- Eigen recept
Romige asperges met zalm (slank gerecht)
Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto) De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon. De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)
1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl. 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje) 500 gram asperges 200 gram krieltjes 150 gram gerookte zalm Verse peterselie. Vers gemalen peper Eventueel wat zout naar smaak.
Kook de krieltjes. Schil en kook de asperges. Snijd de gerookte zalm in stukjes/reepjes. Knip of snijd de peterselie. .
De lightroom plus Linesse in een steelpan zachtjes verwarmen. (NIET KOKEN). Snijd de asperges in niet te kleine stukken. De gekookte krieltjes plus de asperge stukken door de reeds verwarmde room mengen. De stukjes/reepjes gerookte zalm erdoor. Nog even voorzichtig roeren en goed warm laten worden. Strooi er op het bord wat fijngeknipte peterselie over.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2009Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Asperges met ham, ei en botersaus
Traditioneel, maar zoooo lekker....
* 1750 gr. asperge, witte, * 8 stuks eieren, hardgekookte, * 300 gr. ham, * 200 gr. boter, * Nootmuskaat, * Peper, * Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-04-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA
- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Lenterisotto met groene asperges
Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.
300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-05-2004Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Zalmfilet met asperges uit de oven
Energie: 440 kCal | 1850 kJ
* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g, * sap en rasp van 1 sinaasappel, * 500 g witte asperges, * 1 bosuitje, in dunne ringetjes, * 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd, * 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt, * versgemalen zwarte peper, * 2 theelepels grof zeezout, * 50 g boter, gesmolten
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-04-2011Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Asperges met varkenshaas en paddenstoelenroomsaus
Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.
* 1.5 kg. asperges, * 0.5 dl. wijn, witte, * 2 varkenshaasjes, * 50 gr. boter, * 200 gr. paddestoelenmelange, * 120 ml. creme fraiche, * Rozemarijn, * Peper, * Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-04-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
asperges
Natuurlijk kent u wel recepten van asperges met ham en een gekookt eitje, asperge / hamrolletjes met alle varianten daarop. Deze keer een niet zo bekend recept voor asperges, maar zeker de moeite van het proberen waard. Er zijn twee soorten asperges, de witte asperges en de groene asperges. In dit recept worden groene asperges gebruikt omdat deze het voordeel hebben dat het niet nodig is om ze te schillen, dus echt Hollands? "wat je koopt, krijg je ook op je bord.
500 gram groene asperges (niet al te dikke), 200 gram dun gesneden mager ontbijtspek, 0,5 flesje bier 150 gram bloem, 1 eetlepel aardappelmeel, 1 theelepel kerrie, 1 mespuntje knoflookpoeder.
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-1999Nederlands Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
12 bladerdeeghapjes "voor elck wat wils"
12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)
Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-05-201130-60 min.
Asperges
Basisrecept voor het koken van asperges. Dit basisrecept wordt gebruikt in andere recepten.
500 gr asperges per persoon (met vlees of vis minder, resp. 300 a 400 gr), zout, boter, suiker, bladfoelie.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-04-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Asperges
Bereiden, bewaren en invriezen
Asperges
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-10-1999Nederlands0-10 min.
asperges
De koningin der groenten
1600 gr. asperges
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-05-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Asperges met scampi
Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum. Een spetter! Smakelijk!!
, 6 witte asperges, een klontje boter, 10 grote scampi, 1 kleine tomaat, 4 pijpjes bieslook, 3 blaadjes basilicum, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak,
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-05-2005Belgisch Voorgerecht20-30 min.
Asperges
Mmm!! met beenham en ei
1 kg dikke asperges, zout, suiker, boter, 1,5 ons beenham, 3 hardgekookte eieren, peterselie, zakje aspergesaus van
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-05-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
asperges
, asperges
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
asperges
Mooie combinatie van asperges, varkensrollade en room.
