareepjes (duobakje a 180 g),

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hazenrug met Italiaanse rode-wijnsaus

Een Italiaans wijntje erbij en je hebt een heerlijke maaltijd

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teen knoflook, 3 ell olijfolie met witte truffelaroma (Monini), 1 pot wildfond, ? fles Italiaanse volle rode wijn, ? zakje verse rozemarijn, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, ? blikje tomatenpuree, 1 bakje kastanjechampignons, 1 schaaltje aspergebroccoli (AH), 4 hazenrugfilets, zout, ? el. citroensap, versgemalen peper, 90 gram carbonarareepjes (duobakje, a 180 gram AH)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta met groenten

INGREDIENTEN

250 g [verse] tagliatelle, scheut olijfolie, 100 g mini-asperges of groene aspergetips, 150 g mini-broccoli of asperge-broccoli, 2 dl creme fraiche, 100 g gepelde garnalen, 100 g gerookte zalmsnippers, zout en peper, enkele blaadjes basilicum.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aziatische kip-/groentenschotel

Een gerecht ontstaan uit de restanten van mijn koelkast. Boordevol groenten en smaak.

INGREDIENTEN

- 6 kipbraadsticks (kipkarbonades zonder huid), - 2 el arachide olie, - 1 ui in ringen gesneden, - 2 cm gember, fijn gesneden, - 2 tenen knoflook, fijn gesneden, - 1 rode peper, fijn gesneden, - 1 rode paprika in reepjes, - 250 gram bimi (aspergebroccoli), uiteinde eraf, - 2 winterpenen in schuine plakjes, - 250 gram sugarsnaps, - 3 el oestersaus, - 5 el ketjap manis, - verse zwarte peper, - ca. 0,5 liter kippenbouillon, - 1 el maizena

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfsschnitzel met een notenkorstje

INGREDIENTEN

100 g hazelnoten (of cashewnoten ongezouten), ? 2 eetlepels paneermeel, ? 2-3 eetlepels bloem, ? 1 ei, ? 4 ongepaneerde kalfsschnitzels (a ca. 125 g), ? zout en versgemalen peper, ? 1 citroen, ? 50 g boter,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste aspergebroccoli recepten
Populaire asperges recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top