1 varkens filetrollade, 2 bosjes groene asperges, 1 pakje frisroom en 1/8 liter slagroom, 1/2 borrelglaasje droge sherry, peper en zout.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-11-1998Nederlands30-60 min.
Asperges
Altijd handig om dit te weten.
2 kg witte asperges, 20 gr zout
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-05-2006Nederlands0-10 min.
Asperges
Dit is het basisrecept voor het koken van asperges.
2 kg asperges, 20 gr zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-04-2003Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Asperges
Moet dat niet in elk recept herhaald worden.
2 kg asperges, 20 gr zout
- Belgisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-05-2002Belgisch Voorgerecht10-20 min.
Asperges
2 kg asperges, 20 g zout, 50 g boter
- Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-04-2003Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Asperges
1 Portie Kcal: 386 Vet: 25.7 V.vet: 10.2 Eiwit: 18.8 Koolhy: 16.2 Vezels: 8.6 Zout: 1.48
2 kg. Asperges, 3 Eieren, 200 gr. Beenham, 100 gr. Boter
- Europees Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-04-2020Europees Bijgerecht20-30 min.
Asperges
Met kruidenbotersaus en zalm
1 1/2 kg witte asperges, 1/2 rode peper, 300 g gerookte zalm, 12 kwarteleitjes, 100 g boter, 1 el grove mosterd, 4 el gemengde groene kruiden, zout, versgemalen peper, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-05-1999Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Asperges
Asperges na eigen smaak. Met een lekker uitje en champignons.
500 gr. asperges, 1 ui, 250 gr. champignons, 1 blikje ananas in stukjes, aromat(tuinkruiden).
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-05-2001Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Asperges
Echt niet ingewikkeld.
> verse asperges, > flinke eetlepel boter, > 3 eetlepels zout.
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-05-200530-60 min.
Asperges
1-1 1/2 kg asperges - suiker - zout - gekookt eieren - ham - gesmolten roomboter
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-1999Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Asperges
Recept van AL PACINO
1 Bos asperges,1/4 melk,50 gr boter,40 gr bloem,75 gr gruyerkaas,peper en zout,nootemuskaat
- Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-04-2002Bijgerecht20-30 min.
Asperges
Een lekker aspergegerecht en tevens een volle maaltijd.
1 kilo witte asperges, 1 kilo bloemige aardappelen, 8 lapjes magere gekookte ham, 2 teentjes knoflook, olijfolie, melk, melksaus (blanke roux), 150 gr. oude geraspte kaas, peper en zout, nootmuskaat.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-2002Hoofdgerecht30-60 min.
asperges
Gemakkelijk, snel en toch apart
4 x 3 lange dunne asperges-2 pakjes zalm (van de Aldi)- 4 dunne lange sprieten bieslook-zout
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-04-2005Voorgerecht20-30 min.
Asperges
1 kg asperges. 4 hardgekookte eieren. 150 gr.boter. zout. verse nootmuskaat
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-01-2002Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Asperges
Met een Italiaans tintje
1 kg asperges, olijfolie extra vierge, verse parmezaanse kaas en parmaham
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-05-2004Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Asperges
4 personen: Kook de asperges, de aardappelen en de eieren. Smelt de roomboter. Doe de ham op een schaaltje in rolletjes. Als de asperges gaar zijn, leg ze op een schaal, strooi er wat nootmuskaat over en strooi er 2 van de gekookte eieren geprakt op plus wat van de gesmolten roomboter. Pel de rest van de eieren, halveer ze en leg ze bij de asperges. Serveer met de gekookte aardappelen, de ham en de rest van de gesmolten boter. Een fles Gewurtztraminer erbij maakt het geheel af.
1,5 kg asperges, 8 eieren, 1 kilo aardappelen, 2 ons dikker gesneden gekookte Yorkham, snufje nootmuskaat, 1 pakje licht gezouten roomboter
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-06-2001Nederlands60-120 min.
Asperges
Geen echte borrelhap maar een volwaardig minigerechtje, verschijnsel wat men kent als 'wachtbordje'
Mooie hespesneden, asperges, 300 gram minder mooie hesp, melkerijboter, bieslook, citroen, olie, mosterd en room, peper en zout, madeira, alufolie.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2004Belgisch20-30 min.
Asperges
Asperges met mousseline saus
Asperges voor 4 personen, Voor de mousseline saus:, 1 eetlepel in azijn gekookte geplette peperbollen, 2 eierdooiers, 125 gram boter, 1,5 dl room, gesnipperde peterselie
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-01-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Asperges
Traditionele asperges
Voor 4 personen: 1 1/2 kg asperges, 4 ons aardappelen, 1 ui, 175 gr. roomboter, 1 dl. witte wijn, scheutje azijn, kervel, peterselie, 2 ons bourgondische ham, 4 eieren, zout en peper, nootmuskaat,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-04-2005Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Asperges
Warm krokant hapje voor bij de borrel
Blikje croissantdeeg18 groene asperges uit de diepvries[bonduelle]9 heel dungesneden plakken rauwe ham
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-01-2005Nederlands0-10 min.
asperges
Lekker asperges met ei en ham.
24 asperges, 12 plakken ham naar keuze, 200 g boter (roomboter), peper, zout, 4 eieren, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)., ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Asperges
- asperges, - eieren, - ham, - peterselie, - kaas
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-07-200910-20 min.
asperges
, 2 kg asperges, 20 gr zout, 8 eieren, 80 gr boter, Zout, Witte peper uit de molen, Geraspte nootmuskaat
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-05-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Asperges
Asperges met gekookte minikriel, ham en ei
400 gram asperges,- 450 gram minikriel,- 2 eieren,- 200 gram boerenham (gesneden),- 150ml Hollandaise saus,- 10 gram peterselie
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-09-2002Nederlands0-10 min.
asperges
Asperges met een romige eieragout. (1810 kj.(435 cal)21 gr.eiwit,29 gr vet,22 gr. koolhydraten
1 kilo asperges * 3x4 granen eieren * 1/2 bakje roomkaas met uitjes en sjalotjes (Cantadou) * 2 eetlepels maizena * 1 dl room culinair * 1 scheutje witte wijn * nootmuskaat *peper en zout * peterselie * 1/2 ons gekookte ham.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-07-2000Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Asperges
Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus
- 1 kg asperges, , - zout, , - ? theel. suiker, , - 40 gram boter, , - 2 sjalotjes, , - 2 ? dl. droge witte wijn, , - 2 dl. kookroom, , - versgemalen peper, , - 4 moten zalm (ca. 150 gram per stuk), , - 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries), , - 1 citroen,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-04-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Asperges
Het witte goud van Limburgse bodem met een Frans tintje
1200 gram witte asperges, 4 eetl. fijne olie, 1 eetl. citroensap, 1 theel. (acacia) honing, zout, witte peper, 150 gram Franse geitenkaas.
- Regionaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-04-2000Regionaal Voorgerecht30-60 min.
-
Asperges
van moppiean , 65 recepten, 35175 volgers
-
asperges
van Cecileg , 43 recepten, 1 volgers
-
asperges
van wilmiewillemse , 30 recepten, 2 volgers
-
asperges
van carly_xx , 26 recepten, 0 volgers
-
Asperges
van Aspergecentrum , 20 recepten, 28068 volgers
-
Asperges
van misoazuza , 18 recepten, 0 volgers
-
Asperges
van henkslot1 , 17 recepten, 0 volgers
-
Asperges
van Rein65 , 14 recepten, 0 volgers
-
asperges
van dreeke66 , 14 recepten, 2 volgers
-
Asperges
van korriecorrect , 12 recepten, 0 volgers
-
asperges
van omadebruin , 6 recepten, 0 volgers